Torsd 30 juni, sol 26 gr ☼☼♥☼☼

Ja men hejsan!

Blir överraskad av min “fantastiska” energi och loggar in för att rajta ner nåt här. Här skiner solen också och det är ju bra. 18-28 gr har det varit sista tiden. Inget att klaga på.
Vad har man gjort då? Ja inte mycket. Har svårt med entusiasmen och energin.
Men går ingen nöd på mig. Har det hur bra som helst.
Rosor har vi här omkring. Vackra!
IMG_6305
Fast nu ser jag gula blad singla ner i körsbärsträdet utanför redan…OK, jag det är ju några tusen så det tar väl tid.
**************************************************************************************************************
Jag har haft förmånen att kunna gå ner till Varma Golv ett par dagar och snacka bort några timmar med Susan. Jörgens anställde har semester tre veckor och alltså får Susan vara på plats till kunderna då och då. Vi har haft det jättetrevligt och tur med vädret.
IMG_6299 (640x480)
IMG_6303 (640x480)
Ja och här kommer direktören själv! Han har en fantastiskt fin äldre Volvo. Sååå fin och jättelång 🙂 OK, han har firmabil också men den var lite fel på och inlämnad.
Tack för sällskapet och kaffet!  Vi ses nästa vecka igen!
IMG_6304 (640x480)
Jag har brottats med Boxer, ja jag orkade äntligen öppna paketet…Höll på ett par timmar och läst manualerna….så trist. Vill ju att det ska funka på en gång. Till slut efter omkoppling av kablar och ominstallation och grannen Kerstins stöd och kanalsökning så funkade det. Fast…dom sa att jag skulle få alla kanaler i 14 dagar men icke. 11 el 12 samt den kanal jag verkligen ville ha nr 8 är inte med. Ska göra en ny kanalsökning och  så får jag säkert ringa…Min J sa att det är ju rätt enkelt…ja rätt…
******************************************************************************************************
Har beställt två byråar så jag kan stoppa undan det som står på golvet i kassar. Glömde beställa bärhjälp. Missuppfattade. “gratis frakt”. Men för att få upp dom till lägenheten så kostar det 495:- resp 895:- Glömde kryssa i och då kunde man sen inte ändra trots att jag mejlade samma dag som beställn. NEJ det går inte. Då sa jag att dom får stå kvar på trottoaren och jag förlorar dom och redan betalda pengar sa jag. Har ingen som kan ta upp dom en trappa. Tack för mig! Dom svarade bara att hoppas det ordnar sig…OK, det är 2016 och man kan inte samma dag ändra sin beställning. Men jag får hjälp av Jörgen när dom ringer mellan 8-17 på fredag. Annars får jag muta den som kommer. Dottern erbjöd sig också men behöver väl pirra och hon jobbar ju…Om jag står med kryckan så kanske “han” tycker synd om mig? Så betalar jag lite propina va?
Lötsjön…., inte kommit ner hit sen Marga var här!
IMG_6187 (1280x944)
Marga ja, och systern Birgitta har nu skaffat sig ett hem i Torre. I Nueva Torrevieja och under en kändis 😀 Båda bostäderna såldes tillsammans och har dörr emellan. Stooor uteplats. Grattis till ett bra köp!! Inte långt från Syrris och Lex, Ditte och resten av gänget. Och nära Bar Carlos, Mundo, Torreoro och ShangriLa.
Vilken tur för A-K att hon får så goda grannar…varken super eller röker hahahaha… 😀
IMG_3026 (640x480)

OK, i dag så kommer “lilla” J (snart 15) hit och ska äta med mormor. Får väl gå ut så hon får god mat kanske…Roligt att se henne och höra läget.

OK, ja så här blev det, inget spirituellt alls men min vardag här. Ska sätta mig i solen på balkongen nu. Har en timmes sol kvar innan den springer om hörnet och sen får det bli lite fart här innan storbesöket 🙂

Kram P ♥

22 reaktion på “Torsd 30 juni, sol 26 gr ☼☼♥☼☼

 1. God förmiddag!
  Ja, du verkar ha det riktigt bra och det är ju så tilvaron ska vara. Kul att Susan har varit “golvdirektör” i ett par dagar för lite sällskap är bara trevligt. Win-win situation för er båda!
  Hoppas nu att Mr Boxer ska fungera. Behöver kanske tid på sig. Vi har u bara det vanliga utbudet och hinner knappast med det.
  Visst är det roligt att köpet nu är klart för M&B, en hel del att göra men projekt ät bra. Och utbudet av restauranger är väldans bra i närheten. Nog så viktigt.
  Önskar dig och J en trevlig dag tillsammans.
  Kram!

 2. Hej Ditte!
  Verkar som att ni kommit hem nu väl? Gick bra antar jag.
  Ja det är jättekul att dom “bor” här också 🙂
  Ja Boxer ja…Jag hade ju bara 1, 2 och 4…Hur kul? Sport i alla tre i bland.
  Jättekul att köpet är klart. Jo det finns alltid att göra men ofta kul om man orkar.
  Annars får man ta hjälp. Området gillar jag verkligen, nära till allt men ändå lite “vischan” 🙂
  Tack detsamma till er! P ♥♥

 3. Hej P!
  Vad roligt att du träffar Susan och Jörgen lite nu och då! De är ju så pigga och trevliga 🙂
  Och vilken tur att A-K har fått så bra grannar 🙂
  Kram

  • Hej Ami!
   Ja det är ju “gamla” bekanta sen ett bra tag och kul är det att dom finns här också 🙂
   Ja A-K har tur där är jag säker på 😀
   Kram P ♥

 4. Hola P!
  Du verkar ha det bara bra och återinstallerat dig väl i Suecia! Och på sommaren är det ju toppen! Till hösten är det ju bara att dra ner till Torre några svängar igen! Roligt att se Lötsjön, jag tog exakt samma bild när vi var där för ett tag sedan. Fint där!
  Kram
  Fia

  • Hej Fia!
   Jo visst har jag det bra men trist i bland. Men det är ju vad man gör det till. Inget att klaga på.
   Jo så klart blir det en sväng ner. Ska mycket till om inte det
   blir av 🙂
   Ja Lötsjön är en fin oas i stan absolut!
   Kram P ♥

 5. Underbart att bli överraskad av energi! Då får vi nåt kul att läsa! Typiskt att du ska behöva “fajtas” både med herr Boxer och Mr Leverera! Där blir det energiåtgång tror jag. Men du lyckas fixa allt till slut i alla fall! Ja du, vilken enorm tur vår granne ovanför har! Hahaha! För att inte tala om turen för grannarna under! Är det det som är win-win? Tror så. Kram!

  • Hej Marga!
   Ja fast den var väl inte av den starka sorten 😀
   Ingenting går på räls här hemma. Man kan tro det är Spanien 😀
   Nej fixat det har jag inte, fattas mina viktigaste kanaler 🙁
   Men ska ringa i morgon. Man ska ominstallera boxen sa chatten 🙂
   Hur då?
   Ja ni har tur där på Matilde 🙂 Fast vi vet ju inte vem som bor till höger ovanpå 🙂 Fast det vet ju A-K förstås 🙂
   Kram P ♥

 6. Hej!

  Vi har Telia som TV-och internetleverantör, svindyra!! Vi betalar ca 1400 kr i månaden för TV, internet och Spotify. Får väl skylla oss själva när vi har “extra allt” hockey och allsvensk fotboll, Svindyrt!!! Har fått sk stadsnät i huset och kan sänka våra internetkostnader betydligt. MEN det är det där med tekniken. Får ta tag i detta i höst, Om du vill ha Elitseriehockey måste du ha C-more+ Max och det kostar. De vet precis vad de ska göra för att plocka folk på pengar!

  Ha det så bra i Estocolmo

  Lotta

  • Hej Lotta!
   Usch vad dyrt!!! Dyrt och vara sportfantast också 🙂 Tur att jag slipper 😛 Ja goda affärer gör dom på sportglada 😀
   Kolla stadsnätet nu…kanske går lika bra 🙂
   Tack! Ha det så bra själva! Kram P ♥

 7. Hola! Ja, svettiga arbetspass är det på Varma golv! 🙂 Har börjat skoja med Jörgen om att han bara har hittat på att han har ett företag – kunderna kallar jag numera för Mållgans. Du vet vad jag menar om du “kan” din Alfons Åberg och hans låtsaskompis. 🙂 Skämt åsido – de flesta kunderna beställer ju via telefonen som Jörgen har medkopplad och oftast får de grejorna direkt utkörda från leverantören. Jörgens lilla lager är ju mer “nödproviant” om det skulle fattas saker som de inte har räknat med.

  I morgon är Jörgen där fram till 13 och sen är jag kontorschef resten av dagen. Vår “ringöverenskommelse” gäller fortfarande men efter 13 får du hålla tillgodo med mig! Men jag är stark!! 🙂 Kanske får jag en stunds kaffesällskap på eftermiddagen om logistiken har funkat?

  Har träffat A-K en kortis idag innan hon försvann ut på kryssning. Hade ett paket till mig som jag ska ta med till sommarstugan i juli. 🙂

  Kram från Åsöberget

  • Hej Susan!
   Ja väldigt kämpigt där på VG 😀 Men som tur är så är det inte det som firman tjänar på som du säger. Han har ju iaf fullt upp 🙂
   Vaya, vaya!! Hur ska du klara av detta då? Hoppas dom kommer före 13. Pirra behövs säkert…Ja vi får se.
   Hör av mig. Ja så klart det blir kafferep sen 🙂
   Just det, A-K är på kryssning 🙂
   Kram P ♥

 8. Hej Preciosa!
  Ja det är verkligen kul för M&B! Det blir nog jättefint när dom har fixat i ordning de båda lägenheter i huset! Kul för A-K också att få nya grannar!
  Vad roligt att du fick besök av “lilla” J igår!
  Alltid trevligt att träffa Susan & Jörgen!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 9. Hej Carina!
  Ja jag var sååå sugen på dom där men man ska ju ha pengar 😀
  Blev billigt också. Ja roligt för A-K! Får väl vara där samtidigt 🙂
  Ja “lilla” J som är över 1.70 nu förgyllde min dag. Dock har jag ischias i dag för vi satt och försökte fixa datorn som jag köpte av Rajje. Hårddisken var full till 100% med en massa program…vi fattade ingenting. Men fortfarande seg men finns mer att ta bort.
  Ja S o J är aldrig fel att träffa. Vi har kul!
  I dag ska byråerna komma. Har mutat chauffören att ta upp dom hit ock inte bara ställa dom på trottoaren.
  Kram P ♥
  PS. Dom var omonterade så jag är på ruta 1. Han fick dricks om hette duga och så sa han att jag såg ut som 60 bara 🙂 Hemma i Turkiet ser dom jättegamla ut vid din ålder sa han hahaha…Ja dom är för gulliga dom små liven. DS.

 10. Hej P!
  Kul att du får lust att rajta lite om livet i Sumpan. Förstår att det kan kännas lite tomt utan alla fikastunder som du har när du är i Torrevieja. Du träffar ju betydligt mer folk när du är där!
  Vi har bytt postadress nu och flyttlasset går på tisdag. Vi skulle komma till en flyttstädad lägenhet men tyvärr fick jag göra om alltihop. Köket var en katastrof. Den som “städade ” hade inte dragit fram spisen och inte gjort ren den. Ej heller badkaret för “det rann vatten på golvet och jag blev våt om fötterna”. Suck!
  Men nu är det gjort och det känns bra!
  Ha det bra i sommaren som faktiskt är kanonfin i år, tycker jag! Stor skillnad på förra året då det regnade ända tills sista dagarna i juli.
  Kram Anita

  • Hej Anita!
   Ja visst är det mer liv där nere men det kan man faktiskt ha här också, beror på en själv 🙂
   Nej bra städat har jag bara haft en gång när jag flyttat. Övriga var hemska. Inte bättre i Torre när jag hyrde här och där! Milde tid!
   Verkar inte hänt så mycket sen Lubbe kom ut om Lort-Sverige 😀 OK det var 1938 och man hade inte tillgång till så mycket vatten i statarlängorna och andra bostäder.
   Ok, men nu är det klart och ni kan flytta…Bra det!
   Ja det har varit fint här tycker jag, lite regn då och då men vad gör det? 24 gr i dag också.
   Kram! Hälsa Björn!
   P ♥

 11. Kul för A-K med så trevliga grannar! Och kul för Susan att få lite sällsis när hon sliter så dant på sommarlovet 😉

  Men så osmidigt med den där beställningen! Och jösses vad dyrt med lite bärhjälp… Hoppas det ordnar sig till det bästa 🙂

  Ha en skön lördagskväll!
  Kram

  • Hej Ama!
   Ja verkligen roligt! Och för mig att Susan är här i närheten ofta 🙂
   Ja vi får slita hårt där på VG…
   Jo beställning är tydligen inte min starka sida. Och jag har öppnat en kartong men stängde locket fort…Inser att det där klarar jag inte av. Alldeles för mycket delar 🙁
   Dessutom sa Boxer att jag inte kan få alla 64 kanalerna som lovats i 2 veckor och inte ens dom tre som fattas av vad jag beställt.
   Fel på antennen på taket antagligen…och prata med hyrestanten (86) gör jag inte. Kan ha en egen antenn trodde han men orka mer kablar…nej det går bort men saknar den bästa jag ville ha. Nr 8…
   Kul. Fast baggis kan man ju tycka…Har ju haft bara tre kanaler i 7 år Och i Torre bara spanska 🙂
   Tack detsamma!
   Kram P ♥

 12. Hej P
  Ja, det är ett fint område uppe vid A-K. Och inte är det så långt ner till stranden heller.Det har jag inte här i mitt nya boende heller. Det är inte många minuter ner till havet. Jag trivs i Skåne, men saknar Stockholm ibland. Men jag saknar Torre ännu mer.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja det är ett trivsamt område och nära till det mesta.
   Bra att du trivs i Skåne men klart man längtar till hemtrakterna också.
   Och Torre. Sånt är livet. Es la vida.
   Just nu längtar jag efter en monterare som kan montera mina byråar 🙂 Ska kolla med firmor i morgon. Så det är ur världen och .
   man får lite ordning i lyan. Less på att snubbla på saker 😀
   Ni får åka ner till Torre efter sommaren!!!
   ¨Kram P ♥

 13. Gokväll
  Full fart med både det ena och det andra för Dig. Hoppas det ordnar sig med Boxer och byråar 🙂
  Tack för att du tipsade om lägenheterna under mig till M&B.
  Jag ser verkligen fram emot att få dem dom grannar. Tyvärr är jag varken rök- eller vinfri och hoppas det är ok för M&B 😀
  Det var kul att träffa Susan som hastigast i torsdags.
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Full fart är ju synd att säga. Ganska segt mellan varven.
   Ja kul att dom nappade på bostäderna. Jag tyckte dom passade så bra för dom. Trevliga grannar! Röka ska du väl sluta med eller hur? Nu har det gått för lång tid…Inte för att dom störs men du ska vara rädd om dig själv!!
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *