Söndag 2 febr,sol,moln 17 gr ☼♣☼♣☼

Hej!

Ja då var det söndag igen och den har gått snabbt. Går man upp sent så är halva dagen borta 😀 Kom på att jag ville åka till Zenia (med Cata förstås) fast det bär mig emot att handla i en annan kommun 😀 Men – jag ville ha dom där krokarna som är så bra att hänga saker på utan att all “rappning” ramlar ner…Finns ju bara rött betongtegel och denna knottermassa som sitter lite löst efter många år. Man har ju gipsskivor och tapeter och gråsuggor hemma i väggarna i Sverige oftast. Med dom här behövs ingen borr 😀
Det är stort där på Leroy M…Letade och letade men till slut så hittade vi dom 🙂
IMG_1137
IMG_1125
Vi fikade här. Bra kaffe precis som vi ville ha det. 1.50E. Lex var med och fick descafeinado. Hoppas jag…det märks om han kan sova el inte i kväll 😀
IMG_1131
Apropå kaffe så diskuterade Hamid och jag ang Café Bonbón eller Bombón, dom säger olika ser jag när jag googlade. Ja den består av kondenserad sötad mjölk. Jag visste inte ens vad kondenserad var men har nu läst att man reducerar vattnet i mjölken med 25% så den blir tjock. Därför så blir det två skikt i Bombón: Hamids bild på en sån 🙂
Antar att det är på Deni´s 😀 Ser att det inte är där, nåt annat café …Måste prova den ….Kanske för starkt eller för sött?
bild (4)
Ja  så såg jag några små blomkrukor. Köpte tomatfrön…Har ju solig terrass 🙂
IMG_1129
Och så firar man snart San Valentin: Det var tydligen 3 som hette så och dog martyrdöden men ingen vet vem som givit upphov till denna dag 😀 Kors då.
IMG_1133
Ja så åkte vi hemåt. Letade efter kakel men fanns inget fint. Får bli ny runda mañana.

Det ska bli ett par grader mindre varmt dom närmaste dagarna. OK, får vi stå ut med 🙂

Buenas noches / P ♥

36 reaktion på “Söndag 2 febr,sol,moln 17 gr ☼♣☼♣☼

 1. Hola P, himla bra krokar det där! Tack för tipset:) på Leroy merlin kan jag nog trava runt o titta flera ggr, o på decathlon vill jag få tid på mig att gå runt..blir väl nån gång får jag hoppas..tills dess så får jag hålla tillgodo med din rapportering 🙂 hadet!

 2. Go kväll! Eller snart go natt…
  De där krokarna får jag ta mig en närmare titt på. Och jag kan ju börja den med “vuxendagis” (Claes Ohlsson) annars får vi väl cykla bort till Zenia.
  Vilken händelserik dag! Och detta trots att du kom upp och ut sent. Hamids kaffe Bonbon får jag nog ta och prova. Ser trevligt ut!
  Oj, redan dags för tomater…Hemma har jag ibland köpt plantor, men i Torre kanske man skall försöka sig på frön. Eller är det kanske överkurs.
  Kramar från fjällen!

  • Gomorron Ditte!
   Ja dom är mirakelbra 😀
   Bonbon är säkert gott, ska prova.
   Kul att prova tomatfrön. Gjorde det en gång och fick 112
   tomater 🙂 fast det var hemma 🙂 Här finns ju alla förutsättningar för varmt ska dom ju ha.
   Ha det fortsatt bra i fjällen! Kram P ♥

 3. Hola P! Tack för tipset om var vi kan köpa krokarna. Jag tycker också att det tar emot att åka till annan kommun och handla, vill helst gynna affärerna i Torre. Men ibland blir man tvungen. Blir i alla fall inte så ofta, vi har ju inte bil.
  Café Bonbon lät smarrigt, får prova nån gång!!
  Godnatt eller kanske godmorgon passar bättre när du läser detta. Kram A-C

  • Hola A-C!
   Jo visst ska man gynna butikerna här men jag trodde inte
   jag skulle hitta dessa krokar då. Kommer säkert till fler affärer
   el finns kanske men orka leta 🙂 Bil behövs 🙂
   Jo Bonbon ska drickas:-D Kram P ♥

 4. Hola!

  Kaffe Bombón, den ser muy smakrik ut. Vilken läcker bild du fått från Hamid. Undrar vilket fik den serveras på! Måste ju provas! Tusen Tack för krok-tips! Nu är det snart bara tre månader kvar, innan Torre igen…

  Ha en bra måndag!

 5. God morgon eller god förmiddag kanske låter bättre. Bonbon är jättegott och finns överallt. Brukar ibland köpa mig en tub med kond mjölk med mig hit hem och göra Bonbon själv. Många kalorier som allt annat som är gott. Mercadonas tub med kond mjölk är jättegod och det är väldigt billigt mot för här hemma.
  Här i Sthlm är det mkt grått just nu och duggregn så har vi tur så försvinner snön i alla fall. Värsta är om det fryser på, då blir vägarna hala vill jag lova.
  Kram

  • ¡Buenos días Yvonne!
   Jaha vad man får lära sig på gamla da´r 😀
   Jag ska göra en kontroll innan jag slutar med socker hahaha…
   Det är ju så modernt att sluta med socker nu 🙂
   Men – jag borde ju det 🙂
   Inget vidare väder med andra ord 🙁 Bättre här 🙂
   Kram P ♥

  • Hola Ama!
   Jo visst…t.o.m jag klarar av dom men sånt behöver
   inte du tänka på 😀
   Alla Hjärtans Dag är lite fånig…Finns liksom inget
   riktigt helgon bakom heller 🙁
   Kram P ♥

 6. Hola P!
  Krokarna verkar bra. Får kolla Rocios tips för till La Zenia kommer jag nog inte.
  Har något i bakhuvudet att de gör något med kondenserad mjölk på burk här i Sverige. De ställer hela burken i kokande vatten och när de sedan öppnar burken så har det blivit vaniljkräm.
  Bellmonte är inte dumt alls!
  Vet du om det finns större taxibilar som kan köra 3 vuxna + 3 barn?
  Önskar dig en bra måndag.Kram/A-K

  • Hola A-K!
   Ja kolla på Clas O då…Kul att se annan modell också.
   Jaså man gör så med burken hemma. Förstår att mjölken
   blir ännu tjockare när man kokar den.
   Belmonte känner du igen 🙂

   Taxi för så många finns inte, iaf inte i Torretaxi eller Radio-taxi
   som dom kallas. Dom tar bara 4 även om det är en stor van
   eller furgoneta som det heter. Man får ta två taxi. Vet inte om
   det finns nån privatåkare som tar, aldrig lyckats få reda på det
   och har dom då försäkring för persontransport osv…?

   Chao P ♥

 7. Hola P,
  Det är första dagen på jobbet efter Torre besöket.
  Det är tungt men man blir rutinerad ganska fort.
  Precis som du skriver serveras bon bon överallt men just det här caféet är vid början av C/Apolo på Paseon, ganska trevligt ställe med tanke på utsikten.
  Ha en bra dag.
  Hasta luego señorita

  • Hola Hamid!
   Ja det är bara att kämpa på ni som är unga 🙂
   OK tyckte mig se att det var på paseon i alla fall.
   Ha en bra dag själv och hasta luego señor 😀

 8. Go’midda’ Preciosa! Jag tillhör ju den där konsrevativa misstänksamma typen. Det blir nog till att borra och plugga i framtiden också. 🙂

 9. Hola! Vi var också i ett byggvaruhus igår – tillhör inte vanligheterna. Annat var det när vi hade huset! 😉 Skulle ha tag på en ny kåpa till luftuttaget i badrummet. Jag har knappt kunnat sova på flera nätter då den pga gammal packning har börjat pipa – låter som ett högt myggljud. Hörs ända in i sovrummet. Fast maken hör inget – han är lite halvdöv… 😉 Är väl åldern kanske, låga och höga frekvenser försvinner. 😀

  Har tagit en paus från jobbskrivandet efter lunch. Ska göra spanskaläxan och fixa en kaffe med varm mjölk. Vi investerade ju förra året i en helautomatisk kaffemaskin som maler hela bönor. Blir sååååå gott!! I bakgrunden har jag skönsång – om än lite repetitivt. Sonen ska ju söka in till en musikutbildning för låtskrivare till hösten och har skrivit en ny låt – återstår bara sångpålägg. Den här gången ville han ha en tjejröst istället för sin egen så en jättgullig tjej (kompis med flickvännen) dök upp vid lunch och sjunger för full hals inne i hans lilla studio dvs pojkrummet. Hon får stå med huvudet i en flyttkartong klädd med skumgummi på insidan. Där är micken placerad för bästa ljud tydligen! 😉 Säger som du brukar: Vaya, vaya! 😀

  Buenas! //Susan

  • Hej Susan,
   Fin berättelse, hoppas att oljudet lugnar sig så det går att sova. Vi har en sån här helautomat kaffemaskin hemma sen några år.
   Problemet med dem är att dricker man kaffe någon annanstans alltså vanligt brygg kaffe är det inte lika gott längre.
   Vilken avancerad ljudanläggning har din son gjort, hoppas att resultatet blir bra.
   Verkligen vaya vaya.
   Hamid

  • Hola Susan!
   Käre Jörgen hör han illa 😀 Men män brukar ju låta själva så då hör dom inget. Min mor sa: Varför låter karlar så mycket 😀

   Måste hon stå med huve´t i en kartong hahaha…Kul.
   Kul att höra låten nån gång om man får. Han är ju duktig L.
   Kram P ♥

   • Ett förtydligande (så att ni inte tror att den stackars chican får syrebrist eller fullständig cellskräck). En sida och botten på kartongen är borttagen. Består alltså av tak och tre sidor. 😉

 10. ¡Buenas tardes!
  Nu måste jag korrigera mitt “tips” om krokarna som jag sett liknande “Fija cuadros”. Jag var in till Clas Ohlson i dag, men det var inte där jag sett dom. Det måste ha varit på något byggvaruhus, men vilket? Jag får återkomma i det ärendet om minnet återvänder. Nå, jag har kanske ändå skapat lite merförsäljning åt Clas O. om nu någon varit dit på jakt efter krokarna. Man brukar ju sällan gå ut tomhänt från den typen av butiker. Så, håll till godo, Clas O!
  Ha, ha, om låten som Susans son skrivit ev. kommer på någon topplista framöver, så kommer jag bara att se en tjej med huvudet i en flyttkartong framför mig.
  rocio

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *