Fredag 22 aug, sol, 30 gr ►☼◄☼►

Gokväll!

Sömnen är inte så god 😛 Varför då då? Grannar pratar högt och sent. Man kan kalla det skrika 🙂 Lex kom hem sent och gick ut sent. Stör mig…Varmt…AC på, blir lite irri i längden.
Ja så där är det och marknaden drar i gång tidigt så klart. Annars är det bra.
Fullt av folk förstås. Beundrar dom att dom orkar trängas i värmen. Och handlar gör dom. La familia de Teddy hade hittat fynd. Tyvärr hade ena dottern fått öronvärk. Vet inte men dom var till bekanta i Dolores som hade en fantastisk pool. Klart man badar mycket. Få se hur det gick sen men vi träffades hos Ali på BarCelona allihop.
IMG_3436
Men först träffade jag Max och Frida som satt vid ett bord innan dom andra kom.
Ami´s och Patriks son och novia som åker hem i morgon.. Dom åt korv med mos och då kom jag på att det var ju lunchtid 🙂 Ja så då åt jag det med.Trevligt var det.
Tyvärr var moset slut så Lex fick inget 🙂 Fast Ali tyckte att Lex kunde få portionen och jag gå upp och äta alubias (vita bönor och grönsaker) direkt ur burken som Lex gör.
Det är väldigt gott den här blandningen faktiskt. Fast jag värmer dom 🙂 Kom inte ihåg att konserver är så goda hemma…Känns som hemlagade. Mercadonas märke.
Här nedan var det fullsatt i dag…men det syns inte för det här var 5 nov förra året.
IMG_0119
IMG_3448
Innan hade Lex och jag gått till en ferretería nära oss i ett litet fristående hus.- Syrran behöver en fläkt i köksdelen plus skåp och en skåpdörr. Dom var trevliga och skulle skicka en carpintero. Snickare. Han kollade och så ska vi gå dit på måndag och beställa. Sköter dom sig så kan dom få lägga in laminatgolv i nya rummet för dom har allt möjligt 🙂 Det återstår att se 🙂 Varför gå över ån efter vatten liksom, nära och så ska man gynna de mindre företagen här. Tycker jag. Brico Andres står det. Calle Virgen de la Paloma/ San Pascual.
IMG_3445
Ja då så var dagen nästan slut och jag kollade lite på mina blommor. Jag köpte en bougainvillea utom säsongen för länge sen och den har inte rört sig förrän nu. Det var blek och ljust rosa. Helt oansenlig. Hade tänkt ge den till Ditte men tänkte att hon inte ville ha färgen.
Kolla nu då…inte alls ljusrosa 🙂 Den lutar lite som den gjorde från början men det är väl bra om den ska stå vid en mur och bli stor och få stöd liksom…
IMG_3440

Nu får tanten lägga sig och se om hon kan sova. Preparerat med AC. Lex har jag hotat lite att om han väcker mig när han kommer hem så får han laga mat själv i morgon. Det skrämmer nog bra 🙂
Alltså han får inte bara burka upp nån konserv åt mig hahaha…
*****************************************************************************
Nedan 3:e november förra året 🙂 Det var massor av folk på stranden den dagen också.
IMG_0100

¡Buenas noches! P ♥

 

21 reaktion på “Fredag 22 aug, sol, 30 gr ►☼◄☼►

 1. Så mycket som händer hos dig! Blir nästan matt i lacken . Själv pustar jag mest, får sluta med det. Och din bougainvillea, ljust rosa, varför skulle jag inte tycka om den? Hmm, har väl sagt något. Men dessa blommor är jag så förtjust i. Fin hade verkligen puffat till sig. Skall imorgon pusta mig iväg och köpa en. Blir nog några andra växter också. Hoppas du får en lugn natt. Kramar! ❤️

  • Hej Ditte!
   En fika plus besök på ferretería 🙂 No mucho 🙂
   Det är din bougan det där om du vill ha den. Den var ljust laxrosa i början…Den behöver komma ner djupt i jord i backen 🙂
   Jag satte om den i krukan som nu är för liten.
   Kram P ♥

 2. Hola! Kul med lite nytt för La Syrra! Skåp måste man ha i köket – förstår inte dem som bara har hyllor. Allt porslin måste ju bli jättedammigt och fett. Blir ett himla diskande och städande.

  Själv står jag i ett marknadstält hela helgen och bjuder på vatten. Blev nojig över att något skulle bli stulet under natten så det mesta av grejorna är inpackade i min lilla Nisselina. Hon står ju i ett låst garage. Är först på plats nu på morgonen. Får se om jag lyckas montera ihop tappkranarna igen. Kallas kompetensutveckling! 😉

  Buenas! //Susan

  • Hej Susan!
   Ja man måste ha skåp och särskilt där det stod en tvättmaskin innan och inget där fläkten satt.
   Kul att bjuda på vatten 😀 Ja du man får lära sig ett och annat när man jobbar. Stod också i tält en gång i tiden och sålde dialogtelefoner med färg!!!Fanns ju bara gråa innan 🙂
   Ha en bra helg då 🙂 Folk skäller inte lika mycket på vatten som på telekommunikation 🙂 Ja du vet.
   Kram P ♥

   • Jodå, det gör folk – fast inte så många. Tycker att det är för dyrt- kostar 2 öre litern. Men vi har ju el, fjärrvärme och stadsnät också. Finns åsikter om både det ena och andra! 🙂 Fast de flesta är jättetrevliga!

  • Jag har fått lära mej att det är synd att förstöra bra törst med vatten, men jag tilhör förstås inte de välsignades skara……………:-)

 3. Godmorgon eller godkväll P.. Jag kommer snart ner till värmen och oljudens högborg 🙂 Det ska bli intressant! Eller inte? Roligt hur som helst…ska bara jobba klart först..Puust!

  vad hette firman som monterade in en ny VV beredare åt dig, eller var det till syrran din? Funderar lite om jag ska fixa en ny sådan denna gång? Kanske..kanske inte 🙂 det visar sig…eller så blir det chill som vanligt bara! Vi hörs o syns..Mats

  • Hej Mats!
   Ja det är idé att skaffa ny så man inte får 80 l vatten på golvet om den är gammal. Ta den firman på Gregorio Marañon 7. Han verkar kunna sin sak som bytte er toa.
   Ja jobba på nu så du får åka snart 🙂
   Kram P ♥

 4. Hola P!
  De där burkarna är kanske något för mig när gästerna åkt hem. Men gör nog som Du, värmer maten.
  Spännande med en ny snickare! Hoppas firman gör ett bra jobb.
  Förstår att Ali har fullt upp nu. Iofs har han alltid mycket folk hos sig, dock inte på Din bild.
  Läste just att det kommer varma vindar från Sahara näste vecka. Puuh!
  Här provpackas det för fullt. Resväskan innehåller allt annat än kläder. Kan kanske få ner några “trasor”.
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja om är faktiskt goda med tex korv el köttbullar till 🙂
   Vi får se om jobbet blir bra gjort. Man vet aldrig 🙂
   Min bild på Ali´s bar var för länge sen innan folk kommit.
   Nu är det rätt många men det är hett där på em.
   Du behöver nästan inga kläder här…
   Kram P ♥
   .

  • Hej Ama!
   Jaså ni dräpte dom…dom brúkar man ju inte kunna dräpa. Skulle ha givit mig dom så hade dom varit fina när ni kommer tillbaka från er låååångresa!!
   Jo det var viernes si…förstår att du är dagvill 🙂
   Ha det bra over there! Kram P ♥

 5. Hej!

  Förstår att det är full fart där nere nu….Men Max och Frida var nog lite sorgsna att behöva åka hem, fast de varit där nästan en månad 🙂 Roligt att ni fick träffas, men jag tycker du kunde delat portionen med Lex, så han också fick lite mos 🙂
  Ha det så bra!
  Kram!

  • Hej Ami!
   Alltså det är så mycket folk så man blir yr i huve´t.
   Jo det var kul att träffa det gulliga paret…Sådan son sådan mor 🙂
   Nej dela med Lex…Finns gränser 🙂
   Kram P ♥

 6. Hola P
  Vi åt faktiskt konserver också när vi var nere, men vi värmde dom också. Det var ok och framför allt bekvämt. Jag har ju aldrig varit i Spanien under sommarmånaderna. Det är nog mycket mer liv och rörelse då. Jag tror på att man skall ha en siesta som spanjorerna och ta vara på kvällarna.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja vissa är faktiskt goda. Ingen bismak utan som hemgjorda.
   Nej sommaren ska man helst inte vara här…juli-aug. speciellt augusti är egentligen olidlig. Men man har det bra med AC.
   Andra står ut på nåt sätt men hur?? Siesta är en bra uppfinning i detta fall.
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *