Tisd 27 aug,sol 24 gr ☼☻☼☻☼

Gonatt!
Ni brukar ju tillåta att jag skriver dagen efter om jag är trött va? Mygg i natt också. Upptäckte i dag att ena balkongdörren varit öppen en dm 🙁 Ja vad var det då för vits med att ha myggnät för andra halvan?
Hasta mañana! P ♥
gladonojd

¡Buenos días!
Ja man vet att man lever …Två bett i natt också vid 1-tiden. Ska det bli så här nu så går det inte…man måste ju sova. Tyvärr. Såg inte el diablo heller, kom på att det är en hon som sticker…inte en han…
********************************************************************************************************
Ja gårdagen gick i ett tillstånd av koma och kommer väl att göra i dag också om jag inte kan sova nån timme…
Iaf så lyckades jag ta mig till Jesica i går för att få lite färg i håret. Där kunde man inte sova för där var en liten tant som pratade utan uppehåll…heeela tiden. Jo hon har varit där förut på samma gång som jag. Det kommer alltid dit släkt, barn i 30-årsåldern eller barnbarn i 6-årsåldern och då blir det ännu högljuddare 🙂 Hon är så typiskt spansk som man kan bli och det är roligt och bullrigt 😀 Lokalen är ju liten.
Jesica´s gata C/ Azorin. Ja den har ett betydligt längre namn men det står bara så på
en del skyltar.
IMG_4624 (640x480)Syrran gick med mig dit och vi var tidiga så vi satt på en bänk på lilla torget vid Clemente Gonsalvez. Lilla huset som jag haft på bloggen för flera år sen är inte sålt.
Där skull jag gärna bo om man nu var händig…5 sovrum…djupt hus. 300.000E förut, vet inte om dom gått ner i pris. Gulligt område, jag handlade jämt där på TodoTodo när jag bodde rätt nära. Lite rädd för en gubbe som jobbade där 🙁 Han hade för sig att jag var intresserad och han bevakade varje steg jag tog inne och ute i affären. Ja det var bara för att jag var trevlig mot honom vilket jag strax ändrade på hahaha…Lärde mig vilka tider han var där…OK, det var lite OT…
IMG_4623 (640x480)
IMG_4622 (640x469)
Liten tvärgata med små stadshus, Calle Cariño. Gulligt namn…
IMG_4621 (640x462)
Ringde Lex som också gillar att gå så jag fick sällskap hem. Fast vi gick först till Torreoro. Hungrig. När vi satt där så kom Carina och Horst med Syrris. Dom hade varit i La Mata och fikat och eftersom jag ringt så visste dom att vi var där. Trevligt!!!
*************************************************************************************************
På vägen dit så hade man kunnat ramla i denna eminenta gatstump…Får gå runt. Ska nog skriva i kommunens brevlåda och klaga…Nån gammal människa kan ju bli påkörd där eftersom dom körs om galningar just på rakan…Finns hemska trottoarer (aceras) här för peatones, gångtrafikanter. Ja för vilka annars 😛
IMG_4625 (640x480)Ok, dagen tog slut och jag med så det var bara att glo lite på nyheter. Bl a sa Lex att Katalonien (där Barcelona ligger tex) har nu ordnat ett avtal om att fortsätta med att utropa sig som ett självständigt land. Republik alltså. Stod ingenting i tidningarna, ja dom som inte är nationalistiska men gafflades om på TV naturligtvis. Högerledaren Rajoy och även sossarnas Pedro Sanchez såg skräckslagna ut…Inte roligt för Spanien detta 🙁 7.5 miljoner invånare har Katalonien och vill prata sitt eget språk katalanska.
Cataluña:
Cataluña
Ja sen kommer väl Baskien och Galicien också som också vill vara egna land 🙁

!Buenos días! P ♥

 

20 reaktion på “Tisd 27 aug,sol 24 gr ☼☻☼☻☼

 1. Illa att inte få sova! Kanske får du slå till på ett myggnät öcer sängen trots känslan av att vara instängd, eller sätta på fläkt eller ac för då får de små stickisarna svårt att flyga.
  Kanske blir det bra med lite siesta idag.
  Stod inget i svensk press om Katalonien igår och inte sades det heller ett knäpp på tv. “Vamos a ver”.
  Kram!

 2. Ja det är mycket på Tv om Katalonien och det kommande valet i Spanien den 20 dec. Ingen lätt situation och Rajoy trycker ju hela tiden på lagstiftningen så klart! Vi ser bara La 1 och Canal 24 horas.. Då vi ännu så länge inte har internet. Var inne på Sat TV + kontor i morse! så snart händer väl nåt (smile). Inga myggproblem rapporteras från vår horisont! Nedräkning har börjar inför hemresan!
  Kram
  Fia

  • Hej Fia!
   Ja det är en hel del…Ja vad ska dom säga och göra…Bura in dom går väl inte 🙂 Jag har också bara La1 och 24 horas. Har inte behov av mer…
   OK, jag ni har ju alla förutsättningar att ha antenn 😀
   Fortfarande vet jag inte i min lilla röda när ni åker 🙂
   Kram P ♥

 3. Hola Presiosa. Var glad att du bara har myggor. Vi har precis haft hundloppor. Vår hund nosade på en igelkott. De har tydligen fullt med loppor säger veterinären. Det har kliat på både mig hund och barnbarn. Det kliar så man kan bli galen. Jag har sprutat med spray jag fick av Anticimex överallt i huset och sprutat hunden med Frontline mot loppor och fästingar. Det börjar bli bättre.
  Kram till dig. Hälsa Lex

  • Hej kära Maggan!
   Fy så hemskt!! Jag köpte en begagnad säng en gång vilket jag aldrig gör om 🙁 Det var loppor el löss. Fruktansvärt…Slängde hela med alla nya sängkläder och köpte nåt som jag inte vet vad det var men bort kom dom. Man ska aldrig köpa beg tygmöbler 🙁
   Ja vilket elände för er 🙁 Fy säger jag.
   Tack hälsa Jaime också/ Kram P ♥♥

 4. Hej P!
  De där myggorna är inget vidare. Men sista nätterna jag var kvar hade jag inga som väl var….
  Du får prova ett sånt där myggarmband som jag har, eller rolla på mygga innan du lägger dig!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *