Tisdag 29 juli, sol 30 gr ☼◄☼►☼

Tjena!

Ja jag skriver spanska grader fast jag är flera 100 mil därifrån 🙂 Fast det kunde lika bra vara här för fy vad varmt och klibbigt det är här också. Minst 28 i dag tror jag. Fuktigt 🙁

I dag kom kära Ditte med sin bil och hämtade mig. Snälla Ditte som är så modig att orka gå ut med tanke på den process hon genomgår med att smörja cytostatika i ansiktet.
Sår och ont i ansiktet men som alltid glad och pigg. Hur orkar hon? I denna värme? Jag hade naturligtvis knappast gått ut om jag öht hade kommit upp från sängen. Generöst ville hon ta ut mig på utflykt för hon vet att jag –  bortskämda människa- har lite tråkigt…Vaya, vaya!!
Tack kära snälla DITTE!! Det var en så trevlig dag!
Höjdpunkt 😀 Vi åkte till Vaxholm. Ja det är kända trakter för mig eftersom syrran
hade stuga där i många år fast på Resarö i närheten. Handlade i Vaxholm förstås.
IMG_3215
Hembygdsgårdens Café blev målet. Men totalt fullsatt. Hela Vaxholm var full med folk överallt 🙂 Vi fick ett litet bord nära vattnet:
IMG_3218
IMG_3221
Folk badade överallt från klippor och stenar.
Jag föreslog eftersom det var så varmt att vi går in på Mörby C och fikar. Svalare. Men det var dåligt svalt 😀 Men när vi fikat så gick vi in på Åhléns. Syrran hade sett en poncho på nätet men den var flammig i färgen. Sekunda vara anser jag. Däremot hittade vi lite annat som var på rea 🙂 Fina lakan…Färgglada! Dom tjackade vi upp oss på fast jag behöver inga egentligen 🙂 100:- inget att säga om…
Så åkte vi hemåt och Ditte följde med upp och såg på min enkla boning 🙂 Tror jag har lite för många saker 😀
IMG_3200
Och ännu mer här. Men vissa saker kan man inte slänga som tex 1 hund, 1 nalle och en apa som varit min mors. Hon älskade såna mjukisar 🙂 Jag reserverar  mig för vad
det är för djur…Kvar får dom bli, dammar dom gör jag 🙂
IMG_3205
Hemsk ytterdörr i original från 40-talet 🙂
IMG_3204
Ok nu har ni varit hemma i min lya som syrran inredde en gång. Undrar när det var? 2010? jag hade stått 10 år i bostadskön. Bra att stå där oavsett om man ska bo här eller bor här eller utomlands. I Sthlms bostadskö får alla stå var man än bor. Man tror inte att livet ändras nån gång men det gör det. Inget är som det alltid varit så varför inte stå där. Kostar bara 225:-/år och så måste man ha en adress hos någon i Sverige här så dom kan skicka brev vilket dom inte gör. Jo faktura. Jag betalar gm att titta på hemsidan när fakturan finns.Man får själv kolla om det finns nåt av intresse. Så kan man sen byta den mot nån annanstans i avlånga landet om man vill. Jag har tvingat in många där som nu stått många år och har chans “när det plötsligt händer” nåt 🙂 Jag står kvar, ingen frågar om man har bostad eller inte. Inga pekpinnar alls. Man kan ju vilja ha större, mindre går knappast. Ok, den här är 30 kvm , finns ju 20-24 också 🙂
*******************************************************************************************************
IMG_3224Såg den här rosen I Vaxholm i dag. En humla kröp in i den 🙂 Vacker! Tillägnar Ditte den som stått ut med “salvan” och slipper den nu. Och även av andra skäl som inte finns plats att räkna upp 😀 Det blir så “smörigt” då som min gode vän Tobbe brukar säga hahaha…

Kram och God Natt/ P ♥

16 reaktion på “Tisdag 29 juli, sol 30 gr ☼◄☼►☼

 1. Tack själv du för en härlig dag och så bra det blev med våra stopp under dagen. Mycket nöje och lite nytta.
  Och visst har vi firat att jag tagit “sista smörjelsen”, trevligt att dels göra det med dig över en stor,god, räkmacka och på hembygdsgården med vattnet skvalpandes några meter från oss. Alltså i positiva ordalag det här med “sista smörjelsen”.Jag kommer att bli fri både från smärta och sår om ett tag.
  Trevligt att titta in hemma hos dig. Kändes svalt där i lägenheten. Vi hade ju haft det ganska hett om öronen under dagen. Men skönt med svalkande ac i bilen.
  Tack för rosen! Den symboliserar en hel del. Och du, tack för att du finns!
  Kramar!

  • Gomorron Ditte!
   Gläds med dig att det är över snart. Nu kan det bara bli bättre!
   Tack för i går. Roligt att komma ut men lite svalare hade det gott kunnat vara.
   I dag verkar det bli bättre väder. Bra det.
   Ha en bra dag och Tack själv, Kram P ♥

 2. Hej P!
  Vilken trevlig dag du haft med syrran! Sitta i en bil med AC är inte fel, om man har en fungerande sån alltså! Vi har inte det så varje biltur blir nästan en plåga.
  Alltid trevligt med husvisning och du har så gulligt hos dig!
  Jag har stått i bostadskön i 6 år så snart kommer den lägenhet som passar våra behov. Vi sitter med bostadsrätt nu men jag lämnar gärna Täby för att hamna på södra sidan om stan, närmare landet då.
  Vaknade av att det var varmt så jag skuttade (hmm) ursängen och jagade iväg ett råddjur som stod och botaniseradei mitt salladsland! Aja baja… samtidigt jagade jag några mördarsniglar. Innan jag lade mig så tog jag säkert 20 st! Usch och fy, det är spanjorer jag inte vill ha på tomten!
  Rosen heter Peace är jag säker på, hade såna i rabatten förr, kanske jag får såna rosor i år med.
  Kram Anita

  • Hej Anita!
   Nu är ju inte Ditte min syrra även om det hade varit trevligt 😀
   Skönt med AC annars vore det olidligt.
   Ja det är smart att stå i kön, man vet aldrig när man bäst behöver nåt.
   Rådjur och mördarsniglar, precis som Leffe skrev på sin blogg i dag 🙂
   Rosen var otroligt vacker, den finaste jag sett tror jag.
   Kram P ♥

  • Hej Anita51
   Hörde på nyheterna häromdagen att det faktiskt inte är spanjorer utan det är fransoser som härjar i våra trädgårdar. :-).
   //CB

 3. Gomorron Precosa! Ni verkar ha haft en bra dag du och Ditte. Hon e bra Ditte, verkar som om hon lyckades hålla dej borta från slisket du brukar bli frestad av också.
  Räkor och salladsblad det är grejer det! 🙂

  • Hej Leffe!
   Jo men det var ägg och majonnäs också 🙂
   Ja hon är superbra men slisket tog vi sen i Mörby 🙂 En Budapestbakelse som vi delade på 😀
   Kram P ♥

 4. Gomorron P!
  Åh, så roligt att få komma ut på en utflykt! Fin miljö och fina bilder. Räkmackan såg god ut. Nästan som Alis. -:).
  Jag beundrar Ditte som trots sitt onda och inte alltför vackra utseende just nu orkar med att tänka på andra. Hon är väl värd den fina rosen.
  Vilken söt liten lägenhet du har. Gillade bl.a fatet på köksbordet.
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja det var jätteroligt. Det är så vackert där i Vaxholm.
   Mackan var nog snäppet finare än Ali´s 😀 Räkorna var jättefina och stora.
   Ja hon är en fantastiskt omtänksam person ♥
   Tack, fatet på köksbordet är från en loppis här. Av trä av nåt slag.
   Gillar det verkligen.
   Kram P ♥

  • Hej Ama!
   Nej jag behöver definitivt inte större här hemma. Men man vet ju aldrig nånting om framtiden 🙂 Större i Torre vill jag ha, alltså ett sovrum till 🙂
   Ja den räkmackan skulle väl Anders ha velat festa på 😀
   Kram P ♥

 5. Hola P… Trevligt att få titta in i din lilla lya..kaffekvarn och en mysig gammal transistorradion! Jag skulle vilja ha en liten “kvart” i stockholm som jag kunde besöka lite då o då…men jag får väl nöja mig med “el paraiso” 🙂 Stockholm är så vackert! Å tjacka lakan för 100 pistoler gjorde du å…kanoners.. Waxholm..har vart dit o hämtat och lämnat några som bodde på en ö utanför Waxholm några ggr….som hade torkat upp eller skulle 🙂 !! Varmt men mulet här idag! Ha det så bra P…önskar M&M 🙂

  • Hej Mats!
   Transistorradio är det väl inte? Dom hade ju handtag och många var väl av plast el plåt? Eller har jag fel?
   Ja liten lya här är det ju brist på och min är ovanligt billig men man får vad man betalar för är en uttjatad “slogan”:
   Kollat på andrahandsuthyrning och folk tar 10.000/mån för 35 kvm. Fri hyressättning. Inte klokt!! Ingen ungdom har råd längre.
   Och def ingen pensionär heller.
   Ja det är varmt fortf men blåste lite. 25 gr ca.
   Kram. hälsa M-L! ♥♥

 6. Vad kul att du och Ditte träffas och har trevligt även här hemma i Sverige 🙂 Och räkmackan såg god ut…..Det är en av mina favoriter 🙂
  Och vilken söt lägenhet du har, alldeles lagom stor.
  Ha det så bra!
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *