Torsdag 11 sept,sol och 34 gr,☻♣☺♣☻

Hej!

Det har varit jättevarmt i dag. Och i morgon med…34-37 som värst. Men det har ju inte jag märkt av med mina två AC. Lyxigt! Men efter i morgon ska det väl bli “normalt” här. Man längtar dit nu. Läste att pga klimatförändringarna så ska det bli längre varma somrar och mildare vintrar här…Det förstnämnda är ju lite skräckartat iaf för mig. Det är en sak om man åker ner och badar 2 veckor….
Det finaste med solen är soluppgången 😀 Fotograf: Vår vän Hamid i Karlstad. Saltsjön.
IMG_0076
Och solnedgången 😀 Alltså just nu tycker jag det…Fotograf Harrie Bodden
Otrolig himmel Harrie Bodden
F ö så sov jag inte många timmar…mådde illa. Tål inte tabletterna så klart. Smög in i v-rummet och skulle ta med mig datorn. Satte mig på sängen. Brak!! Vet inte vad det heter som går rakt över och ser ut som trä. Ribbor liksom, breda. Hoppade ur fästet.
Jag har en säng av misär skrev jag väl i går väl? Tanten är totalt förvirrad men så länge jag vet om det kan det ju inte vara nån fara. Va?
********************************************************************************************************************
Del 2 av vistelsen på Torre sjukhus. Läste att det blivit universitetssjukhus i dagarna.
Efter att högtidligt fått åka i från dom gapande gubbarna…(dom var nog huliganer som unga om det fanns såna). Men dom var säkert omkring 95 år så man får ha överseende med dom. Fast – kvinnorna var lika gamla utom jag då och dom hojtade inte alls. Genetiskt. Den ene farbrorn som skrek på ambulancia fick sin ambulans innan jag drogs i väg. 😀 Bara det att han sa att han glömt nyckeln hemma på insidan….Vet inte hur det löste sig men ambulanskillen tänkte åka utan gubben 🙂 Han med “arena” och som skakade galler hamnade i ett bås nära mig igen på URPA  😛
*************************************************************************************************
Nedan, en del har kommit fel redan från början 😀
Rolig bild 2
*************************************************************************************************************
Kom upp på URPA. Tror det är nån IVA, intensivövervakning. Där fanns bara leenden och gulliga människor. Man blev småchockad. Man blev SEDD!!! Hej Iris!!! Ja tyvärr gav mor mig det namnet först av 3, orkade inte rätta. Iris finns ju i Spanien.
En fantastiskt gullig kille ordnade allt , fixade stöd för ryggen, jag hade ju fått ryggskott , kunde inte röra mig ur fläcken…Det togs alla prover igen inkl EKG. Det fixades och donades och man kände sig omhändertagen. Ingen gapade och skrek (OK i bland fanns en bruto kvinna där som egentligen var snäll men skällde på mig när jag tog upp min mobil) “Prohibido” skrek hon…Perdona me sa jag. Visste ju inte det.
OK, ängeln Sergio fanns där. En snygg ung kille som var otroligt uppmärksam och hade stenkoll på allt. När jag måste lipa lite pga smärtan så såg han det och sa att nu går jag och hämtar en spruta. Paracetamol mår jag illa av men smärtan försvann. Helt otroligt och kom inte tillbaka!! Han satt inte på sin stol länge, han gick runt och frågade alla om hur dom mådde osv…Ingen utom läkaren hade frågat förut. Ja herregud alltså. Vi hann prata en hel del under dagen.
******************************************************************************************************
På natten kom nästa ängel – Hector…Också en fantastisk kille som bara såg till att vi hade det bra. Så fort jag rörde mig, kunde ju inte sova, så var han där och kollade om jag ville nåt. Så otroligt snäll och trevlig mot alla. Vi hann prata han och jag också.
Dagen efter skulle jag ner i underjorden och göra “cateterismo”. Dom kör in en kateter i handleden och för in nån tråd till venerna i hjärtat. Krafsar ur med ballong och sätter dít ett litet metallnät så kärlen ska hålla sig öppna. I hjärtat kändes inget men i handleden och några dm upp var rena tortyren. Vansinnig smärta. Ingen bedövning. Tårarna sprutade och hon (ung tjej) sa bara “calmate” hela tiden. Lugna dig…Fy f-n säger jag och så sa hon att nästa gång blir bättre i andra armen. Det blev ännu värre. Går inte att beskriva. Stortjöt i en timme efteråt. Och förbannad! I Sverige läste jag ju att man ger bedövning. Hur kan man behandla en människa på detta sätt? Svinaktigt!
Hade det varit hemma hade jag anmält dom…har fortfarande vilja att göra det här men vem vet kanske måste tillbaka 🙁 Men då…aldrig utan bedövning…
*********************************************************************************************
images
Ner på Cardiología. Eget rum. Tyst. Sällan besök av personal. Lyckades sova några timmar. Besök av mina nära, syrran, Lex och Catarina. Fick sen åka hem med recept och beskrivning på min historia från början till slut på spanska. Förstås.
Resten vet ni, ny AC och eget rum och tabletter som jag mår illa av…ska kolla om jag behöver vissa. BT-tabl tex. Fick hosta direkt av dom.
Lovar att jag inte ska skriva mer om detta nu men i det stora hela så är vården otroligt välordnad och alla har koll på allt. Alla visste allt om ens sjukdom och dom kom och tog
blodprov och BT hela tiden samt om man hade feber. Stenkoll. Eloge. Åker hellre dit än till Karo hemma har jag redan sagt….

Annars då? Måste köpa ny säng. Rocío sa nåt om en Sultan Florvåg men den finns inte i Murcia vad jag kunnat se. Spanska stensängar är jobbiga…Vamos a ver.

Kram och god natt! P ♥♥♥

 

27 reaktion på “Torsdag 11 sept,sol och 34 gr,☻♣☺♣☻

 1. Fy sjutton vad du har varit med om!
  Den spanska vården är både otroligt bra och… mindre bra i vissa avseenden. Empatin till exempel, även om det finns undantag (som dina manliga sjuksköterskor, eller som min barnmorska). Och den där ven-grejen… Jag ryser!!!
  Krya på dig, hoppas att du mår riktigt bra snart!

  • Hej Annika!
   Ja du också! Värre med ens barn. Men jag är på G men mår pyton
   av tabletterna så jag får se vilken jag kan utsätta. Inget liv att gå och må illa hela tiden dag och natt. Viktigaste tar jag ju…
   Ja empati är ett ord som inte finns i spanskan 😀 Men som sagt undantag finns. Och jag är inte rädd att vistas där utom torterarna på Cateterísmon då. Undra hur dom tänker där när det finns bedövning? Otroligt korkat.
   Kram och ha det så bra och hoppas ni får vila er med lilla Disa
   utan oro.
   Kramar P ♥♥

 2. Men snälla nån va du fick plågas :(tur att allt är över:)
  Sängarna på Ikea är bra men utbudet i Spanien kanske inte är samma som här hemma?
  Eva

  • Hej Eva!
   Ja det var en pärs, helt i onödan kan man ju tycka nu när jag googlat på hur dom gör på andra ställen.
   Jo IKEA´s är ju bra men älskar Kungsängens hemma 😀
   Får ta med en på flyget hahaha…
   Lite annorlunda kanske det är här men jag har ju aldrig köpt nåt så jag vet inte.
   Kram P ♥

 3. Hej P!
  Vilken otrolig skillnad det var mellan avdelningarna.
  Tur att du fick träffa några änglar till slut.
  Såg att Sultan Florvåg fanns med i IKEA katalogen 2013/14,
  men det kan hända att den utgått.
  Vi har också tänkt att åka och köpa nya sängar på IKEA i Murcia.
  När vi var och kollade på IKEA hemma, så fick vi reda på att IKEA.es inte har/säljer några resårbottnar (träram)som man kan sätta ben på.
  Man behöver alltså i stället köpa en sängstomme, en ribbotten, en resårmadrass och en bäddmadrass.
  Krya på dig!
  Kram
  //CB
  P.S Hörde att det hade visst varit hela 37 grader i Torre idag.

  • Hej CB!
   Ja som natt och dag var det…men killänglar finns 😀
   Nej resårbotten verkar inte finnas här.
   Gillar inte dessa ribbottnar 🙂
   Tack och jo på vissa ställen var det nog 37. Men kan ju inte mäta då solen finns överallt på vår terrass som går från öst till väst…
   Jag var ju inte ute så och jag väntar tills det blir normalt.
   Tack och Kram P ♥

 4. Inte kul att bli drabbad, men som jag sagt tidigare så ger jag all heder åt sjukhuset. Dom som var lite mer… snipiga, dom låtsades jag bara inte förstå 🙂

  Hoppas det ordnar sig med sängen nu när du har fått egen kuppe och allt 🙂

  • Hej Ama!
   Ja dom hade koll…du fick väl eget rum fort efter akuten så du inte hade denna högljudda turbulens väl?
   Men som sagt, jag är inte rädda att återvända om det skulle behövas. Har blivit universitetssjukhus den 10:e sept.
   Jodå sängen håller nu men ny ska hit.
   Kram där borta i Mexiko. Trodde ni skulle hem 🙂 Men det är för hett här 🙂
   Kram P ♥

   • När jag var där så länge för ett år sen fick jag eget rum direkt. Nu senast låg jag ett dygn i turbulensen. Förstod då hur tur jag hade första gången, det var ingen hit med alla människor som ylade och hade sig runt ikring.

    Hem ska vi tids nog, fast nu håller vi till här i Mexiko ett tag till 🙂 Fast det är bra varmt även här… Sen hotar dom med ett stort oväder som är på väg hit. Får se om det kommer eller om det missar oss och går vid sidan om.
    Kram

    • Hej Ama!
     Ja det var bra med eget rum 🙂
     Hoppas ni inte råkar ut för nåt hemskt oväder nu då.
     Virvelstorm el nåt 🙁
     Kram P ♥

 5. Gomorron P!
  Fy vad Du fick lida! Hoppas Din mage vänjer sig med de piller du är tvungen att äta nu.
  Vilken otur med sängen. Jag skulle behöva byta ut sängbottnarna i lilla sovrummet, men det får bli ett annat år.
  Ramón kom inte tillbaka med markisen igår kväll som var sagt uta ska komma i dag mellan 9-10. Vamos a ver!
  Hade 2 äckliga inkräktare liggandes på rygg när jag kom ner i köket i morse.
  Tvättade golvet med Leija igår, kanske därför de hamnar på rygg och inte kan vända sig igen. Väntar på att de ska dö ordentligt innan de åker i sopen.
  Ha en bra dag ock kryakram/A-K

  • Hej A-K!
   Nej jag tror inte den vänjer sig…har aldrig gjort så jag får utvärdera och ta dom viktigaste, blodförtunnande tex.
   Jaså han kom inte men ringde han då?
   Dom kan vända sig!! Vänta inte för länge 😀 Rätt var det är är dom borta 😀
   Dom lägger sig på rygg när dom blir rädda, spelar döda…
   Kram P ♥

     • Ja! 🙂
      Jag ringde Ramons fru efter att ha väntat någon timma. Hon ringde omgående tillbaka och talade om att de skulle komma idag i stället.
      De är här nu. Om inte Ramón är med betalar jag dem som är här?

      Ja vi har löst frågan redan på telefon nu/ Kram P ♥

 6. Det finns annan BT-medicin som inte ger hosta. Du måste tala om för din doktor att du hostar. Absolut inte sätta ut ngr mediciner på eget bevåg!!!!
  Onsdagens blogg var så tragikomisk så jag hoppade av skratt. Du borde skriva humorböcker i stil med Richard Fuchs, Jonas Gardell och Mark Levengood.
  Krya på dig, är på väg ner och ser fram emot bloggträff med rawfoodfika eller fruktstund.

  • Hej Myramis!
   Jo jag har haft 10 olika men jag mår så otroligt illa av alla såna.
   Tog blodtrycket nyss och hade 135/64. Kan man inte kalla högt.
   Går jag nu ner i vikt så går det ner ordentligt. Vet jag vettu.
   Men jag ska ha stenkoll på det. Det var inte bara hosta utan ett hemskt illamående. Kolesterolsänkande gjorde mig vansinnigt
   illamående också…Men den viktigaste -som jag naturligtvis också mår pyton av, blodförtunnande måste jag ta. Sen har jag fått acetylsalisylsyra typ likn Trombyl som är rena giftet för en med kronisk katarr…Ja jag får se, tar en dag i taget.
   Gå och må superilla varenda dag så kan man ju inte heller leva heller…Sängläge. Superkul.
   Roligaste bok jag vet för att det handlar om spanskar är Herman
   Lindqvists ” Caramba säger dom aldrig “…Skrattade nästan ihjäl mig på ett flyg en gång så jag fick sluta läsa. Undrar om jag tycker den är lika kul nu? Synd att jag lånade ut den och aldrig fick tillbaka den 🙁
   Ja det ska bli träff när tanten ställt in sin medicinering och mår bra 🙂 Många kommer ner och är här nu också. Fast det är lika kul med få.
   Kram P ♥

  • Hej Lotta!
   Ja nålar undrar jag om det var…En tjock kateter som körs in i handleden på undersidan.
   Jo jag är ju realist. Smider planer i stället om det skulle hända igen 😀 Jag bara undrar HUR man kan göra så, det handlar om flera dm upp i armen…
   Tack och kram/ P ♥
   Kram P

 7. Hola P
  En bra säng är viktigt. Hoppas att du hittar den du vill ha. Det finns beundransvärda människor inom sjukvården. Ett stressigt och slitigt jobb, men ändå är dom flesta vänliga. Det betyder så mycket hur man blir bemött, speciellt när man har det jobbigt.
  Kram

 8. Hej Annika!
  Ja det är jätteviktigt. Sömn reparerar kroppen 🙂
  Jo jag beundrar alla som orkar jobba där. Oftast för lite personal.
  Jag skulle aldrig palla det. Men som sjuk så suger man åt sig om nån är
  snäll mot en. Man glömmer inte det. Jag glömmer inte heller två killar på
  Karo. Otroligt gulliga och snälla. Oskar och Henrik hette dom.
  Tror om, killar söker det jobbet så passar dom för det…
  Kram P ♥

 9. Tittar in och önskar dig god bättring! Svensk vård är kanske inte alltid bäst men smärtlindring är den oftast bra på. Annars verkar den spanska sjukvården effektiv tycker jag.

  Ha det så bra som det bara går!

  • Hej Znogge!
   Kul att du tittar in här. Gjorde detsamma hos dig nyss 🙂
   Ja jag har ju ordentlig erfarenhet av svensk vård och då på Karo och inte var det nån lek, Skulle kunna skriva en bok om hur man blev behandlad där. Flera ggr med olika åkommor och jag är ju inte den som går till doktorn i första hand.
   Känner fortf tillit till den spanska men grubblar fortfarande på om dom verkligen kör in ett plaströr flera dm i armen utan bedövning…
   Nåt konstigt är det. Hemma står det på google att man får både lugnande och bedövning, alt sövning fast det verkar onödigt.
   Tack och kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *