Fredag 31 okt, sol, 26 gr ◄☼►☼◄

Hälu!

Fredag och marknad. Slammer kl 5. Det är ju mörkt då. Dom ser ju inget. Ja billysen förstås. Undrar hur det känns att plocka upp 100-tals prylar och sen sälja två? Vissa stånd från min utsiktplats ser man sällan att nån köper i. Ja sen plockar dom ner allt igen efter kl 13. Ett av stånden har typiska husartiklar. Tvättmedel,rengöringsmedel,soppåsar och hushållpapper. Har det mesta och där flockas spanska tanter. Han hinner knappt plocka upp förrän han säljer saker 🙂
Ja olika är ödets lotter, man ska satsa på rätt häst.
Undrar om den här farbrorn finns kvar? Skor köper folk ser man.
IMG_1327
Jag går ju inte ner och handlar nåt men Suz lyckades hitta en hel del i dag. Dom var på språng tidigt. Fikade sedan utanför Gallerian.
Själv tvättade jag och skulle vara nyttig. Mycket handtvätt och det var ju inte bra för “cuello femeral” Lårbenshalsen. Sen laga mat och diska…Ja så gick det inte bra att gå sen. Men vilade för jag skulle åka och kolla på en lgh med ett par i Rosaleda.
Tog ingen krycka…Ja det blev samma pinsamma som nån dag innan när vi suttit och pratat ett tag…Men folk har överseende med en haltande tant. Tack Håkan och Lotta 🙂
Fick ju åka bil dit och hem. OK, fick gå ner till Habanerasgatan för alla gator är ju avstängda till minst kl 17-18. Medelst pinnar. Här är lilla pinnbilen som sätter dit dom och hämtar upp dom. Undrar om han blir arbetslös när om marknaden flyttar?
**************************************************************************************************
Apropå det så ska den ev flytta i maj nästa år 😀 Just nu står arbetena stilla…igen. Började 2011 🙂 Fattas pengar från regionmyndigheterna…Valencia alltså.
705 säljare har tillstånd att sälja. Rätt många va? Stod i Spaniaavisen.
IMG_2291
.Ja jag kom hem ordentligt, tog med mig Lex att hänga på och för att kolla att hissen levererade tantskrället till våning 5. Och jag hade tur annars hade jag fått ta in på hotell 🙂 Man är inte saltaste bönan i stan precis…vem sa det i nån låt?
Det lastas salt i Torrevieja för fulla muggar. 18.800 ton ska till USA bl a.IMG_2074
Nu så är dagen slut, vila, vila…I morgon kommer storkovan och dessutom firar vi TODOS LOS SANTOS 🙂 Alla Helgon alltså. Det är helgdag!
Mercadona har öppet till kl 14. Resten vet jag inte 🙁

¡Buenas noches! P ♥

8 reaktion på “Fredag 31 okt, sol, 26 gr ◄☼►☼◄

 1. Gomorron P!
  Inte bra med att stå och handtvätta när man har ont i benet. Var det så fina grejor, så det inte gick att tvätta på fintvätt i maskinen? Vet inte när jag handtvättade sist.
  När det gäller marknaden så får man väl säga vamos a ver. Läste någonstans att marknadsfolket vill ha en träff med kommunen. De vill inte att flera ska få tillstånd att sälja. Räcker nog med de 705 som redan har tillstånd.
  Nu ska jag baka en tårta till sonhustrun. Sedan plugga lite spanska i höstrusket.
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Nej inte bra och jag gör det i ett handfat i badkaret 🙂
   Jag använder ju så få kläder jämt så det blir inte en maskin
   och det blir ju slösigt. Lex skjortor tvättar jag också i baljan 🙂
   Slänger i dom i varmt vatten med tvättmedel. Inga kläder är ju direkt smutsiga och kläderna håller längre när man handtvättar.
   Har alltid gjort så 😀
   Ja jag läste också det om markn, dom har ju blivit lovade buss för kunderna också. 705 är ju lite väl många….
   Men det är väl terapi men tjäna nåt är väl tveksamt. Bara bensin/diesel tar väl alla pengar med dom stora furgonetas dom använder.
   Tårta, mums!!
   Kram P ♥

  • Hej Carro!
   Jo som jag skrev ovan så kunde jag inte stava till hennes namn
   för hon stavade ju lite speciellt och då låtsades jag inte veta 😀
   Kram P ♥

 2. Mycket på G och lårbenet blir trött. Hoppas du vilat dig till bättre form. Och kanske vore det bättre för hälsan att använda tvättmaskinen? För övrigt tycker jag att du nog tillhör de saltare bönorna. Kram!

  • Hej Ditte!
   Ja är det inte det ena så är det det andra 🙂 Jag vilade inte
   i dag men rapport kommer 🙂
   Ja ska man tacka för det kanske 🙂
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *