Onsd 6 jan, lite sol och 16 gr☺♣☺☻♣☺

Gokväll!

I dag var det inte så varmt. Det var isig nordvästvind på 32km/ tim vad det nu blir i sekundmeter 🙂 Folk gick hukade uppför gatan i vinden ett tag såg jag. Antagligen varmare på paseon då husen skyddar mot nordvind.
****************************************************************************************************
Två dagar med att vattna blommor har vi haft. Jag och Syrris alltså. Långt att gå för mig förstås men jag klarade det. Bra det! Den första i går upp mot Europaparken. Halvtimme dit och halvtimme hem. Men kaffepaus utanför Hotel Juan Carlos 😀
1475 (640x480)
Dom har så rolig “ringlocka” där fast förr satt den på servettstället 🙂
IMG_5182 (640x464) (2)
Kaffet var superstarkt och beskt och hela 1.50E ! Ovanligt mycket uppe i stan tycker jag. Fast man är ju van vid 1E på “vissa” ställen 🙂
Efter att ha gjort vårt ärende så var det att gå tillbaka och nu sa benet i från…men jag gick i alla fall gnällandes. Tog fel gata Diego Ramirez och där kan man ju inte sätta sig nånstans. Skulle ha gått C/ San José till Plaza Habana och vilat på vägen. Men säng och soffläge resten av dygnet så ….
********************************************************************************************************
Förskräckligt oväsen utanför…En bilningsmaskin som hackar upp gatan för 1000:e ggn känns det som. Samordning och framförhållning osv…nada de nada. Antagligen nåt hus som snöat in på att ha gas…Folk har gått i husen och tjatat om att man ska beställa gas…Nej, sa detta huset 😀 Men tjatlappar läggs.
IMG_5183 (640x480)
I dag kunde dom ju inte jobba på den stora juldagen. Familjedag för dom som har.
Alla har väl ätit Roscón de Reyes också…Ser jättegod ut men är det inte. Torr som fnöske tycker jag men om man tar den som har grädde så går det väl an. Dom kan inte det här med vanligt vetebröd i detta landet. Protester avslås 🙂
Roscón
Ja och i dag var det en andra vattningsrunda men kortare, bara 15 min åt vardera hållet och kaffestopp på Torreoro. Det blåste enormt men baren ligger ju med “ryggen” åt nordväst. Fick det godaste kaffet nånsin där. En ny tjej som antagligen vet hur man ser till att det blir skum. Bra camarera! Bra dricks 🙂 Kaffe SKA ha skum…Läs här:
http://costablanca.st/bo-leva/att-bestalla-kaffe-i-spanien/
Här hittade jag 39 sätt att beställa kaffe på 🙂 På spanska tyvärr….scrolla ner i artikeln!
http://elviajero.elpais.com/elviajero/2014/03/10/actualidad/1394458898_396266.html
*********************************************************************************************************************
Ja så gick vi vidare…Uträttade det vi skulle och solen sken på Solskensgatan 🙂 Ja lite skyigt var det men man får vara glad för det lilla.
IMG_5184 (640x480)
Skönt att helgerna är över säger jag. Gillar ju vardagar bäst.
Har inte haft tur med våra lotter på Lotería Nacional i julhelgen 🙁 22 dec var det ju El Gordo och i dag El Niño 🙁 Så trist!!! Men tar nya tag den 18:e först. Kanske finns det en torsdagslott före och då ska jag köpa den. Brukar kosta bara 3E men på gatansäljgubbarna ska ha en E extra. Och det är dom väl unt. Brukar köpa av en liten farbror på paseon.

¡Buenas noches! P ♥

34 reaktion på “Onsd 6 jan, lite sol och 16 gr☺♣☺☻♣☺

 1. Hej P! Tycker också det är skönt att helgerna är över. Här är det just nu 10 minus, så det blir att hålla sig inomhus. Intressant artikel om kaffe. Får beställa någon ny sort nästa gång jag kommer till Torre, kanske en Bonbon 🙂 Hoppas det blir allt bättre med ditt knä. Kram

  • Gokväll Agneta!
   Ja ni har kallt nu. Men varmt inne 🙂 Det har ju inte vi om man inte kör AC alltså.
   Bonbon skulle jag vilja prova 🙂 Låter gott! Jag tål ju inte kaffe så bra så jag vågar aldrig byta “blandning”.
   Tack jo men nu har knäet prövats ordentligt och inte blev värre så
   det får bli bra 🙂
   Kram P ♥

 2. Visst är det skönt att helgerna är över och här hemma är ju inte trettondagshelgen något man direkt firar. Mest en bonusdag.
  Vad gäller blåsten motsvarar det knappt 9m/sek men det är ju en del…
  Mycket gående blev det för dig och syrris och några pauser också.
  Här är det idag riktig vinter och nu -12 men det har varit en vacker vinterdag med strålande sol.
  Tack för kafffelänken. Trevlig läsning!
  Kram!

  • Gokväll Ditte!
   Jo det är bra så dom stora affärerna öppnar och man kan uträtta det man vill.
   Jo jag visste att du visste om sekundmeter eller meter per sekund 🙂 Jag brukar googla men tänkte att du skriver väl 😀
   Ja det blev att gå men tror det var bra…få se i morgon 😛
   Det finns många kaffetyper…roligt att prova nån annan.
   Kram P ♥

 3. Hej P! Grattis till att du gått så mycket två dagar i rad! Trots att det blev sängläge sen. Tja, 16 grader hade suttit fint, eftersom vi har -15 nu. Hualigen! Kan tala om att jag haft morgonrocksdag hela dagen idag. Skönt ibland! Kände verkligen för det idag. Ska pröva en cortado när jag kommer. Kram!

  • Gokväll Marga!
   Tack ja det var en liten pärs men envis…
   Jo det låter mycket med +16 men det är ju normalläge här så man noterar ju “kyla” när det blåser också. Folk hade täckjackor och mössor 🙂 Annan luft här och så har vi ju inte er goda värme inomhus 🙂 Men – 16 är för mycket. Jag har varit med om -42
   i Norrbotten…Svinkul 😀 Ja prova cortado men är väl starkt.
   Beror väl på hur mycket mjölk man har i.
   Kram P ♥

 4. Hej!
  Även om det blåser lite i Torre … vi har -15 just nu!
  Men vi går ju åt “rätt håll” – dagarna blir ljusare och ljusare. Så nu längtar vi efter våren – fast en mellanlandning i Torrevieja är också inplanerad!
  Ha det gott!

  • Gokväll Elly!
   Jo då men man noterar ju icke normaltillstånd 😀 Luften är ju annorlunda. Plus 16 hemma är ju varmt! Här går folk påpälsade med täckjackor osv…Vantar och mössor hahaha…Iaf i morse.
   Sen som sagt har ni ju varmt inne 🙂
   Tack detsamma! Kram P ♥

 5. God afton,

  Tack för informationen, alltid lika trevligt.
  Undrar en sak gällande kaffe, i ex Marbella kan man beställa en “El Grande cafe solo”. alltså en stor Espresso typ. Men i Torrevieja, går det inte att få en stor solo, vad jag vet i alla fall. Är det någon som har ett tips?
  Mvh
  Anders

 6. Sladdade in på din blogg för jag tänkte att jag skulle skriva en kommentar till inlägget där du skrev att du skulle sluta blogga. Jag blev jätteglad och överraskad när jag såg att du hade skrivit några inlägg. Snälla Preciosa, sluta inte att blogga, iaf inte så länge du tycker det är kul och ger dig något. Den dagen då du inte finner det meningsfullt så självklart ska du sluta då, det förstår jag.
  Jag bor inte i Torrevieja när jag är i Spanien utan i Pilar de la Horadada-området och vad jag har räknat ut så är jag en av dina “yngre” läsare. Jag har läst din blogg i flera år, och den största anledningen varför jag läser den är för att du delar med dig utav din stora kunskap om Spanien och spanjorer samt att du är väldigt duktig på att uttrycka dig i skrift.
  Och du får gärna “klaga” i din blogg, det är din blogg och diverse krämpor får alla för eller senare, that’s life! ( Med andra ord vet jag vad som förhoppningsvis väntar mig om 30 år).
  Vill önska dig god fortsättning på det nya året och hoppas du vinner på lotteriet!
  Hoppas även att min favoritbloggerska skriver ytterligare några inlägg!
  Kram

  • Hej Madison!
   Ja jag blev “tvungen” att skriva lite till. Jag ska skriva lite “glesare” tror jag 😀
   OK, du bor söderut. Det är fint där. Har varit i området några ggr 🙂
   Jag vet inte hur gamla folk är som läser…ser bara antalet 🙂
   Jag känner många i 40-50-årsåldern och många av dom köper och har köpt här har man märkt på senare år. Förr var det säkert mest äldre som skaffade bostad.
   Det är inte alla förunnat att få slippa krämpor men man kan ju försöka se till att inte röka, ha övervikt och supa 😀 Det kommer man ju långt med. Jag lyckas dåligt med vikten vilket man får benkrämpor av 🙁
   Tack jag önskar dig detsamma! Kram P ♥

 7. Hej Preciosa!
  Jag blir lika glad varje gång jag ser att du skrivit! I morgon åker jag o min Pelle tillbaka till vardagen igen. Roligt att åka bort, o fint att komma hem igen! Det är alltid en lika lyxig känsla att t.ex kunna dricka vatten från kranen :)) Ska läsa kaffe artikeln hemma i soffan! Allt gott till dig från clownen 🙂

  • Hej Camilla!
   Tack!
   Ja det är skönt med lite komfort när man kommer hem 🙂
   Jag dricker inte vattnet här och kommer aldrig att göra 🙂
   Är inte förtjust i denna enorma klorlukt. Hjälper inte att rena och hålla på med filter tycker jag men jag är extra känslig.
   Däremot smakar ju inte flaskvattnet nånting så jag tycker kranvattnet hemma smakar illa 🙂
   Kram P ♥

 8. Hotel Don Carlos går vi nästan jämt förbi på hemväg från stan. Restaurangen bredvid, Don Pancho, har vi också besökt ofta, men på senare år med nya ägare, verkar den ha chanserat.Premio Nadal, som jag nämnde, offentliggjordes strax före midnatt ikväll och gick till Victor del Arbol för romanen La víspera de casi todo.
  Godnattkram!
  Fia

  • Hej Fia!
   Du menar förstås Juan Carlos. Don Pancho har ju varit en bra tapasrestaurang, tror ägaren ägde Taberna Porrón vid Vita Kyrkan också men sen gick det visst inte bra.

   OK, jag trodde det var 2015 års tävling eller det kanske avgörs året efter alltså.
   Kram P ♥

   • Ja, Juan Carlos så klart!
    Premio Nadal ges traditionellt till en ännu inte publicerad roman. Förra året gick priset till Cabaret Biarritz av José vales. Jag har alltid tidigare läst och köpt in till biblioteket dessa vinnare. De brukar få stor skjuts av dessa utnämningar. Ofta får redan etablerade författare detta kommersiella pris. Ska kolla upp årets roman, verkar bra.

  • Hej Ama!
   Ja det är bra men just där är det nödvändigt då restaurangen ligger så långt in 🙂 Dom kan ju inte stå där hela tiden 😛
   Kram P ♥

 9. Gomorron!
  Så duktigt du har varit med promenerandet. Tror inte att jag fikat på någon av barerna på den sidan om Valencianas. På “min” sida har jag stannat till ngn gång.
  Synd att ni inte vann något på lotterna.
  I morse hade vi – 20,5 gr här. Brrr!
  Men tack o lov varmt inne som du skriver.
  Kram/A-K

  • ¡Felicidades A-K!
   Hoppas du får dyr present 😀
   Ja varför vinner man inte 🙁 🙁 Hade jag vunnit så hade du fått dyr present 😀
   Ja va kallt! Men jag har varit med om 42..De du…Gick inte
   att gå ut till brevlådan ens…Läskigt.
   Kram och ha en bra dag! P ♥
   .

 10. Skönt att helgerna är över och framför allt att du är tillbaka igen!
  Har alltid tyckt att hotellet Juan Carlos är så litet och gulligt.
  Tack för kaffelänken! Saknar våra fikastunder!
  Kram!

  • Hej Carina!
   Ja det är skönt med vardag som jag alltid tycker – sen jag blev pensionär 😀
   Jo hotellet är gulligt. Hyfsat att bo men enkelt och billigt.
   Jag saknar er där på Torreoro! Ja överallt förresten 😀
   Kram P ♥

 11. Superroligt att du fortsätter att skriva, gör som mig och skriv någon gång då och då:) Här är det verkligen superkallt, blåser småspik fy och usch.
  Jag tar gärna din e-post adress.
  Kalla kramar från Dalsland

  • Hej Jeanette!
   Tack jo jag skriver lite glesare tror jag 😀 Men inte för glest för då tappar man läsare…
   Ja usch vad kallt ni har nu 🙁
   Skickar adressen! Kram P ♥

 12. Så bra att du klarade den längre promenaden! Inte så bra att det värkte efteråt förstås.
  Vi är inte helt överens vad gäller helgdagar 😀
  För min del hade vi kunnat ha sådana hela tiden 😀
  Kram

  • Hej Moi!
   Ja man är glad att man orkar gå om än med ett tredje aluminium- ben som stöd 😀
   Nej men vi kommer att bli 😀 Överens alltså 🙂
   Ja just det 🙂 Hela tiden fast vardagar då man kan uträtta ärenden och handla osv…och så vill jag inte ha siestastängt heller och det är inte ens bra för dom som arbetar. Blir lång dag.
   Kram P ♥

 13. Hej Preciosa!
  Hemma igen i ett vintrigt Skåne! En rejäl omställning…. Men vi tänker positivt, – solbrännan gör sig bra mot vinterkläderna :)) Nu ha vi ju lagrat sol & ljus inom oss, härligt, det ska nog räcka till våren kommer!!
  ps//Jag vill också gärna ha din mailadress//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *