Tisdag 28 okt,sol 25 gr ☼‼►☼‼

Hej!

Man vet inte om man ska vara trött nu. Klockan är ju egentligen mer 🙂 Gillar inte omställningen. Man är inte hungrig när man ska osv…På natten glor jag på takklockan och funderar på vad den är egentligen. Är det bara jag som är vilsen? 1 timme är väl ingenting sägs det. Jo sov två timmar och du är inte pigg. Sov tre timmar och du är nästan normal 🙂
Sol och varmt har vi här i terrasskojan. Fått sätta på AC:n flera ggr. Hade tankar på att gå ut men så stod hissf-n igen. På 2 trappor stod innerdörren och stängdes/öppnades hela tiden. Så kom teknikern som var av äldre typ i dag. Och jag var solita hemma och jag sa att det här går inte, den är ju jämt trasig. Äh! Det är normalt säger tonton!! Va?
No me digas eso!! Nästan skrek jag. Jag har bott i andra hus och har aldrig varit med om en sån här hiss sa jag. Den är ju fel på flera ggr i veckan! Jag törs inte åka och en dag var en person instängd…Han log bara lite försmädligt 🙁 Lex kom och han reagerar ju inte så mycket…Han är ju inte rädd av sig. Jag blev arg på honom också och sa att jag tänker inte bo kvar här! Synd att man kastat ut pengar på det f-b rummet…Ja så var det med det. Jag kom inte ut för jag kan inte gå 5 tr upp och ned!!
Lex sa att han såg Ama och Anders. Dom går ut tillsammans…Ja sa jag dom kanske har en hiss som fungerar sa jag…Och dom är yngre, jag skulle kunna vara mor till dom. OK, ung mor men fullt möjligt 🙁 Sur är jag…Vill absolut flytta. Dom får väl byta hiss då.
Men det är ägarna i huset som äger hissen. Klart att Pecres som firman heter tjänar bra på att åka ut hela tiden. Men – det är ju dom som installerat den från början antar jag.
*******************************************************************************************************
Hibiskusen är så fin…har ju haft all tid i världen att glo på blommorna i dag  🙂
IMG_3924
Om ni undrar varför det är rep runt bordet bakom så beror det på att man är utan duk annars. Tomt, blåser 🙂 ALLT blåser ner på gatan. Köpte nya stolsdynor en gång, så fina. Glömde sätta fast dom. Borta 🙂 Kan ju bli mindre blåst nu när det är ett rum där mot öster 🙂 Vamos a ver!
IMG_3926
Ja så var klockan 17 och inga chicos hade dykt upp. Jag ringde Ingrid som Ramóns fru heter och hon är svenska. Ja då kom dom…då var det nästan mörkt så klart…Men dom rättade till felen som vi ansåg var men det var det dom kom för sa dom så vi skulle inte vara oroliga. Pga av min surhet (inte mot dom) så gick jag inte ut och tittade. Får bli i morgon. Nu är det en målare som fattas. Dvs Ramón har någon som jag hoppas ringer fort.
IMG_4994
Nu ska jag chilla lite för mitt humör är inte så uppåt. Kanske ska ställa in TV-kanalerna och om det går bra kan jag briljera lite. Är väl tillåtet i min ålder?
Har märkt att min onda lårbenshals som jag då självställt diagnos på blir sämre om jag sitter här vid datorn mycket…Ja så nu hoppas jag att jag kan ta mig till sov/Tv-rummet 😀

¡Buenas noches a todos! P ♥

14 reaktion på “Tisdag 28 okt,sol 25 gr ☼‼►☼‼

 1. Skönt att det är en ny dag i morgon! Och inte har jag heller piggat upp dig. Det hade behövts glada, nåja, tillrop. Men jag förstår till fullo din ilska. En hiss skall fungera, helt klart, men er har mer än lovliga raster.
  Dags att byta hiss!
  Lätt att tycka och säga/skriva, men jag inser svårigheten att få det genomfört.
  Hibiscusen är vacker, men det hjälper föga en dag som denna.
  Stor kram!

  • Hej Ditte!
   Ja klart att det är trist när man inte kan gå i trappor så bra.
   Men får acceptera för här får man ingen respons.
   Ingen av snålisarna här vill väl betala ny hiss och den är ju helrenoverad….
   Kram P ♥

 2. Oj ,Oj, Du måste ta det lugnt, hetsa inte upp Dig, ta ett djupt andetag & räkna, vad är det som sägs, till tio?! Ja, håller med Dig, det är skit när inte hissen fungerar, stå på Dig mot hissfolket!
  Ja, vi har ju inte hissproblem, men i dag nästan full storm, men samtidigt bra, blir mindre löv att ta reda på. Vi har fullt inne, ska byta till treglasfönster, håller på att plocka undan framför alla 12 fönstren! Med tanke på loppis verksamheten är det mycket att sortera!
  Kram M

  • Hej Monica!
   Ja då jag blir galen på inkompetens bara. Jag får väl gå fast det är jobbigt.
   Gud vilket jobb du har!!! Jag förstår att det kommer att ta tid med så många 🙂 Men varmare med treglas så klart. Fint i vinter!!
   Kram P ♥

 3. Gomorron Preciosa! Nä, nu får tant lugna ner sig lite. Det kan inte vara bra varken för hjärta eller omgivning att hetsa upp sig så där. 🙂

  • Hej Leffe!
   Ja du vet ju själv hur det är 🙂 Fast vi hetsar upp oss för olika saker. Här har presidenten bett hela spanska folket om ursäkt för all korruption i partiet 😀 😀 Hahahaha…Undrar hur mycket han hunnit stoppa undan genom åren. Dom fick ju kuvert varje månad med svarta pengar och han som delade ut dom sitter i fängelse…
   så klart 🙂 Dom som tog emot dom i högsta ledn sitter så klart kvar. Såg det på TV i morse…Skrattanfall blev det när han så allvarligt bad om förlåtelse 🙂 Det är ju val nästa år. 51 personer har gripits i går i Madrids ledn.
   Kram P ♥

 4. ¡Buenos días!
  Det är klart att det måste finnas en fungerande hiss i ett 5-våningshus! Om inte Lex tar tag i det med er administration så får väl du göra det. Det måste finnas en paragraf i “La ley horisontal de comunidades” som säger det. Jag kan inte tänka mig annat. Jag skulle absolut vägra att acceptera en situation som din. Fy f-n, jag har cellskräck och skulle ALDRIG kliva in i en sådan osäker hiss!
  STÅ PÅ DIG!!!

  • Hej Rocío!
   Jovisst men mentaliteten är lite skrala när det sånt.
   Få se vad jag gör 🙂
   Nej jag vill inte kliva in i den hissen men med ålderdomssvaghet gör jag det när den fungerar…
   Kram P ♥

  • Hej Ama!
   Jo jag räknade ut att dig skulle jag kunna var mor till 🙂 Ung sån…

   Ja jag vet inte vad jag ska göra…flyttar väl annars. Inte orkat skälla i dag 🙂
   Kram P ♥

 5. Buenas Dias P!
  Fy jobbigt Du har det med hissen! Förstår att Du blir frustrerad, men det är absolut inte bra för Ditt hjärta att bli så arg.
  Inte lätt att ta tag i det hela heller när man inte får någon som helst respons.
  Hoppas syrras nya lgh blir klar snart, så kan du ju flytta ner i den gamla tills detta med hissen ordnar sig. För inte ska du väl lämna huset nu när ni får så fint med ett rum till. Hoppas och tror inte det, det var nog bara din ilska som fick dig att skriva så.
  Många styrkekramar/A-K

  • Hej A-K!
   Nej det är inte bra men man reagerar ju så klart. Och det är som att köra huve´t i väggen. Lex bryr sig föga. Den går ju säger han 😀
   Vi får se vad jag gör…
   Kram P ♥

  • Hej Lena!
   Låter bra, min arma kropp säger ifrån om både det ena och det andra 🙂 Överkänslig…Magen värst 🙂 Jag har alltid beundrat dom som kan låta bli att äta på flera timmar utan att bli svimfärdiga….
   Tex. Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *