Lördag 25 okt,sol,26 gr ☼►♫☼◄♫☼

Gokväll!
Jag skriver i morgon bitti när jag är pigg…har varit ut och “svirat” med Don Pedro-familjen 🙂
Ni får en bild som syrran tog i går på en promenad så länge 🙂 Pirstaketet var nymålat.IMG_5307
Den här enormt fina hibiskusen fick jag av “farmor”  Suzanne och L-Å i går. Flera knoppar hade slagit ut i morse. Gillar sol gör dom 🙂
IMG_3903
Glöm inte ställa tillbaka klockan en timme nu. Ljusare på kvällen blir det 🙂 Har helt fel enl kommentarerna i dag. Det blir mörkare…Vem vill inte ha ljusare på kvällen 🙁
¡Hasta mañana!….P ♥
*********************************************************************************************************
¡Buenos días!
Ja det var väldigt vad svart det är ute. 1 timme tidigare och sova gick inte 🙂 Men det känns som man fått lite mer tid…Kan ju gå till sängen igen efter mitt “kåseri”.
Det värsta med att skriva dagen efter är att jag inte kommer ihåg så mycket trots att jag inte dricker annat än vatten 😀
Men – dagen började med att los chicos kom en sväng igen men blev fortf inte helt klara med rummet. Nästa vända på tisdag tyckte jag dom sa. OK, ingen ko på isen. Går bra ändå.
Här nedan en bild från restaurangen på udden som syrran tog i förrgår. Där går det undan. Nu har dom “discobelysning” i en bar längst in i tunneln. La Columnas.
IMG_5315
IMG_5313
Ja den har verkligen kostats på, tänk att detta var en stinkande hemsk gammal tunnel som folk sov i…ja det går inte att tänka sig.
***********************************************************************************************************
Glömt en sak som hände i förrgår. Det kom en kvinna och knackade på dörren och som tur var var Lex hemma. Hon frågade honom om den lghten som los huliganos bodde i. Hon var väninna till ägarinnan som hyr ut den sa hon. Hon blev ditskickad för att knacka på och höra varför dom som nu hyr inte betalar hyra….Det bor en kvinna där som ser ut att vara i 40-årsåldern och gravid och en man också. Innan fanns en flicka där också och en kamphund som gnällskällde som en griskulting. Osäker på om det är samma kvinna…Ja då har ägarinnan fått problem igen. Hon bor ju i Baskien. Hon är visst sjuk. Nåt med huvudet så hon skulle skicka ner sonen. Ja dom vet inte vilka dom har att göra med så han kan ju försöka….Huliganvarning på det.
*******************************************************************************************************
I går så fick jag ett sms från Don Pedro, dvs Perra och vi bestämde att jag skulle gå ner till Deni´s. Det är ju lov i skolan så hans vackra stordam och lilldam var med ner. Trevligt! Daniél var i sitt esse och babblade både engelska och svenska 😀 Tog några bilder som inte blev bra. Fel ljus, alltså jag hade fel position 😀
Anna och Alexandra:
IMG_3907
Här är gänget runt Perra som jobbar på Deni´s utom Yammi som är lite vingbruten av en gammal skada i ryggen efter en bilolycka.
Paki (Samir?), dotter till ägarinnan, Perra och Daniél.
IMG_3909
Syrran var med och Lex kom efter att sett en fotbollsmatch som hela Torre skrek över i alla barer. Antagligen stor-lagen 😀 Sen var han på mässa och kom för att leverera hem mig. Jag måste åka hiss upp (ner gick jag) och han måste stå utanför i fall att han måste ringa. Men det gick bra så han kunde gå sin motionsrunda.

Nu är klockan bara 6 fast det inte känns så. Jag gillar inte denna tidsomläggning 🙁 Har aldrig gjort. Onödigt. Becksvart ute, brukar ju ljusna nu…

Hej så länge! Kram P ♥

16 reaktion på “Lördag 25 okt,sol,26 gr ☼►♫☼◄♫☼

 1. Jaha, somliga är ute och svirar och andra vilar sig i form. Säkert bra både och! Hibiscusen var jättefin. Väldigt vacker färg.
  Nu väntar jag med spänning på resten av inlägget, men ger mig så gärna till tåls.
  Natti!
  Kramar från Solskensgatan

  • Hej Ditte!
   Ja jag vet några som varit ute och svirat hela veckan 🙂 Bra att ni vilar er lite nu.
   Blomman var ovanligt stor och kraftig. Hoppas jag kan sköta den. Läste att dom älskar sol och det förstår man för när det är som varmast här så är dom buskarna jättefina.
   Kram P ♥

 2. ¡Buenos días!
  Vi har fortfarande inte besökt Las Columnas, och av bilderna att döma så verkar det vara mer inriktat mot yngre generationer. Eller det kanske bara är i baren som det är discostuk. Jag var för sent ute för den eran eftersom jag gifte mig redan när jag var 20 år (det har med huvudet att göra) och sedan var det kört med sådant race. Men kanske maten är god där. Vet du någon som provat?
  För övrigt så blir det ljust tidigare på morgnarna nu och mörkt tidigare på kvällarna, eller hur?
  rocio

  I

  • Hej Rocío!
   Nej Las Columnas har ju fantasiska uteplatser med både soffor
   och bord 🙂 Det är inne i tunneln som det är för drinkare.
   Dessutom glassbar. Innematplatser också. Maten – ja den är
   ösmom si och ömsom så…Både och. Man kan ha tur och otur…
   Jaså det blir tvärtom som jag trodde 🙂 Trodde det var sol längre på kvällen…ska tänka på saken 🙂 för svårt för mig.
   Kram P ♥

 3. Gomorron P!
  Enl. nya tiden så är det fortfarande morgon. Tur att vissa klockor ändrar sig av sig självt.
  Det blev jättefint vid Las Columnas och i tunneln som man tidigare inte kunde gena igenom pga lukten. Vi åt lax på LC men var inte nöjda! Laxen var torr som en träbit. Hoppas de har vissa rätter som är bra för deras egen skull nu när det blivit så fint.
  Omtänksam av Lex att se till att Du kommer hem och kan åka hiss. Hälsa honom det! 🙂
  I går kväll paketerades det älg- och hjortkött. Bl a blev det ca 13 kg färs som paketerades per halvt kilo. Frysarna är nu fulla och förra årets kött är inte helt uppätet. Mest kokkött kvar ( blir mycket pepparrotsmiddagar på slutet).:)
  Ha en bra dag och kram/A-K

  • Gomorron A-K!
   Jo det är verkligen påkostat vid Las Columnas. Undrar vilka som äger det…En del maträtter är väl inte så bra men vi åt olika. Jag fish and chips, fett och gott 🙂 Kyckling åt syrran, den var bra och
   kommer inte ihåg mer men inget var dåligt den gången men sen har jag hört lite av varje. Pizza var visst bra också och nån sallad.
   Lax tycker jag oftast ingen kan laga ute faktiskt.
   *********************************************************
   Tror nog att Lex inte vill ha en hysterisk tant i hissen när ingen kan ta ut henne 🙂 Nu har han ju ett nr att ringa som jag tvingat till mig. I bland fungerar ju inte tfn i hissen och mobilen har ingen täckning där 🙁 Ja han har inget val hahaha…Å andra sidan fick han ju extra promenad som han vill ha. Hissen funkade…
   OK då har ni mat länge. Här skulle det inte gå åt eftersom det är firre som gäller, fast köttfärs går bra i bland 🙂 Karlsson hade ju älgfärs med en gång. Himla gott!!
   Kram P ♥

 4. Ja, vad fint dom har gjort där nere på udden och i tunneln. Man kan knappt tro det är samma ställe… 🙂

  Men vänta nu. Så här på hösten får man ju en timmes sovmorgon på grund av den onödiga tidsomställningen. Man stiger alltså upp en timme senare än dagen innan. Då borde det väl vara ljusare på morgonen och mörkare på kvällen, väl? 😉

 5. Hej P!
  Vilken fin Hibiskus du fick av Suzanne. Jag gillar den blomman och har haft flera stycken, men har lyckats ta död på alla 🙁
  Men är det strul nu igen med den där lägenheten? Finns det inga ärliga människor alls som gör rätt för sig? Det verkar ju inte klokt. Tur man inte hyr ut sin bostad….
  Ha en bra dag!
  Kram

  • Hej Ami!
   Ja den är fantastisk!! Hoppas jag kan hålla liv i den. Måste byta till större kruka men tål den det…
   ************************************************************************
   Ja agencian hyr ut till kreti och pleti…Folk har väl bara hyra till första mån plus deposition…och firman måste ju också ha pengar.
   Kan ju inte vara nån idé att hyra ut kan man tycka. Tar väl 200E i hyra kanske.
   Nej hyra ut genom en firma skulle man ju inte göra helt klart.
   Kram P ♥

 6. Vad gäller fotbollen var det Real Madrid som mötte Barcelona, de vann med 3-1.
  Tack för den fortsatta rapporten, saknade den. Men är man ute och slår runt kan inte skrivandet proriteras. men morgonstund anses ha guld i mun. Jag har dock aldrig förstått det….
  Kul med udden och lite nytänkande och bra att vi håller oss unga…(Tänkte på belysningen)
  Kramar!

  • Hej Ditte!
   Jaså var det dom lagen 🙂 I dag var han och glodde på Valladolid på Genaro…
   Ja man måste vila lite i den här åldern. Bra att man kan det 🙂
   Just nu tänkte jag ta lite siesta efter maten. Ska nog bli så hädanefter 🙂 Märker att det är bra 🙂
   Ja på udden verkar det gå väldigt framåt. Ägare skulle vara kul
   att veta 🙂
   Kram P ♥

 7. Hola!
  Jaha, då kom det längta ner till Torre bilder igen!! 🙂
  Oj vad fint det ser ut i tunneln! Bra det, tror nämligen att vår comunidad (stavning ?)
  är med på ett hörn i den sista delen av renoveringen.
  Vår son träffade ägaren till restaurangen när han var där sista v. i augusti. Han vet inte namnet men det är en spansk kille i 30-35 års åldern, med fru och ett litet barn. Det skötte även restaurangen vid vår pool i somras. Inflyttad till Torre, driver även restaurang i Alicante. Det är bara önska honom lycka till.
  Ha det så bra
  kram
  Ulla

  • Hej Ulla!
   Hade tankar om att du kanske kunde veta lite faktiskt!!!
   Ja det ju fullt möjligt att er comunidad är med. Det är ju många lgheter och kanske ekonomin är god. Jag menar att nån måste ju
   äga hela alltet som hör ihop liksom.
   Trodde inte på spansk för “arkitekturen” är ovanlig. Kul iaf.
   Bara dom fixar upp maten ett snäpp så blir det ju ännu bättre.
   Ja hoppas han klarar av det, inte många som det går bra för när det är så fullt med restauranger.
   Tack för infon!
   P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *