Onsd 18 febr,mulet 16 gr ☺☻☺☻☺

Hej svejs!

Ja i dag varde det inte sol och blåste ganska mycket. Lite småkallt var det men hade helt rätt kläder 😀 Frös inte. Glömde vantarna men jackan har för långa ärmar så det gick bra ändå 🙂
Vi tänkte gå en sväng och glo på ett litet stadshus på Pedro Lorca-gatan. På kul bara. Vi kom inte underfund med om det är två bostäder eller inte. Om det är en så är det svinbilligt trots skicket. Stadshus brukar kosta miljoner – kronor alltså. Men då borde det vara sålt för länge sen…Är det två så är det mer komplicerat. Finns en rätt stor patio i söderläge på baksidan. Mysigt alltså 🙂 Bankåtertag är det.
IMG_4776 (640x466)
innan vi gick för att kolla så gick vi förbi bar Barcelona och där satt det trevliga paret Ami och Patrik!! Kul…Vi bestämde att vi skulle glo på huset tillsammans 😀
IMG_4773 (640x480)
Men – när dom var in för att betala så kommer en tjej med en liten hund på den skrovliga trottoaren mittemot baren och hunden bajsar. Hon tog inte upp den lilla korven!!! Jag blev så förbannad så jag sa: ” Du glömde nåt där borta” Hon svarade inte.
“Hallå” sa jag “hämta det du lämnade där”!! Då tittade hon på mig och sa att hon hade ingen pose…På norska. “Ja men Ali har” sa jag. Nej hon bara gick och satte sig längst upp vid en man som ofta är där. Då skrek jag att “man måste skämmas som skandinav här alltså ” ?? Eller att ” du skämmer ut alla skandinaver” Kommer inte ihåg exakt. Jag fick nästan hjärtattack så f-b blev jag. Hon svarade inte. Jag hann stå länge och titta på dom och dom vände sig om flera ggr och glodde och blossade vidare på sina cigaretter.
Är det konstigt att man blir arg på hundägare…??? Räcker med ylandet i grannlgheten…
*****************************************************************************************************
Ok, så kan det bli…vi gick neråt och kollade husen, även på två andra på samma gata som en viss señor Don Pedro bor 🙂 Bor man på Pedro Lorca så gör man. Perra alltså.
Högst upp:
IMG_4775 (640x463)
Dom är också till salu och Lex och jag fantiserade om att vi skulle köpa dom och göra en dörr emellan. År 2008…Dom sitter ihop alltså. Då var det orenoverat men sen var det en liten bed & breakfast ett tag. Jättefin liten gård invändigt. Ena huset verkar vara renoverat men hittar inte det på mäklarens dåliga hemsida. Den andra verkar säljas på annat sätt.
Det stora huset i bakgrunden håller på att ramla ihop. Stått mycket om det i tidningarna och det ska rivas men långbänk…hur många år ska det stå?
IMG_4777 (640x480)
Ok, Ami och Patrik gick åt Mercadona och vi fortsatte till InaExpresso. Mysigt att sitta inne där uppe på “balkongen”. Satt ett helt gäng spanska tjejer och en kille och dom diskuterade på vanligt spanskt manér högt 🙂 men det störde inte, man är van.
Dom hade väl jobbsiesta antagligen.
En ny tjej har börjat jobba och hör och häpna, hon var spansk och från Torre! Trevlig!
Sen kom Iván och han mådde “mas o menos” bien, vilket betydde att han var lite sjuk. Resfriado. Förkyld.
IMG_4778 (640x480)
Vi drog i väg till Mercadona vi också och inhandlade trucha och salmón. Måste ju ha fisk vareviga dag…
Blåste himla kallt på hemvägen, skönt att komma in i värmen…Ja värmefläkten åkte på omgående. Och värmedyna att sitta på också.

Ha en bra kväll och jueves i morgon. Kommer av Jupiter, romarnas mäktigaste gud.
Han har alltså varit i Spanien 😀
Kram P ♥

21 reaktion på “Onsd 18 febr,mulet 16 gr ☺☻☺☻☺

 1. Heja på! Bra att du reagerade och man kan ju undra varför inga norrmän reagerade på tanten med bajshunden. Puh! I sådana stunder vill jag inte vara besläktad. Men avarter finns ju.
  Blåst kallt gjorde det stundtals och rätt som det var kändes det riktigt behagligt. Hoppas nu vindarna tröttnar tills i morgon. Får ju inte göra annat än rädda blommor…
  Men å andra sidan så har jag ju tid.
  Kul att titta på olika hus och fantisera….
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Fanns inte så många där och dom två som fanns satt med ryggen åt, kanske svenska.
   Ja det finns trist folk i alla kategorier tyvärr. Tror iaf att svenskar nog inte skulle göra så…vi är ju vana vid att hålla rent på gator och torg sen barnsben. Fyllisar har väl svårt men 😀
   Vet inte om det blåser nu, sol iaf.
   Kram P ♥

  • Hej Ami!
   Ja alltid roligt att titta på stadshus…hade bilder på alla fiskarhus på bloggen en gång. Tvärgator till Pedro Lorca. Så mysigt och dom sitter ofta ute och pratar sa Perra. Inga bilar.
   Kram P ♥

 2. Fy så trist att de inte kan plocka upp efter sina hundar, inte så mycket begärt.
  Värmefilt ska nog inhandlas.
  Ha det bäst

  • Hej Mariana!
   Ja man fattar inte riktigt…nåt fel är det på dom 🙁
   Ja nån form av värme behöver man inomhus.
   Rått och kyligt nu denna årstid.
   Kram P ♥

  • Tack Carina!
   Bra då är vi två 🙂 Har inte humör för att hålla tyst när jag
   ser sånt. Det får bära eller brista 🙂
   Ja det får sluta blåsa men det var likadant förra året .(
   Kram P ♥

 3. Hola, bra att du fotar lite på min boning. Nu vet jag att jag fick in min toldo och mina ropa från torklinorna sist;)

  / Pedro

 4. Gomorron P!
  Ofattbart att inte skandinaver plockar upp efter sina hundar! Att få spanjorerna att göra det blir inte lätt. Iofs, vissa gör det.
  Tycker norskan skulle ha gått in efter en påse hos Ali. Hur kan man bara vara så
  norchalant 🙁
  Roligt att strosa runt och fantisera om hus som är till salu. Det skulle vara intressant att få se ett stadshus invändigt. Undrar om de inte är väldigt mörka?
  Önskar er bättre väder och en bra dag.
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja det finns folk och så finns det andra 🙁
   Hon hade väl brådis 😀
   Alltid kul att kolla på små gulliga hus. Jo mörka kan dom ju vara för dom är ofta “djupa” och smala men har oftast gård/patio bakom som släpper ner ljus.
   Tack detsamma! P ♥

 5. Jag är en riktig hundälskare, men blir också asföbannad/sur på dessa krakars ägare som inte plockar upp. Så hänsynslös och oförskämt. Hoppas de trampar i en riktig stor brun klatt/korv en dag, så får de se hur trevligt det är.
  Men ha det så bra ikväll, och hoppas ni får bättre väder snart. 🙂

  • Hej Sophie!
   Ja det är synd att vissa hundägare gör att folk blir förbannade.
   Här i Torre känns det som att det finns flera 100.000 hundar…
   Många har både 2,3 och 4 st. Även fattiga men dom får dom ju på hundhem gratis. Ja så ser det ut som det gör på trottorerna…
   Tack detsamma, vädret blir snart bra igen 🙂 I mars 🙂
   Kram P ♥

 6. Hej P
  Vi reser hem imorn för att återvända första veckan i april hoppas du är kvar i Torre då, vi kan väl inte tänka oss annat?
  Fia Lasse

  • Hej Fia och Lasse!
   Jahaja ni åker hem. Ja åk hem och värm er 🙂 Då menar jag inomhus 😛
   Jag kanske åker en vända snart och vet inte när jag kommer tillbaka. Få se, jag är ju lite spontan av mig 🙂
   Ha en bra resa!
   Kram P ♥

 7. Åh stadshuset ser väldigt intressant ut. Var kan jag hitta det? Här har snön börjat smälta och ni har redan försommar. Härligt ni har det!

  Kram Monica

 8. Tack ❤️ Ja Solvia är lite anners att ha att göra med. Trots att vi talar spanska. Ska titta lite. Tack för hjälpen kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *