Söndag 3 nov, sol, 27 gr ‼☼‼☼‼

Hallå!

Men herreminjé så varmt vi har. Är det juli eller? Otroligt väder 😀 Kan bli en liten dipp i morgon el tisdag med blåst men “dom” säger olika 🙁
Är det november ? Förra 3-4 nov var det visserligen 24 gr men halv storm och regn 🙂 Folk gick med täckjackor på paseon 🙂 Visserligen såg vi en päls här för några dagar sen 😀  Bilder från i dag….
IMG_0093
Eller är det juli?
IMG_0095
Catarina och jag bestämde oss för att hon skulle hoppa i plurret och simma lite och jag skulle sitta på en bänk i skuggan och vänta 🙂 Hon älskar att bada. Så blev det men först tog vi en kaffe på Deni´s. Cata såg att en geting kröp ner i min taza (kopp) Ja jag skriver lite spanska ord så ni lär er 😀 Glas heter vaso. Ja man får ju välja där 🙂 Un vaso är dyrare 🙂 Iaf så blev jag ju lite skrämd då jag har fobi för getingar sen min mor
höll på att stryka med av ett bett. Dom är farliga 🙁
Tänk om hon inte sett den. Den simmade drunknad där i. Avispa heter geting. Sällan man ser men nu gillar dom att komma fram och flugor blir man tokig på just nu. Lille Daniél gav mig en ny taza med kaffe. Behövde inte betala dubbelt 🙂
Una taza kostar 1.50E där men då får man ju en minimuffins till 😀 Jag fick alltså två 🙂
Det var folk överallt i dag. Det var ju långhelg kan man säga.
IMG_0100
Hem och laga mat…Lex hade redan ätit garbanzos (kikärtor) direkt ur burken…kulinariskt. Han kunde ju ringt och frågat om jag skulle komma men icke.
Bra för då fick jag en hel trucha-filé för mig själv 😀 Inte så stor men iaf. Fattades tillbehör men det var bara att koka.
När jag tänkte ta siesta 😀 ja Jiiisus Crajst det går inte. Han frågade om vi skulle gå ut och fika 🙂 Ja jag hängde på förstås. Till El Barillo, den lilla baren med ett bord inne vid C/Paris. Gillar inte trafiken där men offrade mig. Kom en liten krum farbror – tror han kallas Cuenca men är osäker. Eller är från huvudstaden i provinsen Cuenca. Hängande hus har dom där 🙂
Damen som har baren (med sin man) är lite sur nuförtiden. Helt plötsligt ljöd det sång där inifrån så jag tänkte – har det snurrat till? Nej det var farbror´n. Han sjunger alltid sa Lex. Sen kom han ut och han pratade högt och ljudligt 🙂 Har bott 30 år i Schweiz men har en  dotter i Galicien.
IMG_0107
Det var fara för tinnitus så jag sa att om vi skulle gå. Och det gjorde vi. Men vi hade lyssnat länge så han tyckte väl inte att vi var oartiga hoppas jag.
Vi gick genom Myrplazan som jag kallar den 🙂 Hormiga säger Lex…(myra )
IMG_0106

Ja det var söndagen, här går det undan 😀

Ha en trevlig afton och måndag 🙂
Kram P ♥

25 reaktion på “Söndag 3 nov, sol, 27 gr ‼☼‼☼‼

 1. Buenos P,
  Oooooh vilka härliga bilder och vilet drömväder. Det hjälper mig ikväll att drömma lite. Det är lågtifrån vädret som vi hade idag. Regn,regn och regn.
  Hoppas att maten smakade bra.
  Trevlig kväll .
  Hamid

  • Hola Hamid!
   Ja det är helt fantastiskt väder…få se hur länge men denna vecka också ser det ut som att det är bra 🙂
   Ja ni är på fel ställe 🙂
   Kram P ♥

 2. Vilket härligt väder! Det har inte vi, här är det regn och nere på Solkusten fick jag veta av vänner att det blåser rejält och bränder har utbrutit runt Fuengirola. Hoppas det inte sprider sig.
  Själv har jag drömt mig bort till sol och värme idag och fastnade omedvetet för vatten/hav och solnedgångar. Ja, en uppgång också.
  Kanske hinner du med “att vila dig i form i morgon”. Men kanske kan cafélivet räknas in i vilan?
  Ha det gott!
  Kramar!

  • Hola Ditte!

   Ja det är så fiiiint! I dag lite mer moln men se så ska det fortsätta
   med sol hela veckan fast blåsa lite.
   Ja havet är det man saknar när man är hemma fast ni ser ju vatten så fort ni tittar ut 🙂
   Ja caféliv räknas som vila och avkoppling 😀 Inte så betungande hahaha…
   Kram P ♥

 3. Hola!
  Vilket väder! Det är ju så man nästan börjar hoppas på värme när vi kommer ner den 21 nov :-)) Sambon, jag och hunden Buffy städade trädgård och altaner i helgen, det var ett gediget arbete :-/ Precis när vi var färdiga kom det världens skyfall så vi hade en oförskämt bra tur 🙂 Skönt, nu är vi redo för vintern. Bara några ljusslingor till så ….
  /Nina

  • Hej Nina!
   Ja man vet inte hur det ser ut om 2 veckor…Ingen vet allra minst
   meteorologerna 🙂
   Här nere blir det ännu snutsigare när det regnar 🙂 På gatorna gör det nytta men på terrasser blir det ofta röd sand 🙂
   OK, förberedda för invierno 🙂
   Kram P ♥

 4. God morgon P!
  Otroligt så mycket folk på stranden i november. I o f s har jag badat där nere i början av november men det är många år sedan.
  Det där caféet har jag gått förbi många ggr. Ser inte speciellt trevligt ut!
  Varför vill Lex gå dit? Det finns väl trevligare ställen att gå till.
  Ha en bra måndag och kram/A-K

  • Hola A-K!
   Ja folk blir som galna i värmen 😀
   Nej Barillo är och ligger inte så bra men kafftet är hyfsat utan skumstuk 🙂 Han gillar ägaren Ildefonso som heter som Lex far
   hette 🙂 Och så har dom “tidningen” 🙂
   Ha en bra dag du också! Kram P ♥

 5. Hola! Usch och fy för getingar! Jag är allergisk mot betten – höll på att stryka med en gång i 20-årsåldern. 🙁 Har alltid med mig en spruta i handväskan för att “köpa” tid i väntan på att jag hinner fram till sjukhus. Maken fick en gång för många år sedan en geting i munnen när han, oförsiktigt såklart, drack öl direkt ur en burk. Turligt nog upptäckte han det på en tiondels sekund och spottade ut – och getingen hann inte bita! Det var i vår sommarstuga så det hade tagit tid innan ambulansen hade varit på plats. Burr… Getingen är faktiskt Sveriges farligaste rovdjur läste jag någonstans. Dödar flest människor per år av alla djur. 🙁

  I morse kom el hijo hem från Turkiet – brunbränd och välbehållen! 😀

  Buenas! //Susan

  • Hola Susan!
   Jo det är mitt trauma också sen det var nära ögat för min mor.
   Kommer ihåg det som det vore i går 🙁
   Jo getingar är oerhört farliga. Läkaren sa när vi kom in att dom är värre än ormar.
   Vet ju inte hur jag skulle reagera – om jag är allergisk eller inte men jag skulle väl få en chock som knäckte mig om inte annat 🙁
   Lex fick ett bett när vi var på Skansen en sommar. Jag släppte honom inte med blicken hela vägen hem. Jätterädd 🙁 Gick bra iaf.
   Åker aldrig dit mer. Fick fågelsk-t i håret också hahaha…

   Skönt att L kom hem frisk. Läste att det var mer utbrott av magproblem i går där nere 🙁
   Kram P ♥

 6. Hej Preciosa!

  Måste bara skriva: vilka bra bilder du tar! Särskilt första och andra strandbilden i dagens blogg. Inte svårt att ta, men dina var speciella (har jag smörat tillräckligt nu;-)).
  Hälsa Lex och syrran!

 7. Javisst har det varit fantastiskt fint! Och mycket folk. Det är väl det här med helgdagen i fredags och höstlov i Svedala som hjälper till med folktillströmningen. Har ju varit ovanligt mycket bilar parkerade på gatorna också. För årstiden, alltså.

  Enligt hörsägen så började den här dagen väldigt fint också, men nu har det ju mulnat på.

  Ja, ja. Sånt har ju ändrat sig förr 🙂

  • Hola Ama!
   Jo det är klart att det gjort sitt till med helgen…men vilken tur alla har haft!
   Ja det skulle vara lite mer moln i dag. Såg en regndroppe!!!
   Ja på en sajt alltså 🙂 Men sen så – som vanligt.
   Jag fick beröm för bilderna…med din f d kamera 😀
   Kram P ♥

 8. Hej P!
  Sitter här i regniga Småland och skrattar åt dina roliga texter! Tack tack och åter tack. Kul med lite glosor att lära sig också! Ursköna bilder bjuder du också på 🙂
  Kram från Carro

 9. Hola P
  Om jag inte varit och sett alla som solar och badar fast det är november skulle jag knappt tro att det är sant. Getingstick har jag fått i munnen. Stoppade ett hallon i munnen med en geting på. Det var länge sen och det gick bra som synes. Sen dess tittar jag mer noggrant på vad jag äter.
  Kram
  Annika

  • Hej Annika!
   Nej det är sant, man kan knappast tro det 🙂
   Usch vilken tur du hade iaf…Dom är för läbbiga
   dom där insekterna 🙁 Ont gör det. Har nog fått två stick men ju mer man får ju mer allergisk blir man sa läkaren 🙁

   Chao P ♥

 10. Hej P!

  Vi hade ju molnigt idag och passade på att åka buss igen. Denna gång till turistbyrån och fick busslistor. Hamnade på cafe` Galiano som drivs av en svensk, Janne. Var ligger Denis nånstans? Kul att läsa bloggen fast vi är på plats.
  Hälsningar Anita och Björn

  • Hej Anita!
   Ja det var inte mycket sol i dag 🙂 Den är fin den nya turistbyrån.
   Ja Galiano känner vi. Janne är trevlig.
   Deni´s ligger mitt emot på Playa del Cura. Finns en rad med barer där. Inte långt från där playan/paseon svänger upp mot udden.

   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *