Hej!
Dagen gick fort, Förberedde mig på dotterdotterns ankomst och såg till att det fanns
mat också. Hon fick välja på korv och lax och jag kokade potatis, morötter samt broccoli. Hon konstaterade att hon alltid fick det hos mig och även min syrra…
Hon påpekade att hon verkligen gillade det., Hon brukade inte få det så mycket annars.
Hon hade också en 10 i topplista på mat. Fast vi fastnade på dom två första på listan 🙂 Syrrans köttfärssås som var enkel men så himla god och inte en massa olika kryddor mm mm. Vi försökte komma på vad hon har i den 🙂 Men vet inte säkert. Den var 2:a på listan 😀 1:a var hennes mors potatismos. Ja så analyserade vi det då. Jag vet att hennes mor alltid älskade mitt potatismos trots att hennes far var kocken i familjen 😀 Måste fråga hennes mor om formeln 🙂
Vi kom inte längre på listan…Hon ville hemskt gärna ha potatismos. Men jag vet inte om den blir så bra på färskpotatis? Vet ni? Jag har för mig att min mor sa nåt om det.
Inte lätt att laga mat i den här lilla kokvrån 🙂
☺☺☺☺☺☺☺☺
Undrar hur mina blommor ser ut? Bra säger Lex…Vad ska han säga 😀
I morgon ska jag gå ut och äta med “lilla” J och på onsdag kommer farmor Suz in och har sin vovve med sig. Kul…Ja dagarna går. Hade tänkt boka om men väntar ett tag 🙂
Man behöver lite sällskap, inte van att vara ensam 🙂 Tre veckor har iaf gått bra…
Man skulle vara en fågel. Då kan man bara ge sig i väg utan bagage som den här i Mota de Marques . Behöver ju inga kläder.
Byn, foto taget av Leffes Karlsson 🙂
OK, nu säger dom på TV att mannen som var inlåst på äldreboendet Aleris får konsekvenser.
Verksamhetschefen får gå…Så nåt händer då. Hjältinna är den tjejen som polisanmälde
och tog tag i det hela. Fast polisen lyckades dribbla bort anmälan också. Så himla lågt
alltså. Vilket samhälle va? Man blir sjuk av att tänka på hur människor behandlas i rika
Sverige 🙁
Och så har ytterligare en tjej knivmördats och ingen kunde skydda henne från psykopaten 🙁
Buenas noches! P ♥
Hej Preciosa!
Kul att J äntligen har träffat sin mormor och du henne. Kul det där med topp-10-listan på maträtter.
Det blir MYCKET god potatismos med färskpotatis. Tillsätt lite smör och salt och vitpeppar efter egen smak. Kanske lite riven muskot i, men fråga J innan.
Jag önskar dig en bra tisdag här i svala Stockholm. Iaf nu när det har regnat. I dagens DN står det att det ska bli 30 plusgrader i Alicante imorgon.
Gratulera Lex från mig!
Hej så länge!
Hej Tobbe!
Ja jag får prova med färsk potatis 🙂 Jag hade också dom
ingredienser som du men muskot tål jag inte 🙁
Ju mer smör (Bregott) ju godare 🙂
Regnat? I natt? Inte märkt nåt 🙂
Ja i Torre var det 32 i går 🙂
Jag ska gratta grabben från dig tack!
Kram P ♥
Potmos! Finns väl nästan inget bättre 🙂 Egentligen ska det nog vara gamm-potäter’n, men nöden har ingen lag 🙂
Hola Ama!
Se där ja, min mor sa ju det 🙂
Kram P ♥
Hej igen!
Jag glömde skriva att det också ska vara en skvätt varm mjölk i potatismoset, lite i taget.
Jo jag hade alltid varm mjölk i annars blev moset kallt 🙂
Kram P ♥
Gomorron Preciosa! Ja, det var tider det……. Mota de Marques, många fina minnen förutom det där med datorn förstås. Fick du nå’t svar från polisen??
Hej Leffe!
Ja det var fantastiskt! Ja datorn ja, inte hört ett smack om
den och om dom kollat nåt. Ska be Lex ringa och fråga.
Ciao P ♥
Hej Kära P.
Kanske lite sent om potatismos, men bättre försent än aldrig.
1. Glöm vad alla “di gamle” har sagt om färskpotatis. Fungerar utmärkt även i gratäng och råstekt.
2. Var noga med temperaturen. Det har nåt att göra med att man inte får spjälka stärkelsesträngarna. Har man tid ska potatisen koka i ca 55 gradigt vatten.
Helt rätt av föregående att mjölken skall vara varm, och smält smör skall i, men enligt gamla kokböcker ska det också i lite socker.
Lev väl vännen och välkommen ner inom kort (fast vi inte träffas pga. avståndet)
Kram från Señor Senior (goranwint) i Mijas Pueblo
Hej kära Göran!
Hm kan man koka i 55 gr? Hm…Intressant alltså 🙂
Kom på att jag inte har nån visp el nåt som snurrar 🙁
Socker…jo det kan jag tro men det hoppar jag nog över 🙂
Lev väl själv, du bosatte dig lite fel 🙂
Kram P ♥
experterna säger att du skall vara försiktig vid mosandet. Annars sabbar man stärkelsen som bara blir klibbig och klistrig. Alltså bara en gammal mosare. Ingen visp.
Eller också får man gå till korvkiosken.
Kram
Hm…måste se om jag har en “mosare” 😀
Har i alla fall alltid haft en 🙂
Korvkiosken har ju nästan aldrig riktigt mos.
I bland hälften pulver, hälften riktigt 🙁
Ciao P ♥
Hola P!
Vilket gulligt kök (kokvrå) du har!
Jag tycker inte om moderna kök.Tycker att de är lite opersonliga på nåt sätt….svårt att förklara varför.
Ha de bra!
//Peter
Hej Peter!
Ja den är gullig men bara ståplats 🙁 Men med min enkla kokkonst så går det. Ingen fläkt så här steks inget. Skulle ha sån där liten ugn som jag har i Torre. Här är stor gasugn. Inte gilla 🙁
Kram P ♥