Onsd 3 febr, sol/moln 17 gr ☼☻☼☻☼

Hej!

Ja jag skriver vädret i Torre trots att jag inte har min egen väderstation att “consulta”.
Här hemma i Sumpan är det lite vitt på marken och just nu 1 plusgrad. Inget jag orkar gå ut i idag. Måste vila upp mig efter resan.
Jag var ju orolig för en massa “punkter” på denna resa…Antagligen för att jag har ont i knäet 🙂 Man vet ju inte om man blir sittande i stolen och inte kan ta sig ur planet 😀 OK, dom vill ju ha ut mig så på nåt sätt så får dom ju ut en.
Orospunkt 1: Taxi…han kom 2 min för sent. El guapo 🙂
Orospunkt 2: Hitta till Marga och Mats i Altos de la Bahía… tror jag. No problema.
Orospunkt 3: Checka in med krycka…No problema 🙂
Orospunkt 4: Säkerhetskollen. Där pep mitt handbagage!!! Aldríg gjort förut. Fick gå till ett bås och en tjej hade små pappersbitar som hon förde utanpå och inuti. Nån sa att det förmodligen letades efter “pulver”. Ja och min teori är att den väska jag köpt som jag hade på bloggen och var ” mejd in Chajna” ger utslag för den stinker ju som det alltid gör om deras produkter. Impregneringsmedel eller vad det är. Man vet ju hur det luktar i dom affärerna. Ska bli kul vid nästa “viaje” om den piper då också 😀
Flyg

Orospunk 5: Alltså folk är så snälla när man har krycka…Ska nog alltid ha det 😀
Marga`s Mats hjälpte mig mycket och när jag skulle gå av/ur flygstolen så stannade kön upp och en stor kraftig kille med vackert leende frågade om han skulle ta min väska!!! Va??? Jag vågade ju inte gå ut i gången och stoppa upp liksom…i fall jag inte kunde gå…Ja han tog den och jag fick gå före ut. Ja så fick jag den och tackade så hemskt mycket. Så tog Mats väskan på deras rullväska….Ja man blir ju glad. ¡Gracias M&M!
gladonojd
Orospunkt 6: Taxi utanför i regnet?…Dom hade byggt tak över taxibilarna!!! Otroligt!
Tog Taxikurir eftersom 020 var upptagna. Trevlig chaufför. Men han hjälpte inte mig in till porten med väskan. Ett minus 🙁 OK, jag lyckades komma upp men har ju en lång trappa innan hissen.
Min dotter kunde inte komma så tidigt (visste inget 🙂 ) och hon hade dessutom fått spruta i sitt onda ben…Äpplet faller inte…OK hon är normalviktig men jobbar ju på förskola med allt gå och stå och lyfta i åratal. Jag har ju bara suttit på en stol på jobbet 🙂
OK, det var långt om en så banal historia som att flyga. Men det var förr – nu är det förenat med viss möda och stort besvär. Egentligen var jag bara orolig för det där med kryckan men måste ju skriva om något…Och knäet…
?????????????????????????????????????????????????????????
Eftersom jag inte orkat handla nåt… så kollade jag på ICA Maxi om dom har hemkörning. Si det har dom. Ja då kunde jag ju beställa alla dom varor jag brukar handla, alla tunga som potatis, grönsaker tex…Leverans 8-11 i morgon. 129:- kostar det. Min J sa att hon tänkt så också i bland för hon kan ju inte bära så mycket och med tre glin hemma så blir det jobbigt. Hon hade tittat på Mathem men då var varorna dyrare så då gick det bort. Har skickat min lista till henne för hon har ju koll på priser. Tar dom mer betalt är det ju ingen hit. Men konstigt vore det…Dom får ju sälja från affären 200 meter bort och tar betalt för leveransen. Vamos a ver. Hittade ingen semla i sortimentet 😀 Tyvärr.

semla2
Läste om Droppens semlor i Sumpan. En semmelfanatiker skrev att det var en närmast religiös upplevelse hahaha…Bilden är nån annans. Bakar i stenugn också.
Dom har ju vunnit semmeltest flera ggr. Men jag har ju en bautatrappa ner dit. Bor ju på ett berg. Det får bli Princesskonditoriet eller hur allihop?
*******************************************************************************************************
Glömde säga att jag hade en så trevlig tjej – lite yngre än jag – som sällskap på flyget. Vi pratade hela vägen. Jag mest 😀 Jag sa att om hon är trött på att lyssna…då sa hon att då öppnar jag boken sa hon och skrattade. Men hon tyckte det var trevligt också som tur var. Resan gick fort!
Tack för sällskapet om du läser här…nu glömde jag namnet…¡Perdona me!
********************************************************************************************************
I morgon kanske det ska regna i Torre. Så trist då!
Här vet jag inte men det är varmt inne. För varmt, måste öppna balkongdörren i bland. Ska se om det går att vrida ner på elementen. Jag har inte acklimatiserat mig än 😀
IMG_4992 (640x474)

OK, då vet ni, tanten har överlevt ännu en resa…Un buen viaje. Muy bien. Me alegro.
¡Hasta luego! P ♥

35 reaktion på “Onsd 3 febr, sol/moln 17 gr ☼☻☼☻☼

 1. När jag läste det här inlägget insåg jag att jag missade det förra.
  Välkommen hem till Norden.
  Visst är människor hjälpsamma när man har nåt hjälpmedel (typ) krycka med sig. Synd bara att det ska behövas en sån. Själv fick jag alltid full service överallt när jag hade opererat foten. Fick t om sittplats på bussen 😀
  Skönt att det gick bra hela vägen från dörr till dörr!
  Kram

  • Hej Moi!
   Ja man kan missa, det är förlåtligt 🙂
   Tack! Jo det är bra med krycka…ska jag fortsätta med 😀
   Nej men det är jobbigt utan och nu vet jag att man får hjälp 😛
   Ja jag är glad att det gick bra.
   Kram P ♥

 2. Hola! Vilken underbart detaljerad reseskildring! 😀 Har läst högt för Jörgen! Ska hälsa att du måste höra av dig och bestämma tid för en fika på varma golv. 🙂 Jörgen fixar semlorna från droppen om du bara tar dig ner till honom. El hijo har byggt en jättefin inspelningsstudio som du bara måste kolla in också!
  Kram//Susan & Jörgen

  • Hej Susan!
   Tack 😀
   Ja jag ska säga till så Jörgen kan hämta semlor nån eftermiddag 🙂
   Ja jag vill kolla studion. Spännande!
   Kram P ♥

 3. Gokväll!
  Välkommen hem! Skönt att hemresan gick så bra.
  Härligt att det fortfarande finns hjälpsamma människor.
  Princessbageriet blir helt perfekt!
  Kanon att du får varorna hemkörda.
  Härlig bild på havet!
  Kram!

  • Hej Carina!
   Tack! Ja så skönt at det gick bra 🙂 Målar alltid upp ett scenario innan 🙁 Fint med snälla människor!
   Få se om jag får mina varor…Väntar …
   Ja en favobild hittade jag 🙂
   Kram P ♥

 4. Välkommen hem! Och skönt att resan trots eller p.g.a oron gick så bra. Visst finns det hjälpsamma människor och jag stöter ofta på dem lite varstans. Ofta där men helle rinte förväntar sig.
  Bra med hemleverans av mat. Ingen idé att själv släpa.
  Synd att inte semlor fanns. Läste nu att Grillska huset i Gamla stan har Stockholms bästa semlor. Och där är allt kaffebröd så gott.
  Återstår att s eom det blir regn här i morgon, men det ska sluta vid 12 tiden och det blir bar för sen ska vi göra stan osäker.
  Stor kram!

  • Hej Ditte!
   Tack ja det gick ju bra 🙂
   Jo hjälpsamma finns och det är skönt.
   Ja hemleverans skulle man ju ha tänkt på förut 🙂
   Bekvämt när man har backar, trappor och ingen bil.
   Aha Grillska huset…lite långt dit 🙂
   Ja gör stan osäker som du brukar 😀
   Kram P ♥

 5. Hej,
  Vilken överraskning och väldigt väl beskrivet hemresa. Välkommen hem och önskar dig en trevlig vistelse på hemmaplan .

 6. Hola P! Tack för värmande ord ang hjälp på hemresan! Riktigt underhållande reseskildring! Minus dock för taxichauffören som inte hjälpte dig upp med väskan. Såg en vit bil genom fönstret i morse. Mig inte gilla det! Har inte heller varit ute idag. Hoppas du nu snart får din semla! Mums! Kram!

  • Hej Marga!
   Ja äras dom som äras bör eller vad det heter 😀
   Taxikillen hade bråttom. Tog t.o.m betalt innan han stannade 😀
   Skulle inte fått dricks. Till porten hade han kunna tagit min väska när han stannade på andra sidan gatan.
   Lite vitt ute jo. Men man står ut…det är vinter 🙂
   Japp semla ska det bli 🙂 Den bästa! I Sumpan alltså.
   Hälsa Mats!
   Kram P ♥

 7. Roligt att läsa om din flygresa, levande beskrivet, kan verkligen se dig! Skönt att allt gick bra, nu fattas bara semlan! Vi köpte på IKEA häromdagen, jättegoda! Inte så söta, härlig mandelmassa med touch av svag bittermandel, god grädde…..
  Fint väder har vi ju eller hur! I Västerås sol och nån enstaka minusgrad, igår likaså!
  Kram
  Fia

  • Hej Fia!
   Ja jag har en tendens att vara detaljerad 😀
   Ja nu fattas semlan…Jaså IKEA har så goda!
   Här var det 1 minus i morse och solen skiner.
   Kram P ♥

   • Tack för dina trevliga skildringar om ditt och datt..apropå semlor så har Gallerian i Torre semlor man kan döööö för så goda är dom,men eftersom du är tillbaka i kylan så blir sannolikt första bästa semla lika god.Njut av svenska solen och blå himmel.

    • Hej Lillemor!
     Tack själv att du läser!
     Menar du norska bageriet då? Förra året hade dom ändrat semlorna så bullen var bara ett skal och mandelmassa i massor fyllde hela bullen. Gick inte att äta!! Kanske ändrat igen för förr var dom goda.
     Tack!
     Kram P ♥

     • Håller med dig det är skillnad mandelmassan dominerar,minns att jag frågade om receptet var detsamma som tidigare, svar ja !!!!!! Tiderna förändras och semlorna med den som så mycket annat.Måste framföra detta till nästa år om jag kommer ihåg…………….Kram Lillemor
      Kram P ♥
      *************************************************
      Bra så hade jag inte fel då. Hoppas dom ändrar den för nu kan man ju inte köpa den.
      Kram P ♥

 8. Härligt att alla orosmoln är bortblåsta och allt gick bra!
  Här är inte ett moln på himlen och solen strålar från klarblå himmel.
  Ha det Bäst i “huvudstaden”
  Kramiz

 9. Hej P!
  Så skönt att resan gick bra!
  Ofta oroar vi oss för saker som skulle kunna hända under resan, men målar sällan upp bilder med allt trevligt som kan ske :)) :)) Välkommen till Sverige!

  • Hej Camilla!
   Ja toppenbra. Nej jag tycker ju aldrig det är kul att flyga så
   jag ser inget trevligt 🙂 Men trevliga människor är ju ett plus.
   Tack!! Kram P ♥

 10. Hej Preciosa,

  Ja varmt välkommen hem till Norden. Gott att det gick bra med resan. Sitter och funderar, du borde göra TV. Alltså en skildring av livet i Torrevieja, du lyckas med att göra det osminkat o lätt tillgängligt. Du är duktig du. En eloge till dina vänner som är med i skildringarna och skapa detta tillsammans. Mycket trevligt.
  Mvh
  Anders

  • Hej Anders!
   Hahaha…jag gillar att vara anonym…ingen uppmärksamhet 🙂
   Tack du är fööör vänlig 🙂 Ja vännerna är guld värda. Förgyller tillvaron.
   Kram P ♥

 11. Hejsan!
  Så du har hamnat i Sverige nu…hemlängtan?
  Tycker nog överlag att folk är rätt så hjälpsamma, så länga det inte är obekväma saker det handlar om. Du får passa på att äta många Semlor nu när du är hemma, det är verkligen mumma:).
  Här skiner solen för andra dagen i rad, allt blir lite lättare då.
  Kram och ha det bra

  • Hej Jeanette!
   Ja och hemlängtan får jag då och då. Bra att man kan välja spontant så där. Privi!
   Jag vet inte varför jag jämt blir förvånad över att folk är trevliga och speciellt i affärer här hemma 😀 Hm…
   Jo jag ska äta den godaste i byn 😀 Många går ju inte förstås men jag brukar bli mätt på dom efter ett par stycken 🙂
   Ja solen skiner här också. Fint!
   Kram P ♥

 12. Hej
  Tack för en trevlig flygresa hem till Sverige. Och, stort tack för din fina precisosa i Torrevieja. Jag har med stor förtjusning läst hela din blogg. Om du orkar ska du absolut fortsätta att skriva. Du skriver så bra! Det är en välskriven, lättsam och informativ text. Så härligt med alla fina bilder. Man längtar ju tillbaka till Spanien!
  Stort tack!
  Agneta från flyget

  • Hej Agneta!
   Ja tänk att jag glömde namnet trots att jag väl verkligen var “bekant” med just det namnet 🙁 Var väl så nervös för
   utgåendet 😀
   Milde tid! Har du läst hela bloggen! Måste väl vara 4 års inlägg nästan som en bok 🙂 Bilder är borta tyvärr i vissa delar. Hade för stora men nu minskar jag ner dom.
   Tack för alla fina ord! Tycker jag svamlar och har mig 🙂
   Tack för att du har läst den och för sällskapet. Du läser väl vidare fast jag är ju hemma ett tag och skriver inte alla dagar.
   Kram!! P ♥

 13. Oj! Du åker hem till kylan fast du inte måste!!! 🙂 Fast det blir kanske så när man kan välja lite mer som man vill! Själv längtar jag till Spanien mest hela tiden så här års. Men jag får vara kvar i Sverige och jobba, ett tag till!

  Kul att följa dina äventyr, så sluta inte skriva!! 🙂 Brukar vandra runt när jag är Spanien och kolla om jag kan hitta ställen du och dina bloggvänner skriver om. Sist jag var nere hittade jag Myrparken! 🙂 Nu när jag läste lite kommentarer såg jag att någon skrivit om Gallerian i Torre, var finns den?

  //Karin

  • Hej Karin!
   Det var ett tag sen…måste tänka då jag har en Karin till som skriver 🙂
   Klart jag vill åka hem, det blir vardag där nere också. Vill se småglinen (OK, 2×10 och 14 år) innan dom glömmer mormor 🙂
   Man får ju överdos av sol så vädret här gör mig inget men halka är inte kul förstås…
   Jobba ja, jag lyckades få sluta tidigt…var nog 62 tror jag…Friår först 🙂 Kul att du hittar platserna som jag skriver om.
   Gallerian är en lite sorglig historia. Banken tog över alla lokaler pga bristande betalning så dom flesta lokalerna är tomma nu. Var en hel del företag förut och restaurang.
   Kvar är ett norskt bageri och en svensk affär som säljer svenska varor och frysvaror som räkor mm. Skandinavisk fisk & Delikatess. Kan finnas nån mer…
   Adressen är La Loma 37-39 men ingången på Los Gases används mest på norra sidan. Stort gult hus.
   Kram P ♥

   • Jag skriver ju inte så ofta, är desto flitigare att läsa. 🙂 Jag hittade Gallerian på kartan, så det får bli en sväng förbi nångång.
    Kan förstå att det är skoj och åka ¨hem¨ för och träffa barn och barnbarn, blir nog som sagt skillnad när man kan styra sin tid själv. Ser fram emot det!! 🙂
    Ha det gott!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *