Sönd 17 juli, sol 27 gr ☼♥☼♥☼

Gokväll!
Vädret i Torre verkar vara varmare än vad sajterna säger. Hör och ser en del klagan 😀
Förmodligen luftfuktigheten som är jobbig.
Gammal bild 🙂
IMG_4739 (640x479) (640x479)

Har ni hört talas om det nya spelet Pokémon? Såg två personer nedanför kyrkan som såg helt förvirrade ut. Dom stod där med sina ajfånar och glodde i dom och omkring sig. Allvarligt talat så såg det inte klokt ut. Tänkte att dom inte hittade vart dom skulle först 😀 Men vem är jag att döma? Vet inte ens vad Pokémon är för nåt 🙂
Nu stod det i tidningen att det inte fanns en enda Pokke på hela Kungsholmen…Virus?
***********************************************************************************************************
Ja och så ser jag på Ullared på TV…53 olika schampo och folk irrar omkring. Mest så utropas det i högtalaren om borttappade barn,12 st var det och nr 2 var visst bottappade män 😀
Ja och så är det i princip krig i Europa…Och USA och ett antal andra länder. SydSudan tex. Ja vilken värld vi lever i. Min J och jag satt på Princess en stund efter att ha varit på Myrorna och i Chinobutiken som poppat upp på affärsgatan. Hon fikar inte. “Det är onödigt”.. Jag tvingade henne gå in och hämta en latte och en bulle till mig i a f.
Vi pratade om världshändelserna och kom fram till – ja hon…”varför skaffade man barn”…Ja det sa hon efter att jag sagt att jag “som tur är” så gammal så…blablabla…
Ja man kan inte bli annat än pessimistisk i dessa tider. Man törs knappt sätta på TV:n på morgonen.
Jag har nu blivit allergisk mot vissa ord: Polarisering och säkerställa tex. Och att man hela tiden säger att “vi ska leva som vanligt”. Inte vara rädda “Dom ska inte vinna” typ.
Alla kriminologer som man nu hört i TV säger att det finns 1000-tals självmördare och bara i Frankrike minst 4000…Hur vet man det?
Förresten har jag alltid undrat varför man åker till Turkiet…Deras dåd mot kurderna tex.
Osäkrare land på nära håll finns ju inte. Chefen verkar ju helt desperat, syns på TV.
Music Loving SmileyNej på med skygglapparna nu och tagga ner och var glad.
********************************************************************************************************
Trevligt har jag haft det…kommer inte i håg när…Marga och Birgitta dök helt plötsligt upp en kväll!! Överraskning. Dom var på väg hem till Furuvik/Gävle…Tog en omväg om mig här. Vi gick till Wayne´s Café i nya fula höghuset här nära mig och som har virriga balkonger som bländar folk så grannarna kan inte titta ut genom fönstren 🙂 OK, en parentes men det var det enda fiket som stängde kl 20. Andra stänger kl 18 el 19.
Alltså det är sommar, hallå!!! Solen sken och skönt ute…Ankdammsaktigt va?
Här har jag stulit en bild från Carina på Marga och Birgitta:) Horst får vara med också.
Har ingen ordning på mina bilder som ni vet 🙂 Tack Carina!
Tack Marga och Birgitta för att ni kom förbi och hälsade på.
marga (2)

Ja och så kom Anita och Lotta och hälsade på i fredags! Skojigt också! Dom kom swischande med Anitas röda fina Clio. Hon hade ingen konst att hitta hit heller 🙂
Vi åkte ner till Café Boullan och dom har bästa latten som ni nu vet 🙂 Budapest också, ingen Napoleon denna gång…Sen gick vi till Chinon och handlade en väska:
IMG_6326 (640x480)
IMG_6327 (640x480)
Blommorna i Sumpis är inte lika fina i år…ny stadsträdgårdsmästare? Lite fina, jo.
IMG_6329 (640x480)
Vädret här i min del av Svensklandet har varit jättebra. Lite regn i bland men mest sol/moln och 20-25 gr.
Mina pellisar har tagit sig, dom var ju inte nåt vidare fina vid inköpet men med ett par gröna dedos (fingrar) så har dom börjat blomma. Och så har jag satt två skott som jag fick stjäla hos Varma Golv 😀 Tack Susan och Jörgen! Men dom lär dröja innan dom rör på sig i krukorna. Satte dom utan rötter 😀 Ni ser att underhållet på huset är eftersatt…balkongen är rostig. Kanske dimper ner snart 😛 Kom ihåg att begära stort skadestånd om jag bryter nacken 😀
IMG_6331 (640x415)
Tog en bild genom fönstret också…har lite trångt på la terraza 😀
IMG_6336 (640x480)

OK, nu vet ni…än lever tanten. Men gör ni? Det vill vi bloggare veta 😀 Tiden går fort. Snart är juli klar också! Sen så är semestrarna slut här hemma och dom börjar i hela Spanien. Då blir det ännu mer trängsel i Torre. Men folk står ut. Sol och bad=kul men tyvärr ståplats på las playas.
Nu kanske det ska bli förbjudet i Torre att köpa av säljarna på strandpromenaden. Nu är dom ju inte så många i Torre längre efter “kriget” mot dom 2012 men iaf. Böter ska det bli och dom är aldrig låga i det landet. Vamos a ver. Tur att man inte har köpbehov av “märkesvaror” 😀

¡Hasta luego! P ♥

28 reaktion på “Sönd 17 juli, sol 27 gr ☼♥☼♥☼

 1. Tack för ditt underbara inlägg! Härlig blandning av humor och allvar. Ja du, skygglappar på så man orkar med världen. Så skrämmande det är! Förstår din Js ord om barn. Tänk vilken tur vi har som klarar oss utan märkesvaror! Hahaha! Kram!

  • Hej Marga!
   Tack för det och att du läser! Ja det blir bara värre och värre en el mundo 🙁 Ja det är klart hon undrar hur det ska bli för glinen hon har. Hur blir framtiden typ?
   Ja jag har nog aldrig köpt nån märkesvara, inte ens falsk.
   Fast visst ville man väl ha vissa jeans när det begav sig? Levi´s?
   Kram P ♥

 2. Jo, jag lever 🙂 Här i Alarcón har det varit en behaglig temperatur, och nu på morgonen känns det till och med lite kyligt i luften – skönt!

  Ullared… Den som ändå fick åka till Ullared… 😉

  Jag trodde att det redan var böter på att köpa av dom som inte har tillstånd? Men nu verkar dom ändå slå på stort och bötfälla allt dom kan komma på. Fast alla böter är faktiskt inte så dyra. Det kostade bara 27 euro (eller nåt sånt) att köra i bussfilen en söndagsmorgon i ett alldeles biltomt Granada. Haha! 🙂

  Ha en bra start på veckan!
  Kram

  • Hej Ama!
   Jo jag följer er på resan. Alltid nyfiken och googlar på orterna 🙂 Jaså det är inte så varmt där!! Bra!
   Aldrig att jag skulle sätta min fot i Ullared…alltså affären. Nunca en mi vida nu när jag sett program 🙂 Fy! Du gillar väl inte trängsel och köer?
   Nej det är inga böter i Torre men andra orter tror jag. Alla 2800 kommunerna stiftar ju egna lagar – också…
   27E ja på två pers går det ju an 🙂
   Tack detsamma! Kram P ♥

 3. Hej P!
  Så fina dina blommor är på balkongen!
  Och visst är det roligt att träffa vänner och gå ut och fika 🙂
  Ha en bra vecka!
  Kram

  • Hej Ami!
   Ja tack fast jag är inte så nöjd med pellisarna. Tog tid att få en blomma på dom. Få se vad skotten ger, är samma sort som den ni har nedanför er fast rosa i stor bytta. Kvalité. 7 år gammal present av Cata. Misskött… Nu är det nog för varmt i Torre för pelargoner.
   Ja det är kul med besök, blir trist annars!
   Kram P ♥

 4. Hej

  Kul att läsa lite om hur du har det. Jobbar denna vecka och har semester nästa, en vecka bara. Tänkte ta en liten tripp till Tyskland då med någon övernattning. Får vänta ända till 16 aug innan vi åker till Torre. Lite utspridd semester iår. Vi var i Barcelona i maj, trevlig stad men lite för stor tyckte vi:)

  Ha det så bra i huvudstaden
  Kram Lotta

  • Hej Lotta!
   Ja jag försöker håll bloggen vid liv 😀 Kul att ni tittar in!
   Kul med en kortis till Tyskland. Varmt i Torre när ni kommer ner 🙂
   Men man överlever…på nåt sätt med AC 🙂
   Jag har inte nån längtan till Barcelona. Kanske för att dom vill ur Spanien och pratar oförståeligt 🙂
   Tack och ha bra resor nu framöver! Kram P ♥

 5. Kul att “se”dig igen! Ja det hemska i världen måste man försöka leva med, vad annars göra!
  Glädjas åt vår fina sommar kanske! Nån regnskur då och då är ju bara skönt, och viktigt för naturen! Jättefina pelargoner du har! Jag har också flera stycken på altaner o glasrummet. Jag har också fattat att man sätter skott direkt i jorden. Gjorde fel först!
  Ha det fortsatt bra! Kram.

  • Hej Fia! Tack detsamma 🙂
   Ja man kan ju bara sitta och gapa över sakers tillstånd 🙁 Och man måste ju säga att män tar sig friheter att ta livet av massor med människor. Överallt. Bestialiska typer 🙁
   Ja sommaren har varit bra hittills hos mig i alla fall. Pellisarna ser väl bättre ut nu än innan. Trodde dom inte skulle ta sig.
   Skotten blir spännande. Man får glädja sig åt det lilla.
   Tack detsamma till er! Kram P ♥

 6. Hola!
  Här görs inte så mycket. Vi är förkylda om vartannat. Inte kul!
  Orkar varken med sol eller pool.
  Har precis vattnat mina uteblommor. Inte lika fina som dina.
  Visst är det en otäck värld vi lever i. Tyvärr så kan vi inte göra så mycket åt det.
  Just nu är min sons kompis nere i lgh.
  Han var med oss i Torre 1987 och 1988, så han lär inte känna igen sig 🙂
  Kul att det kommer lite vänner på besök till dig så du kommer ut på lite gofika.
  Har varit till Ullared en gång och det var en gång för mycket.
  Sen kan man ju undra var de hittar alla konstiga människor som är med i programmet. De svärande systrarna är ju förfärliga 😀
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Det var inte roligt. Borde ju gå över nu. Min granne ringde in och sa att hon hade blivit förkyld också nyss. Hoppas jag inte fått hennes då.
   Ja hemsk värld är det. Man kan bara titta på….
   Ja det är kul att man får besök här. I morgon får jag ett nytt 😀
   Ullared skulle ju inte kunna bli ett program utan vissa huvudpersoner…Ja dom svär men det gör jag också men f ö är vi väl inte lika hahaha….F ö skulle jag ju inte vara med i TV 😀
   Krya på dig/er! Kram P ♥

 7. Ja. världen kan vi inte göra så mycket åt just nu, men rädd tänker jag inte vara. Visserligen har jag bara tidigare varit i turkiet ett par gånger, men jag har inget behov av att åka dit nu. Finns så mycket annat. Men terrorn kommer inte att stoppa mig från att bvare sig resa till Frankrike eller Belgien eller andra länder om inte UD avråder. Är nog fostrad så att” friheten den tar vi, den värderar vi och den bevarar vi”.
  Men just nu i sommar blir det inga resor utomlands, undantag kan uppstå.
  Kul med besök men trist att Sumpan har blivit en sovstad där mycket stängs tidigt. Eller kanske har det alltid varit så.
  Din balkong är verkligen fin och en skön oas att sitta på dessa vackra dagar.
  Jag har absolut ingen längtan till Torre nu i sommar för här hemma passar mig vädret så mycket bättre nu och det finns så mycket att göra och en fördel är att det är lagom varmt öfr att orka göra roliga saker.
  Stor kram!

  • Hej Ditte!
   Nej jag går inte omkring och är rädd men vistas ju å andra sidan inte i stora folksamlingar direkt. Nästan aldrig och åker inte kommunalt heller. Men det är synd om alla föräldrar nu som förlorat sina barn och andra anhöriga. Livet är förstört.
   Sumpan har nog aldrig haft öppet så länge nånsin, har andra småorter i Sverige det tro? Trist när det är sommar tycker jag.
   Nej Torre är inget alternativ för mig heller. Har ju varit några år i juli-aug där och det räcker. Vidrigt.
   Kram och vi hörs snart 🙂
   Kram P ♥

 8. Hej P! Kul med en liten rapport från Sverige .Det har faktiskt varit lite svalare här nere de sista dagarna men det är bara skönt ,2veckor kvar sen blir det svenskt sommarväder . Kram Per & Annelie

  • Hej Per och Annelie!
   Jaså svalare! Nu läste jag om att det ska bli varmare så ni får väl en bastudos innan ni åker hem 😀
   Hoppas vädret blir bra hemma men det gör väl inget med lite svalka i början 😛 Man får ju överdos av sol i Torre 🙂
   Kram P ♥

 9. Såg mysigt ut på din balkong!
  Det såg ju fint ut med blommorna i Sumpan.
  Ja vi lever, skönt att vara hemma igen (trots att vi gillar sol/värme) och vi njuter av den svenska sommaren.
  Kram och vi hörs snart

  • Hej Carina!
   Ja det är mysigt med balkong om än lite väl liten. Man får vara glad att man har ett bo 😀
   Ja här är det så skönt väder tycker jag. Perfekt!
   ¡Si hasta luego! Kram P ♥

 10. Hej P!
  Här kommer en liten hälsning o tanke från Skåne! I parken o på stan irrar ungdomar runt med näsorna i sin mobil på Pokemon jakt. Haha, det ser roligt ut o de får mycket motion! 🙂
  Nu ska Pelle o jag åka till Kiviksmarknad, det hör liksom till sommaren, sen flyger vi söderut några veckor! Clownkram o ett stort soligt leende :))

  • Hej Camilla!
   Ja tack för den!
   Jo folk irrar omkring som yra höns 😀 Men bra med motion som sagt istf att sitta inne och vara soffpotatisar 😉
   Ok, ni åker i väg. Undrar om det är samma ö som vanligt?
   Kram P ♥

 11. Hej P
  Trevligt med ett inlägg från dig. Vädret är ganska behagligt här nere i Skåne. Undrar om jag skulle tycka att det är för varmt att vara i Spanien på sommaren. Ett par veckor skulle nog gå bra, men det är tveksamt om jag skulle tycka att det är behagligt om det är hela sommaren. Vår lägenhet har också balkong. Jag tror att jag skulle ha svårt att undvara den. Det finns t o m en blomma på den. En sån där växt som klarar sig utan vatten i flera veckor.
  Kram

  • Hej Annika!
   Tack! Ja jag tror att du skulle tycka det är för varmt 😀 Det tycker ju alla – i augusti i alla fall. Nån enstaka har nog småfel på termostaten och kanske tycker det är behagligt 😀
   Augusti är olidligt 🙁
   Ja det är skönt med balkong, antar att er är större 🙂
   Kram P ♥

 12. Hola P, jo vi lever och frodas! Vi är faktiskt nere i torre nu och njuter av bad och sol…ingen cykling för mig denna tripp då axeln inte är bra ännu!
  Jo! Vi kollar in på din blogg rätt vad det är, men med barnbarn och annat så hinns inte så mycket med…kan inte förstå hur jag bloggade nästan varje dag ett tag i början?? Var fick jag den tiden och orken ifrån?
  Hur som helst så ska du ha det så bra och vi skickar stora kramar till dig från Torre // M&M

  • Hej Mats!
   Ja det var då för väl! Ok, ingen cykling…ja man får lida i bland här i livet. Hoppas du blir bra snart!
   Jo jag har läst om barnaskaran 🙂 Förstår att ni har fullt upp och även med jobben.
   Kramar tillbaka till er! P ♥♥

 13. Hej svejs på dig…härligt att höra att allt är ok.
  Äntligen har det blivit lite sommar här hemma, har kunnat cykla till jobbet hela veckan:). I måndags var det 11 grader på morgonen och idag torsdag var det 16.8 så det artar sig;)

  • Hej Jeanette!ag blir de
   Tack det är OK här. Man vänjer sig vi lugnet poco a poco 🙂
   Just i dag blir det nog varmare än jag gillar. Ska på utflykt 🙂
   Ha det så bra och hälsa Rajje och hoppas foten är bättre!
   Kram P ♥

 14. Hej P!

  Det är väl en alldeles underbar sommar vi har här i Sthlm! Vi njuter för fulla muggar och igår var vi ute till havs med Birka Paradise! Havet är så otroligt vackert!
  Flyttkartonger står ännu ouppackade men vi har ju tid att ta itu med det sen!
  Björn håller på att installera tv.n just nu.
  Tycker att din blompotta utanför är väldigt fin! Här i Handen har de mycket blomplanteringar, mycket mer än jag kunde se i Täby faktiskt.
  Kul att du skriver lite även om inte var dag längre.
  Ha det!
  Kram Anita

  • Hej Anita!
   Ja det har och är så fint här hemma!
   Ok, båtresa är ju vackert också. Packa upp finns det ju tid med 🙂
   Blomplanteringar i Sumpan har varit berömda och är väl fortf fina men varit vackrare.
   Tack detsamma! Kram och hälsa Björn! P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *