Hola!
Jag har varit ute och svirat på Feria de Mayo och restaurang Mesón de
la Costa. Den sistnämnda är överreklamerad 🙁
Skriver mer i morgon bitti om det går för det stod “database error” nyss…
Buenas noches/ P
********************************************************************************************
Jaha buenos días då 🙂 Jo det är tidigt kl är 5 men omöjligt att sova efter “festkvällen”.
Men först så var jag tidigt ute med Perra för att hämta deras bil. Taxi-Miguel kom
och vi åkte ner till Toyota på Cortes Valencianas. Jag skrev i går att vi hade en teori
varför Perra inte fått bilnumret. Vi trodde mannen – som f ö var trevlig – ville sälja på
en annan försäkring än Perra ville ha. Men det visade sig att han hade skickat numret på mejl fast på något sätt fanns det inte i Pers mejl…Där fick vi skämmas…
Ja jag då 🙂 Som trodde så illa 🙁 2 pärlor – Per iQ och Toyota iQ
Var tvungen åka försiktigt hem då den var oförsäkrad. Rätt ner i garaget och förmaningar av mig typ ” nu åker du inget mer” por favor. Får ringa försäkringsbolaget på måndag.
Ja och så skulle vi bli bjudna på Mesón de la Costa kl 19. Man var ju förväntansfull
eftersom man hört att den krogen ska vara nåt extra. Men jag blev besviken…
Dom lastade på oss tapas – stora fat och det var OK, men så sa Lex att vi inte ville ha mer. Då kom dom iaf med en stort fat. Es el ultima sa dom flera ggr. Den sista…
Detta har jag hört förut att dom gör så, tror det var av en av mina favotaxichaufförer.
OK, sen kom maten vi beställt. Jag ville ha fisk. Dom hade inte lenguado som jag ville ha så jag tog Dorada. Var OK men totalt osaltad. Anna tog paella och i mitt
tycke alldeles för salt…fast hon gillar salt. Killarna tog entrecote. Dom frågade hur dom skulle vara stekta. Medium sa Per. Dom var helröda, i af Lex´s. Bautatjock var den som han fick. Alexandra fick kycklingfilé med pommesfrites. Den var bra. Pommesen hyfsad. I det stora hela inget märkvärdigt- som vilken krog som helst.
Och dyrt som attan…Inte värt det, iaf inte anser jag det. Galiano nästa kom vi överens om 😀
Försökte lägga in lite mer bilder men det gick inte, får sova på saken så det kommer kanske mer sen….Hasta Luego/ P
Ser fram emot din åsikt om Mesonen för den har jag alltid varit nyfiken på men aldrig gått dit eftersom de inte har uteservering!
Hola Birgitta!
Nej som jag skrev -ingen höjdare…Som en vanlig krog vid playan 🙂 Och fräckt att köra fram mer fast man sagt ifrån…
Aldrig mer säger jag. Hade priserna varit normala men det
var ocker. 35E för Annas paella tror jag det var !!! Min enkla
Dorada 23E!! Några fiskbitar och 2 potatisar…
Ciao P
Hej! Tack för den synpunkten! Nej jag har nästan känt det på mig att det inte skulle vara prisvärt, däremot gillar vi El Muelle väldigt mycket! Har aldrig varit besviken där! Att man får vänta på bord vet man ju redan innan man går dit! Men kanske har du andra erfarenheter av den restaurangen. Det har iaf våra vänner som bor i Torre!
El Muelle prisar många men vi blev inte väl behandlade en gång…Och Lex hade beställt spagetti och fick vänta hur länge som helst.
Kall var den också. 6 år sen.
Sånt kommer man ihåg också 😀
Kram P
Håller med dig helt när det gäller Meson! Helt överreklamerat och alldeles för dyrt! Tacka vet jag menu del dia på spanska restauranger! Läser din blogg varje dag, är i Sverige nu fram till augusti, så då är det ännu roligare att läsa och följa med i det spanska livet. Vi är i La Florida tre månader på våren och tre månader på hösten, undbart liv! Ha det bra,hälsningar en trogen läsare (blev förresten tipsad av min dotter som också läser din blogg och längtar till Spanien!
Hola Inger!
Ja som jag skrev så fattar jag inte att dom kan höja
rest. till skyarna.
Jaha ni bo i La Florída. Där hade jag en kär vän förut på
C/ Acuario tror jag gatan heter. Orihuela C.
Kul att ni läser även om bloggen är lite “knackig” just nu
med avsaknad av mina program som man är van vid 🙂
Kram P
God morgon!
El Meson de la Costa lever nog mycket på gamla meriter från fornstora dagar då dom var en av de bästa rest. i stan. Numera är nog konkurrensen från nya internationell rest. lite väl stor och folk i gemen har nog inte råd att lägga ner en förmögenhet på rest.besök där maten inte ens längre räknas som förstklassig. Min åsikt alltså. Jag själv har bara ätit där en gång och blev då inte imponerad. Men smaken…o.s.v.
Är det Perras bil på bilden? Gullig och lämplig storlek för semesterboende isf. Vi köpte ju en Ford Ka, självlysande gulgrön så den är lätt att hitta på parkeringar, nyligen och den är ju också liten och behändig. Nej, inte värt att köra oförsäkrad. Ska det hända något tokigt någonsin, så är det ju en sån gång. Lagen om alltings dj-het brukar träda i kraft då…
rocio
Hola Rocío!
Jag vet att sångerskan Perelli skrivit och att den är så fantastisk
denna restaurang så man blev ju snopen.
Jo det är Perras bil. Behändig och massor av finesser.
Jo man kan skräddarsy bilar så den passar en själv.
“ett nytt sätt att tänka” stod det om den i en annons hemma.
Därför heter den väl iQ 😀
Skönt att den står i garaget nu då.
Dom nya KA är fina har jag sett.
Kram P
Första gången vi var på Meson de la Costa blev vi alla (fyra stycken) magsjuka dan efter…
Fast deras tapas när det är tapas maraton brukar vara helt fantastiska 🙂
Hola Ama!
Och det har du inte sagt 🙁 då hade jag aldrig gått dit.
Och så har ni gått dit igen???
Kram P
Jäpp. Jag har ätit middag där och massor med tapas efter det. Man får inte vara så sjåpig 😀
Hm, efter att fått veta hur sjuka några bekanta blivit
så det nästan var dödsfara – iaf den ena, så är jag faktiskt rädd. Ganska nyligen också…
Man är inte så ung så man klara av en
“värsting” lätt liksom 🙁
Nu pratar jag inte om den restaurangen men iaf…
Kram P
Gomorron Preciosa! Jag tror i alla fall att vi har rekordet. Vad sägs om 153 Euro för hundmat till fyra personer. 🙁
Hola Leffe!
Vårt i går kostade 205E!!! OK, det var en liten tös med…så
5 var vi…
Kram P
Tack Preciosa! Nu känns det genast mycket bättre! 😀
Jaha 😀
God morgon P!
Vilken söt liten bil! Får Perra rum i den?
Vilken otur både ni och Leffe verkar ha haft med er mat igår. Verkar som det var ockerpriser lite överallt. Pga festival eller?
Kram/A-K
Hola A-K!
Jag fick ju rum haha…Den är väldigt rymlig fram.
Man ser inte vilken kraftfull bil det är förrän man
kommer in i den.
Ja Mesón tar väl alltid mycket för maten…
Kram P
Hola! Tråkigt att restaurangbesöket blev en besvikelse. 🙁 Antingen hade ni otur eller också (med tanke på att flera kommentatorer tydligen har samma erfarenhet) är det vi som har haft tur. 😉 Vi har alltid fått supergoda tapas men har bara ätit det – aldrig beställt en separat huvudrätt. Vi beställer då några “favoriter” samt ber dem välja några och specificerar alltid hur många (brukar vara lagom med 6-7 stycken) samt om det ska vara kött eller fisk, kalla eller varma. Eftersom jag har haft egen restaurang är jag en mkt kritisk kund (inte minst med tanke på priset) och klagar direkt om jag inte är nöjd (vilket tonåringen tycker är mkt pinsamt). Senast gjorde de faktiskt bort sig då vi fick bläckfisk och de hade glömt att skära bort bläcksäcken så makens tallrik blev alldeles simmigt blåsvart. De påstod att det var det mest delikata på fisken men den gubben gick inte sörru! 😉 Gör om, gör rätt! 😀
Nä, allra bäst är att laga själv faktiskt. Då vet man vad man får – fast det är ju skönt att sätta sig till dukat bord å andra sidan! Ska straxt sätta igång med middagen här hemma. Blir schnitzel (fusk på fläskfilé som jag har bankat med kötthammare – ska egentligen vara kalvfile) som jag panerar i ägg och mandelmjöl, lite färskpotatis (från Cypern), en sås på crème fraîche, dijonsenap och färskriven pepparrot samt en sallad. 🙂
Buenas! //Susan
Hola Susan…har du haft restaurang 😀
Nej det som jag vände mig mot – vi vet ju inte hur det går till där-
var att dom struntade i att vi sa stopp…Fult. Och så var köttbitarna
hur röda som helst. Fy alltså. Men det sa jag när vi skulle gå och
jag vet inte vad han sa…Han mumlade nåt. Ja och så var min fisk och paellan – i mitt tycke som vilken playakrog som helst.
Nej vi gjorde fel. Sobrasadan var oätlig. Brödet var gott.
Lex åt ändå…
Subjektiv bedömning så klart men jag hade väntat mig att dom lyssnar. Och priset var rena rånet 🙁 Sen är det lite läskigt med att
maten ligger i stora “båtar” vid ingången där alla går in. Trångt.
Kan ju inte vara hygieniskt.
Alexandra var rädd för att jag skulle få en skinka i huvudet efter som dom har hela taket fullt. Den hängde precis ovanför. Vi spelade upp olika scenarier haha…Knäckt näsben osv… 😀
Din mat låter god… 🙂
Kram P
Japp! Jag var tjänstledig 60% från mitt ordinarie jobb 2006-2007 (jobbade bara måndagar och tisdagar) och öppnade en delikatessbutik och restaurang tillsammans med en kompis (kock). Förutom “teatrandet” är matlagning (och näringslära – fast det har du ju märkt) mitt stora intresse! Fick inte tjänstledigt mer än ett år och valde då att gå tillbaks till mitt ordinarie arbete av flera olika anledningar. Sålde min del av restaurangen 2008. Jobbade nästan dygnet runt i några år… 😉