Tisdag 1 okt, sol och 30 gr ♦♪♦♪♦

Hola!

Varmt!! Oktober är varm också…Första veckan förra året var det kanske 26-27 gr men veckan efter 30-31 🙂 Så det är en bra semestermånad.
I dag hängde jag inte med i byråkratisvängen. Vis av värmen i går. Syrran skulle till Iberdrola (el) och Agamed (vatten)…Jag vet inte om jag skrev att man oftast inte mäktar med mer än 1 uppdrag/besök om dagen. Det blev 1 timme kö på Iberdrola och halvt möte på Agamed. Fattas ett papper och så dom ska läsa av. Nytt äventyr på torsdag.
Och så SUMA (skattekontor) och sen Ayuntamiento för att kolla ev Plusvalía. Ev värdeökning på nåt som jag inte fattar 🙂 Ja det blev 1.5 uppdrag iaf…Fantastico!
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
La Mata:

Fick en chock när Lex kom hem från Nuevo Expresso. Han hade levererat en sak till syrran som satt där med Cata. Chock alltså!!! Dom har bytt regim på cafeterían !!! Redan 🙁 🙁 Två tjejer!!! Lex trodde dom var ryska men syrran sa att dom såg helt spanska ut 😀 Ja då får vi se. Ledsamt tycker jag…men han har ju lovat att dom ska ha samma stuk på kaffet och undrar om hans far ska leverera bakverken i af…

Ja en stor sak i det lilla 🙂
Här hemma har inget hänt av vikt. Kollade lite på Spanienforum och det diskuterades om Ryanair och då brukar tråden bli en km 😀 Jag läste ju om arbetsvillkor osv…i går.
Tvekade att lägga in artikeln för jag vet hur det blir. För eller emot…Men arbetsvillkoren dom har är ju otroliga om man ska tro vad som står…
Fastighetspriserna är alltid på tapeten och om bubblan inte spruckit, hur hade det varit då? Fast den måste ju spricka…Det byggdes ju på allt som går att bygga på med kommunalrådens goda minne…korruption på hög nivå. Det lånades ut till vem som helst. Byggjobb fanns ju…Ja och nu sitter bankerna på 1000-tals lgheter…Kastat ut alla stackare som förlorade jobben osv…

Så  där trasslig ser jag ut i munnen på ena sidan 😀 Och så upptäckte jag att jag var mörkblå på nedre delen av kinden 🙂 Man kan tro att man är misshandlad 🙂 Iofs blev jag ju det 🙂 Fast av egen vilja hos snälla Bengt.
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
I dag när jag tänkte på borgmästare här i Spansklandet så är det ju så fruktansvärt många. Finns över 8000 kommuner i landet. Några har bara ett par 100 invånare – men
alcalde 🙂 Ja så heter borgmästare. Lex hemby har 400 invånare och har naturligtvis en
en borgis 🙂 Jesús heter han, ung är han. Vad det ska kosta …för sen ska dom ju ha andra kommunalråd också…Ja ett storkpar har han att styra över också 😀

Ja så var det kväll igen, fort går det 🙁 För fort.

Ha en bra noche och mañana!!
Kram P ♥

14 reaktion på “Tisdag 1 okt, sol och 30 gr ♦♪♦♪♦

 1. ¡Buenos días!
  Åh, vilken fin bild på perfekt tillagad “cafeconlecheconmuchaespumaymuycaliente”. Det vattnas i munnen, mmm..!
  Om man hade varit skrupelfri och samvetslös skulle man ha blivit kommunalpolitiker. I Spanien eller i Sverige, det spelar nog ingen roll. Dom verkar vara mer eller mindre av samma skrot och korn. Jag läste i morse om sex skånska politiker som tyckte att man skulle följa skånska seder och bruk på sina tjänsteresor utomlands. Däri ingår “Gammeldansk” och öl till frukost enligt deras utsago (konstigt ord, men jag hittade inget lämpligare). På skattebetalarnas bekostnad givetvis. Ja, ja…det är olika i olika socknar….
  rocio

  • Hola Rocío!
   Ja hoppas kaffekombinationen blir lika bra där med nya ägare!
   Läste också dom där “rekreationsresorna” till Cannes.
   Fy fan säger vilka svin…Avsätt hela bunten. Ska gamla och fattiga
   i kommunerna betala detta? Ja övriga också…Spysmiley!!
   Kram P ♥

 2. Hola! Bättre att vara stork i spansklandet än svan Estocolmo tydligen. Var en artikel i DN i morse om att svanungarna i sjön Trekanten aldrig överlever sommaren. Nu hade tydligen flera vuxna strukit med också. Verkar bero på allt skräp som vi slänger och som de tror är mat. De har obducerat fåglarna och hittar allt möjligt i magen: cigarettfimpar, skumgummi etc.

  Ja – på tal om offentliga utgifter så känns det ju liiiite skakigt med U*S*A:s budget just nu. Blir det ingen lösning fram till 17 oktober kommer deras skulder att slå i taket och det är förmodligen starten på den värsta lågkonjunkturen som vi alla kommer att få uppleva. Hela världsekonomin kommer att kollapsa… Chefen för U*S*A:S valutareserv vägrar att tala om hur mkt pengar de har kvar (förmodligen inga alls), de har finansierat sitt försvar med lånade pengar och lurat Kina att stödköpa dollar då alla teknikfabriker som tillverkar amerikanska prylar finns i K*in*a – och sedan tryckt upp nya pengar utan att ha täckning. Förstår att svenska staten sålde sina aktier i Nordea förra veckan. Är nog ingen slump – hela banksektorn kommer att dras med i fallet om det blir så.

  Oj – blev en riktig Krösa-Maja-kommentar! 😉 Den som lever får se! 🙂

  Buenas! //Susan

  • Hej Susan!
   Jo det läste jag också om svanarna i Gröndal. För j-t!!
   Usch vad folk är hemska!! Hur kan man skräpa ner så f-b-t?

   Ja det där med USA blir ju otroligt kaosartat antagligen. Skrämmande!! Dom måste ju agera. Kanske i sista minuten?
   Kram P ♥

 3. Hola P!
  så mycket elände det är överallt.
  Har precis ätit frukost och njuter av lite vind på balkongen.
  Nu ska jag försöka att ta tag i lite städning innan solen kommer på min sida.
  Ha en bra dag/A-K

  • Hola Ama!
   Ja men det har varit ca 1500 invånare läste jag 🙂
   Sen har folk flyttat tyvärr. En kompisdam till Lex bor mycket här i Torre men annars i lilla byn Mota de Marques. Tyvärr var hon inte hemma när vi var där i maj. Hon var här 🙂 Hon älskar att sola på Cura 😀
   Kram P ♥

 4. Hej Preciosa!
  Vilken fantastiskt fin bild från La Mata du tagit. Den skulle jag kunna ha som tavla i v-rummet. Härliga färger och bra komponerad!

  • Hola Tobbe!
   Ja jag är förvånad att det var så ljust den där dagen…Nu kommer jag inte ens ihåg vilket år det var ens 🙁 Har ju allt i en enda röra.
   Ja du får sätta upp den 🙂 Förstora kan man väl göra 😀
   Kram P ♥

 5. Återstår om det är ny personal permanent på Nuevo Espresso. Kanske var det vikarier?
  Vad gäller borgmästare så kan jag också fundera över om det inte är lite gammalmodigt numer. Kanske kunde ett par orter/platser slås ihop. Men å andra sidan blev ju en del då kanske arbetslösa.
  I övrigt läser jag dina inlägg med stor behållning och ett leende på läpparna.
  Kramar!

  • Jo Ditte jag tror att det är dom som tagit över. Killarna ville ju sälja sen länge. Har en annons ute som jag tittade på i går och dom har gått ner i hyra på lokalen. Antagligen ägaren av lokalen alltså.
   Killarna bara hyr den. Men vill ha 35000E för inredningen.

   Ja det där med så många borgmästare är ju förlegat. Varje
   by…
   Gracias Ditte! Kram P ♥

 6. Hola P
  En borgmästare i en sån liten by med 400 personer kan väl inte ha jobbet som ett heltidsjobb. Havsbilderna är fina, men jag tycker också om storkbilden. Det känns som tiden har stått stilla.
  Kram
  Annika

  • Hola Annika!
   Nej det låter konstigt…jag vet inte faktiskt. Men sån byråkrati som
   är här så får han nog dagarna att gå. Papper och stämplar 🙂
   Kanske gör allt själv 🙂
   I den byn Mota de Marques hade verkligen tiden stått stilla.
   Synd för husen och kyrkan var ju fallfärdiga. Iaf många av dom.
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *