Onsd 3 dec,sol/moln, 18 gr ‼♦‼♦‼

Hälu!

Soligt och molnigt och mulet och 5 droppar regn. Blandad kompott alltså. Fick helt plötsligt energi att städa i terrassförrådet…Energi är väl mycket sagt men jag vill ha framkomlighet på terrassen. Till slut efter sopande och utsläpande på en massa grejer som inte används så var vänster sida städad och dit åkte estufan. Gaskaminen. En grej borta och en massa gamla dynor…lite mer borta och så trasiga krukor och…ja som min mor jämt sa “Det som är borta är borta”. Så gick sopskyffeln sönder och då fick jag sluta tillfälligt. Ny inhandlades på Mercadona som har den absolut bästa 🙂
Ont i ryggen fick jag. Måste sluta men i morgon blir det solstol ut, rostig. Allt rostar här. t.o.m torkställningar som ska ha blöta saker hängande på sig. Ny måste inhandlas…
En vacker dag blir det ordning här. Men man är ju lastgammal så man orkar inte så mycket. Lastgammal= Åldersstigen, skröplig, en börda för sig själv och andra …hm.
*******************************************************************************************************
En Lexbild i förrgår. Himlen brann.
IMG_4167
Var upp på taket och hämtade ner tvätt. Och det var rätt molnigt så det var ingen idé att ha den kvar. Vinkade åt Ama 🙂 Hon hade hantverkare hos grannen så vi hörde inte varann så bra 🙂 Tog en bild på utsikten från taket iaf. Många inglasningar 🙂
IMG_4208
När det var klart så ville jag ha kaffe så vi gick till Torreoro. Där satt en man och började prata svenska. Han var från Solna men bodde i Estland sen massor av år. Hälsade på en vän här. Vi pratade ganska länge men så lämnade han plötsligt en broschyr. Tröttsamt. Trevligheten var som bortblåst. Han var alltså Jehovas V. Nu började han argumentera och hålla tal och jag sa att jag gillar inte den sekten så du får ursäkta. Ja då kom det en svada till och då sa jag att vi måste gå nu så adiós. Trist för han “lurade” en att han hade intresse av att prata som vanligt folk men – han hade en egen agenda.
Tyvärr är jag rabiat när det gäller sånt. Fy f-n vad jag mår illa av denna skenhelighet 🙁
*********************************************************************************************************
Lex ojade över att han var så gammal när han tittade sig i spegeln i dag. Så när vi gick förbi kommunala äldreboendet nedan så sa han “mi casa, mi casa”. Han menade att dit ska han flytta sen när han inte orkar bo hemma. OK, ja dom har det väl bra där men han berättade förut att dom får betala nästan hela pensionen (inte stor antar jag) men
nu tar dom även den extra dom får i juli och december!! Här får ju både arbetare och pensionärer dubbelt dom månaderna. En del andra har dom dragit in för vet jag också.
Ja så det enda extra dom hade har dom blivit av med 🙁 Oschysst tycker jag.
Med tanke på all korruption så mår man något illa av detta.
IMG_4205
OK, ja sen hjälpte vi syrran att flytta ner sitt soffbord och jag har fått en jättestor fin ny byrå som hon inte får plats med. Guld värt! Vi tog upp lådorna men byrån är för tung och går nog inte in i hissen. Snart är allt klart så det är bara att chilla- va?
*********************************************************************************************************
Lex gick ett ärende åt mig. Jag vill ha mina papper från Hospitalet översatt till svenska eftersom man vill veta vad dom gjort när dom rensade lite rör. Fackspanska/latin är hur svårt som helst att förstå. Då mejlade jag till kardiologen M*i*g*u*e*l Q*u*i*n*t*a*n*a (jag skriver så så det inte kommer upp på webben) Tror han är chef på kardiologen på Torre hospital. Jag frågade om han kunde översätta åt mig. Och det kunde han eller rättare sagt hans fru. Så himla bra alltså!! Fick tips av en vän här om det.
Lex gick dit. Han har privat mottagning på C/ Zoa bredvid Hotel Cano också. Han sa att han kunde ta ut pappren från sjukhuset på internet egentligen och då tänkte jag att hoppas han inte sett att jag rymde sist 🙂 Iaf så får jag dom nästa vecka. Fast jag är inte här men bra ändå. Få se vad det kostar. Får kosta vad det vill.
Han är från Ecuador och pratar felfri svenska. Utbildad på Karolinska. Mycket bra medico.
20131226_150452_resized
Fotograf min dotter J i vintras här i Torre.

Buenas noches P ♥
PS. Ursäkta för mycket text, jag blev själv trött att läsa den så vad ska inte ni bli 😀 DS.

24 reaktion på “Onsd 3 dec,sol/moln, 18 gr ‼♦‼♦‼

 1. Buenas Noches.
  Miguel Quintana har även varit chefsläkare på hjärtavdelningen på Danderyd. Det känns tryggt att ha honom i Torrevieja eftersom vi måste kolla Waran och Pacemaker.
  Abrasos a los dos

  • ¡Buenos días Maggan!
   Ja det är bra att ha en hjärtläkare som pratar svenska i Torre. Fast
   ni kan ju spanska men i alla fall.
   ¡Igiualmente! P ♥♥

 2. Bra att du får till en översättning av alla journaler och extra skönt av en kardiolog. Vilken intensiv dag du haft! Blir matt av allt du ordnat med. Men skönt att få ordning på en del, dock behöver inte allt ordnas samma dag.
  Vad gäller byrån så har jag en bärare här hemma. Han och Lex kan nog med gemensamma krafter få byrån upp till er.
  Trist med dessa “vitttnen” som under falska betingelser försöker sig på att påverka folk. Bra att du röt ifrån…
  Imorgon är en ny dag med nya möjligheter och hoppas vi ses. Hasta manana.
  Kram! Och hälsningar från “tekniska kontoret” till er båda.

  • Gomorron Ditte!
   Ja det känns verkligen bra att få veta vad dom egentligen gjort.
   Vet inte exakt faktiskt 🙂
   Jo i går blev det lite jobb gjort. Vet inte vad som flög i mig 😀

   Avskyr folk som börjar prata som om dom är intresserade
   av Torre och oss och han hade verkligen svada. Lite nervös verkade han…
   Man blir förb-d av att bli lurad. Jag sa att jag inte gillar att bli störd på gator och torg och dessutom ringande på porttelefonen…

   Herregud vad det regnat i natt och gör fortfarande…stod nåt om 0.7 mm i går hahaha, måste väl ha kommit 77 😀 Nu åskar det också!
   ¡Hasta pronto! P ♥

 3. “Tyvärr är jag rabiat när det gäller sånt. Fy f-n vad jag mår illa av denna skenhelighet”

  Du är inte ensam på denna jord, jag är mycket värre.
  Att man trodde på sådant på medeltiden må väl vara hänt då kunde man inte läsa att man tror på det på tvåtusentalet är obegripligt.

  Kram
  Åke

  • Gomorron Åke!
   Hur gör du då 🙂 När jag började vara i Torre var dom på mig hela tiden. Dom kom i nylonstrumpor och kjol på vintern med 8 gr kl 9 🙂
   Kvinnorna måste ju ha kjol. Jag rev i från varje gång så dom hoppade till 😀 Så har dom lurat in sig i porten gm att säga nåt om “vecinos” och man har trott då att det är nån granne.
   Ringer sen på dörren. Ja eftersom Lex är president så är det ju inte ovanligt med att nån ringer på. Fy f-n vad arg man blir då.
   Dom får väl tro på vad dom vill men ett konstigt sätt att pådyvla folk detta.
   Nu känner dom nog igen mig, ryktet har väl gått så nu var det ett tag sen 😀 Man ser dom i långa rader gå förbi Torreoro på morgnarna…Har väl nån lokal i närheten.

   Kram P ♥

 4. Gomorron Preciosa! Usch, jag drar mej till minnes en kväll på Scandic i Sundsvall när Jehovorna had konferens alldeles I närheten. 🙁
  Tipsa Lex om att han antingen kan slänga ut spegeln eller klistra over den med en mera rättfärdig bild från en svunnen tid. 🙂

  • Hej Leffe!
   Ja dom är ett eget släkte. Man ser att dom ofta går på ensamma svaga och utländska på gatan. Lätta att bli förledd då om man är i dåligt skick.
   Spegeln måste jag ju ha. Jag blir inte överraskad när jag tittar i den 😀
   Kram P ♥

 5. Hola i sola P.. Tur man har några bloggar från värmen att läsa så man inte tappar sugen direkt i kylan här hemma! Såg fint ut i Lex sovrum! Hoppas det går bra för Ali i den nya restaurangen, han var så trevlig! Ha det gott P och hälsa Lex // M&M

  • Hej Mats!
   Hola i sola? Här har det regnat hela natten och tills nu 😀
   Lite åska också. Men ser ut att dra bort nu. 10 gr.
   Ja Lex har fint och verkar sova som en stock där 🙂
   Tror det kommer att gå ännu bättre för Ali. Fast det har ju alltid gått bra men nu är det bättre läge. Och större plats också.
   Ha det så bra ni också! Kram P ♥

 6. Godmorgon, ett bra uttryck är “Stick och brinn”, det sa jag hemma i Åkersberga när de ringde på dörren och de blev helt tysta, frågade vad sa du? och jag sa en gång till och jag lovar de har aldrig kommit och knackat på efter det, ser när de går till grannar men inte till oss, så det verkar vara ett effektivt uttryck när man vill bli av med dem 🙂

  Ja jisses vad det regnade och åskade och blixtrade, det var så langt muller så ibland trodde jag det var jordbävningsmuller. Per var ute på morgonpromenad i mörker, regn och åska, och kom hem som en dränkt katt.

  Ha en fin torsdag, nu ser det ju liiite ljusare ut iaf.
  Kram Yvonne och hälsa syrran

  • Hej Yvonne!
   Ja men dom kommer ju inte att brinna i h-e vad dom tror 😀
   Jag brukar säga högt: No me gusta sectas! Då blir dom paffa och
   Säger “No somos sectas! “¡Si! skriker jag” hahaha…

   Ja det var ett himla regnande men jag kan inte låta bli att tycka
   det är mysigt 😀 Man är ju inomhus och terrassen blir ren, nåja 🙂
   Ja det är sol nu! Fin luft ute och grönskan frodas.
   Tack detsamma! Kram P ♥

 7. Gomorron P!
  Usch för åska och regn! 🙁
  Så bra att Du får Dina journaler översatta och dessutom av EB bra sådan enl. Maggan. Toppen!
  När det gäller vittnena så ser jag dem dagligen utefter min gata i Torre! Oftast så tittar de inte uppåt där jag sitter. Tack o lov! Gillar dem inte!
  Ibland får man ett ryck med att röja. Får se om den energin kommer till mig i vår när det gäller mitt förråd. Cyklar, gamla plaststolar m.m. Vamos a ver. 🙂
  I helgen blir det teaterhelg i storstan. Bl.a Evita.
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Nej här är det underbart när det öser ner 😀 Gör ju inte det så ofta och vad fint och grönt det blir. Nu är det sol och fin luft ute.
   Toppen!
   Jo JV håller till överallt men tror dom har nån lokal där omkring. Iaf dom spanska. Jag tycker dom är lite otäcka ärligt talat 🙁
   Dom ger sig ju inte om dom börjar argumentera.
   Ha en bra dag! Kram P ♥

 8. Det var jätteroligt att se dig uppe på taket! Då förstod jag att du måste vara mycket bättre i benet – härligt!

  Ja, jag hörde er knappt och inte såg jag er heller då jag hade solen mitt i nyllet 😉 Nu har dom satt igång att hacka här igen. Det låter som dom är på väg in till oss, men det är inte den väggen dom tänkt ta bort. Hoppas jag… 😉

  Jösses vad det regnade och åskade nu i natt och på morgonen! Fast nu verkar det ordna upp sig 🙂

  • Hej Ama!
   Ja det var kul och jag känner inte av LBH nu 😀
   Åker ju hiss ner. Och ja upp också till nästa problem 🙂
   Det hör enormt i såna här betonghus 🙂 när dom satt i gallerdörren åt syrran så trodde man nästan det var nära och inte på 1 trappa.
   Ja nu är det fint ute, sol och härligt!
   Kram P ♥

 9. sv: Tack själv för taktitten (även om jag inte såg så mycket 😉 )

  Jodå, dina penningträd kommer från den som nu har sprängt krukan hos oss. Avkomlingar till den finns lite överallt runt om i Torrevieja. Får nog vänta med omplanteringen tills min kusin och hennes man kommer till jul – den är grymt tung. Men med några extra händer kan det nog gå 🙂

  • Hej igen Ama!
   Jag kommer inte att kunna plantera om mina det är ett som
   är säkert. Får ta skott och börja om fast dom står nog ett tag till.
   Här uppe kan vi nog inte ha så höga pga vinden…
   Kram P ♥

 10. Hej P!
  Vi har träffats ett par gånger bl a när du hjälpte oss till en visning av en lägenhet på Radio Murcia där ett annat västeråspar bor. Jag följer med intresse din blogg, bland annat för en del tips på matställen. Du har ofta nämnt Torreoro och jag undrar nu var detta ligger.
  Även Alis restaurang verkar trevlig, ser gatunamnet på ditt foto så den ska vi nog hitta

  • Hej Fia!
   Jo visst kommer jag ihåg er 😀 På paseon träffades vi ju också en gång 🙂
   Ja Torreoro. Lite svårt men Calle Paris delar sig med C/ Galera
   just där. Alldeles när Centro de Salud La Loma. Marknaden tar slut åt det håller norrut. Närmaste tvärgata är Maria Gil Vallejos…
   Eller Almudena…hahaha nu hittar ni väl. Enkelt bra fik, 1E för kaffe.
   Sol på förmiddagarna 🙂 God Tortilla de patata.
   Ali: Hörnan Fuensanta/San Pascual. Jättegoda mackor av olika slag med finess. Mat, potatispuré,korv el köttfärsbiff eller annat
   rotmos,fläsklägg ibland revbensspjäll.
   Kram P ♥

   • Tack, då vet jag precis! Vet du förresten om Hudik är sålt? Vi har inte varit där så ofta, däremot är vi ibland på Galiano på andra sidan gatan. Längtar nu ner igen vi var senast nere under hela oktober men kommer igen slutet av januari på en månad igen. Vet att det kommer att vara betydligt svalare…..
    Hoppas vi ses!
    Fia

    • Nej jag vet inget om det är sålt. Han hade en del intressenter men från att vara intresserad och betala kan det vara långt 🙂
     Ja lite svalare blir det kanske och det brukar blåsa i
     februari eller så blir det tvärtom nästa år 😀
     Kram P ♥

 11. Hola P
  Det är bättre med ett ordentligt regn än bara skvättande. Här är det bara grått. Skönt att du verkar må bättre.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja det gillar jag. Skyfall ska det vara så får växterna så dom
   klarar sig. Alltså dom ute, mina blir dränkta 🙂
   Men det är ju sällan det regnar. Juni-sept ingenting.
   Jo tack jag är bättre. Bäst är att jag kan gå som folk nu 🙂
   Hiss är bra 😀
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *