Måndag 29 juli,mulet 25 gr ♣☻☺♣☻☺♣

Hola!

I dag var det ingen sol att tala om. Mest mulet men varmt. 25 gr på em.
Träffade min kära väninna Isabel igen. Vi tog bussen till Solna. Man är osäker på om
man har pengar på detta förnämliga accesskort. Vi kollade upp det i en automat på hemvägen. Isabel gick grundligt till väga och frågade också vad jag köpt för kort 😀
Jo det var pensionärs och 2 “klipps”. Ja ni fattar. Då kostar alltså en resa inom min “zon” 15 kr. Då har jag kommit så långt i min kortskola 😀
Jag börjar förstå att – som det stod i en tidning – att äldre folk inte vågar åka som en dotter sa. Vad händer om man kliver på bussen och det inte lyser grönt liksom?
I Torre kostar ett kort 35E och så åker man hur man vill på det. Ja inte till flyget
utan inom kommunen  – tror jag. Jag har inget men jag åker så sällan så jag kan betala
1,40 el 1.50E eller vad det nu kostar. Man måste nog var inskriven i kommunen har jag för mig.
Tobbe gav mig en bild på Globen med bollblommorna framför men dom var vissna nu:

Jag slösade pengar i dag. Skulle ju bara fönstershoppa 🙂 Men så gick slejfen på mina uråldriga sandaler upp hela tiden och eftersom jag har (helt plötsligt) fått ont i höger knä så fick Isabel böja sig ner och fästa den på det utslitna kardborrbandet. Då letade jag upp Ecco. Kan inte ha några andra men dom har inte den typen som jag haft i en massa år. När jag sa vad jag hade för storlek så sa  den f ö trevliga tjejen “att så stora storlekar har vi inte i dam”. Gracias! Ja då kollade jag på herr och dom ser ju likadana ut bara klumpigare på nåt sätt. Rätt var det var så stod Isabel och pratade med en kille.
Förstod att det var en gammal jobbkollega. Han och jag kände inte igen varann. Iaf så hade han köpt sandaler men på damsidan. Såg att han hade små fötter 😀 Han hade inte tänkt på att det var dam sa han 🙂 Sen såg jag Isabel prata med en dam som gått fram till dom. Jag frågade om hon också var jobbkollega. Och ja det var hon men vi kände inte igen varann heller men det blev ett långt möte om gamla tider osv. Kul var det! Dom var pensionerade så det är bara Isa som är ung fortfarande. Över 20 år sen hon träffat dom.
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
Jag hade glömt min Sverigemobil hemma. Kom bara ihåg den spanska…Min “svenska”
sjunger på sista versen också. Batteriet laddar ur hela tiden. Jag har fiskat upp den från nån låda här hemma när den nyare var helkass. Ja så tänkte jag fråga om det fanns nån Ericsson-mobil med knappar 🙂 Finns inte sa Phonehouse 🙁 Bara Nokia, Samsung m fl. En kostade bara 145:- OLÅST!! Men så sa den f ö trevliga tjejen “titta här då” Vi har extrapris på Samsung Galaxy Young, passande 🙂 (enkel variant förstås) för 490:- Ja det är ju sån petmojäng som jag försökt undvika. Men så tänkte jag att det var ju så trist på flyget sist utan dator så jag slog till. Man kan ju läsa mejl och småsurfa…tror jag alltså. Hon sa det iaf 🙂 Datorn och jag får inte plats…Vi är för stora ihop liksom….Ja och priset var ju bra och den var olåst också så jag kan ju använda mitt spanska SIM-kort sen. Fast när jag läser på en lapp så står det Approved för Nordic operators…
Lurad?
Vi får se hur det går. Ja om IQ:t räcker för dylika ting. Normalt IQ är ju mellan 90 och 109 enl en lista. 50% av befolkning har det. Undrar vad man har. Törs man inte ta reda på 🙁
Ser ut så här ungefär. Den är liten alltså. Ingen sån där som ser ut som en TV-app som folk går omkring med hela tiden. Ja och då menar jag inte I-pad. Törs inte sätta i gång den i kväll för då kan jag väl inte sova i natt 🙁
☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺
Nä det får bli en fin Torre-bild i stället. Måste få lite ro i själen om jag upptäcker mina två felköp i morgon. Upptäckte just att dom skickat med ett startpaket på Comviq. Hoppas bara att det är ett skämt och att den ÄR olåst 🙁 Står också att man inte ska bryta den förpackningen om man lämnar tillbaks varan…Håhåjaja.

Ja vi får se mañana. Då är det en ny dag.

 

Buenas noches! P ♥

13 reaktion på “Måndag 29 juli,mulet 25 gr ♣☻☺♣☻☺♣

 1. Hoppas att det ordnar sig med telefonen. Skall den vara obunden , skall du u inte behöva ha Comvic. Maken köpte en liten Nokia med knappar på hos “Kjell och Co”, obunden och nu har han någon form av kontantkort i den.
  Apropå att använda datorn eller mobilen på planet; Norwegian, så är det nog överreklammerat, mer ett önsketänkande. Det är lååångsam uppkoppling och det fungerar endast på mer än 10 000 m höjd. Jag försökte vara positiv och försökte länge få det att fungera, men fick ge upp. Men det kanske är olika på planen….
  Vad gäller SL och “accesskortet” så vänjer du dig nog lagom tills det blir dags att åka till Torre igen. Men jag har hört att remsorna kommer tillbaka. När? Det förtäljer inte SL.

  • Hej Ditte!
   Nej jag får för mig att dom bara skickar med ett “kit” med Comviq bara. Jag får se när jag “får tid” att sätta i gång den 😀
   Hade det funnits en knapp-Ericsson hade jag köpt det eftersom jag alltid haft sån 🙂
   Jag har haft min dator på Norwegian och det gick bra flera resor.
   Accesskortet kan jag nästan nu efter research 🙂 Men jag tycker
   dom ska ta tillbaka remsor så dom äldre ser vad som är kvar. Dom är ju inte vana vid olika kollautomater och internet.
   Kram P ♥

 2. Vi köade ju hur många gånger som helst och hur länge som helst för att få ett busskort i Torrevieja på den tiden när det var gratis för dom som var inskrivna.

  Till SLUT lyckades vi, och hur många gånger åkte vi?

  Ingen.

  Nu har vi i alla fall åkt lokalbuss EN gång. Och betalat 1,30 euro (tror jag). Men väntetiden var så lång (lågsäsong) så vi valde att gå hem från La Mata istället för att vänta på bussen. Som tur är så finns det många vattenhål på vägen 😉

  Hoppas det går bra med din telefon!

  • Hola Ama!
   Ja man gör allt för det som är gratis 🙂
   Tror bussbiljetten har höjts några ctms faktiskt.
   Ja jag hoppas jag kan hantera den, annars har jag ingen
   här hemma :(. Jo min spanska men den måste jag ju ha “på” .
   Skulle tagit med mig den jag fick av Anders 😛
   Ha det bra over there!! Kram P ♥

 3. God morgon P!
  Hoppas att det ordnar sig med telefonen. Det ska bli skönt när de tar bort spärren med låsta telefoner efter abonnemangen gått ut. Tycker inte det är ok att man måste betala 350:- för att låsa upp telefonen efter 24 månaderna abb.
  I dag ska jag försöka att vara lite “nyttig” i hemmet. Har inte orkat innan då det varit för varmt. Förstår spanjorerna som tar siesta.
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja jag kan ju inte vara dummare än andra eller…Speciellt
   som jag jobbat på ett telecombolag i 45 år haha…
   Läsa kan jag också 🙂
   Jag har inte behövt låsa upp nåt Teliaabg när kontr gått ut vad jag vet…Konstigt.
   Siesta är en bra företeelse om man inte ska handla 😀
   Kram P ♥

 4. Hola P!

  Det där med mobiler är inte lätt.De tar bort modeller och “styr” in dig till de modellerna som de vill sälja stor volym av.Synd.
  Vi köpte två Nokia 100 som vi bara har i Spanien ,utan möjlighet till data roaming alltså bara ringa och sms:a med.Skönt att inte oroa sig för mobilräkningen när vi kommer hem igen.Använder Yoigo kontantkort.Funkar utmärkt.Telefonen har dessutom fysiska tangenter(knappar).

  Fin bild på segelbåten!

  Ha de bäst!!

  Kramar!

  //Peter

  • Hej Peter!
   Jo det är klart man blir styrd. Men eftersom jag ville ha nån med
   surfmöjlighet och den här är för “ungdom”, alltså skulle
   vara en lättare variant och billig så tog jag den. Har kollat tester
   och det var ris och ros 😀
   Jo det är bra med vanliga mobiler när man har tillgång till
   WIFI som ni har haft 🙂 Yoigo funkade inte så bra vid syrrans
   bungalow “på landet” haha…
   Ja bilden är fin, fattar inte att det är jag som tagit den 😀
   Kram P ♥

 5. God middag!
  I morgon ska jag gå in på Phonehouse och kolla om dom har den däringa Samsung Galaxy Young för det pris du skrev. 490 kr. är lämpligt för en smartphonenybörjare att träna på. Sa flickan att den var olåst? Det låter ju isf bra för min del. Jag vill ju helst inte ha ett abonnemang för flera hundra kr/mån när jag bara använder den i Sverige 6 mån./år. Vi får se hur det blir…
  rocio

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *