Lördag 2 aug, sol 33 gr ↓♀♀↕

Hej!

Då var det en dag till i augusti och här hemma var det 28 gr. Det skulle vara 26. Dom luras. Passade på att tvätta mina småmattor. Så himla kul 🙂 Bra att jag har badkar som nu fungerar. Dom har nog legat på sen förra sommaren utan tvätt. Nu är jag nöjd.
Det ska var fint när man är borta. Roligare att komma hem när det är fint. Håller på att förbereda för nerresa. Bra att ta det lugnt.
Min skrivare har gett upp…Knappt använd. Färgkassetterna sitter inte i ordentligt säger en ruta. Det gör dom. Antagligen är färgen slut men då borde det stå. Men man kanske inte behöver nåt papper om man har bokningsnummer…Vamos a ver.
IMG_0730
Det är hett, kanske 33 gr nere i Torre. Ska låta bli att gnälla när jag kommer ner i veckan 🙂 Lena har jag beställt städning av. Lex får spruta för kackerlackor innan.
Han har inte sett några säger han men då luras han nog. Dom små svarta är nog kvar.
Han har äntligen köpt nya glasögon. Dom gamla var säkert 15 år…Han gjorde som jag beställde progressiva med solglas. Syrran tog bild på honom och skickade 😀 Hm…modellen är visst modern har jag sett 🙂 Men jag är ju aldrig modern …
186
Det är fullt i alla lägenheter överallt, även i vårt hus där nere. Är som det ska. Spansk semester har börjat. Dom sitter uppe sent på balkonger och babblar. Som det ska vara också. Liv i luckan 😀
*****************************************************************************************************
Själv önskade jag att jag inte tittat på ett program från 40-talet om alla förintelseläger i Europa. Polen, Österrike, Ungern, Tjeckoslovakien och givetvis Tyskland. Hur dom rasbestämde folk…och skickades i väg i först umbäranden och sen döden. Man såg en gammal film om barn i köer som log. Dom hade ju ingen aning om vad som väntade. Två olika överlevande berättade från olika länder. Jag blev fastnaglad vid TV:n och – visserligen har jag sett hemska program förut men…Ja detta tog priset…Kvinnan i filmen sa att hon kunde inte känna hat – då hade hon inte kunnat leva. Det konstiga var att mannen i annat land sa nåt liknande. Kanske dom var glada att dom kom undan. Sen slog jag över till en annan kanal där en viss J*Å* stod och agiterade för…ja ni vet säkert. Massor av karlar skrek och applåderade. Han har för lite kvinnor som röstar på honom och ska kampanja för det nu.
Filmen jag såg borde visas varje vecka året runt.
IMG_1780

¡Buenas noches! P ♥

12 reaktion på “Lördag 2 aug, sol 33 gr ↓♀♀↕

 1. Hola P…kanske vi kan ses en sväng snart då 🙂 nån liten fika träff som bara du kan fixa till..om jag läste rätt mellan raderna 🙂 hoppas allt funkar så jag får uppleva augusti hysterin 🙂 sköt om dig P..hörs o syns kram

  • Hej Mats!
   Ja det är klart att vi ses om du är nere! Ja man får vara glad om man kommer ner (jo jag vet att man gör det men hur) , iaf i tid men jag åker med SAS denna gång. Hoppas på tur.
   Fria 23 kg 😀
   Vi hörs/ Kram P ♥

 2. Hej P
  Växte upp med en mor som satt i Rawensbrück och det var inte så kul alla gånger, man blir aldrig normal igen efter det som dom fick uppleva. Det är inte konstig att det finns en hel del gamla krigsveteraner i USA som bor ensamma i skogarna för att efter det dom fick uppleva så klarar dom inte av att bo bland folk igen.

  Jag kan inte fatta hur en kvinna överhuvudtaget kan rösta på SD med den kvinnosynen som dom karlarna har. Samma med religiösa, det var en frireligiös församling i Norge som införde i sina stadgar att kvinnor inte skulle ha rösträtt (det var sorgligt nog ungdomarna i församlingen som tryckte på) det står ju gudbevars i Bibeln och då är det ju så det skall vara, tillbaka till medeltiden. Om det skulle vara så att ett religiöst parti skulle få makten då försvinner demokratin i ett nafs och homosexuella blir avrättade, det står säkert i Bibeln det med.

  Funderar på att köpa progressiva med solskydd, har fått för mig att det är billigare i Spanien, eller? Har du i så fall något ställe du kan rekommendera?

  Åke

  • Hej Åke!
   Ja ingen kan väl vara “normal” efter en sån upplevelse.
   När man ser en sån dokumentär kan man inte förstå all ondska.
   Ja kvinnor…finns ju dom som inte kan historien och så är det kanske spännande antagligen.

   Progressiva med solglas är fantastiskt bra, inte bara att dom mörknar när man kommer ut är inte lika bra skydd för ögonen.
   Om man har svagare syn pga ålder och inte nåt speciellt synfel
   så kan man ju gå till spansk optiker. Dom undersöker rätt kort tid jämfört med här. Lex glasögon kostade 310E och det var ju billigt. Men det fanns mer avancerade glas och givetvis bågar men så himla mycket billigare blir det inte då än här hemma.
   Dom kan säkert också sin sak men det är så komplicerat om man har flera fel så inte ens här hemma blir det alltid bra då.

   Kram P ♥

 3. Gomorron Preciosa! Jag skall inte kasta in mej i den här diskussionen alltför mycket, men kanske beror SD:s framgång på att de andra partierna stoppar huvet i sanden.
  Inte konstigt att skräcken för muslimer sprider sig när man hör vad ISIS håller på med i gränslandet mellan syrien och Irak. Sharialagarna är inte speciellt kvinnovänligea de heller. 🙁

  • Hej Leffe!
   Ja det är alltid hemskt med ondska i vilka länder det än utövas.
   Man får ta ett h-e i taget. Spanien som har störst invandring i Europa har inget främlingsfientligt parti iaf inget som syns el hörs. Skönt det.
   Det är i dom länder i Europa som har högst levnadsstandard där man har det bra som dom finns.

   Kram P ♥

 4. Gomorron P!
  Jasså, Du är på väg hemåt snart! Säger som Mats som åker ner samma dag som jag att det kan kanske bli en bloggträff.
  Inte dåligt att få ha så mycket bagagevikt på SAS.
  Förintelsen på 40-talet var förfärligt! Och som Leffe säger nu. Fy så det är i vissa länder!
  Här har det åskat och regnat på morgonsidan, så nu är det en väldigt behaglig luft.
  Ha det gott och kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja det blir säker en bloggis 🙂
   Bra med SAS just att man får ha 23 kg gratis.
   Ja förintelsen – när man eliminerar vissa folkgrupper samt även andra som inte såg ariska ut och dessutom “svagbegåvade” som dom sa. Går inte att förstå bara.
   Här har det också regnat och åskat kraftigt. Skönt!
   Kram P ♥

 5. Såg också filmen! Ett stycke verklig levande historia. Hoppas att mänskligheten aldrig glömmer. Och som vi sedan klagar i Sverige….Puh!
  Varmt i Torre, visst, men väldigt trevligt. Bra med SAS och att kunna ta med bagage i biljettpriset. Vi tar också SAS och hoppas att det fungerar bättre än grannlandets bolag N, som har börjat tackla av. Men det är nog bara en tillfällig nergång….
  Bloggträff vore kul och vi är ju pckså på gång ner.
  Ålandskramar från Bosse och mig.

  • Hej Ditte!
   Ja det var en verklighet som man inte ens kan föreställa sig fast man ser det på film 🙁

   Ja det är varmt men jag ska inte klaga 🙂 X
   SAS är bra. Vi har ju bra som, kan välja lite här i nära Arlanda.
   Ja vi ses snart/ Kram på ön/ P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *