Torsdag 25 sept, sol/moln 25 gr ♀‼♀‼♀

Hej!

Skönt ute i dag…ganska soligt men mycket moln också. Eftersom minnet sviktar så tror jag inte det regnat i dag va? Men lite dystert ser det ut ett par dagar framåt.
Ja inget att göra åt. Mycket kan man styra men inte vädret. Kanske är tur det 🙂
**********************************************************************************************
Norrmännen i baren under i går natt blev fullare och fullare och kvinnan storbölade och ja ni vet hur det blir när folk inte kan begränsa intaget. Ett j-a liv vid kl 24-01. Ja så kul kan man också ha det. Fajn. Bra att man inte tål sprit 😀 😀 Förresten har jag ju när jag nån gång i min ungdom drack nåt upptäckt att jag inte blev glad 🙂 Vad är det då för mening? Det är ju inte gott ens. Hade en gubbe för länge sen som när han drack en grogg var han trevlig och rolig, drack han två förvandlades han till ett monster. Ja så påverkad blir hjärnkontoret fast dom inte tror det själva. Skulle kunna skriva en bok om detta – också. Nu går ju ett TV-program om detta och det kallas medberoende. Men det blev aldrig jag. Upptäckte fort hur den ev blivande behandlade spriten och då…adjö adjö. Smärtsamt men jag valde fort som attan att sjappa. Sett hur andra led och det räckte. Det var 0 flaska eller dörren. Men det beror nog på att jag är för rädd av mig.
Står inte ut med rädsla sen mitt första misstag på 60-talet. Man lär sig att se hur folk beter sig under åren. Jag bannar ingen…var och en gör som den vill om det inte drabbar barn …och mig 🙂 Fast det kostar hemskt mycket allt h-e i samhället med denna “ädla” dryck. Det går väl knappt att mäta i pengar och lidande. Och det är ju lagligt. Hallelujah!! Ja inte köra fordon förstås och slå folk på käften på fotbollsmatcher osv…
Men det betalar vi ju skatt till så man får ha överseende. Och spritskatt betalas ju av
dom som dricker brukar dom försvara sig med. Men lidandet för barn tex går inte att betala med skatt.
Nu blev det långt om detta 🙂 Men många tror att jag är så rabiat så dom urskuldar sig med att dom tar ett glas vin eller två 😀 Hur fel kan man inte ha. Jag sa ju att var och en gör som den vill 😀
844

Tillståndet i kojan här var illamående i morse som höll i sig i flera timmar. Men gick över och på em skulle vi titta på lgh åt en bekant. Mäklarinnan sa kl 18.30. Ingen kom, ringde…kl 19? OK sa vi. Kl 19 så blev det i morgon i stället men då kan dom ju skjuta upp det hela dagen. Kunder, vad är det? Nåt nödvändigt ont. Det är inte bara att köpa här, kan vara helt omöjligt känns det som. Tröttsamt.
Vi tog en fika här kommer inte ihåg vad den heter. Mittöver så heter baren Lulé. Vilket jag då hänger upp mig på stavningen. Alltså accent över e….Petig men det kanske finns nån mer som heter Lule…Norsk bar innan och latinsk innan det och ….
IMG_3680
Mådde illa av kaffet så nu får det bli uppehåll. Man kan inte ha för roligt 🙂
*******************************************************************************************************************
Min grannfru hemma ringde och sa att dom skulle stambyta bad och kök hos mig och alla i min rad nerifrån och upp. Eftersom jag just nu är så känslig så började tårarna trilla. Pinsamt. Men det blir ju ett himla sjå. Mejlade min dotter så hon skulle åka upp och ta bort allt som kan vara i vägen, täcka soffan…mm mm mm . Dom har ju hållit på med det i “evigheter” hos grannarna och det var inte kul när dom bilade i badrummen sa min granne. Hon var tvungen att åka bort i etapper fast hon själv inte blev drabbad men kommer att bli sa rörisen, nästa vända….Huset är ju 60 år och aldrig underhållits.
Nu blev det läckor förra året. OK, jag är ju inte där och vill jag åka hem i december så kan jag säkert inte bo där. Men har ju dottern att tillgå som tur är. Hon fick själv en chock i går. Grannen ringde på och sa att gubben vill sälja sina tre fastigheter (Han är väl ca 85 som min hyrestant). Dom har fort som attan bildat bostadsrättsförening men gubben håller sig undan 🙂 Ok det finns ju lagar i Sverige 😀
Det händer saker. Inte så farligt, kan ju bli bra 😀
Regn 1Lluvia mañana?

Nu har jag skrivit för mycket igen. Hopplösa människa 🙁

¡Buenas noches! P ♥

 

8 reaktion på “Torsdag 25 sept, sol/moln 25 gr ♀‼♀‼♀

 1. Go kväll! Här är horisontalläget intaget. Imorgon väntar nya äventyr så bäst att samla ihop sig. Marknad lär det också vara.
  Trist att du fortfarande inte är så pigg och att då ha stambyte hemma är ännu mindre uppiggande. Men det måste väl ske….
  Ja som man säger ibland; “där spriten går in rinner vettet ut”. Kanske ligger det en del i det. Men som du påpekar, man väljer ju sitt eget liv. Åtminstone till stor del…
  Skynda dig nu att bli ännu piggare. Och du, vi kan dricka vatten i stället för kaffe.
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Ja nu har vi redan setts i dag och det var jättekul. Inte så tokigt väder hittills. Kom 5 droppar på fm. Max hinner bada 🙂
   Lite fånigt att bli knäckt av stambyte, jag är ju inte ens hemma hahaha…Men Min J ordnar det mesta med att plocka bort och
   rädda undan saker.
   Ja inte är det mycket vett kvar hos vissa i alla fall som hinkar i sig.
   Men har man blivit alkoholist så är det svårt att sluta men det går.
   Iaf när man blir sjuk av det.
   Jag ska försöka piggna till och träffa er i dag spontant blev en piggspruta 😀
   Kram P ♥

 2. Hola! Syrran i Hässelby har gmlidit stambyte. Huvva på ren norrländska! På mig rinner tårar stup i ett, klimakteriefasen är tårögd, må jag säga…Trist! Och mitt första äktenskap gick i alkoholkras, även det trist..
  Men kul läsning att du är ute och spanar på objekt! Hoppas det går bra idag! Kollade in vår elräkning nu, 113E efter sommarens vistelse. Man börjar vänja sig. Ska jmföra vinterns med fjolårets, den då vi hade element…I år har vi ju AC, skönt nog.
  Trevlig Helg! <3

  • Hej Tina!
   Jo det är ju jobbigt speciellt när dom bilar upp golven.
   Ja jag satt i ett soffhörn och tårarna föll för jämnan när jag hamnade i klimakteriet vid 50 år. Men östrogen hjälpte mig
   otroligt och höll nästan inte på att kunna sluta med dom, Men det är värt det…Man kan ju inte sitta där handlingsförlamad. Inget liv.
   OK, elfakturan var ju normal nu då…som vår ungefär.
   Kram P ♥

 3. Hola! Ja alkoholen ställer till det för så många. Vissa personer är ju s.k. beroendepersonligheter och kan inte hantera det – läste nånstans ca 10% oavsett land eller kultur. Alkohol, droger, nikotin, spel, sötsaker. Verkar vara samma “gen”. Livet är inte rättvist… Fast även om man föds med “nitlotten” har man ju ett fritt val – varje gång man väljer att ta (eller inte ta) första glaset.

  Idag blir det trabajo och sedan hem och packa för vidare färd mot Karlstad för att besöka släkten. Hoppas du känner dig lite bättre idag!

  Kram //Susan

  • Hej Susan!
   Ja det är nog en av de värsta och kostsammaste drog i världen.
   Om man börjar ung innan man fattar nåt så är det lätt att falla dit.
   Lättillgängligt. Och ännu mer här nere.

   OK, ha en bra tripp till sola då för det är ju där den finns 🙂
   Kram P ♥

 4. Hoppsan? Nu kan inte jag se en endaste bild här hos dig. Det är nog mitt internet som dummar sig tror jag.

  Hoppas det går bra med stambytet, det låter ju som om det är behövligt (finns det ordet? 😉 ) att göra det i alla fall.

  Hoppas du mår bra nu!

  • Hej Ama!
   Jaså, så synd då 🙁 Kommer ni inte hem snart?
   Jo efter att kåken snart rasar så kanske rören håller det uppe 🙂
   Skojar bara. Dom byggde stabilt på 40-talet…tror jag.
   Nej jag är inte bra men det ska bli bättre antar jag 🙂
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *