V minus 4

På söndag smäller det, då har vi en första visning av huset och det ska bli spännande att se vad det mynnar ut i.

Huset hade legat ute på Hemnet ett tag då jag märkte att det inte blev sökträffar på den ort inom kommunen vi bor i. Söker man på kommunen så dyker det däremot upp. Ett samtal av min fru till mäklaren, som i sin tur ringde Hemnet, resulterade i svaret – ”Vad är problemet? Huset har ju slagit rekord i antal visningar för det området”. Ja, ja, man får väl vara nöjd med det lilla då 🙂

Många bilar som smygåker förbi, vänder och smygåker förbi igen har vi också haft senaste veckorna. ”Sneakers” har vi döpt dom till. I påskhelgen var det till och med en familj som klev ur bilen, hävdade att dom inte fått tag på mäklaren trots desperata försök samt ställde en del frågor och såg sig omkring. Verkade trevliga så vi får hoppas på ett överbud där.

Nu måste jag kolla med revisiorn om det går att registrera företag därnere innan vi flyttar. Har en mobil app som ska publiceras och då måste man ha konto för utvecklare på Microsoft och Google, vilket jag har. Problemet är att dessa konton inte kan flyttas, har man registrerat dom i Sverige så är det låst till landet. Alla utbetalningar från dessa konton redovisas till svenska skattemyndigheten och det går ju inte efter augusti för då måste jag skatta här. Avpubliceras appen på svenska kontot och ompubliceras på spanska så får de kunder som redan har köpt inga uppdateringar utan måste köpa om appen. Alternativet är att vänta med att publicera tills efter flytt och det är inget vidare bra alternativ heller. Dom har lyckats röra till det spektakulärt, får se om det går att reda upp överhuvudtaget.