Lörd 23 apr, sol/moln 22 gr ↕☺↕☺↕

Gokväll… 😀

Ja då har det gått några dagar igen och man sitter här och är helt lost 🙁 Kollar mina bilder…OK, nu vet jag. Tog en sväng på stan på morgonen i går då El presidente ville gå till sin bank…Bara till automaten alltså och stoppa in sin libreta. Det vet ni väl inte vad det är men om man inte har internet så uppdaterar man sin “bankbok” med alla transaktioner. Extracto en la cuenta…heter det på bankspråk…Rörelser på kontot kan man väl säga. Spanjorer älskar sin bankbok 😀 Man stoppar in den i en bankomat som har brett instopp för just en sån….
Jaha nu låter jag som jag varit lärare i mitt tidigare liv men det håller jag inte för troligt.
****************************************************************************************************
Eftersom Lex fick vanligt kaffe på Torreoro av “ni vet vem” dagen före så vill inte han gå dit på morgonen. Han ska ha descafeinado – koffeinfritt – som 50% av alla spanskar dricker…tror jag. Han kan inte sova annars. Siesta tex 😀 Vi gick till El Barco. Klockan var så mycket så han åt paella…Dom har det på fredagar. Hyfsat god. 4E.
Jag hade ätit så jag tog kaffe. Nåt måste man ju ta. 1E är ju inget att säga om. Om det hade stannat vid det 😀
Fel ordning men vi gick föbi detta lilla hus på väg till baren. Gulligt och får stå kvar på Ramon Gallud. Bredvid finns en cristalería om fönster eller annat glas går sönder…
IMG_6032 (640x461)
Vi pratade om att det är få hotell när Marga var här…men det här har jag inte tänkt på mitt i city…Nån som bott där? Fontana Plaza Hotel mittemot.
IMG_6029 (640x480)
Annars om man gillar att rusta upp hus så kan man ju kolla om man kan köpa detta. Gullig blomma på det 🙂 En sån här liten tomt, ja dom brukar vara långa inåt, kan kosta 7 miljoner kronor…Finns några till salu jag sett. Kan ju byggas en massa våningar.
IMG_6031 (640x480)
Gick förbi Anitas hus och nu verkar det vara 4 av banklägenheterna som är “upptagna”.
Jag skrev ett litet mejl till bankens lägenhetsavdelning (chefen) och ställde lite relevanta frågor i går…På spanska. Bad förstås om ursäkt för min spanska 🙂 Kan ju inte få annat än svar – att jag inte har med det att göra – eller inget svar. Kände ett visst behov av det och då kan man inte stoppa mig 😛 Vamos a ver…
*****************************************************************************************************
I torsdags – kom jag på – så träffade jag Marga, syrris Birgitta och Ann-Kristin. Vi pratade lite om bostäder osv…Vi fikade på Torreoro…Tog jag nån bild…nej 🙁 Trevligt var det och så kom Margas dotter och hämtade dom. Dagen efter så åkte dom hem igen och det hade gått bra.
Här är bild från förra fikat 🙂 Fast utan A-K då 🙁
IMG_5963 (640x480)
I dag så sms:ade jag Karin och Stig att jag gått till Torreoro…Dom kom! Så himla roligt för sen drog vi ner till Romarriket 😀 Nej men Romano Mercado. Milde tid vad folk och mat!! Alltså dom kan festa i detta land!! ¡Increíble! Karin kollar in killarna. ¡Guapos! sa jag…¡Gracias! sa dom.
IMG_6036 (640x480)
IMG_6041 (640x480)
Här ovan skulle dom “slåss” med småkillar med träsvärd 🙂 Poppis värre…
Här kollade vi in en korv som jag berättat om att jag letade efter på Mallorca en gång…
Sobrasada 😀 Modellen är ju lite…hm…kul 😛 Karin smakade men blev inte förtjust. Det är ju griskött men upphottat med peppar, salt och stark paprika mm. På Mallorca påstod en guide att alla barn åt det på macka när dom kom hem från skolan…
Fulare korv får man leta efter hahaha…¡Madre mía! Man önskade ju att den varit godare med det utseendet men folk älskar den…i Spanien 😀
IMG_6046 (640x480)
IMG_6047 (640x480)
Vi drog vidare…fanns en stor paellapanna…såg ut att ha massor av räkor i…Den skulle Lex ha sett. Borden var fulla och vi gick till El Coliseo i stället. I början på gågatan Torrevejenses Ausentes. I slutet ligger Vita Kyrkan…
God mat och dom är trevliga där. Sen en prommis runt kyrkan och vi skildes på Caballero de Rodas. Supertrevlig dag bara så där spontant…
Just här där Karin och Stig står var det en glödhet ugn bakom…Bröd bakades!
Lite osigt kan man säga.
IMG_6043 (640x480)
Tack för i dag…rolig dag som man inte visste om att det skulle bli på morgonen. Tänk om jag inte sms:at va? Bra att man är handlingskraftig 😀 Lex missade det…han gick hem från Torreoro före innan vi gick och tog hand om min tvätt på taket. Syrris är förkyld men mycket bättre. Han fick en handgjord nyckelbricka i trä av mig med sitt förnamn på. Han såg glad ut 🙂 Fanns också väldigt fina handgjorda smycken och även kläder. Kvalitet till skillnad från marknaden…
Antar att det är denna romerska marknad i morgon också.

¡Buenas noches! P ♥

22 reaktion på “Lörd 23 apr, sol/moln 22 gr ↕☺↕☺↕

  • Hej Ama!
   Ja det är nästan alltid nåt på gång och så finns det dom som säger att Torre är tråkigt…Dom har ingen koll helt enkelt. Det
   är ju en kulturstad av stora mått!
   Kram P ♥

 1. Ja det var en trevlig dag som uppstod helt spontant. Tur att du SMS:ade oss. Man måste beundra spanjorernas engagemang. De måste lagt ner mycket jobb på dräkter och prylar. Tack för en trevlig runda på stan.
  Stig o Karin

  • Hej pareja!
   Ja så kul det var att få se denna marknad och allt folk och fina saker och “korvar” hahaha…Dom är otroliga här nere!
   El Coliseo är bra också!
   Det är jag som ska tacka!!
   Kramar P ♥♥

  • Hej Birgitta!
   Ja verkligen trevligt!! Kan tänka mig att ni har en del att prata om nu 😀 Hälsa Marga!
   Tillför! Ja det var kul…låter positivt i alla fall 😀 Tack!
   Kram P ♥

 2. Sicken “braig” dag det blev. Och omväxlande! Romarmarknaden var jag på förr aåret men då kändes den “så där” . Kanske kom jag förtidigt eller för sent…Mne den ser ut att ha växt.
  Bedrövligt med fler ockupanter i Anitas hus, det blir ju ingen ordning alls och svårt att ens försöka förstå att det är ockupanterna som har rättigheter. Puh!
  Kul att se Marga och co på bild! Synd att jag missade dom den här gången. Men hoppas på att de snart är tillbaka.
  Korven sobrasada har jag bara smakat i små bitar och det på Mallorca, men någon skönhet är den ju inte. Minns inte ens hur den smakade.
  Önskar dig en trevlig söndag.
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Ja den blev väldigt trevlig och marknaden var det sting i tyckte jag.
   Otroligt med mat bl a. Fullt av folk.
   Inte roligt med ockupanterna…Få se om jag får nåt svar…
   Jag åt ju korven på Fuerteventura sen tror jag men inte så god. Fast det finns ju dom som älskar den. Man måste nog vänja sig.
   Tack detsamma och bienvenidos pronto 😀
   Kram P ♥

 3. Gomorgon
  Kul med festligheter, har läst att det är vårfest i torrevieja 4-8 maj.
  Var kan man hitta Info om den?
  Måste ju kolla in sobrasada… Haha
  Kul att läsa din blogg, så många intryck och ställen man vill kolla in

 4. Hola Preciosa. Sobrasada är jättegott. Vi har ju varit mycket på Mallorca och lärt oss äta den där. Jag vet ingen annan som tycker om den. Nu köper vi alltid med oss hem när vi är i Torrevieja.
  Kram från oss. Hälsa Lex.
  Maggan och Jaime

  • Hej Maggan!
   Ja jag lyckades aldrig få äta den på Mallorca för den var slut när vi kom upp till en borg…Lluc tror jag. Guiden hade pratat så varmt om den…Hon hade bott på ön i 20 år. Besvikna och hungriga var vi 😀 Sen smakade vi på Fuerte och föll inte direkt som sagt.
   Kanske den är för stark för min mage…
   Tack ska hälsa Lex!
   Kram P ♥♥

  • Hej Ami!
   Jo “dom” hittar alltid på nåt att fira…Om inte mercados så måste man fira alla los Santos 😀
   Tack detsamma! P ♥

 5. Blev inte sugen på korven kan jag säga! Hahaha! När vi satt på Torreoro och fikade var Rebecka ner på stan och hamnade mitt i romarriket. Häftigt! Resan hem gick bra utan försening. Här är 4-5 grader och sol. Kan ju säga att en stor del av oss är kvar i Torre! Som du förstår. Hoppas La syrra är fri från förkylningen nu! Tack för trevliga fika – och pratstunder! Kam!

  • Hej Marga!
   Nej den ser inte så aptitlig ut men skenet kan bedra 🙂
   Vilken tur Rebecka hade då…fick med sig lite romarkultur 🙂
   Skönt med bra hemresa!!
   Jo jag förstår att hjärncellerna går på högvarv 😀
   Jodå Syrris är bra igen. Vi har gått ända till Ditte i dag för lite trädgårdsarbete 🙂
   Tack själva! Blir väl fler kan jag tänka 😀
   Kram P ♥

 6. Javisst är det kul att det alltid händer något roligt i Torre!
  Härligt med ett besök på Mercado Romano!
  Trist med ockupanterna, hoppas ditt mejl sätter lite fart på chefen…..
  Hotellet har jag sett, men vet inget om det. Första gången vi kom ner till Torre bodde vi på Fontana en natt innan vi bilade tillbaka till Barcelona.
  Sobrasada såg inte så god ut!
  Trevlig kväll!
  Kram!

  • Hej Carina!
   Ja dom är påhittiga i den här stan 🙂 Ja i övriga Spansklandet också förstås.
   Jo få se om jag får svar från “el jefe”.
   Sobrasada är ju älskad av många, måste nog lära sig att äta den, dock är den för stark för mig förstås 🙂
   Kram P ♥

 7. Hola P!

  Det hade varit kul att vara där på romerska marknaden men kanske inte för att äta korv precis! De ser inte så aptitliga ut…
  Här hemma är det kallt som attan, vi hade minusar i helgen som var, dock ingen snö men haglade gjorde det och sen sol men kallt!
  Vi har köpt en lägenhet i Handen där vi vill bo och flyttar från en 3a till 1a med sovalkov och kök. Nu ska här rensas bland grejorna, säger som du gör ibland, vojne vojne… hur ska det gå? Men vi ser fram emot det, man samlar på sig så himlans mycke saker man faktiskt inte behöver, så väck med dem!
  Skönt att La Syrra mår bättre igen!
  Kramar från Anita

  • Hej Anita!
   Ja det var faktisk lite trevligare än andra såna där tillställningar.
   Brukar ju vara medelidsmarknad också men det här var lite kul.
   Ok, nu har ni hittat det ni vill ha. Så bra!!! Ja rensa får man göra…har jag gjort jämt vid flyttar så nu har jag lite men ändå för mycket 😀
   Jag brukar säga vaya, vaya tror jag 😀 På spanska alltså 🙂 Men har säkert sagt vojne också 🙂
   Japp Syrris sär bra. Förkylning light 🙂
   Lycka till nu med allt! Hälsa Björn! Kram P ♥

  • Hej Jeanette!
   Ja det var riktigt mysig marknad 🙂
   Korven är riktigt rolig hahaha…att dom inte skäms att sälja den
   med det utseendet 😀 Vana!
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *