Fredag 12 sept, sol, 34 gr ☼♣☼♣☼

Gokväll!
Så himla varmt alltså. Var 37 gr en bit uppåt vid El Limonar sa Ramón, gallermannen som kom för att hjälpa oss fixa terrassdörrarna som helt plötsligt knappt gick att öppna.
Det är ju hjul som sitter under dom och några börjar ge upp. Är det inte det ena så är
det det andra…i gamla hus. Men flitigt använda dörrar är det.
Han är skicklig, hade tagit med sig hjul från sitt lager.
****************************************************************************************************************
Roten nedan som “planterades” i Myrparken vid invign av den, liknar mig. Ja fast den ser värre ut nu…murken och gisten 🙂 Ja som jag känner mig just nu. Invigdes av borgisen som nu sitter i fängelse för korruption. Lite rättvisa finns iaf här nere. Fast det tar tid. Domstolarna är överhopade. Undrar hur det blev med att notarierna skulle ta över skilsmässor och vigslar och allt möjligt småkrafs. Ja man ska ju inte förringa sånt men att domstolar ska ha hand om så “lätta” saker är ju befängt om det inte är en tvist.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Jag är lite utslagen om jag nu ska tala om mig…men det gör jag ju alltid. Vill bara meddela att alla piller man fick klarar jag inte av om jag inte ska vara tumbada (liggande)i sängen hela tiden…Får se men blodtrycket är ju bara 133/64, lågt.
Varför äta dom då? Man får väl vara lite logisk… 😀
Ok. nog om det. Trist ämne. Men jag grunnar fortfarande på hur man kan köra upp plaströr flera dm i armen utan bedövning som jag googlat på hur man gör i Sverige.
Där får man lugnande och bedövning…
Nu vill jag ut och gå men för varmt ännu. Blir inte många meter…Tur att det finns fik nära 😀 Titta på den här…Fast den är väl kolesterolhöjande 🙁
IMG_2861
Så mycket mer har jag ju inte att prata om i denna lilla värld jag finns i. Valet orkar jag inte titta på. Förgången tid då man satt och följde med i det hela trots att jag aldrig valt något annat än det jag valt 🙂 Ingen idé heller att diskutera ämnet. Totalt omöjligt.
Man blir bara arg och vem orkar med det? Alla har vi vår uppväxt och erfarenheter som gör att man tänker som man gör. Svårt att ändra sig.
Skolan var inte kul. Klasskillnader. Dom som hade “fina” fäder i toppositioner i samhället fick bra betyg fast dom knappt kunde läsa 😀 Dråpligt va? Dom gick alltid vidare också till realskolor som det hette…man förstod inte varför…Jo det gjorde man så klart. Herregud alltså. Jag var inte direkt korkad och hade väl inte svårt för mig men fattig så då får man inte vara med. Barnkalas tex. Men bra på bollsporter…fattar jag inte men då blev man lite beundrad (el blev dom förvånade…) spec om man slog nån kille…
OK, man fick revansch så småningom för det fanns jobb i massor, bara att välja och vraka. Och dom som gick vidare “gratis” hade inga “fina” jobb heller 😀 Om alls…Så klart. Fast det var ju inte deras fel ärligt talat. Dom kunde inte leva upp till kraven.
************************************************************************************************************
Skulle behöva lite energi….Pero me falta 🙁 Rena misären här hemma. Men Lex har diskat två ggr, det ska han ha eloge för. Ni kan ju fatta att det satt hårt inne men jag bad honom inte. Han är så noga när han börjar så han skurar nästan bort ytan på allt. Tar tid men spanskar är ju inte direkt villiga till hushållsarbete har jag läst. Nån promille gjorde nån syssla hahaha…OK, inga protester, undantag finns!!
städtant
Nej nu har jag överansträngt mig. Ha en bra natt. Det hoppas jag att jag ska få så jag blir pigg igen…Vill ut och svira…ja ni vet på mitt stillsamma sätt 😀

¡Buenas noches a todos! P ♥

 

 

24 reaktion på “Fredag 12 sept, sol, 34 gr ☼♣☼♣☼

 1. Ja, skönt att valet snart är över. Vad det än blir så blir det nog inga större skillnader. Ja, Magdalena Anersson byts mot Anders Borg, men det vet jag inte om det är så positivt. Alltså, hon säger väldigt få positiva saker. Kanske saknar hon entusiasm?
  Man blir inte direkt glad av henne. Men det är väl inte meningen heller. Och lovar det gör alla vid ett val och hur blir det sen….Ja, den som lever får se.
  Hoppas nu att du så sakteliga piggnar på dig och snart kan komma ut på lite trevligheter. En kopp kaffe eller så…
  Blir trist i längden att vila sig i form. Men du måste ta det lite piano i värmen. Hoppas snart på svalare väder.
  Styrkekramar till dig.
  Och ha det så bra du kan!

  • Gomorron Ditte!
   Jag har ju inte alls hängt med men när MA kom in i partiet så tyckte jag att äntligen kom en intelligent människa som verkade ha koll. Det hon sa då de få ggr jag lyssnade var lovande. Nu har jag ingen aning.
   Ja jag försöker piggna till men mår så illa av den viktigaste tabletten så det är inte så kul…Hemskt 🙁 Ska ätas ett år.
   Ja det måste svalna här…nu är det 25.8 kl 9.20.
   Kram P ♥

 2. Buenas noches a ti también!
  Kanske du i morgon kan gå ner och ta en fika, så du så småningom kommer in i dina gamla rutiner.
  Krya på dig! Kram.

  • ¡Buenos días y gracias por la llamada de ayer chica!
   Ja vi får se hur det blir. Är lite nedstämd av att pillrena
   är dumma mot mig. Hoppas jag vänjer mig…
   Kram P ♥

  • Hej Tina!
   Äter den viktigaste, blodförtunnande och mår pyton 🙁
   Förberedelser…Dom klädde sig i gummikläder för strålningens skull sen körde dom bara in plaströret…
   Otroligt hur man kan utsätta folk för det…Fick en lugnande spruta
   under tiden för att jag bad om det. Inte för att det hjälpte mot det onda men jag som är korkad trodde att det inte gíck att ge bedövning då för man tror ju inte att sånt här kan förekomma.
   Nu vet jag bättre.
   Kram P ♥

 3. Gomorron Preciosa! Det skall bli skönt att åka ifrån valhysterin. Oavsett vilka som vinner, kommer de enligt alla vallöften att köra Sverige i botten. Många nya jobb i en månad och se’n står vi alla vid ättestupan………… 🙁

  • Hej Leffe!
   Ja jag märker ingenting av den 🙂 Men antar att det är mycket men man behöver ju inte ha TV:n på. Nästa år är det Spaniens tur.
   Ha en bra miniminiminiresa 😀 Försening är förbjudet 😛
   Kram P ♥

 4. Skam den som ger sig!
  Jag har inte heller orkat följa valdebatterna. Men måste nog av ren nyfikenhet sitta uppe på söndag. Hoppas de sänder på 4:an.
  Blev lite orolig att Er gallergrind redan krånglar efter 3-4 månader. Får se hur länge min håller.
  Hoppas att du snart blir så pigg att du orkar gå ut och dricka ditt kaffe.
  Kram till Dig och Lex/A-K

  • Hej A-K!
   Varför kan vissa inte skriva här? Paddor?
   Klart det blir kul att höra hur det gick. Nuförtiden vet dom ju redan
   innan lokalerna stängs och det är ju mindre kul.
   Terrassdörrarna är det, inte gallren. Lika gamla som huset, många dragningar…
   Si hoppas jag kan göra det jag är bäst på , fika 🙂
   Kram P ♥

 5. ¡Buenos días!
  Malfors och Moshult heter två nya madrasser på Ikea som verkar vara nya varianter på Florvåg. Den ena är 10 cm tjock, som Florvåg, den andra12 cm. Kanske kan vara något för dig. Dom finns i olika bredder och längder, förstås.
  Hemma i Sverige har vi var sin ställbar Kungsängen, men det vete f-n om inte Florvåg är skönare. Åtminstone tycker jag att den är toppen för min onda rygg.
  Detta var angående det du skrev här om dagen om madrasser. Jag är lite trög i värmen, därför tar det ett par dagar för mig att kommentera…
  Ha det bra!
  rocio

  • Hej Rocío!
   Äntligen kom du med kommentaren 😀 Jo det är för varmt 🙁
   Jaha och dom finns i Murcia då kanske.
   Tycker hemsidan där är jobbig.
   Jo jag fick ju en ställbar Kungsängen av syrran. Bra när jag var opererad men nu använder jag inte funktionen men himla skön säng. Innan hade jag en 105 cm vanlig. Den var bäst, den sista är något för mjuk kanske.
   Vamos a ver…ny säng ska det bli 🙂
   Kram P ♥

 6. Buenos Dias! Val i Sverige, ja. Val också i Skottland och det är närmare mej! Hör mycket kring detta och det är ganska intressant, för mej i alla fall. Ha en fin och lugn helg! Vila!

  • Hej Lena!
   Ja jag har nog aldrig varit så ointresserad som nu. Tacklat av vad det gäller politik. Känns som att det är slöseri med tiden. Klart att jag vill att mitt/mina parti/er ska vinna självklart 😀
   Håller väl en tumme 😀
   Tack och kram P ♥

 7. Hej

  Hoppas att det blir lite svalare ute så du kommer ut och kan fika o titta på folk. Fin bild på kaffekoppen, rena konstverket.

  Det ska bli skönt när valet är över och man slipper se o höra alla tråkiga debatter!! Lyssnade igårkväll på en debatt på TV, såå tråkigt. Varför satt människan kvar framför tv:n kan man ju undra. Ska ju gå och rösta imorgon, det hör ju till 🙂 att göra sin plikt.

  • Hej Lotta!
   Ja jag väntar på höststormar hahaha…ja dom kommer väl som vanligt i februari 🙂
   Ja varför glo på nåt så trist 😀 förr var det kul men inte nu.
   Man röstar så har man deltagit i sitt demokratiska samhälle 😀
   I Spanien blir det mer spännande då ett nytt parti sett dagens ljus….nästa år. Podemos (Vi kan) Vältalig kille med hästsvans 🙂
   Kram P ♥

  • Hej Annika!
   Ja i morgon händer det 🙂 Hoppas jag inte glömmer det hahaha…
   Ja du ser hur man blir på avstånd!
   Kramar till er/ P ♥♥

 8. Hej P!
  Men usch så fruktansvärt att de inte ger bedövning. Det är ju rena tortyren 🙁 Du måste väl nästan ha ont av det fortfarande? Hemskt!
  Jag hoppas du snart piggnar till och blir dig själv igen så du kan gå ut och svira 🙂
  Men vila lite nu!
  Kram!

  • Hej Ami!
   Ja man kan ju tro att det är olycksfall i arbetet. Men hon var nog
   en grym människa 🙁 Inte empatisk för 5 öre. Ung, såg ut som en tonåring. Men antagl skicklig eftersom jag lever…
   Jo jag ska snart bli pigg. Något bättre på em i dag. Ont i armarna men inte pga katetrarna utan att man spänner sig när man ligger där timme ut och in på en hård brits.
   Kramar till er/ P ♥♥

 9. Men fy! Lät vidrigt det där utan bedövning! Gör nog så ont ibland när dom sätter dom vanliga nålarna, eller spolar där… 🙁

  Valet, ja. Jag har sagt mitt för länge sen, och nu blir det som det blir i alla fall. Jag tror det kommer att bli rörigt…

  Här har vi lite taskigt internet och här i Mexiko visas inget som helst intresse för det svenska valet (konstigt va? 😉 ) så vi får läsa i tidningarna sen hur det gick.

  Kram

  • Hej Ama!
   Ja det var tortyrmässigt 🙁 🙁

   Ja man vet ju inte hur det blir men för mig kan det inte bli sämre än nu om det blir skifte.
   OK, dom är inte så framme där i Mexiko på IT-sidan. Ska jag
   tala om för Iván på InaExpresso om jag kommer dit innan jag glömt saken 😀
   Kram P ♥

 10. Hej!
  Här i Svensklandet är allt som förbytt. Uttröttningspolitiken funkar inte. Blev ett vinnande koncept för SD. Nöter man samma ord tillräckligt så når man fram. Det förmörkar den dolda bakgrunden. Blir svårt regera landet nu. Man får hålla i sina små pengar framöver. Tänker på dig med värme min vän ❤️. Ät dina tabletter. Var inte så envis. Kram

 11. Hej Björn!
  Ja på avstånd så märker man inte så mycket men trist att folk röstar på
  ett sånt läskigt parti. Men det brukar vara så att har man det för bra som många har så vill man inte dela med sig av nån konstig anledning. Spanien har minst 25% arbetslöshet men ingen klandrar utlänningar för det.
  Tack Björn ,jag gör så gott jag kan…
  Kram P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *