Onsdag 3 juli, sol och 29 gr ‼♣‼♣‼

Tjena!

Två av mina vädersidor har tagit semester absolut. Den “statliga” AEMET envisas med
32 gr, dom andra två med 27. Alltså får jag förlita mig på min egen termometer från nån
Chino-basar. Jo Peter jag vet att jag fått en så fin termometer av dig men eftersom jag är totalt oteknisk hm…gör mig inte tid att läsa manualer så ligger den här och påminner
mitt dåliga samvete….Vet mer som ligger och påminner 🙁 Stegmätare från Cata, extra hårddisk från Perra och ännu värre en ajfån eller vad det nu är från Anders. Ja Ama´s Anders. Säkert ett år sen.  Cata har en likadan och skulle hjälpa mig så jag slapp läsa manual men vi gör oss inte tid. Nu håller mina gamla mobiler (som man knappt törs ta upp på caféerna, folk glor så konstigt) på att vissna 🙁
Den för mitt svenska nr är uråldrig. Hittade den i en låda när den nyare uppförde sig så konstigt. Den spanska älskar jag för den är så liten att ha i fickan. Nu går ju alla omkring med TV-apparater. Vad tungt!! Och sitter och petar som galna på dom 😀 Sitter förresten, dom går och glor hela tiden på dom 😀
Skämmas får man göra 🙁 Nu kan man ju tro att jag är en typisk sån där gammal tant som inte kan ta till mig nya saker. Fel 😀 Jag kan.
Lånat bilden av …hm… Swedbank?
Tex kan jag ha hand om nycklar, ringa spanska mäklare och banker. Bestämma tittid,
eget ord 😀 Man kan ju inte skriva tre t:n men ni fattar väl…Ja mejlar med dom. Men i går mejlade jag Movistar (Telefonica) men det gick inte. Det var på ett sånt där webbformulär. Jag skulle säga upp bredbandet i bungan. Nu kommer syrran och Cata att direkt i morgon bitti skriva att jag stavat fel. Har jag inte. I går hade jag skrivit “sätt”  istf sett och direkt två mejl med påpekande fick jag. Dom korrekturläser mina inlägg. Bra tycker jag för jag har tappat lite känsla för swediska faktiskt.
I morgon ska jag skriva en mejl på engelska…ska bli kul att se om jag kan det numera 🙂
Jag börjar väl med buenos días 🙁 Hallo kanske går bra?
Få inte hicka nu Tina 🙂 Jag kan 🙂
Bilden nedan skulle jag lagt in i går när jag pratade om läkare som inte tror på en hahaha….Har jag fått bilden av nån el hittat den själv? Kul är den iaf 🙂

I morgon ska vi titta på en bungalow med M och M…Kul. Det är roligt. Ja eftersom jag själv lyckats få till en tid. Ni anar inte vad jag blev förhörd av den jag ringde till. Det var en man med lite konstig dialekt i banken B*an*es*to. Bäst jag maskar lite så dom inte blir sura om dom ser sitt välrenommerade namn här och måste anlita nån gestoría för att översätta hela bloggen. Han skulle veta allt om MIG!! När han äntligen var klar så
ringde då en lokal kollega, antagligen från Torre eller kanske Alicante…Han var också noga med att fråga vilka som var intresserade. Jag fick bokstavera mitt namn på spanska. Lätt 🙁 Herregud jag letade febrilt efter ord som började på mina bosktäver.
Antagligen tror dom att jag är en kamouflerad inmobilaria. Mäklare alltså. Man kan alltså
inte ringa åt kompisar som inte kan spanska utan att bli ifrågasatt…OK, nu är jag kartlagd med besked 🙂
Nu är jag trött. Kl är nästan 24. Musiken har tystnat i huset mittemot. Dom kör samma låt 50 ggr i en lghet längst ner. Ja i samma hus som vi brukar hyra en atico och där duvtanten bor. Låten är häftig en gång men 49 ggr till och kl 3 på natten. Syrran är utsatt där på den sidan.
Ja det är ju sommar och semester för alla och särskilt ickespanjorer tror att man kan köra dygnet runt. Få se i natt när dom har gått sin barrunda. Dom kunde ju byta låt va?
Åtminstone 🙁
Nu lägger jag in en fantastiskt fin bild som jag hittat. Harrie Bodden heter fotografen. Hoppas han/hon inte har nåt emot det 🙂

Buenas noches/ P ♥

 

 

14 reaktion på “Onsdag 3 juli, sol och 29 gr ‼♣‼♣‼

 1. Godkväll. Fick vänta länge ikväll på ditt inlägg. Vilken vacker bild den sista. Trivs systeryster i sin nya barre? Den måste ju vara mkt mindre än bungalowen, eller? Ska hon ha den som vinterbostad kanske? Här har vi nu planerat nytt kök och en fd belgare som bott här 20 år ska fixa allt. De börjar när vi åker hem 10 aug, så jag måste nog ta en kort tripp ner i slutet av sept el okt för att kolla hur det blev. Inte billigt, men precis som jag drömt om….. Vi får mkt finare kök här än hemma, ha,ha. Vitt,vitt överallt så han tycker nog jag är lite galen.
  Nej, nu väntar sängen. Har redan slumrat till då vi såg 2 avsnitt av “Örnen” ikväll. Enligt maken somnade jag Innan första var slut… Tur det är resumé varje gång.

 2. Gomorron Preciosa! Du är inte ensam om att hata denna prylhysteri. När man äntligen fått dator och mobil att fungera som de ska’, då har någon data-nörd bestämt att vi MÅSTE byta till ett bättre system. Troligen beror allt på att nörden måste visa sin egen viktighet. 🙁

  • Hola Leffe!
   Ja det kallas att förnya alla system. Sk-t samma att det inte blev
   till det bättre 🙁 Dom har ju ändrat Hotmail till Outlook. Har aldrig haft så många avbrott el “fung ej just nu” el mejl går inte i väg el
   annat sk-t. Förändra är nog bra om det blir bättre…men det blir
   det sällan tyvärr. Inte för oss men kanske för “ägarna”.
   Kram P ♥

 3. Jag fick ju – motvilligt – “ärva” en smartfån av Anders när han bytte till en nyare modell. Den är så stor att jag inte rymmer den i fickorna, vilket innebär att den för det mesta ligger hemma och att jag nuförtiden har nollkoll på min telefon…

  Vilken underbar bild på solnedgången!

  🙂

  • Hola Ama!
   Jo men den jag fick av Anders…vad den nu kallas…är
   inte så stor. Sony Ericsson Xperia. Ska snart börja använda den.
   Får mer tid hemma i Se – tror jag 🙂
   Ja vilken fantastisk bild…måste bara “sno” den men jag angav
   ju källan 🙂
   Kram P ♥

  • Hola! Låter även underbart att ha nollkoll på telefon… 🙂 Skulle nog fler behöva, lite då och då!
   Saludos!
   Tina i Umeå

 4. Hola P!
  Ja, du detta med tekniska prylar är inte roligt! I o f s har jag bytt upp mig till en nyare IPhone. Den gamla funderar jag på att “låsa upp ” och ha som spanientelefon. Att jag bytte till en Iphone var av den orsaken att jag kunde läsa mail och era bloggar när jag befann mig på en Wi-fi fri zoon när jag är i Spanien. Den nuvarande spanska tel är nog lika gammal som din.
  Jag har även ett par Nokia liggande.
  I dag är det grått och bara 16,5 gr. Usch!
  Kram/A-K

  • Hola A-K!
   Jo man vill bara att det ska fungera…Lex skulle verkligen behöva en “ny” och med stora knappar eller rättare sagt en gammal fin.
   Hans lilla Nokia har så små knappar så han trycker på flera
   när han ska svara haha…Han har knubbiga fingrar. Ja så man får ringa om hel tiden 🙁
   Ja det är ju bra att ha såna däringa som man kan läsa mejl och annat här nere. WIFI är verkligen bra. Min granne har kört på min
   nu hela tiden. Jättebra att slippa köpa abg för kort tid.
   Trist väder alltså 🙁 Det har inte vi 😀
   Kram P ♥

 5. Hej

  Tekniken är inte rolig. Köpte en ny laptop när min gamla la av för några veckor sedan. Windows 8, snacka om att bli förvirrad av alla sk appar som plötsligt uppenbarade sig på skärmen!! Tur att sonen var tillkallad för inkoppling på vårt nätverk, annars vet jag inte hur det hade gått.

  Har ett bra och billigt abbonnemang på Telenor som går ut nu i okt. Jag vill ha en vanlig mobiltelefon och ingen petmoj. Finns då 3 modeller att välja på varav en Doro med jättestora knappar och en uppsjö med petmojar. Vad är det för fel på vanliga mobiler!! Blev dessutom antastad av en säljare på Telenor på stan som ville ge mig en GÅVA. Gåvan bestod i att han skulle ta bort mitt billiga abbonnemang för 169 kr/mån och byta till ett bättre som kostade ENDAST 299 kr/mån. GÅVA!!?? Ska behålla mitt gamla abbonnemang på pin kiv eftersom det inte finns längre.

  • Hej Lotta!
   Jo när Peter skulle köpa en laptop och ta ner efter att min fått fötter i Segovia så var det bara såna med appar och sk-t.
   Han lyckades hitta en på nätet i Stockholm som inte skulle säljas mer. Den är så himla bra 🙂 Alltså en “normal” modell.
   Jo Doro är ju bra med sina stora knappar. En sån skulle Lex ha men den finns nog inte här nere. Han behöver ju spanskt “innehåll” 🙂 Vet inte om man kan ändra till spanska?

   Ja dom försöker sälja på en nyare mobiler och byta abg. Man får stå på sig tills dom tvingar en 🙁
   Kram P ♥

 6. ¡Buenas tardes!
  Man ska akta sig för att spela besserwisser när man går till Herr Doktor. Och Gud nåde dig om du ifrågasätter vad Herr Doktor säger. Men skämt åsido och i rättvisans namn så finns det faktiskt läkare numera, särskilt den yngre generationen, som uppskattar om man är lite påläst och som man kan diskutera sin åkomma med. Det är väl så att vi “patienter” är mer upplusta och insatta i olika symptom och sjukdomar nu för tiden genom tidningsartiklar och framförallt internet som är tillgänglig för dom flesta. Det tycker jag är jättebra.
  rocio

  • Buenas noches Rocío!
   Välkommen tillbaka till civilisationen 🙂
   Nej jag har varit med om att när jag kommit med nån teori så har
   jag blivit avfärdad direkt. Nu är det väl bättre men å andra sidan går jag inte till läkare i första tag 🙂 Kan jag undvika så gör jag.
   Kram P ♥

 7. Hola Preciosa! Ha Haa! Du är underbar! Jag vet att du kan! Hon på propertyrentals borde väl kunna spanska, du kanske hellre skriver på espanol än english? Annars kör de väl google-översättning tills de blir nöjda:) Låter spännande det där, att hjälpa till att visa objekt…Du kanske får skriva en manual att ha till hands, 🙂 när du måste redovisa så mycket om dig själv!

  • Hola Tina!
   Ja vi får se. jag hann inte få iväg mejlet men hinner ju.
   Mañana 🙂
   Ja vi får se om nästa bank är likadan. Han som kom
   var trevlig om än svårförståelig 🙁 Hette Israel i förnamn 🙂
   Snygg kille. 🙂
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *