Onsdag 14 mars, sol och 20 gr. ◘☼☼◘

Hola!
Det är onsdag och den har bara försvunnit ut i intet 😀
Det går så fort här nere. Har fått frågan många ggr. “Hur får ni dagarna
att gå, vad gör ni” ?
Ja vad gör man? Går upp sent, väderkoll på terrassen, kontroll av omgivningen 😀
Om allt är i sin ordning så kan man “kontrolla” datorn och se om man fått “mensajes”.
Och det har man…nästan alltid…om man har en blogg 😉
Så ska man svara på dom och så ska man gå igenom alla tidningar, nyheter och
spanska händelser på dom aviser som finns här nere. Och så Spanienforum, ska jag ta
bort nå´t…reklam tex, ska jag flytta inlägg till rätt plats. Ska jag svara något på nå´n fråga?
Alltså nå´t jag tror mig kunna :D…
Och så några bloggar, väl utvalda måste jag läsa.
Ja då är det ju lunch – minst. Man ska ju innan dess ha fixat sig själv också och idka hemvård, klädvård…ja det blir det minst av nuförtiden…..urtrist, men tvättat vinterjackorna.
Så ska man gå ut. Måste ju röra på sig. Tar en runda och kontrollerar om nå´t nytt
tillkommit. Fika helst 😀 Glo på folk och bli glodd tillbaka. Oslagbart nöje 🙂

Texten är liten men gubben frågar vad hon är inlagd för,men hon jobbar fortf och kör mediciner med rullatorn som sjuksyster. Hon svarar att nej jag är bara 74 men nästa
år går jag i pension 😀
Man har det så himla bra och det glömmer man i bland. Solen skiner ju för det mesta här
nere och man blir aldrig less på den – ja utom i juli-augusti 😀 Men då åker man hem och det är också bra att ha den möjligheten. Det är inte alla förunnat. Vykort på Estocolmo:

Titta så vackert Stockholm är!! Man tycker allt är så rent och fint hemma – fast det har blivit sämre tyckte jag sist 🙁 Här är det ju hm…rätt smutsigt och nu när det är varmare så
stinker det från alla sopcontainrar som står i alla gathörn. Restauranger med uteserveringar bara några meter ifrån 🙁 Soporna ligger runt omkring utspridda av “letare” och dom som inte lägger i utan utanför. Och så stinker det från alla 1000-tals “rastningar” från väggar och hörn…Ja så är det och kommer att förbli – länge.
Men vi har ett fantastiskt klimat  ♪♪♪♪ Himlen är blåare än blå….

I dag har det blivit mer insekter i luften…Myggnät på. Flugor och kanske en geting men kan ha varit nå´t annat. Märks alltså att det blivit “sommarvärme” Ja svensk alltså 😀
‼ ♥♥‼ ♥♥ ‼
Vi gick till biblioteket och lämnade en film – som ingen hunnit se – man hinner inte 🙂 Sen bjöd jag Lex på lunch på Hotell Juan Carlos. Ja ville inte laga mat…La Syrra och jag
gick till en stor Chinobutik. Jättestor i slutet på C/Apollo och lite till vänster.
Ödsligt. Vi och någon till. Men det gick en man och stenkollade hela tiden. Ägaren? Eller
hade han annat i sikte? Han var inte kines. Kan ju vara en arabisk bazar också. Skiljer inte
på dom affärerna. Ganska lika utbud.
På forumet berättade en tjej att hon blev robbad i går i Barcelona. Hon hade allt i stängda
fickor men skull ta upp en vägbeskrivning i en ficka då ett par började “bråka” och han knuffade kvinnan mot henne var på ett gäng killar tog emot henne när hon backade.
Mobil,pengar och tågkort borta….En teaterföreställning alltså som föregår stölderna.
Det hjälper inte hur försiktig man är…Dom är alltid steget före eller efter om man så vill 🙁
☻☻☻☺☺☺
Vi gick förbi ett kul hus, kommer inte ihåg gatan…ser ut som sandsten. Pytteliten port…

Ja det var denna dag. Inte förtagit mig…och det ska man inte göra. Man ska vara glad att man är någorlunda frisk. Kunde iofs väga mindre, kunde röra på mig mer, kunde äta mindre muffins 😀 Men äter bra mat… oftast fisk, i bland kyckling. Alltid potatis, grönsaker.
Röker inte, dricker inte (ja sprit alltså ☻) Må det gå bra trista människa 😀
Läste ett nytt ord i dag i nå´n tidning “köttcancer”…vad f-n skriver man så för. Det är “farligt” att äta rött kött….OK, då får jag väl aldrig cancer då? Så bra då.

Vi ska alla någon väg vandra, vi tar den bekvämaste, den breda, är min paroll 😀

Buenas noches P ♥

21 reaktion på “Onsdag 14 mars, sol och 20 gr. ◘☼☼◘

 1. Gokväll P!
  I dag var besiktningskvinnan i min lägenhet o kollade. Jag har inte hört ngt från rörmokaren ännu så jag vet inte om de bekostar lagningen. hoppas naturligtvis på positivt svar. Rörmokaren ringde igår o tror inte att förs.bolaget bekostar nytt golv. Då får väl det bli “lappverk”. Helt nytt golv skulle gå på ca 800 € och det tycker jag låter mycket.
  Ha det gott o kram/A-K

  • Hola!
   Ja dom kom till slut. Hoppas det blir ett positivt besked.
   Och att rörisen har gjort ett bra jobb 😀
   Kram P ♥

  • Det behöver inte kosta så mycket. Om du är lite händig/har en händig man, bekant osv kan du lägga ett nytt golv själv. Lägger du dessutom trägolv blir det ännu enklare. Detta gjorde nämligen min son, som inte alls är yrkesman på området, men han la nytt golv i sitt hus (150 kvm). Inte allt på en gång men pö om pö.
   Jag räknade på detta att om jag skulle lägga trägolv i lägenheten i Torre skulle materialet kosta ca 2500-3000€, till ca 100 kvm. Min granne där har lagt trägolv hos sig och hon tycker det är toppen. Hon säger att det är varmare än stengolv även om hon inte har lagt värmeslingor under. Man lägger ju lite isolering under ändå.
   Lycka till!

 2. Ååh, vad härligt att se dina bilder, nu kan man snart börja nedräkningen till 5 april då vi åker. Är i Skåne för tillfället och här är verkligen våren kommen, vintergäck, snödroppar i enorma mängder överallt, krokusar i alla de färger och sen ska man hem till Sthlms-trakten igen där snö/is ligger kvar här och där – inte sååå kul.

  • Hola…härligt med svensk vår…så är det snö/is kvar i Sthlm…
   Ja men nu har ni bara 21 dagar kvar 😀

   Ciao P ♥

 3. Hola! Ja det verkar vara stressigt att vara pensionär… Tur att man har typ 20 år kvar att jobba! 🙂 Fast nu verkar det visst bli 30 om pengarna ska räcka till allt som invånarna i svensklandet behöver. 🙁

  Köttdebatten är märklig. Läste dagens bästa analys av senaste studien: http://www.kostdoktorn.se/lever-ohalsosamma-kottatare-kortare-liv/
  Läkaren Andreas Eenfeldt har tittat lite närmare på siffrorna bakom. Mycket intressant! Gillar hans jämförelse med drunkningsolyckor och glassförsäljning. 🙂 Som gammal analytiker älskar jag att gräva ner mig i tabellerna och försöka förstå. Sonen kallar mig nörd. 🙂

  Annars har det repats Strindberg här i Estocolmo ikväll. Jag kröp runt bland dammiga draperier alldeles för länge vilket slutade med rinnande näsa, ögon och allergimedicin! 🙁

  Buenas noches! //Susan

  • Ja lite haha…Men vi har ju jobbat i nästan 50 år så då
   får man ha det småstressigt bara. Tillåtet 😀
   Ja ni får väl jobba några år till om nå´n några tokar får
   bestämma….
   Ja den artikeln var bra. Om han har rätt så har han 🙂
   Det där med LCHF är så “infekterat” har jag läst.
   Kram P ♥

 4. Gomorron Preciosa, det låter mysigt när du beskriver din dag,önskar jag också var där. Fast…………… jag tror nog att jag måste ha i alla fall ett par byggprojekt på gång också för att känna mej riktigt nöjd. 🙂

 5. Hola!
  Ja men det är tillåtet att göra vad man vill 😉 Man kan välja själv som
  pensionär serru 😀
  Kram P ♥

 6. Hej
  Tack för tipset om Spanienforumet. Ägnade mycket tid åt att läsa det igår. Vi tänker i alla fall åka ner och känna oss för, enligt vad vi har blivit rekommenderade. Om vi skulle köpa något i Spanien, för låt oss säga omkring 100.000 E. Vad måste vi räkna med för boendekostnader, värme, el, va, avgift, skatt m m per månad på ett ungefär.
  Hälsningar
  Annika

  • Hej!
   Ja jag såg att du reggat dig. Kul, ja det finns åtskilligt att läsa
   där. Forumet har funnits sen 2008.
   Jag mejlar dig lite ang kostnader, jag har ju din mejladress 😀
   Kram P ♥

 7. Vilken underbar bild på “min” strand! Det gör ont i hjärtat …
  Här blommar krokusen. Och vi ahr sett både Jupiter och Venus samtidigt. Närma sig varandra. Lär ta ca 40 till nästa gång. Då är jag nog six feet under….
  Ciao!

 8. Nädu. Påsklov måste “tjänas in” på något sätt, t ex genom att gå på kurs på egen tid. Denna “kurs” måste vara godkänd av ledningen och ses som en dela av ens fortbildning. Det är inte lätt. Jag har varit lat iår och inte fortbildat mig tillräckligt så jag får jobba på påsklovet. Ledigt blir det “bara” under själva helgdagar som för alla andra. Dvs långfredag – annandag.
  Dessutom kostar flyget alltid mer när det vankas för lov i Sverige. Jag har inte ens tittat hur mycket det skulle kosta nu. Redan förfäras över priserna på sommaren!
  Jag får snällt vänta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *