Månd 7 mars, molnigt,15 gr ♦☺♦☺♦

God dag!

Vale. Klockan är bara 5.30 på morgonen just nu och det är bara 11.8 gr ute.Ska ev bli några gotas, dvs regndroppar…
Blev utmattad i går så jag “vilade” kl 21 och vaknade kl 24 😀 Man blir trött av att gå ut och “socialisera” 😀
I förrgår så gick jag till Torreoro som vanligt. Lex gick tidigare och jag har så mycket pyssel på morgonen så jag hinner inte med. Men solen hägrade så jag kom efter.
Vi gick sen till Mercadona men jag satte mig på Los Amigos och väntade på att Lex handlade. Sååå trött…
Carina sms:ade att dom skulle gå ner på paseon så vi gick hem och Syrris och jag gick så ner dit. Placerade oss på Soraya. Dom har bra kaffe där men inte alltid…
Tack för i förrgår la pareja! Muy trevligt!
IMG_5520 (640x478)
Ja så i går blev det en repris, jag hann inte med till Torreoro men kom efter 🙂
Äntligen var två av “anners”-killarna där. Carlos och Victor. Gulliga och tog i hand och hälsade. Lex lyckades inte få läsa tidningen för en tant som haft den glömde säga till nästa att Lex ville ha den 😀 Kö alltså och hon bad om ursäkt i 5 minuter…Jag sa att världen inte går under för att hon glömde det 😀
Lilla Mikaela jobbade och blev så glad när hon såg mig. Hon jobbar tydligen på fm då och då. Har alltså inte åkt hem till Romanía.
Victor som f ö ser väldigt bra ut, en riktig guapo – sa att han har problem med ögonen. Lex blev bekymrad och sa att kan måste gå till ögondoktorn med en gång, Det skulle han lovade han. Ett bord bort satt tre latino-killar i 40-års åldern. Länge sen jag såg så berusade personer. Den ene kunde knappt gå 🙁 Dom mest fulla brukar vara skandinaver annars (f´låt) här nere…Obehagligt för vi trodde han skulle ramla av stolen hela tiden.
OK, dom lyckade ta sig i väg så småningom. Lämnade stora öl efter sig…Orkade väl inte allt.
Sms:ade senare C och H men dom åkte söderut och Lena som hade tvättmaskin på. Hon bor ju rätt nära och jag hade lovat höra av mig. Bestämde att ses senare.
Vi gick förbi nya huset från andra hållet. Så stort!! En del verkar ha egna takterrasser. Såg egna trappor upp på andra sidan.
IMG_5512 (640x473)
Vi gick också förbi ett chalet med stor tomt till salu. Enorm växtlighet. Citronträd, olivträd,blommor och buskar…Stor veranda och 482 kvm tomt. På sajten stod det renoveringsobjekt men inuti så var det inte sämre än andra bostäder man sett. Lex blev intresserad…där ville han bo 😀 Han och trädgård? 222000E. Kolla alla bilder på sajten:
http://www.villasviser.com/vivienda/playa-del-cura/chalet_en_torrevieja_1262808.1975.html
IMG_5516 (640x463)
IMG_5515 (640x480)
Ja och sen gick Syrris och jag ner till Soraya och kaffet var inte så bra…men Lena kom och hon och jag gick till Deni´s och där fick hon kallt kaffe…Usch så dom slarvar överallt 🙁 Det är ju detaljerna som är viktiga eller hur?
OK, vi hade trevligt och det är alltid lika kul att få prata på spanska. Lena måste jobba 1 år till tyvärr. Hon har ju åldern inne för ålderspension men får inte fullt förrän om ett år. Då har hon varit i Spanien och jobbat i 15 år. Hon är trött och vill sluta NU!!!
Ja hoppas hon orkar för hon har 6 ställen att gå till varje dag…olika sysslor men mest städning tror jag. Jobbigt speciellt i juli augusti 🙁
IMG_5518 (640x472)
Det var väldigt kallt i vinden i går. Nordostlig och jag frös för första ggn…Folk gick i shorts…Ja en del alltså 😀
IMG_5521 (640x478)
Vi satt inte så länge utan travade hemåt igen.

I dag är det måndag och få se vad dagen för med sig. Skulle ha tvättat men ska det bli regn så är det ju ingen bra idé 🙂 Vamos a ver!

Ha en bra måndag! Kram P ♥

 

15 reaktion på “Månd 7 mars, molnigt,15 gr ♦☺♦☺♦

 1. Godmorgon P!
  Här dröjer det nog ett tag tills vi får egna värmande solstrålar, så jag gläds lite extra över att läsa om dina promenader o mysiga cafebesök! Tack för att du delar med dig :)) Kram o ha det riktigt bra! :))

  • Gomiddag Camilla!
   Ja fast i dag har vi ingen sol alls och inne är det förstås ruggigt om man är snål och inte kör AC eller värmefläkt 🙂
   I morgon är ordningen återställd tror jag 🙂
   Kram till dig också! P ♥

 2. Gomorron P!
  Inte kul att titta ut idag, har snöat några cm inatt! Dock är det plusgrader, så det blir förhoppningsvis kortvarigt!
  Roligt att läsa om människorna på Torreoro! Vi har ju aldrig varit där men det får vi nog ändra på, verkar intressant! 🙂
  Ska bli spännande att komma ner igen, byggfirman har precis påbörjat garantireparationer av takterrassen och sprickor i fasaden däruppe. Blir nog jättebra men tar säkert sin lilla tid.
  Kram

  • Gomiddag Fia!
   Ja snö nu vill man väl inte ha om man inte ska “sporta” 🙂
   Detta ställe har ju alla “sorters” folk. Inhemska och en och annan turist 🙂 Nära ´vårdcentralen och då hamnar dom där också när dom fått en tid att vänta på.
   Anners-killarna är så gulliga. Tänk om alla män var så då skulle
   det inte finnas huliganer och krig…Ja det finns bra män också är det bäst jag säger 😀 Kan räkna upp flera stycken 😀
   OK, ja det repareras både här och där nu på våren. Blir bra.
   Kram P ♥

 3. Hej

  Här har det snöat inatt, kom över 1 dm här inne i stan. Nu är det + så det är bara blask kvar.

  Villan var fin men det fanns inga bilder på köket, kan vara det som ska renoveras.

  Ha det bra:)

  • Hej Lotta!
   Ja det är fortfarande vinter…Men snart så 🙂 Här är det mulet, få se om det ska regna nåt.
   Nej jag tänkte på det också…inget kök fick man se…
   Tack detsamma! Kram P ♥

 4. Kul att annerskillarna är artiga och hälsar på Dig!
  Att det snöat vet du redan . Inte kul när man väntar på våren.
  Jag kommer att få lite att göra framöver.
  Sonhustrun ska operera en fot och får inte köra bil på ett tag, så då får jag rycka in och hjälpa till.
  Huset såg väl så där ut. Mysig veranda, men tomten såg inte rolig ut.
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja dom är så trevliga. En av dom pratar mycket och dom andra lyssnar utan att “döma” utan låter honom göra det. Flikar in nåt i bland 🙂 Lex brukar avbryta med att säga nåt annat så dom får något att diskutera 😀
   Ok, du måste jobba nu då framöver 🙂 Ta inte ut dig 😀
   Huset är ju gammalt och antagligen stått tomt länge. Trädgården oansad men å andra sidan när det börjar blomma snart så blir det nog fantastiskt där tror jag. Nu är det lite risigt överallt.
   Kram P ♥

 5. Jo idag är det ruggigt och regnar gör det oxså men det behövs ju för växterna. Jag kör AC OCH 1 ELEMENT ,VÄGRAR FRYSA . Gjorde det ibörjan(frös) men fick bannor av gubben så nu gör jag som han säger 😉 (han betalar Iberola)
  Roligt att du skriver igen och Full Rulle i Torre är väl ett bra bloggnamn 😉
  Hoppas på solens varma strålar imorrn igen, är ju fortfarande i viloläge efter ögonnoperationen så takterassen är skön i solen, läsa går inte heller så lite sysslolös känner jag mig.
  Ha Det Gott
  Kramiz

  • Hej Mariana!
   Såg just att det regnade eller har regnat. Inte varit ute. Svinkallt inne men har satt på en liten värmefläkt som är effektiv 🙂
   Bloggnamnet skulle passa nån som är aktiv 😀 Det är inte jag…låter värre än det är när man skriver 🙂 Gör oftast bara en sak om dagen 🙂
   Verkar som om operationen har gått bra men jobbigt att inte kunna läsa….Vad ska man då göra? Ljudbok? Är väl jobbigt med TV också?
   Tack detsamma! Kram P ♥

 6. Gokväll!
  Tack för senast! Ja det där gamla fina huset har man gått förbi många gånger, tyvärr har det stått tomt i flera år, så tomten har sett risig ut, men när det blommar då syns det inte så mkt. Förra året var det någon som hade varit där och rensat upp på tomten, sen kom “Villas & Viset till salu skylt upp. Blev lite nyfiken så jag kollade upp huset på nätet och då fanns det knappt några bilder att titta på, runt 3,8 miljoner ?
  Vi ses snart!
  Kram!

  • Tack själva!
   Kan tänka mig att det är fint när blomningen kommer i gång. Hoppas nån vattnar där 🙂
   OK, då har dom sänkt priset nu då till 222000E
   Kram! P ♥

 7. God afton! Jo, det är kväll hos oss, sex timmar före Europa.
  Intressant att se alla människor på Torreoro och jag tycker du beskriver dem med stor kärklek och gott hjärta.
  Var länge sedan vi var där.
  Huset med dessa orange balkonger må vara vackert, men jag har inte vant mig vid dessa skapelser i plast.
  Vad gäller “chalet” är det nog ett fynd för den händige och trädgårdsintresserade. Jag är varken eller. Men bra att Lex funderar…
  Njuter av kvällen och vågornas brus på terrassen. Och kyligt är det inte. Känns som i Torre i juni….
  Stor kram!

  • Hej Ditte!
   Skönt att du är “i hamn” där borta i Thailandet 🙂
   Antar att du sover nu då 🙂
   Jo jag tycker om dom gulliga “anners”-människorna där på fiket.
   Dom känns så oskyldiga men ändå smarta och medvetna om sakers tillstånd.
   Nej huset är väl lite för orange 😀 Det andra skulle vara mysigt att ha om man hade en trädgårdsmästare 🙂 Gillar ju växter.
   Har just satt kvisten jag stal…orange/gula blommor och ljugröna blad som jag aldrig kommer i håg namnet på. Min mormor hade såna och mor också. Tror inte den tar sig…Kanske du har en ny blomma då när du kommer annars 😀
   Ha det bra! Kram P ♥

 8. Ja, visst tar det på krafterna att “socialisera” sig! Roligt med alla människor på Torreoro och så bra för dig, att Mikaela är kvar. Den andra förstår ju inte ens skämt! Men det blev en hel del gående för dig denna dag, så perfekt med fikapauser här och där. Jobbigt för Lena, förstår att hon vill sluta. Men hon gör ett tacksamt jobb hos dem hon besöker. Du vet själv, sån hjälp guld värd! Undrar hur vädret är hos dig. Verkar inte så varmt? Ha de! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *