Intro

Så här är det; Hade jag fått bestämma så hade jag bott på varmare ort för flera år sedan. Dessvärre är det inte helt enkelt att ta ett sådant beslut på egen hand när man har två andra människor att ta hänsyn till. Min fru har under många år varit moståndare mot flytt, inte ens utanför Stockholmsområdet var att tänka på. Men så, efter mångårigt bedjande och ihärdigt övertalande (eller alternativ tolkning, konstant tjat) samt ett antal semestrar på plats, har vi nu gemensamt kommit fram till att tiden är mogen.

Det är snart dags att packa pinalerna, flytta utomlands och pröva på något nytt. Valet har fallit på Spanien och klimatet, havet, livsstilen och atmosfären överlag är de främsta orsakerna.

Jag på piren i Puerto Banus, Spanien, augusti 2012

Jag är egenföretagare och jobbar även som flyglärare och med annat flygrelaterat på sidan om. Bor med familj som består av fru och son som är 8 år i ett litet lantligt samhälle norr om Stockholm.

Min blogg är tänkt att bli en samlingsplats för funderingar kring den process det innebär att flytta sin verksamhet, familj och liv till ett nytt land, och även slutresultatet av dessa funderingar.

Förmodligen blir det inte bara relaterade ämnen saker som tas upp – avstickare från ämnet kan förekomma –   men förhoppningen är ändå att bloggen ska leda till till tips från och kontakt med folk som redan har gått igenom processen, eller att tjäna som inspiration och guide för andra som planerar att göra samma sak.

Välkommen!

2 reaktion på “Intro

  1. Hej, och lycka till, jag har bott i Spanien i över 30 år och jobbar på en av Spaniens största advokatsfirmor i Marbella. Och jobbar speciellt med svenskar som köper fastigheter i Spanien, med den lagliga biten. Mäklaren har ju inte samma funktion här som i Sverige och man behöver en advokat. Kontakta mej gärna om du vill ha mer info. Cecilie

Kommentera