Fredag 20 juni, sol, 28 gr ♂☻♂☻♂

Hej!

Ja som jag trodde så började kättingarna rassla vid 4.30 i morse…Nu hade jag preparerat mig med att stänga alla terrassdörrar. Alltså hördes det mindre och jag kunde sova ett tag till. Varmt som attan inne förstås men fläkten på 🙂 Segare morgon var det länge sen jag hade men…En av säljarna nere mittemot Gallerian skriker hela tiden. Från det dom får upp hela ståndet till det plockas ner. Hör inte vad det är…Vet inte vad det är för språk…Enerverande kan jag lova. Vem vill handla där undrar jag. Jag var nära att gå ut och skrika “callate”. Håll tyst/käften/flabben men tänkte att då får jag fler fiender…Vi har ju haft så det räcker ett tag framåt. Beostaren var väl så chockad så han var stum verkade det som. Kom på att lergöksgubben som satt och drillade såna i timmar har inte varit här på länge. DET VAR HEMSKT!!
IMG_2969
Nåja…på em kom jag äntligen ut på en promis med syrran och Lex. Vi gick till Deni´s
och klockan var 18 ca. Riktigt skönt, blåste förstås och vågorna var rätt stora.
IMG_2980
Vi satt och tittade på folkvandringen och så plötsligt kom det känt folk ledandes sina cyklar 🙂 Bilden är en av dom sämre…Ditte hamnade bakom en drinklista 🙁
IMG_2982
Ja nu blev det ännu trevligare och vi satt ännu längre men till slut var vi tvungna att resa på oss 🙂 Vi gick mot udden för att se vad som nu pågår…ja där dom har satt ett stängsel 🙂 Jo där har dom satt en serveringsbod el korvkiosk och massor med stolar och bord ska tydligen ställas ut. Jamen det var ju trevligare än ett ev upplag av nåt bråte.
IMG_2990
IMG_2992
Sen tittade vi på bygget av blivande restaurangen La Columnas:
IMG_2995
Och så noterade jag att det var länge sen jag var ute så gatlyktorna var tända 🙂
IMG_2999
Och så har sommarserveringen öppnat på paseon efter Punta Margalla.
IMG_3000
Ja då hann vi med det och jag hann också köpa två par shorts åt Lex…Finns en billig klädesaffär på Avd de Habaneras…Har mest såna kläder som finns på marknaden men eftersom jag aldrig lyckas gå ut på den i tid så slog jag till där 🙂
Lex tog en bild på nya polislokalen som nu  utfärdar NIE för utlänningar och pass, körkort och DNI för inhemska. Har flyttat från C/ Maldonado vid Molinoparken hit till Arquitecto Larramendi nr 3. Vid Habanerasgatan alltså. Policia Local har/hade lokal här.
Vet inte men det lilla blå huset i centrum (förra turistbyrån) kan väl inte räcka?
IMG_3006

I morgon är det sommarsolståndet. Kort natt iaf hemma i Svensklandet 🙂
Solsticio de verano.
Solen står som allra högst på himlen…

Ha en bra lördag! Kram P ♥

10 reaktion på “Fredag 20 juni, sol, 28 gr ♂☻♂☻♂

 1. Trevligt att ses även så här i midsommartider. Lydiga med cyklarna är vi. Men en del har inte sett att det är cykelförbud på Paseon. Kunde bli bra tillskott i stadens kassa med böter. Dessutom är det ju riskabelt att cykla bland alla fotgängare. Vad häller fotot så passade jag bra bakom listan. Ansiktet gör sig inte så bra på bild. Nu får vi ta oss en runda till udden. Spännande värre. Önskar dig en god natts sömn. Ingen marknad imorgon.❤️

  • Gomorron Ditte!
   Ja och man ledsnar aldrig 😀 På att ses menar jag 🙂
   Ja ni är lydiga…bra det. En del far fram som om det vore Monzabanan 🙂 Men i augusti kan dom inte det 🙂 Knökfullt.
   Udden är spännande nu. Går lite långsamt. En som jobbar där (?)hade satt dit en soffa och satt upp skynken. Antagl sover där…
   Sovit bra…och för länge efter en internetsväng tidigt 😀
   Kram P ♥

 2. Lite förvånad blev jag när jag insåg att det var ni som gick precis utanför restaurangen. Vi hade “sill och snapsfritt” och åt istället en god 3-rätters middag på den restaurangen. Jättegott , men för mycket mat. Jag fixar inte riktigt att äta så mycket. Först en laxtimbal, sen lax med limesås och sen en chokladfondant… Nu behovs inget förän till lunch imorgon känns det som..
  Vi hade åkt buss in och tog bussen hem, fungerade helt perfekt. Trodde inte det skulle komma någon efter 22.30, men det gjorde det. Nu väntar sängen.
  Kram Yvonne

  • Gomorron Yvonne!
   Ja Lex stod och pekade först och vi fattade inget 🙂 Kul och att det var bra mat där.
   3-rätters är alltid för mycket tycker jag också.
   Jaså bussen går efter 22!! Ingen aning men antagl nu på sommaren.
   Kram P ♥

 3. Vita nätter i Sverige, ja. Får skaffa ett mörkt skynke att sätta upp, persiennerna är nämligen inte som de spanska utan släpper in allt ljus.
  Kul med svenskt midsommarfirande; det var så många år sen… Fick en behaglig “chock” när jag skulle köpa färskpotatis – den kostar just nu endast 90 resp 95 ÖRE på både Willys och Hemköp. Den brukar ju alltid vara så dyr i början av sommaren.

  • Gomorron Cata!
   Ja precis det har jag gjort hemma eller rättare sagt jag köpte svart mörkläggn.tyg – fanns beige´t också och syrran sydde så det passade till fönster och balkongdörr.Två små spikar och så två öglor sydde hon att hänga upp dom i. Guld värt 🙂
   MEN va billig potatis. Otroligt. Hoppas den fortsätter så när jag kommer hem snart 🙂
   Kram P ♥

 4. Hola! Jo, Torre är ju inte större än att man nästan varje gång man är nere på paseon ser nån man känner igen. Vi har ju inte en jättestor bekantskapskrets där nere men det finns ändå en massa “bekanta ansikten”: folk som jobbar i affärer (“vårt” Consum, “vårt” apotek), biluthyrare, restaurangpersonal i vårt kvarter, grannar etc. Alltid ser man nån! Jag och maken brukar roa oss med att “tävla” i vem som är först med att känna igen nån! 😉

  Idag blir det lugnt. Ska se om det går att fylla på D-vitamindepåerna på ballen. Börjar bli blek nu. Har inte haft chans att sola sen vi var i sommarstugan i påskas.

  Buenas! //Susan

  • Hej Susan!
   Nej alla samlas ju på paseon. Svårt att inte se nåt bekant ansikte 😀
   Hoppas det blir sol i dag hos er då.
   Ha en bra dag! Kram P ♥

 5. Tips: Gå ut tidigare på fredagar så slipper du oljudet från marknaden 😉

  Jag tror det är den där kiosken som tidigare stod där innan udden, fast ute på själva paseon.

  Hoppas dom fixar till det lite finare…

  Jag har hört att det ska finnas en Policia Local vid den där parken med kvarnen innan Europaparken. Sen finns det ju en ganska stor borta mot Carrefour.

  Ha en finfin midsommardag!
  🙂

  • Hej Ama!
   Kl 4 då menar du 🙂 Är lite trött då så orkar aldrig gå ute före 12 🙁

   Jaha det kan det ju vara den kiosken. Har för mig att Lex kände den ägaren…Han sa inget om det…
   Det kommer att bli fint där ser det ut som. Tak också.

   Policia Local…då har dom flyttat upp dit då. Där var ju bara P Nacional som nu är på A Larramendi.
   Jo vid Carre är ju det “stora” kontoret.

   Tack detsamma! Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *