Onsd 31 dec, NocheVieja,sol,16 gr ♪♫♪♫♪

!Buenas noches!

Det är Nochevieja i dag. Nyårsafton.
Jag fick en sån där dålig dag i dag, ville helst gå ombord på fartyget där ute och dra i väg.
Visserligen är det farligt att åka båt nu har man läst och den här ska väl bara åka till Skandinavien med salt antagligen 🙁 Inte så spännande.
Ja man kan få såna där tankar att man bara vill fly precis som om det hjälper.
Det var när jag skulle tvätta i mitt förra boende och gick ut och tittade på mina blommor.
I solen…Dom såg inte pigga ut och inget vatten stod och avdunstade klor heller som jag brukar göra. Då blev det lite för mycket. Ingen var hemma som tur var 🙂 Hade lust att välta ut alla blommor på golvet fast det gör man inte som en respektabel äldre dam….
IMG_4437 (640x476)

Men efter att ha hämtat mig så gick vi ner i solen på paseon och det hjälper med sol. Och att titta på hav och folk. Vi gick till höger i dag och hamnade på Fresco, som nästan skulle stänga…Kaffet var bra men för starkt och en sandwich var lite väl kompakt men annars var det bra. Så gullig och trevlig tjej där 🙂
IMG_4439 (640x477)
Gick förbi lilla plazan som dom har så himla obekväma bänkar på. Brukar vara bra på sommaren för det är lite vind där. En bänk var t.om av vid ena foten av järn och låg omkull. Där får dom allt göra fint nu. Lamporna lyste redan utom en. Plaza Fernando Gomez heter plazan har jag för mig.
IMG_4431 (640x480)
Jag ville gå förbi Vita Kyrkan i dag för att se hur det såg ut och det visade sig att dom har tävlingen om finaste “granen” där. Organisationer och även privat får visst delta.
Förra året var det på Stora Kyrktorget. Stod en man där och fotade och han frågade om vi ville bli fotade där med min kamera. No sa jag, no somos turistas…Nej vi är inte turister. Han sa då att han var tysk och inte kunde ett ord spanska. Men turist visste han var det var och det var han sa han 🙂 Trevlig figur 🙂
IMG_4442 (640x480)
Även en annan “gran” fanns. Dom har dille på såna där skapelser i Spansklandet.
Den lyste inte men det kanske den gör på kvällen.
IMG_4445 (640x479)
Ja så var den dagen nästan slut. Hört bara en smäll hittills och precis när jag skrev det så hörde jag en till. Kanske är hundterrassens ägare som härdar sina husdjur. Han verkar bra på det. Förmodligen är dom döva vid det här laget efter alla smällare genom åren. Dock bara vid “viktiga” fotbollsmatcher och nyårsafton. Han har slutat med vuvuzela i alla fall. Det hedrar honom 😀

Eftersom det här är en Spanienblogg så läs gärna Sydkustens resumé över år 2014. Intressant läsning om ni är intresserade av som hänt Spanien:
http://www.sydkusten.es/engine.php?articleId=21218&sectionId=242

¡Feliz Año Nuevo!  P ♥

 

28 reaktion på “Onsd 31 dec, NocheVieja,sol,16 gr ♪♫♪♫♪

 1. Hej bästa P,
  Ja,man blir pigg av solen och får massor med energi. Den varan är bristvara här hemma under vinterperioden .
  Skulle önska dig ett ännu bättre 2015 år.
  Gott Nytt År
  Hasta pronto

  • Hej Hamid!
   Jo det är sant, jag märker skillnad nu när jag inte har en solig terrass 🙂 Men på sommaren är den ju jobbig 🙁 Bara att gå ut istället.
   Tack jag hoppas på ett bättre år!
   Tack detsamma och hasta pronto! Kram P ♥

 2. ¡Buenas noches!
  Här ligger man nedbäddad i sängen på nyårsaftonen. Jag har åkt på en riktig dunderförkylning med feber, halsont, heshet, hosta och nysningar i oändlighet. men det går över så småningom.
  Har du ingen balkong i den lgh. som du bor i nu, och som du kan ställa några krukor på? Lex är kanske inte intresserad av trädgårdsarbete.
  Ok, ha ett GOTT NYTT ÅR på dig så ses vi nästa år.
  rocio

  • Hej Rocío!
   Ja det var ju inte så roligt. Man kommer inte undan sånt där tyvärr 🙁 Hoppas det går över fort!
   Jo jag har balkong men inglasad och jag är ju allergisk el överkänslig kanske det heter 😀 Men sk-t samma, jag får väl vattna dom då och då däruppe tills jag flyttar nånstans 🙂
   Lex gillar bara att titta på blommor 🙂
   Tack detsamma och krya på dig fort!! Hasse får passa upp på
   dig 🙂
   Kram P ♥

 3. Golväll P!
  Jag har funderat på alla dina fina blommor, men ville inte fråga. Nu vet jag. Tyvärr kan jag nye erbjuda mig att ta hand om dem.
  Kan förstå hur Du kände det när du fick se dem. Du hade säkert få gå upp igen och städa själv om du hade låtit tanke gå till handling.
  Tror inte att blommorna trivs på din nuvarande balkong. Kan inte I ärva några?
  Jag har i kväll tillagat pilgrimsmusslor efter alla konstens regler. Vet inte vad jag ska säga om det. Fiskbullar är väl att ta i. :D.
  Därefter blev det kronhjortsfile o pot.gratäng. Ingen efterrätt. Blir lite ost och kex så småningom om inte gubben somnat innan dess.
  Önskar dig och I en fortsatt trevlig kväll.
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja men dom är ju gamla många och ser hemska ut. Jag struntar i det. Blev bara lite nostalgisk 😀
   Jag hade inte städat hahaha…Finns gränser men jag hade aldrig gjort som jag hade lust att göra hahaha…
   Nej inglasat och poco sol är det väl bara suckulenter som trivs.
   Penningträden är ju för stora och så tål jag ju inte blommor.
   Här blir det aldrig middag. Lubina till lunch 🙂
   Kram P ♥

 4. Jag förstår din frustration över växterna, fy sjutton! Måste också vara jobbigt att hänga tvätten däruppe. Och denna jäkla hiss!

  • Hej Fia!
   Jo men jag kan ju gå upp och fixa dom om jag vill fortfarande men
   ingen större lust. Ska kasta ett antal som är gamla och fula.
   Hänga tvätt är jag ju van vid på terrassen men nu har jag ju mindre tvätt normalt så det kommer att gå bra att gå upp på takterrassen sen. Blir inte så ofta.
   Hissen funkar men jag är rädd 🙂
   Kram P ♥

   • …Preciosa, du kan ju va lite busig, och gå in i vår entré och knycka dig ett pelargon-skott! Det finns gröna vanliga växter också! Bara låna nyckeln!

    Ta med en sax … får man klippa skott med sax…Och en påse med lite blött papper i 😉 Tål du pelargoner på inglasad balkong?
    Kram! Tina

    • Nej Tina jag kan inte ha blommor på inglasad balkong 😀 Tål inte det. Blommor är ju billiga dessutom annars 🙂
     Kram P ♥

 5. Vill också säga att jag hoppas att bloggträffen blir av i slutet jan/ febr vi kommer absolut! Nu ska vi snart skåla in det nya året som jag hoppas blir ett fint år för oss alla!
  Fia

  • Ja bloggträff kommer det att bli, om inte jag är här eller kan så finns det fixare i gänget 😀
   När ni skålade in året sov jag 😀 Lugnt här.
   Kram P ♥

 6. Godmorgon o Gott Nytt! ja hund vill man inte vara på nyårsnatten i Spanien,nu är det bara att dra på sig gåskorna och uppfylla gamla nyårslöften om att röra på sig,verkar dock bli varmare idag!

  • Hej Åsa!
   Nej fast det är ju ännu värre att vara hund hemma!! Där börjar dom ju smälla en vecka innan. Här hörde jag tre mindre och om det blev fyrverkeri i centrum? Vet ej 😀
   Ja röra på sig är A och O…Tror det blir lite varmare i dag.
   Kram P ♥

 7. God Fortsättning på 2015!
  Jag håller alla tummar och tår för att det här året ska bli bra, på alla sätt och vis.
  Kram Helen

  • Hej Ama!
   Tack vi får väl se men så mycket sämre än 2014 hoppas jag inte det ska bli.
   Kramar tillbaka tvärs över 🙂
   P ♥♥

 8. Hoppas du får tag i en ny lägenhet med en härlig balkong snart, så du kan ta med dig dina blommor dit! Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! Kram Helen

 9. God fortsättning! Solen i dina bilder känns behövlig och uppiggande. Här är det lite regn i luften och i övrigt grå-brunt. Nyårskonserten på tv, från Wien, en tradition att se, är över och jag har slagit mig ner vid datorn en stund. Ingen promenad idag.
  Trist med dina blommor, men kanske kan några flytta hem till oss eller till Ingrid.
  Förstår att det var känslosamt att komma in i lägenheten och de nostalgiska tankarna tror jag behövs för att kunna ta ett steg framåt.
  Många kramar och tankar till dig. Och nu går vi framåt…

  • Hej Ditte!
   Tack detsamma!
   Ja här är det inte brist på sol, inte ett moln i sikte tror jag 🙂
   Skönt för det ärt lite kyligt inomhus.
   Få se hur jag gör med blommorna, en del är inget att ha men å andra sidan vet man ju att pelargoner vaknar till liv nu snart.
   Ska botanisera och kolla vilka jag spar och ställer hos er.
   In i lgheten har jag varit många ggr men det är terrassen jag saknar nu när det är kallt. Det finns värre saker så jag ska inte klaga. Ja man får lösa problemen och gå framåt.
   Men jag är en otålig människa 🙂
   Kramar till Er / P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *