Lördag 5 juli,sol,31 gr ☼☺☼☺☼

¡Hola!

Ja då var det varmt här hemma också. 26 gr var det som mest hos mig. Funderade om jag skulle ta fram fläkten men då måste jag kliva på en stege och det kan inte tanten för tillfället 🙁
Jag lyckades gå ner till centrum med stort besvär men det gick. Köpte Ipren gelé, inflammationshämmande för foten men så läste jag biverkningarna. Om man inte tål acetylsalicylsyra så ska man inte använda det. Där rök dom pengarna.
OK, jag fick en liten promenad och en stor backe uppför att tampas med. Det gick bra.
Ärligt talat inte men hur intressant är det då  🙂
Undrar om dom ger cortisonspruta – bara så där…Min vårdc är inte så samarbetsvilliga och har aldrig några tider. Få se på måndag.
Annars så är det varmt i Torre hör jag. 31-32 gr antar jag. Längtar dit men inte till värmen 🙁 Nedan exakt ett år sen på kvällen:
IMG_1965
Folk ville inte gå hem, förstår dom:
IMG_1970
Lokalpolisen – Policia Local är i krig med sin arbetsgivare, kommunen. Dom har inget kollektivavtal och sista protesten är att en “korsfäst” polis störde sista kommunalfullmäktigemötet. Bild från Skandinaviska Bladet.
Polis
Innan dess så har dom kommit in och stört mötet med bara överkroppar mm mm. Borgmästaren har sagt nåt om att dom “inte jobbar tillräckligt” så då har dom gjort sitt jobb genom att bötfälla allt som är olagligt…nitiskt alltså. Hur ska denna konflikt lösas?
Trist är det. Kanske dom behöver lite kallbad 🙂 Kommunen alltså 😀
Tex här på barnbadet, nyårsafton 2013
IMG_0745
Ok. då är lördagen snart slut också. Det går fort även här hemma trots en viss sysslolöshet 🙂
Hemma i Torre har det varit comunidad-möte i trappen som brukligt är varje år. Lex blev naturligtvis omvald, kunde inte säga nej så klart. Den ende som bor permanent där utom Lex var så klart inte där 🙂 Frun klagade på städningen…jag tycker dom städar för ofta…två ggr i veckan är helt onödigt i detta lilla hus. Och nu när huliganerna är borta så skitar man inte ner hiss och trapphus.
Det diskuterades om ligisterna och alla hade åsikter men det märkte man inte när dom bodde där. Tyvärr. Ingen vågade säga el göra nåt…Förstår det på sätt och vis men tycker dom kunde ha pratat mer med “el presidente” men ingen vågade.

¡Buenas noches! P ♥

 

13 reaktion på “Lördag 5 juli,sol,31 gr ☼☺☼☺☼

  1. God afton! En fin sommardag har det varit. Och alldeles lagom varmt. Är glad att jag just nu är här, tror jag hade tyckt det varit alltför varmt i Torre. Valfriheten är bra!
    Trist med din fot. Men en kortisonspruta borde göra susen. Jag fick en i min arm i våras och det gick smidigt att få till. Men har antagligen en vårdcentral, där jag är öistad, som är bra. Ja, de är bra i alla avseenden. Dessutom öppen mottagning varje dag mellan 8 och 11 och ingen tidsbeställning. Brukar få vänta högst 20 minuter innan läkarträff. Kan du inte byta vårdcentral? Vad jag förstått kan så kan man välja vilken vårdcentral som hels och lista sig där. Är man inte nöjd tar man en annan.Fina Torrebilder! Och havet och Paseon är så vackra. Men just nu är jag nöjd här hemma i Stockholm.
    Kramar!

    • Gomorron Ditte!
      Ja det är lagom varmt här 🙂
      Man kan byta vårdcentral. Få se vad dom säger. Det är ju sommar 🙂 Är det en månads väntetid i vanliga fall så är det väl två nu.
      Ja få se hur jag gör.
      Visst är det fint på paseon i Torre, särskilt på vintern 😀
      Kram P ♥

  2. Gokväll P!
    Med så tråkigt att du inte kan använda salvan. Hoppas att VC kan ge dig en cortisonspruta snart nog.
    Bilden med barnbarnet – det är där jag brukar vara. Många år sedan sist!
    Får se hur det blir i höst.
    Så synd att inte ägarna i huset pratade ngt med El Presidente. Kunde kanske ha varit bra med lite fler omdömen/ uppgifter av huliganerna.
    Nu är det sovdags för min del!
    Kram och godnatt/A-K

    • Hej A-K!
      Ja det är som det är 🙂 Man får lida lite men det ska väl fixa sig.
      OK, ja då vet jag var du brukar åka 🙂
      Nej i huset var det inte många som sa nåt men dom känner väl till
      denna typ av människor…Rädsla. Och – det blev ju inte så roligt när Lex och jag “yttrade” oss…
      Kram P ♥

  3. Jag misstänkte att det var möte hos er igår för det stod en massa folk i porten hos er. Så, då är du fortsatt presidentska då 🙂

    Vi hade årsmötet i fredags, men då “råkade” vi vara bortresta 😀 Fast det hjälper inte alla gånger. En annan gång när vi inte var med blev Anders vald till vicepresident ändå…

    • Hej Ama!
      Jo jag vet också att det var möte hos er och tänkte att ni åkte bort därför hahaha….
      Du kan väl vara president om inte Anders vill 😀
      Lex har inte så jobbigt i vanliga fall. Bara när hullisarna bodde där fast det var väl mest jag som led…
      I går fick han massor av persikor från vår grannfamilj…odlar visst i Murcia. Jag ser det som lite muta 🙂 Han brukar ställa upp som vice i alla fall 🙂
      Kram P ♥

  4. Det där är så typiskt, att folk alltid kommer med sina åsikter när det egentligen är försent haha. Aldrig någon som vågar göra eller säga något.

    Värmen där nere hade jag inte tackat nej till. Jag verkligen älskar värme!

    kram

    • Hej Sessie 🙂
      Nej det är typiskt men i detta fallet så vet Spanskfolket att den här typ av människor som ligisterna är ifrån bråkar man inte med och det fick jag erfara…Fast jag blev varnad för sent 🙁 Spanjorer är rädda för dom och med all rätt vet jag nu 🙁 Fast – dom kunde ju ha diskuterat med el presidente iaf, min Lex alltså, han stod ganska ensam. Det var dåligt.

      Värmen, du får åka ner då finns massor att hyra -ja om du kan alltså 🙂
      Kram P ♥

    • Hola Ama!
      Nej men dom är ju inte här samtidigt 🙂 Det är värre när jag går med Lex och hans hatt 🙂 Fast jag ser mer och mer män med hatt
      nu. Snyggt! Anders borde ha en. Dom är lätta och luftiga och skuggar för ögonen.
      Kram P ♥

  5. Hola! Har nedräkning på allvar nu – 3 dagar kvar. Ska stöka undan det sista på jobbet nu måndag- tisdag och sedan lättar jag på onsdag kväll. 🙂 Checkade in online alldeles nyss – Ryan har förbättrat sin sida avsevärt så inte alls lika “trickigt” längre. Och numera också platsbokning – fast jag betalar alltid extra så att jag får sitta med extra benutrymme. Visade sig i fredags att en kollega åker med samma plan – hennes bror har lägenhet i Benidorm som hon och familjen ska låna i två veckor. 😉 Hoppas att Ryan är lika punktliga som vanligt – har ju varit mkt problem med Norwegian senaste tiden har jag förstått.

    Trodde att vi skulle hinna ses men har haft fullt upp (och kommer ju hem så sent varje dag nu när jag jobbar i en annan kommun) så det verkar inte funka den här gången. 🙁 Men slink gärna in till maken – han är på plats till on den 16 och väntar på dig! 🙂

    Buenas! //Susan

    • Hej Susan!
      Ja det är klart att du får stressa med långt till jobbet osv…Man kan inte hinna allt.
      Ja Norwegian har haft problem, det är väl deras stora Dreamliner verkar det som. Har inte åkt den.
      Ja jag går nog och hälsar på J nån dag sen. Min fot klarar väl 100 meter 😀
      Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *