Fredag 4 okt, 30 gr och sol ☻☻♣☻☻

Hej!

Ja snart ska det bli svalare…redan på söndag tror jag. Vore bra som ni förstått
att jag tycker det är bra 😀 Man vill kunna gå ut utan att få solsting och svettas ihjäl. Vet flera som tycker så. Inte bara jag.
När det blir så hett så länge så ledsnar man om man inte älskar
att ligga på playan…
Tyckte marknadsfolket såg lite lidande ut där dom trängdes på dom packade gatorna.
Jag gick bara ut för att möta Cata och ta en fika och det fanns inte en enda stol ledig
här nära 🙂 Syrran och A-K satt vid ett parbord 🙂 Vi drog i väg till Barillo. Calle Paris och
där satt Lex och läste tidningen. Fullt men vi fick varsin stol iaf. Så upptäckte jag att fiket som låg vägg i vägg och aldrig hade några gäster under alla år höll på att renoveras.
Barillo är ju det minsta caféterían man kan tänka sig. ETT bord inne 😀 Ute ganska många men på vintern är det inte så nådigt att sitta ute där. Brukar blåsa utmed C/
Paris. Men – nu ska det bli en spellokal bredvid…sån där med automater som finns nere vid Cura på Avd de Purísima tror jag. OK, undrar hur det ska gå…
186
Ja så var det bara att gå tillbaka och vi gick utanför marknaden förbi Myrparken som jag inte kan namnet på 🙂 Kom på att jag har en lista på parker…Där står att den heter Parque de Caballero de Bonald. Fast lite fel tror jag för namnet började på El poete.
Eller så har dom kortat av namnet. Poet var han som givit namn åt denna park som dom lagt mosaikmyror i asfalten…
Eftersom jag inte hittar bilder numera så lägger jag in caféterían Torreoro i stället 🙂 Den ligger snett emot Barillo. Skugga där på em 🙂 Lustigt, på sommaren letar man efter skuggiga fik och på vintern söker man först och främst soliga diton 😀 Inte ett dugg konstigt men jag bara konstaterar 🙂 Man får ju mycket D-vitamin här nere.
228
Stod om det i tidningen att svenskar får för lite. Borde dubbla intaget minst. Sol och fet fisk…Ja då har jag väl en vitamin som borde vara bautahögt värde på…Fisk jämt och sol…Man kanske ska kolla 🙂 Bäst man kollar allt i den här åldern. Vill ju hänga med ett tag till 😛 Här är så bra att man kan gå till ett lab och bara beställa exakt vad du vill kolla. Kostar men friheten är värd en del. Man behöver inte tigga utan man beställer…
Hemma törs man knappt fråga om man i nåder får  lite koll av värden. Ja sist blev det ju en väldig koll, var tvungen att åka till Karo…Jag har begärt lista på värdena men den verkar dröja…
☺☺☺☻☻☻☺☺☺☻☻☻
När jag kollade
parker och torg nyss så såg jag en plaza som heter Plaza de Perfecta Rodriguez 😀
Lex heter ju Rodriguez men då skulle det stått de Perfecto eftersom han är man…så det gäller inte honom då och inte är han perfekt heller. OK, till viss del 😛 Den plazan ligger i La Mata och jag undrar om det inte är bakom den de 5 nya höghusen byggs. Apropå La Mata så har dom ju byggt om torget för nåt år sen och den har ett roligt namn:
Plaza de Encarnación Punchol. Hittade ingen bild på den 🙂
IMG_4994
OK, nu har domarna fallit på folket i Marbella-trakten. En faslig massa alcaldes (borgmästare) fick sina domar. T.o.m 2 kvinnliga. En hade haft 400.000 Euros hemma 🙂
En fick 4 år och en 6 års fängelse. Exet till sångerskan jag skrev om i går fick bara 2 år.
Men han har fått ett antal förut och undrar om han är ute?
Huvudmannen fick längst – 11 år och 240 milj Euro i böter. Har visst suttit 7 år redan…Allt började ju 2006. Huvudmannen lyckades skapa sig en förmögenhet på 200 milj Euro på kort tid och 670 milj har “vittvättats”. Ja dom pengarna hade gjort nytta i kommunen…Marbella kräver skadestånd på åtskilliga miljoner förstås.
Här har ni Isabel Pantoja…Låten heter Fuego =Eld. Ja hon brände sig nog där med den där borgmästaren. Få se om hon slipper undan nåt straff…Vacker klänning!!
http://www.youtube.com/watch?v=xRJ-_pxV_Bo

Buenas noches P ♥

12 reaktion på “Fredag 4 okt, 30 gr och sol ☻☻♣☻☻

 1. ¡Buenos días!
  Man blir ju galen när man läser om hur lättvindigt kommunalpamparna bollar med skattebetalarnas pengar. I alla länder. Tappar man respekten för andra människor när kommer upp sig inom politiken? Skulle jag bli likadan själv om jag vore i den sitsen? Gäller det gamla talesättet: “Man blir som dom man umgås med” även mig? Vad vet jag, tänk om det är så. Hu, skrämmande tanke…
  rocio

  • Morrn Rocío!
   Ja det är ju inte klokt. I Spanien blev dom väl fartblinda efter
   så kort demokratitid och när turisterna strömmade till så såg dom
   sin chans att bygga, muta och bygga. Låg kompetens på
   kommunfolket också tydligen. Lurade stackars människorna i
   landet. Hänger kvar än. Fortfarande så är det svårt att få kvitto
   när man beställer jobb. “Gärna utan moms” liksom. Svarta marknaden är enorm…
   Många som tar på sig politikerjobb har inga som helst skrupler.
   Dom som är ärliga drar sig för att ta såna uppdrag.
   Tyvärr 🙁
   Kram P ♥

 2. Hola! Plaza de Perfecta Rodriguez? Hahaha!!

  Jo, en majoritet av oss i norr har D-vitaminbrist. Ändå har Livsmedelsverket varit mkt försiktiga i sin bedömning av rekommenderat dagligt intag. Undersökningar visar att vi förmodligen behöver det dubbla. Hela vår familj äter tillskott sen 4 år och vi märker en klar skillnad i bättre immunförsvar bl.a. blir vi aldrig förkylda längre – stannar vid lite halsont några gånger om året.

  Finns flera välgjorda studier på senare år som visar samband mellan D-vitaminbrist och olika sjukdomar: autoimmuna såsom diabetes 1, reumatism, ms etc – fast man ser ännu sålänge bara sambanden inte exakta orsaken. Såklart spelar annat in också. Även hudcancer vilket kan tyckas lite märkligt. Bränner man sig i solen så har man ökad risk men får man för lite sol (ca 15 min per dag året runt – funkar dock inte i Norden då solen står för lågt under vinterhalvåret och därför kan vi inte producera D-vitamin) så ökar också risken för hudcancer. Återstår forskning på varför – problemet är bara att de flesta forskningsprojektet numera finansieras av privata företag och framför allt läkemedelsbolaget. Och de vill ju tjäna pengar på patenterade mediciner – inget patent finns att ta på vitaminer i förebyggande syfte så okunskapen är fortfarande stor. 🙁 Och av rädsla för att bränna oss i solen toksmörjer vi oss och våra barn och då blir effekten den motsatta – vi får inte ens solljus och D-vitaminproduktion under de få korta sommarmånaderna… Numera varnas ju kvinnor för att äta fet fisk under graviditeten pga miljögifter – förutom solen är ju det som du skriver den nästa viktigaste källan till D-vitamin. Redan 2008 publicerades den här artikeln på DN debatt ang misstänka samband mellan ökning av antalet barn med autism i västvärlden och D-vitaminbrist: http://www.dn.se/debatt/undvikandet-av-solljus-har-blivit-en-halsorisk/

  Regnar i Estocolmo – inte så kul för vi har städdag i vår bostadsrättsförening idag. Jag ska dock vara arbetsledare för ett ommålningsprojekt inomhus så jag slipper bli blöt!

  Buenas! //Susan

  • Hola Susan!
   Tack för lektionen! Och artikeln. Mycket intressant.
   Och man förstår att det behövs ökat intag i Norden.
   Här borde man ju klara sig bra. Man måste väl kunna mäta D-vitaminvärde? Skulle vara kul att se.
   Många muslimska kvinnor är ju helt täckta med kläder i lager.
   Men ansiktena får ju en del sol iaf. Härnere åtminstone 🙂
   OK, ha en bra jobbdag 🙂
   Kram P ♥

   • 😀 Kost- och näringslära är mitt “nördiga” specialintresse. Läser böcker, vetenskapliga rapporter etc varje dag. Tror inte att du har D-vitaminbrist m tanke på var du bor och vad du äter. En sak till om solskyddsmedel: innehåller giftiga ämnen som är hormonstörande och ger högre risk för cancer. Finns många studier på djur som visar det. Man har ju kommit på på senare år att huden är som ett läskpapper och kroppens största organ. Det är därför smärtstillande krämer som kommit på senare år typ Ipren gel funkar. Det farliga är bara att gifterna i solkräm går direkt ut i blodet utan att renas i levern först som det gör när vi får det i oss via maten… I en studie på Sahlgrenska visade det sig att ämnena fanns i urinen på barn… Hade jag småbarn skulle jag inte smörja dem mer än möjligtvis lokalt på utsatta delar som näsan etc. Bättre att sätta på dem en tunn tröja och byxor istället för att undvika att de bränner sig. Nu ska jag ut och jobba! 😉
    //S

 3. Ja, värmen får gärna ge med sig lite. Men idag är det skönt – ännu så länge i alla fall 🙂 Ser lite regnhotigt ut, men det är bara bra, då slipper jag tvätta. HAHA!

  Ja fy för all denna korruption. Tyvärr tror jag inte att man kommer att komma tillrätta med den. 🙁 Men det är bra att dom får tag i några av rötäggen i alla fall.

  Ska prova mig på en lite längre prommis idag och se om benen bär.

  • Hejsvejs…skrev just på din blogg 😀
   Ja det är svalare men det skulle det bli, iaf i morgon.
   Bra så man orkar röra på kilona 🙂 Hoppas du kan ta
   en lite runda. Poco a poco liksom 🙂

   Nej korruption kommer alltid att finnas men kanske lite mindre av den nu iaf. Kan inte vara kul att sitta flera år i fängelse.
   Kram P ♥

 4. Hola P!
  Idag är det lite svalare. Skönt tycker jag! Har precis bestämt med din syrra om att ta en promenad. Vi kanske syns någonstans.
  Tyckte det var milda domar i all den stund de stulit så mycket pengar.
  Nu blir det att diska upp lite innan promenaden.
  Kram/A-K

  • Hola A-K!
   Ja man får passa på att promenera när det går 🙂
   Nej vi såg inte er 🙂 Vi var i närheten…Kommer på en blogg nära dig 🙂
   Ja en del blev t.om frikända…tror det var lite över 50 st som fick nåt straff av mellan 80-90.
   Ciao P ♥

 5. Skönt med lite svalare väder. Men vi har ändå haft det varmt idag, blev en promenad till Jysk och hem igen. Det kom ingen buss….Vi har i alla fall sett mycket!
  Det är så spännande att läsa det du skriver om vad som händer i Spanien, skönt att vara lite informerad. Tur att det hände något i alla fall där nere på sydkusten.Korruption är alltid illa!
  Apropå D vitamin så tror jag att jag får lagom dos här, kanske kan jag lagra hem lite också.
  Kramar!

  • Hola Ditte!
   Promenad till Jysk hm….och hm…Lite väl långt!
   Vi har taxi här i Torre 😀
   Ja här i Torre har ju borgisen också flera stämningar på sig. Fick 3 års fängelse sist. Är väl överklagat…I Valencia som vi tillhör
   regionsmässigt har det varit stor turbulens också och i andra
   kuststäder där det byggts mycket. För att inte prata om regeringens svarta pengar i Schweiz som dom nekar till men deras kassör har erkänt 🙂 Men där avgår man inte som småpåvarna får göra. Alla har haft fingrarna i syltburken 🙂

   Ja du har litet lager D nu skulle jag tro 🙂 Men du får åka ner snart
   så du inte får en brist 😀
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *