Fred 5 dec,sol, 17 gr◄☼►☼◄

Hej!

Finfint väder, sol hela dagen men lite kyligare nu precis som det ska vara. Inne får man klä sig lite mer men hört andra som kör AC el element. Än klarar vi oss i terrassbastun.
Det var marknad som vanligt, få se hur länge man får se denna syn från utsikten 🙂
IMG_4230 (640x480)
Jag visste inte att jag kunde se Ali´s uteplats från terrassen men det kunde jag. Bilden blev inte så bra men fullsatt var det hela tiden 🙂 man ser ett getingbo där till vänster 🙂
IMG_4231 (640x467)
Ja f ö så har vi – syrran och jag – fått otroligt bra hjälp i dag av Ditte och Bosse. Han kom med borren och vips så hade vi “percheros” uppsatta på väggen. Kommer inte ihåg vad det heter. Avlång platta med krokar på…Och spegel samt att dom bar upp en byrå som var jättetung från syrrans lilla studio. Vilket kap jag gjort som fått hennes fina stora vita byrå med massor med lådor. Gick inte in i hissen. Tur att det var bara två trappor upp men kämpigt. Får bli Nobelmiddag som tack minst!
Nu får jag äntligen plats med lakan, handdukar och massa andra saker. Får slänga ut nån annan byrå som är mindre och som jag inte gillar. Annars blir det övermöblerat.
Eller så får det vara det 😀
Efter det så blev det Jesica-besök. Måste färga efter att hon “bucklat” till det. Färgen går ju ur när man “bucklar” 😀 Önskar man kunde låta bli och bli vit i stället men det är ju svårt när man varit mörk i hela sitt liv…Man skräms väl om man tittar sig i spegeln.
Spöklikt 😀 Fast det är snyggt på andra. Nedan Jesica´s  salonggata.
IMG_4232 (640x480)

Jag tog taxi hem. Åker med blött hår. Inte föna och blåsa. Man är väl ensam om det med 🙂 Hon hade haft fullt upp. En rast på 15 min och i morgon likadant. Det är ju långhelg (helgdag på måndag också) och spanska tanter går en gång i veckan normalt och tvättar och “lägger” håret eller fönar, rullar det. Vissa tar bara 5E för det. Ja det kan ju vara mycket för en “fattigpensionär” som kanske har 300E/mån. En sån tant var där. Sen kom två tjejer och i morgon var det fullt också. Kul att det går bra!!
*******************************************************************************************************
Undrar om dom fixat playorna i dag. På Los Locos tar det väl tid där balustraden ramlat ner. Men dom kan ju börja redan nu att bygga om den som dom ska göra har det sagts.
Pengar ska finnas.
IMG_4225 (640x465)
Två ny hotell ska byggas och verkar fått klartecken. Kanske t.o.m ett 20-vånings vid
Playa del Acequión. Vad tycker man om det…Förfular tycker jag. Och ett vid La Mata.

Det skjuts hej vilt utanför…Ja åt centrum till…Kan det vara för att det är shoppinghelg till kl 23.30 inne i stan? Nu har dom skjutit en gång i minuten i 20 minuter…kostar det inget? Man kan ju bli lite irri av detta faktiskt 🙁
Lägger in länken med alla aktiviteter i morgon som är en stor dag. Tal och musik, blomsterprocession från Vita Kyrkan och klä blommorna, vita och blå runt Stora Kyrkans port.. Invigning av krubban kl 20…Säckpipor kl 17 skulle jag vilja inrikta mig på för dom ska -asturianerna- också blomsteroffra 🙂 Krubban kan man ju se en annan dag fram till efter 6 januari.
http://www.aktivitorrevieja.com/sve/kultur/agenda/utv_begiv.php
*********************************************************************************
Vale, estoy lista. Ok, jag är klar 🙂
¡Buenas noches! P ♥

 

10 reaktion på “Fred 5 dec,sol, 17 gr◄☼►☼◄

 1. Hola! Vilka pärlor de är Ditte och Bosse! Bra kompisar är guld värt!

  Ett gott skratt är inte så dumt heller! Kollar just nu på Skavlan och John Cleese är gäst. Skrattar högt för mig själv! 😀 😀 😀 I morgon drar sonen och maken på “äventyr”. Kommer tillbaks på tisdag så jag blir alldeles själv här i stan under några dagar. Ja, har ju sällskap av Agnes förstås men hon är ju inte så pratsam. 😉

  Kram//Susan

  • Hej Susan!
   Ja man blir bortskämd 🙂 Men nu ska dom inte slita mer, allt är ju klart tror jag 🙂 Studion ska pimpas men det gör syrran så bra själv 🙂
   Kanske skulle se Skavlan då 🙂
   Jaså Agnes pratar inte, det brukar vi Agnesar göra 🙂
   Kram P ♥

 2. Vad bra att sakerna nu har kommit på mer eller mindre rätta platser. Och vi har ju roligt under tiden arbetet fortskrider. Många gemensamma krafter som samverka. Tänk vilken regering vi skulle kunna bli. Synd att ingen tänkt på det. Ja, mer än jag förstås. Och jag har klara tankar om vilka som kunde samverka med oss.
  I morgon ser jag fram emot en heldag med både säckpipor, julmarknad (om det inte är för mycket folk) avtäckning av krubban och en massa andra trevligheter. Bäst att vila sig i form.
  Imorgon är en ny dag för oss. Natti!
  Kramar från oss båda.

  • Gomorron Ditte!
   Ja nu så är det snart klart så man kan lata sig 🙂 Tack för igår!!
   Ja jag skulle absolut vilja vara statsminister med majoritet 🙂
   Vi får se vilka begivenheter man orkar med 🙂
   Kram P ♥

 3. Godmorgon,
  Vilken härlig fredag ni har haft,strålande väder och en massa ärenden som du har uträtt. Den gatan som din frisör har sin salong (jag tror det är Calle Azorin) är jätte mysig. Man kan se ända ner till havet när man står där vid frissan. Vi har inte haft möjlighet och vara där nere vid jule tid ännu men det får vi se till framöver. Ha en bra lördag.
  Hasta pronto

  • ¡Buenos días hamid!
   Ja fredagen var bra, mycket nyttig för oss 🙂
   Gatan, ja den är mysig, typiskt äldre små stadshus finns det
   många av också. Lugn också innan centrum kommer.
   Det är mycket fint här vid jul om än lite kyligt iniomhus 🙂
   Si, hasta pronto! Kram P ♥

 4. Hej

  Det är guld värt att få bärhjälp med tunga saker när man inte klarar det själv.

  Här är det grått, grått och det regnade igår. Har varit och julpyntat hos pappa så nu har han fått julfint:).

  Ha en bra helg och kramar från oss!

  • Hej Lotta!
   Ja man är ju lite hjälplös när det gäller flytta saker och borra upp dom 🙂
   Så fint att du pyntar hos far. Dom behöver ju lite jul i hus på
   äldre dagar också.
   Tack detsamma/ Kram P ♥♥

  • Hej Ama!
   Jag vet, jag vet 🙂 I morgon då är det verkligen säckpipor om du går och tittar på gruvarbetarnas procession 😀
   Du får läsa schemat för att undvika…
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *