Onsd 14 jan, sol,skyigt,17 gr ‼☼‼

Hej!

Japp, en fin dag till. 17-18 gr och ganska mycket skyar men mycket sol också. Alltså siktade jag in mig på att gå ut. Men det tar tid att få till det. Sover länge, så ska man lindra magåkomman med olika knep. Och laga mat som man kan äta och så ska man diska och helt plötsligt är kl 13!! Hur gick det till då? Jo man skriver ju lite inlägg här och där och måste ju kolla nyheter också.
Syrran skulle äta och diska innan också så det blev 14.30 som vi började vandringen neråt playan. Där är det ju garanterat sol som man behöver nu när jag inte bor på nån solterrass längre. Man känner det faktiskt 🙂 Ja vad ska inte ni känna hemma då…Börjar förstå er  😀
I alla fall så blev maten så här i dag. Lubina min favvofirre i ugnen och potatis,broccoli, blomkål, morötter och potatis. Alltså det var middagen. Lunchen bestod av en liten bit kokt falukorv och samma f ö. Ja allt måste kokas noga så så många vitaminer kanske inte finns kvar men huvudsaken magen håller käft liksom 😀 Ja inte suga och svida alltså…
IMG_4517 (640x480)IMG_4518 (640x480)
Däremellan tostadas fast utan rostat med Bregott…och te utan te 🙂 Inte ens socker. Är det konstigt att man går ner i vikt? Det går ingen nöd på mig alls och i dag har jag mått hyfsat i jämförelse med alla andra dagar. Kan det vara på G att rätta till sig?
Törs jag inte hoppas på men får skärpa mig så jag inte´kastar i mig nåt sött. Tex sockerkaka som jag vet finns i frysen 🙂
Blev långt om detta men det är ju min vardag…Nu kommer en badbild 🙂 Spejs va?
IMG_4516 (640x474)
Fast det var fler som solade men ingen badade…
IMG_4514 (640x480)
Daniél var tillbaka på Deni´s. Frågade om han hade velat stanna i Portugal och det hade han sa han om han hade kunnat få jobb…Han har ju ganska bra som har jobb i alla fall och i så många år här.
Vi gick upp till Chinon i backen vid Plaza María Asunción. Dom har ju otroligt mycket sen dom slog ut väggarna till klädaffären som låg bakom. Köpte ett par korgar och en tallrik 😀 Har bara en tallrik men det är bra att ha två om man inte vill diska 😛
Små korgar för sygrejer och lite annat får man aldrig för mycket av. Men bra att inte ha så mycket att flytta på om man måste.
**************************************************************************************************
Just nu så håller Kataloniens president tal (Dom vill ju separeras från Spanien) och en tolk översätter hela tiden vad han säger…Urjobbigt. Han talar givetvis katalanska som man inte kan förstå ett smack av. Dom vet inte vad textning är i detta landet.
Obegripligt…

Ja det var väl allt i dag 🙂
¡Buenas noches! P ♥

21 reaktion på “Onsd 14 jan, sol,skyigt,17 gr ‼☼‼

 1. Vad skönt om magen nu kunde bestämma sig för att gå mot ljusare tider…Hoppas!
  Visst är det en massa pyssel innan man kommer iväg och ännu mer för dig med maten som måste fungera. Där har jag det ganska enkelt.
  Fina bilder och de blir bra inspo för mig. Ett par veckor kvar. Blir bra med lite omväxling. Att växla mellan två boenden och där man trivs på båda är riktigt bra.
  Kram!

  • Gomorron Ditte!
   Ja en liten förbättring har jag – tror jag 🙂 Ja man önskar man inte måste vara så beroende av när man äter. Som tex diabetiker ofta måste vara men nu är det så. Behöver ju inte ta sprutor iaf 🙂 Än.
   Alltid haft normalt sockervärde.
   Fint att kunna ha 2 bon helt klart 🙂
   Kram P ♥

 2. ¡Buenos días!
  Min salig far, som var absolutist, drack inte starkare drycker än “silverte”, men jag vill minnas att han tog lite socker i för att piffa till det lite. Så trist det låter att inte kunna dricka en skvätt gott “cafeconlecheconmuchoespuma”. Se till att få till magen så att den blir redo för denna gudadryck.
  rocio

  • Hej Rocío!
   Ja det har funnits tider då jag bara druckit silverte också men
   just nu gillar inte magen socker heller 🙁 Och rena tortyren att inte
   kunna dricka kaffe med spanskt stuk 🙁 🙁
   Kram P ♥

 3. Hola P
  Låter bra att magen börjar bli lite mer samarbetsvillig. Tycker att din fisk med tillbehör ser god ut. Det njöt vi verkligen av i Spanien, att solen gick ner så sent. Här går den ner omkring 15.30.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja det känns som att den nu bättrar sig, bara jag fortsätter hålla
   dieten…Fisken äter jag ju alltid fast olika sorter, Favvo: Lubina,Trucha, Merluza och Salmón mest…
   Ja solen den går ju ner 18.07 i dag och en minut senare för varje dag 🙂
   Kram P ♥

 4. Hej P!
  Ja, ibland bara försvinner dagarna utan att man har fått något vettigt gjort 🙂
  Men skönt att man kan ta det lite som det kommer!
  Hoppas magen bråkar lite mindre någon dag i alla fall.
  Kram

  • Hej Ami!
   Ja man vet inte vart dom tar vägen och i morgon är det marknad igen 😀 Den var ju nyss!!
   Magen är bättre sen i går…få se 🙂
   Kram P ♥

 5. Hola P!
  Grönsakerna och fisken såg jättegott ut! Tycker Du är duktig som lagar både lunch och middag. Tror inte att jag ens skulle laga mat om jag levde ensam.
  Såg härligt ut nere på paseon. Sol och blå himmel längtar jag efter.
  Så bra att din mage känns bättre 🙂
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja det är härligt när solen skiner!
   Måste ju laga två ggr, min medicin är potatis och det lönar sig för är lite bättre nu 🙂 Sen lagar jag ju aldrig två ggr men vem vet, kanske måste!
   Kram P ♥

 6. Hoppas magen är duktig och skärper till sig nu! Härligt att gå ut i solen och i Orihuela var det ännu varmare än här tror jag. Fast nu är vi hemma igen och ska snart gå ut och testa solen på hemmaplan 🙂

  sv: Klocktornet fanns på nåt som hette “Colegio de Santo Domingo”, om jag läste kartan rätt. Katedralen var det i alla fall inte – sån humor har nog inte dom som bygger katedraler… 😉

  • Si Ama, lite bättre!
   Orihuela är fint. Varit där ett par ggr men tyvärr inte på sajtsiing 😀
   Jaså en skola fanns det på. Ja man kunde ana att det inte var en kyrka hahaha….
   Kram P ♥

 7. Hej!
  Nu är jag tillbaka i Sverige igen.
  Det blev inget bilköp men cykel! Så roligt och lätt att cykla i Torre. Bilisterna tog väldig hänsyn till oss. Vi såg mycket och fick motion 🙂
  Hoppas vi kan träffas nästa gång vi är nere. Jag håller tummar + stortår för att din mage ska bli och vara bra i fortsättningen <3
  Kram Carro

  • Hej Carro!
   Ok, lätt att cykla…inte inne i stan väl? Skulle jag aldrig göra. Har ni hjälmar!!
   Ja vi ses om ni är här och jag är pigg 🙂 Är bättre faktiskt 🙂
   Det var väl för att jag hotade mig själv med läkare 🙂
   Kram P ♥

    • OK, bra det men tänk på att det kör många drogister/alkoholister av olika slag 🙁
     Vill inte lägga sordin på glädjen att cykla men har läst statistiken 🙁
     Kram P ♥

     • Godkväll!
      Ok-jag är bara glad och tacksam att få reda på sådant du vet. Tack för att du finns och delar med dig av din visdom.
      Natti och Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *