Håååla!!!
Ja det har varit en ny dag med sol och varmt. Man kan knappt tro rapporter
längre. Jag ska aldrig titta på en vädersida mer. Norska sajten YR tycker att vi
hade 16 gr i dag. Visserligen sol/moln men annars var det bara 5 gr fel i dag. Gracias.
I morgon tycker dom att vi har regn och 16 gr. Få se hur många gotas då (droppar) 🙂
P är seg, sovit dåligt. Men gav mig f-n på att i dag ska jag gå ut. Solen skiner, luften
är härlig och hade absolut ingen lust att laga nån mat trots att kycklingen inhandlats
på marknaden av carromästaren Lex. Han slogs som vanligt vid grönsaksstånden
och tyvärr gick han i onödan till favotanten med grillkycklingar. Inte där. Andra fredagen.
Men hon har en sjuk man som fått kapa benen pga diabetes och rökning. Hon måste väl
ta hand om honom. Synd om dom 🙁 Ja då handlade han på mitt favoplejs på C/ Calera
istället. Potatisen har gått upp 10 ctms. Kostar nu 0.65E kg. Det andra kollade jag inte.
Här nedan är en annan pollo-försäljare. Kommer inte ihåg smaken på den 🙂
Calle San Pascual/Patricio Zammit står dom på. Guardia civil mittemot.
Lagom till lunchen tvingade jag med mig Lex till Café Hudik. Jag vill ha mat med kokt potatis. Och – det har dom där. Säkra kortet köttbullar tog jag. Urgoda 😀 Lex tog caballa, dvs stekt makrill och var helnöjd 🙂
Han hade redan börjat nagga på den men här är den:
Det är Bregott-brist i sta´n!! Ve och fasa. Ingen av dom tre svensk/norska affärerna
har. Och jag har nästan slut. Lex gick ända bort till Torremarina till Matboden.
Nix! Jag kan inte förlika mig med smör/margarin här. Nej och nej. Syrran tycker det går
bra med nåt “Margarina” på Mercadona men inte jag. Inte sen min mormor kom till oss
i droska och hade smörpaket med sig när jag var barn kan jag äta annat 😀 LYX!!
Jag överlever. Köper nån liten ask Mantequilla och lider :(. Spanjorer äter bröd, torrt
till mat. Snustorrt. Ja doppar i ev salsa eller spad gör dom också.
Nu får skandinaviska butikerna skärpa sig. Kom på att folk kanske har hamstrat till
jul? Så kan det vara 🙁
☺☻☺☻☺☻☺☻
På C/ Caballero de Rodas har nu dom fina gatstenarna tagits bort. Nu ska det bli asfalt.
Stenarna som såg ut som fin sandsten tålde inte flera ton tunga bilar. Konstigt.
T.o.m P skulle förstått det. Nu rullar miljoner Euros igen efter bara 1-2 år. Vaya 🙁
OK, inget att göra, en del har fått skadestånd för bilar fått skador…
☺☺☺☻☻☻
Här var det julpynt i några fönster:
Och nu ska det bli Rota de La Tapa 22 november. 72 restauranger gör egen tapa
och tävlar med. 20 nov ska dom vara inlämnade till arrangörerna. 300 tapas som ska bedömas. Klassisk och nyskapande…
Synd man inte tål så mycket sånt. 2E/tapas. Så ska man rösta.
Bilderna har jag tagit från Aktivitorrevieja.com
Ja det var denna dag. Kollade in min skörd av paprikor. Dom har blivit tvåfärgade en del av dom och mina pengablommor ser ut att ha trivts i regnet. Och Yvonnes blomgåva.
Den ska jag sätta om så blir den big 😀
Här är Blomman jag fick ta hos Peter och Janette och det var bara några vissna tanor.
Kolla vad fin. Glömt namnet 🙁 Solcellslamporna lyser. Det har varit sol 😀
Buenas noches/ P ♥
Hola P!
Synd att de måste lägga pengar igen på samma gata.Finns ju andra ställen/platser att använda dom på.
Kul att blomman tagit sig och blivit så fin.
Har slutat att jämföra vädersajterna…..har gett upp.De är dåliga allihop fast på olika dåliga sätt.
Nu kanske ni får bättre väder när “regnveckorna” i November är slut.Jag hoppas på det i varje fall.
Ha en trevlig helg!!
//Peter
Hola señor Pedrito 🙂
Ja vilket slöseri med denna gata men den såg ut att ha sjunkit
på mitten också.
Ja blomman är så fin i verkligheten…tror den är lätt att sköta 🙂
Nej sajterna är inte bra och speciellt inte den norska. Skiljer ofta
5-10 gr! under!! Dom skrämmer ju bort folk från Spanien.
Jor´å det blir bättre men kallare 😀
Ha en bra helg, hälsa J/ Kram P ♥
Hola P
Smakar det spanska smöret olikt det svenska. Grillad kyckling i Spanien är den som den svenska. I Danmark friterar dom den. Mycket gott, men kanske mer osunt. Man kan ju ta av skinnet, men mycket av smaken (och fettet) sitter där.
Kram
Annika
Hola Annika!
Ja konstig smak:( Men jag är ju sååå känslig 🙂 Kycklingen är väl
lagad som hemma. Fast godare tycker jag.
Tanten grillar med vitlöksmarinering tror jag. Den andra inte.
Ciao Ha en bra dag! P ♥
God morgon P!
Vilken snäll “gubbe” du har som går ända till Torremarina för att köpa Bregott. Håller med dig att det är det bästa. Har alltid det med mig när jag åker ner. Har köpt ett rätt bra margarin i Torre vid tillfälle. Kommer tyvärr inte ihåg namnet. En gul ask med grön text eller blad. Tror namnet börjar på E.
Så fina dina blommor är. Med allt regnande borde min penningblomma ha tagit sig.
Jag har inte varit nere när det är Tapasmaraton. Får passa in mitt resande vid tillfälle. De har väl på våren också?
Nu ska jag snart baka tårtan. Hoppas det går bra, annars får de väl köpa en tårta till i morgon.
Kram/A-K
Hola A-K!
Han är inte bara snäll haha…han gillar ju att gå. Bra med en annan väg nån gång. Ja din blomma har nog tagit sig. Ska gå förbi vid tillfälle 🙂 Nyfiken på Leffes också 😀
Tror inte tapasmaraton är mer än gång men kan ha fel…Får fråga
veteranen Ama 🙂
Ja hoppas det blir en fin tårta, du kan sånt också 🙂 Kram P ♥
Hej! Jag tycker Mercadona har utmärkt bredbart smör i askar om 250G. Det heter Mantequilla con sal eller Mantequilla sin sal. Märke Hacendado.
Hej La Fea!
Jo det är den jag köper om jag köper nåt 🙂 Men dock inget gott.
Ja man är kräsen, det finns dom som inte ens har bröd att lägga
det på 🙁 .
Kram P ♥
Vi såg också förödelsen på Rodas igår. Anders sa att det måste ha varit ett mycket dåligt underarbete, för själva stenarna är ju hårdare än asfalt. Jag tycker att det ligger nånting i det.
Jag gillar inte heller det spanska smöret. Dom flesta smakar absolut ingenting, bara nån sorts klister för att hålla fast pålägget… Men en sort har jag hittat som jag gillar. Tulipan (con sal). Det smakar bra och funkar även att steka i.
🙂
Hola Ama!
Jo nåt konstigt är det med beläggningen där.
Tulipan con Sal…Ska prova om jag inte kan töja ut på
det jag har kvar 😀 Har för mig att jag använde det på Gran C
en gång i tiden…
Kram P ♥
Fördelen med tulipan är att det inte är lika hårt som bregott (men tyvärr inte lika gott heller…), Sen har det en förskräckligt lång hållbarhet, vilket verkligen får en att undra vad det riktigt innehåller…
Tack för att du redde ut begreppen hos mig 🙂
De nada mujer 😛 / P♥
Hola P 😉 är oxå ett ‘bregott -freak’ till min makes fasa som tycker att jag överdriver och ojar sig över att jag packar ned detta i resväskan då vi reser till Spansklandet. Men jag har hittat ett ovanligt gott ‘bregott plagiat ‘ som man kan köpa på SuperCor vid Playa Flamenca 🙂 rätt dyrt !!! Det är Engelskt och heter Countrylife !! Riktigt gott kan jag lova!!!!
Bästa hälsningar från den kräsna kocken i Luleå…… En fråga ? Viken grädde kan du rek ? Har provat med flera olika sorter och potatisgratängen blir otäckt rinnig 🙁
Hola Anne!!
Jaha då kan man kolla det då, var nu Supercor ligger här inne –
om det finns nåt. Har för mig ovanför mig på Cortes V eller nåt.
Countrylife…låter lite som “Naturen är god” som Bregott kör med i reklamen.
Hm grädde…jag kan ju knappt laga mat 😀 Men syrran köper
på Mercadona nåt som heter Nata liquida para cocinar 15% gult paket i 3-pack Hacendado deras eget märke. Visp heter väl Nata para montar…Men om dom passar till gratäng…vet icke 🙁
Ska fråga min vän Cata som kan matlagning 🙂
Kram P ♥
Oj blev ngt fel 🙂 har inte skickat bilden till min text !!!!!
Har inte sett nån bild 🙁 Hade jag gärna sett 😀 P ♥
Hola!
Jag gillar inte heller Mantequilla, använde upp det att steka i tillsammans med olivolja…jag har istället använt Flora med olivolja, men ska absolut prova “Countrylife”.
Annars blir det bara olivolja på brödet, det är gott det också…Din blomma utan namn liknar någon Peperomia- sort? Yvonne-blomman liknar en våreld eller höstglöd beroende på årstid :)( Kalanchõe-släktet)?. Tapas rundan finns på våren också. I alla fall fanns den i våras. Då var den i slutet på april. Jag längtar till den som är om någon vecka! Ska bli så gott!
Har varit väldigt “busy” ett par veckor men nu har jag fått ner min telefon så vi kan ta en fika..?
Hola Ann!
Ja jag ska prova också bara jag hittar ett Supercor 😀
Jag kommer inte ihåg vad blomman heter men jag har det på bloggen nånstans…Hittar väl aldrig… 🙁
Jo Yvonne-blomman är våreld/höstglöd det vet jag.
Jaha det är tapas på vården också. Jag har det säkert i min blogg
också 😀
Ja ring du…eftermiddagar går oftast bra 🙂
Kram P ♥
Hola! Läser kommentarerna här och vill bara ge rådet att inte äta margarin. Från början en billig surrogatersättning när det var brist på smör och numera en kemisk sörja blandat med vatten. Finns en massa studier som visar att den höga omega 6-halten inflammerar blodkärlen vilket är förstadium till stroke och hjärtinfarkt. Man ska äta smör (100% animaliskt fett som får perfekt konsistens vid 37 grader och funkar bra i kroppen) eller Bregott som är smör med ren rapsolja i för att det ska bli lite lättare att bre.
http://www.rikareliv.info/Hur%20tillverkas%20margarin.htm
Buenas! //Susan
Kom på att vi åt en tapas på El Meson de la Costa nu i början av november som personalen sa var vinnare i senaste tapastävlingen. Har dock glömt vad det var – det var en orgie i smakupplevelse hela kvällen så allt gick liksom i varandra. El Meson är Torreviejas bästa men tyvärr också dyraste restaurang så man kan inte går dit så ofta. Har hört flera säga att det är en av Spaniens bästa t.o.m.! Men det är värt varenda krona kan jag lova! 🙂
Hola Susan!
Svaren blev lite omkastade nu men – jo jag har ju hört om
El Meson de la Costa. Såg den i kväll…En viss sångerska gör alltid reklam för den när hon är här nere 😀 CP har hon i initialer 😛
Ja man får prova nån gång när dom höjt pensionen…År 2023?
Kram P ♥
Hola Susan!
Ja det låter trovärdigt. Nu har ju jag inte ätit margarin så mycket.
Jó som barn antar jag…Jag har ju gjort en bypass 🙂
Gracias för tipset 😀
Kram P ♥