Söndag 2 juni, sol och 24 gr ‼☺‼☺‼

Hälu!

Ja så var det en solig dag till och det ska så förbli. Orkade inte upp så tidigt, Nu har jag bestämt att kolla läget på ett lab på tisdag…Besiktning 😀
Klockan 6 på söndagsmorgonen så började en burfågel sjunga sina olika arior, melodier och busvisslingar. Är det inte lite typiskt i detta landet att man inte tar hänsyn kl 6 på en söndag morgon? Varför får fågeleländet  ställas ut – eller att skynket tas bort så den tror att det är dag? Första timmen låter det ju lite gulligt med drillningar och melodislingor men efter 15 timmar är det inte det längre 🙁 Han/hon håller fortfarande på och drillar på balkongen mittöver….och klockan är snart 20.30 🙁  Från 6 i morse.
☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻
Masade mig ned till Cura för där var gulliga Perra,Anna,Alexandra och Pers kollega Anders. Vi gick på Tintero. Ingen vidare pizza tog jag. Lex tog spagetti. Hyfsad men liten portion. Ja dom andras mat dög kanske 🙂 Pizza för los chicos, hamburgare för la niña och spagetti med svamp tog Anna.
Ja det gick i men torr som fnöske var min pizzabotten. Vi gick sen till Bar Central i hörnet vid “kossan” och fikade, Bra kaffe.  Los chicos, Anders,Perra och Lex på Tintero 🙂

Ja och här sitter vi på Bar Central…

En “kul grej” var att Lex tyckte vi skulle gå till Monte Bianco i stället som var närmast deras strandplats på Lill-Cura. Men dit går jag inte sen en servitör var otrevlig när vi skulle äta där en gång. Det är nya ägare och ny regim. Förr var det bra där i “blåshålet”.
Helt plötsligt säger Lex att “titta här då”. Vem jobbar här på Bar Central…hahahahaha!!!
Jo det var denne som jag inte gillar…jag är långsint 🙂 Nu var vi ju klara och hade redan beställt av en trevlig kille och druckit upp men paff man kan bli. Synd för det är rätt bra kaffe och maten verkar god där. Syrran åt en jättegod omelett med väldigt bra papas fritas där en gång. OK, denne sk-tstövel kommer narturligtvis inte ihåg la bruja (häxan) som inte fick veta vad en viss pizza innehöll. Stod bara namnet. Men går jag dit mer? Tveksamt 😀 Ja man kan ju kolla om han är där innan man sätter sig  🙂

Ja det var vad som hände i dag. Trevligt f ö och i morgon bitti åker dom hem igen…Alltid avsked här nere 🙂 Men så är det…En del måste ju arbeta och hålla igång landet hemma.
Men snart är dom här igen. Anders stannar ett tag till och har spännande saker på gång 🙂 Roligt! Önskar god tur eller suerte som det heter på spansk:) OK det blev lite norsk också. Man blir så internationell här 😀 Hör så många språk hela tiden.
Vi sa hej till skyddhelgonet här ovanför och vandrade hemåt. Tänkte kanske orka ut när
La familia skulle äta middag men orken sa ifrån…Hoppas alla mina värden är bra så att det är bara latmasken som spökar. Ok har ju varit lite sjuk faktiskt  🙁

Nu ska tanten vila lite…kolla lite på blommorna på terrassen. Jag har ju speciellt ansvar nu 🙂 (Kerstins)  Lex har ansvar för en “blomma”. Den har 6-7 paprikor just nu. Såg att han vattnade den nyss innan han gick ut för att gå sin runda 🙂 Ska fota den i morgon innan han börjar konsumera los pimientos 😀

Kram P ♥
PS. Jag undrar över bilderna…är dom inte lite mindre nu på bloggen? Hm…eller
är det en synvilla? Kan ju inte jämföra då alla andra ligger ” i träda”.DS.

 

 

19 reaktion på “Söndag 2 juni, sol och 24 gr ‼☺‼☺‼

 1. Haha! På Monte Bianco har jag bara ätit tapas när dom har varit med i racet. Men där jobbar en kille som ser ut som HEEELA världens olyckor har ramlat på hans axlar. Jag har ALDRIG sett honom le! Och han försöker alltid locka in oss med sitt olyckliga ansiktsuttryck… 🙂

 2. Hola Ama!
  Han kanske inte har några gaddar ? Tror det var han som försökte få in oss
  också i dag…men jag tittade ju efter den andra haha…
  Förut var det trevligt fik där. Särskilt på sommaren när det var hett satt man gärna där och folk satt på lilla torget på hörnan med den fina lampan.
  Kram P ♥

 3. Hola! På Tintero har jag ätit två ggr och aldrig mer – oätligt båda gångerna. Gillar Lex röda hatt – hälsa honom att han passar mkt bra i den! 😉

  Är 21 grader just nu på ballen – tropisk värme här i svensklandet men un poco frío om det hade varit sommarstugan. 😉

  Sommarschemat för familjen (på begäran :)): Sonen åker ned den 17/6 eftersom han ska sommarjobba på en restaurang i Torre. 😉 Jag kommer ned den 9/7 och maken den 14/7. Sonen lämnar 28/7 och drar till Benidorm för att hälsa på klasskompis och vidare till svensklandet 4/8. Jag och maken åker hem dagen efter 5/8. Sådär – bara att anteckna! 😀

  Buenas! //Susan

  • Hola Susan!
   Ja det är ingen vidare mat där. Bara fin utsikt 😀
   Jo jag gillar också Lex hatt och han med 🙂 Ska jag säga till honom 🙂
   Ja nu har jag antecknat. Ser att Leffe kommer ner dagen efter ni åkt hem…Synd 🙁
   Kram P ♥

 4. Hola! Bilderna är helt ok, man ser dem tydligt och kan ju förstora om man vill!

  Du gör rätt som går och kollar dina värden, du kanske behöver någon kur för att friskna till igen!

  Ha det skönt i värmen! Vi har faktiskt haft några sköna veckor här i Malung också, härligt!
  Hasta luego!

  • Hola Inger!

   Ja jag tänkte i dag att dom av nån aldrig blir mindre när jag
   laddar upp dom mot förut men kan ju inte jämföra…Kanske “nån” ställt om på bloggsajten…
   Jo jag ska checka fast jag avskyr att gå på såna mottagningar 🙁
   Ja jag har läst att det varit bra väder- delvis- i Svensklandet 😀
   Kram P ♥

  • Hola Leffe!
   Det finns den ljust turkos på marknaden utanför min
   port. vill du ha sån färg? 😀

   Kram P ♥

 5. Hola P
  Skönt att du bokat tid för prover. Ser inte om bilderna är mindre nu än förr. Vilken underbar dag du haft. Tycker om bilden med de stora stenarna.
  Kram
  Annika

  • Hola Annika!
   Jo blir bra med kolla 😀
   Jo det var en fin dag…Synd att la pareja åkte hem redan.
   Men dom kommer tillbaka. Ja stenpartiet är så fint där som vågbrytare. Lugn badplats för barn där.
   Kram P ♥

 6. Hola P!
  T
  Idag har jag ledigt från att vara hjälpreda åt sonhustrun. Nu är de på plats i sitt hus med hundratals kartonger att packa upp.
  Tyvärr blev första kvällen och natten inte så rolig då lillkillen klämde fingret och fick åka till akuten och sy. Hämtade hem far och son igår fm.
  Och fick vara barnvakt återigen då stora killen skulle spela sin första fotbollsmatch och O med fingret ville vara hemma med farmor. Klart att jag stannade!
  Jag har aldrig ätit på Tintero med tog en sandwich på Bar Centro tillsammans med din syrra i maj. Denis sandwich är bättre – var i alla fall förr.
  Bar Sheila serverar alltid ngn form av Tapas till ölen el vinet. Vet inte hur de gör när man dricker kaffe. På baren bredvid Tango så serverar en tjej med världens kortaste kjol.
  Fin ny bild med segelbåten!
  Idag ska jag nog bara ta det lugnt efter allt barnvakteri.
  Kram/A-K

  • Hola A-K!
   Ja flytta är ingen lek även utan barn 😀 Otur också med lillkillen.
   Du har haft jobbigt alltså.
   Tror restaurangen heter Bar Central. Var det då hon åt en våffla som var oätlig? Det är ju sån där som vi inte är vana med. Sega,tjocka 🙁 Samma dom säljer i kiosken i början på Hippien…
   Ja om dom är kvar efter bodbytet. Oätliga var dom iaf.
   Till kaffe får man aldrig tapas, möjligen ett kex 😀
   Ja båten hade vackert segel. Zoomade för att få den närmare,
   Kram P ♥

   • Hej igen!
    Ja, jag tror La syrra åt en våffla. Min sandwich var bara det ena brödet bara rostat. Ost och skinka emellan var kalla.
    Tar nog inte in ngt ätbart mera på det stället.
    Kram/ A-K

 7. Hola hola!
  Har varit borta offline, en stund… nu ser jag att du fått sprutt på bloggen igen, så fina bilder 🙂
  Fågelsången, ja den är nog fantastisk om man får välja tid, på landet där jag just var, kvittrade en liten liten pippi vid 4-tiden, nej tack det tycker vi inte om.
  Tintero är väl en turistfälla, “fint” men inte riktigt bra.
  Hoppas proverna visar okej!
  Kram
  Ulla

  • Hola Ulla!
   Måste vara skönt att vara offline…borde prova 🙂
   Ja hopplöst med oväsen kl 5 🙂 Just nu har en hund gläfts,skrikit i timmar. Ja som om han sitter fast. kanske han gör också.
   Tror det är fågelbalkongen faktiskt 🙁 Samma varje sommar med
   den balkongen. Djur ska vara ute och hussar och mattar inne.
   Eller så är dom inte hemma.
   Så är det här 🙁
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *