Torsd 5 maj, moln,sol 20 gr ☼♥☼

Gomorron från Sverige!

Ja här hemma  skiner solen och ganska många grader. Solen ligger på termometern på morgonen så jag vet inte hur många egentligen.
Resan gick väldigt bra och det var trevligt att ha Stig som reskamrat. Han hjälpte míg med väskor och fixade och donade.
Ser lite övermöblerat ut just nu 😀 Var gör man av allt…
Tack Stig för hjälp och sällskap!!!
IMG_6127 (640x480)
Men ändå lyckades denna virrpanna P glömma spanskmobilen på bordet på Starbuck Café. Upptäckte det i kön till planet. Skulle ha sprungit tillbaka om jag hade kunnat men man är ju inte så snabb liksom 😀
Inte nog med det…när jag stängde av svenskmobilen så började den tjuta i väskan efter ett tag…ja så nu har jag inget nät …rött kryss.Totalisolerad alltså 😀 Nästan…hade
internet när jag kom hem i alla fall 😀  Och jag har inga stora förhoppningar.
*****************************************************************************************************
Nu har jag ringt TRE och tre olika personer (Skype gick ner) och ingen kunde förstå att jag inte hade nåt nät men den sista – en tjej – sa nåt om “kompatibel” och då slog min hjärncell till. Har ju bara 2G i mobilen då behovet att surfa är 0 utomhus.och det har funkat bra i ett år men jag har en 3G, ny som hela tiden laddat ur…provade den och ja – funkar men får ladda hela tiden. Nu når man tanten i alla fall – på den svenska. Den spanska ligger ju som sagt i Alicante 😀 Avd Objetos perdidos, planta 0. Glömda saker på vån 0. Ankomsthallen ska den vara sa Starbuck. Öppet vard 9-14.30 bara. OK, få se hur det blir…
*******************************************************************************************************
Fint med snö!
IMG_6125 (640x480)
Innan jag åkte så tog jag en bild på havsutsikten från studion. Ok, jag zoomade lite 😀
Vad brukar det stå i annonserna? Havsblick lateralt 😀
IMG_6121 (640x480)
Ja nu måste jag börja packa upp det jag får rum med och packa ner resten.
Min dotter J ska gå med dotter I som fyllt 10 på “lilla” Let´s Dance…nån barnvariant…
Blir säkert kul. Jag visste inte ens att det är helgdag här hemma 🙂 Det går utför 😛
F ö konstaterade vi – Stig och jag: Så rent det är på gator och trottoarer!!!
Man blev helt häpen 😀
OK, ha en bra helg var ni än är. Jag rajtar väl ett inlägg då och då om bolaget TRE är med mig så jag har internet. Man vet aldrig säkert…Och datorn har slutat skriva bokstaven M…Får dammsuga den nu 🙂 Ok nu funkade tangenten igen 😛

¡Hasta luego! P ♥

34 reaktion på “Torsd 5 maj, moln,sol 20 gr ☼♥☼

 1. Bienvenidos á Estocolmo! Men kära virrpanna så det kan gå! Inte svårt alls. Vilken tur ändå att du vet var den finns. Känns mycket bättre så än om du inte vetat vart den tagit vägen. Jag är stum av beundran inför din hjärncells kapacitet. Min har nada sådan. Landa nu varligt i “Sumpan” och njut av sköna vädret här hemma nu! Kram!

  • ¡Gracias Marga!
   Ja man är ju som man är och inte lär det bli klarare. Det är därför försäkringbolagen är hemskt dyra för oss i min ålder…Vi borde väl inte resa alls enl dom.
   Ja vi får hoppas att dom lämnar ner den till “objetos perrdidas”.
   Och stängs av också…är ju ett abg 🙁
   Ja i bland glimmar man till, kan bero på att jag jobbat med telecom i 100 år fast det kan man ju inte tro om man ser min mobil hahaha…
   Ja tack det är fint här…18 gr och sol 🙂 I Torre har det regnat 🙂
   Kram P ♥

 2. Hej Kära du, och välkommen till värmen i norr. Jätteskönt och grönt nu, och frisk luft att andas. Dessutom tyst och lugnt.
  Kramar från Eskilstuna

  • Hej käre Göran!!
   Tack för en hälsning. Jo det är fint här hemma! Har bara inte hunnit titta ut ens en gång 😀 Men balkongdörren på vid gavel.
   Ja innan getingarna dyker upp 😀
   Tyst ja…herregud, man kan höra en knappnål falla 🙂 Ja om inte Wille, min granne Kerstins gulliga storpudel gläfser. Han gillar inte karlar hahaha…
   Kramar tillbaka! P ♥♥

 3. Så skönt att resan gick bra, förutom den kvarglömda telefonen då 🙂
  Precis hemkommen efter en fikastund på Bar Carlos med La syrra.
  Regnade på fm, så jag kom inte ut förens 14.30.
  Fick i alla ett fönster tvättat i väntan på bättre väder.
  Hoppas på bra väder i morgon då det är marknad, missade ju förra fredan.
  Hoppas du får ordning med alltmer det gäller telefoner och uppackning.
  Kram/A-K

  • Hej A-K!’
   Ja jag hade ju trevligt sällskap av Stig också. Ja jag och mina glömskor…sist var det min läsglasögon 🙁 Sitter väl på nåns nästipp nu men den kan då inte se nåt med dom lustiga felen jag har på los ochos 😀 Fanns inte på upphitteavd på Arlanda…
   Dom frågade 100 saker i mejl trots att jag skickat foto 2 ggr hahaha…Kanske behövde glasögon 😛
   Här regnar det inte 😀 Stor sol…
   Ja hoppas marknaden slipper regn.
   En väska tom…den minsta…men var är kläderna…på en stol hahaha…Måste köpa nån förvaring.
   Kram och ha det bra! Kram P ♥

 4. Hola! Välkommen hem! 🙂 Ja, vilket underbart spanienväder det har varit idag! Jörgen och jag knallade ner till Slussen, tog Djurgårdsfärjan över vattnet till andra sidan och en FYRA-timmars promenad runt Djurgården med en halvtimmesstopp på Rosendal för lunch. Ljuvligt väder!! Vi tog en färja tillbaks till Söder från Nybrokajen och “landade” vid Barnängsbryggan i Hammarbyhamnen och därefter en tiominuterspromenad hem. Så härligt! Tänk om det kunde vara sånt här väder året runt! Älskar att vara utomhus och promenera. Ja, förutom pollenallergin då… 🙁

  Jörgen hälsar!
  Kram//Susan

  • Hej Susan och tack!
   Ja jag har inte hunnit med att kolla väder 🙂 man ska ju leta efter allt man ska ha och det tar tid. En väska uppackad men var göra av med det? Fin utflykt ni gjorde! Och lång 🙂 Härligt.
   Ja pollen ja…kliar lite och nyst lite men kan ju vara damm hahaha…Jag har ju en lajtvariant annars. Gråbo och gräs är värst…Fast gråbo är väl på hösten?
   Hälsa tillbaka till guapon! Kram P ♥♥

 5. Hola!
  Välkommen hem till Sverige!
  Bra tid att komma hit, sköna Maj strålar 🙂 som bäst!!
  Trist med telefonen som blev kvar i Alicante, någon vänlig kanske plockar upp den så du får den tillbaka.
  Ha sköna och bra dagar härhemma med nära och kära! 🙂
  Kram
  Ulla

  • ¡Hola Ulla!
   Tack! Ja det är fint här nu men varmare vill jag inte ha 😀
   Ja jag blir så f-b på mig själv…fast det hjälper ju inte 🙂
   Tror kanske att snälla Fia o Lasse kan hinna kolla i morgon innan dom kliver på planet. Går det så går det. Hon pratar ju flytande spanska och vis av erfarenhet så var det ont om engelska där för en annan som glömt saker en gång.
   Tack ska försöka vara nöjd och glad 🙂
   “Ta alltid ut lycka i förskott….det värsta som kan hända är att man var glad i onödan ” 😀
   Kram! P ♥

 6. Tack P för en “spännande” och trevlig hemresa. Det händer lite när man reser med dig. Bra att du kan ringa nu åtminstone hjälpligt så du slipper använda röksignaler eller hoa från balkongen. Vi hörs? och ses.
  Kram Stig

  • Hej Stig!
   Ja du fick väl ingen lugn och ro 😀 Ja jag har ju en mobbe som funkar nu…om den inte laddar ur i natt. Får kolla upp den när jag kommer till lämpligt ställe.
   Röksignaler eller hoa hahaha…är ju ett hus i vägen numera 🙁
   Tack för i går…muy bien!! Hasta luego!
   Kram P ♥

 7. Välkommen hem! Och hoppas nu din spanskmobil kommer till rätta och att bra att den svenska kommit i gång. Ja, det blir mycket nu….
  Men vi har i alla fall tur med vädret! Så skönt!
  Jag tycker det känns lite trist att lämna detta, men så nlir det snart.
  Stor kram!

  • Hej Dítte!
   Tack kära du! Ja blir spännande om Fia lyckas i dag när dom åker, Hoppas det annars får jag ringa och stänga den på MásMovil.
   Ja vädret är fantastiskt. Såg nyss (!) att mitt jätteträd vid balkongen har vita blommor!! Och massor av knoppar. Jag har alltså inte varit hemma i maj på 7 år då jag flyttade hit 😀
   Kan var fågelbärsträd efter gugglingen jag gjort 😀
   Ja men det är ju fint där nere och ni har hela sommaren här 😀
   Kram P ♥

 8. Välkommen hem till vårt vackra hemland som just nu visar upp sig från sin bästa sida! Synd att nätterna är så kalla så man får skydda las flores från frost! Ställer ut dem på förmiddagen och in med med dem på kvällen! Tur att de inte är så många än!
  Trist med den kvarglömda fonen men hoppas det ordnar sig och att du kanske får den tillbaka. Jag glömde skinnjackan på stolen på cafeet sist men kom lyckligtvis på det innan vi boordade planet.
  Hoppas du får en skön tid i Sumpan nu med barnbarn och barn!
  Kram Anita

  • Hej Anita!
   Tack! Jo det är fint här nu. Upptäckte trädet utanför som jag skrev till Ditte ovanför 😀
   Ja få se i dag om Fia lyckas hitta den på ALC. Annars är det inget att göra än att stänga den och fixa nytt SIM…Men alla mina kontakter i Spanien Buuuh!
   Ja det blir bra här när jag äntligen packat upp. Kanske kommer en större TV hit i dag från dottern. Hon har nog Syrris gamla men fina som hon inte behöver.
   Kram P ♥

 9. Du valde precis rätt tid att återvända till Sverige med tanke på vädret.
  Hoppas det löser sig med 3 och din spanskmobil.

  • Hej Peter och Vivianne!
   Helt otroligt fint väder. Jag har tydligen inte varit hemma i maj på 7 år 🙂 Ja jag skrev om det fantastiska blommande trädet utanför ovan…Inte sett blommor förut 🙂
   Ja tack få se i dag om Fia hittar mobilen på ALC. Min sv TRE-mobil funkar perfekt 🙂 Alltså den som låg här hemma som tur var.
   Kramar till er! P ♥♥

 10. Synd med mobilen, men kanske har du tur och får igen den, vi håller tummarna för det. Trevligt att du valde så fin tid att åka hem till, nu är det ju bara sååå vackert överallt och solen lyser och himlen är blå och det är lagom temperatur. Tyvärr är ju kvällarna ganska svala, vi hade gäster igår och satt ute efter att vi grillat och då vid 21.00 var det bara +12 grader ute så då var det verkligen dags att gå in. Jag hade på mig tunn dunjacka och en stor filt runt mig men frös ändå 🙂 .

  Idag ska jag och en kompis åka till Uppsala för en heldagsutflykt. Jag älskar den staden så det blir skojigt, shopping, lunch och fika och sen IKEA på slutet, kan ju inte bli bättre.

  Ha en fin fredag och njuuut. I Kungsan blommar körsbärsträden fortfarande och det är bedövande vackert just nu.

  Kram Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Ja få se i dag om Fia hittar den på ALC.
   Vädret är fantastiskt och jag har tydl inte varit hemma i maj på 7 år enl det jag skrev om trädet i föreg kommentarer 🙂
   Milde tid vad vackert träd hahaha…Jag var bara irri förut för grenar växer in på min balkong 🙂
   Uppsala gillar jag också. Var där mycket på 70-80-talet då vårt h-kontor låg där.
   Tack detsamma! P ♥

  • Hej Ama!
   Jepp, hoppas Fia har tur i dag på ALC. Hon pratar ju spanska så då blir det liiite lättare 😀
   Här är fantastiskt fint!!! Och rent 🙂 Kram P ♥

  • Hej Camilla!
   Ja tack det gör jag…skrev fel förut, fågelbärsträd, nåt sorts körsbärsträd är det 🙂 Jag som alltid trott på ask, lind el lönn hahaha…
   Tack ja det får ordna sig, man får fiska upp sina gamla kontakter på annat sätt och nu behöver jag ju inga spanska hantverkare och bra o ha människor av det slaget 🙂
   Kram tillbaka! P ♥

 11. Välkommen hem och skönt att resan gick bra.
  Känner med dig. Det är så jobbigt att glömma kvar saker någonstans. Men har man mycket om sig och kring sig så är det väldigt lätt.
  Fin bild ifrån planet. Jag trodde det var moln, men du skrev snö, OK.
  Alperna där nere kanske.
  Det var rätt tid för dig med ett besök, fint, soligt och varmt väder har vi fått just nu.
  Kram och trevlig helg.

  • Tack Wiolettan!
   Ja den gick ju bra rent tekniskt sätt 😀 Och en Sumpanbo som sällskap!! Jag har nästan aldrig glömt saker förut…Kanske glömt det hahaha…
   Jo det var Alperna sa Stig, min reskompis 😀
   Ja det är så fint, än har jag inte hunnit gå ut…misär i min lilla vrå men snart så hittar jag dörren 😀
   Kram P ♥

 12. Helt otroligt om två dorotelefoner tappats samma dag med samma färg! Jag var ju helt övertygad om att det var din som jag fotade av! Tur att de inte lämnade ut den utan din fullmakt och kopia på leg som de kräver….om det nu inte var din……
  Kram!

  • Hej Fia!
   Ja dom är väl inte så vanliga men det är ju många pensionärer som har just det märket 🙂
   Vi får se när dom lämnar ner min på Starbuck 😀
   Kram och muchísimas gracias!
   P ♥

  • Hej Jeanette!
   Tack!
   Ja man blir galen på sig själv. Hade det varit min svenska
   hade jag ju kunnat få nytt SIM här, antar att inte MásMovils
   skickar ett hit…
   Kram P ♥

 13. Härligt i Sverige nu. Kom för 1 1/2 v sedan och njuter av grönskan och idag har hundarna premiärbadat i sjön. Ha en fin tid i storstan. Kramiz från oss

  • Hej Mariana!
   Ja det är kanonväder! Håller väl i sig ett tag, grannen sa att det skulle bli kallare i helgen 🙁 Man får passa på och njuta.
   Tack! Detsamma. Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *