Månd 3 okt, sol, 26 gr ◙♀◙♀◙

¡Hola!

Jag antar att det är 25-26 gr. Har ingen termometer men fryser jag inte så är det 25 gr 😀 I dag slapp jag sätta på AC:n för första ggn på morgonen. Alltså är det höst 😀
Torrehöst alltså. Lite lojt badande och solande människor. No estrés 🙂 Ni fattar.
img_6645-640x469
Okristligt tidigt ute i dag. Vi (Lex och jag) lovade följa med till Sabadellbanken då Birgitta inte fick ut några pengar vid automaten men reggades på kontot. Jag tänkte jag tar med Lex som brukar plöja sig fram om det är kö. Han gjorde som jag trodde gick på sidan om kön till nån där bakom. Jag hann inte se hur han gjorde 😀 Men vi fick ingen succé hos den damen som f ö var samma som gav mig 600E i handen när jag hade samma problem för några år sen. “Man ska reklamera till sin bank” sa hon. Ändrat då sa jag.
Tror hon sa nåt om att “jo att man måste det nu”…När jag gjorde det så tog det 9 dagar för Swedbank att svara mig. Dom visste inte att jag redan fått pengarna….
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
Ett är då säkert. Ta inte ut pengar i bankomat på en helg…Det var ju t.o.m marknadsdag så kassan var väl tom men det kunde “dom” ju inte erkänna.
Men det var kul ändå för då kunde vi gå och förlusta oss lite sen ….Ja jag hoppas det löser sig förstås. Men vi fick lite tid med tjejerna 😀
IMG_5963 (640x480)
Marga, Birgitta och Rebecka (som inte var med) på bild på “fel” ställe…vi gick till El Barco och fikade efter banken. Trevligt! Morgonfika 😀 Andrea var där med sin allt rundare mage. Hon tänker redan ta ledigt ända till hon får sin niño. Ja pojke är det. Och i februari. Och dessutom 2 år till!! Dom är från Rumänien ursprungligen. Mannen har bra jobb, kanske det är kommunen…Har stooor last/arbetsbil och grönorange kläder. Man har ju bara 4 mån barnledighet här i Spanien annars. Kanske hennes kocka Lordes håller ställningarna. Portugal är hon ifrån. Hoppas det, hon är bra tycker jag. Revbensspjäll på gris i dag sa dom. Till lunch alltså.
************************************************************************************************************
Så gick vi till Ortopedía på Antonio Machado och kollade lite saker. Dom hade roliga kryckor 😀 Och käppar med huvud på…hur man nu håller i dom men tror det är för fiestas kanske…nåt symboliskt. Marga hittade det hon ville ha och sen fick jag åka med i den stora fina röda bilen som hon köpt. Wow!!! Cross Country nånting 😀 Tack för i morse chicas!
********************************************************************************************************
F ö vad har hänt?  Dålig på att ta bilder…Jo Ditte bjöd Syrris och mig på fika på Keeper!! I går. ¡Gracias Ditte! Tänkte gå till InaE men dom höll på att stänga. Söndag där tydligen 🙂 Vilodag.
Tog jag nåt foto?…Chokladtårtan på Keeper var suverän!! No. Stressiga camareros där måste jag säga. Man hann inte sätta sig förrän dom frågade om vi visste vad vi ville ha 😀 Så kom en till…OK…Jag sa att “no tenemos prisa” två ggr. Vi har inte bråttom 🙂
Bra utsikt fick vi sen på hemvägen.
img_6646-640x480
Jag drog i väg ända upp till Torreoro. Fick sällskap av Ditte som bor åt det hållet. Hungrig…klockan var 17…Lex väntade. Jag tog en tortillabit, 2 albondigas, lite tomatskivor. Himla gott. Lubinan som låg och skramlade hemma fick jag äta i dag 🙂 Det fläktade så skönt där på Torreoro. Mer folk där numera tycker jag. Långbord med – som jag tror – holländare el belgier.
Jag hann nagga på maten på bilden och Lex skrattade åt det…”att du aldrig lär dig” typ.
img_6647-640x480Inte mycket att se men himla gott…
**************************************************************************************************************
Vale! Nu har väl mina Giggabajtar sinat…
Lite sorgligt att PSOE (Sossarna) har kris i Spanien…Partiledaren avgick. Han ville inte släppa fram högerledaren som inte får majoritet men kunde har fått regera ändå om S lagt ner rösterna. Ja så nu får vi se om dom mörkblå kan bilda regering eller blir det nyval för 3:e ggn? Dyrbart…Inga beslut kan fattas fortfarande….
Han var rätt snygg i alla fall om man nu får vara ytlig 😀 Men det hjälpte inte…Man måste var intelligent också…eller snarare taktisk kanske 😛
pedro-sanchez-1Adiós! Fast jag tror han ställer upp till omval 😀 Envis. Mot en tjej som är bossen i Andalusien. Susana Diaz….

¡Hasta luego! P ♥

 

12 reaktion på “Månd 3 okt, sol, 26 gr ◙♀◙♀◙

 1. Hola och hej P!
  Ja! De grader du “antagligen” har emotses å det bästa!! 🙂 När läser jag av termometern nu, har de “skickat hit” hela 6.9grader 🙁 Men väskorna är packade (till maxvikt denna gång) imorgon kväll lyfter vi mot värmen i Torrevieja 🙂 Det ska bli ljuvligt!
  Vad trevliga dagar du har! Det tänker vi också ha, vi kanske ses, det ska ju bli bloggträff.
  Kram
  Ulla

  • Hej Ulla!
   Ja det är inga dumma grader, gör inget om man får ta på sig en sjal eller nåt 😀 Blåste lite i kväll.
   Förstår att det längtas ner…
   Ja det blir säkert trevligt så trevliga som vi alla är 😀
   Kram P ♥

 2. Gokväll!
  Idag har jag vandrat runt mycket för att uträtta en massa. Bl.a gjorde jag ettt antal nya nycklar till grinden närmast porten. Hade sällskap av Ditte. Alltid trevligt att inte behöva gå ensam.
  Ang. lördagens bravader då Fia hjälpte mig så gick det bra 🙂 men de har inte hälsat Gomorron idag. Vem bryr sig! Jag har inget att skämmas för.
  Sitter nu på balkongen i mörkret, men vill inte tända upp där, då kanske div kryp kommer farande.
  Och som sagt Hasta pronto.
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Fint att du fick hjälp med ditt och datt 🙂 Bra att det ordnade sig och du hade ju kompetent hjälp!! Hon är modig Fia!! Och så spansktalande som är en förutsättning så det inte blir “no comprendo” 😀 Hade räknat med att dom inte skulle hälsa sen 😀
   Säger som jag brukar…alla kan inte gilla alla och som man blir behandlad kan man behandla tillbaka men på ett ärligare sätt.
   Kram P ♥

 3. Tack för hjälpen i morse och för en trevlig fikastund därefter. Har nu mailat min banktjej men hon tycks ha semester en vecka så jag mailade kontoret också. Får se om jag hör nåt imorgon. Ringer annars! Hoppas hela dagen blev en najs dag för dig 😀
  Kram!

  • Hej Birgitta!
   Ja hoppas det blir bra till slut efter deras ändrade rutiner.
   Trevligt med fika på El Barco blev det ju också 😀
   Ja jag vilade upp mig och gick sen till Torreorro och dit kom lite kamrater vid 18-tiden.
   Kram P ♥

 4. Tack för igår! Jättetrevligt att ses.
  Men jag förstår inte alls varför servitörerna var stressade. Vi är på Keeper ganska ofta på kvällarna och då är det inte alls stressigt med beställningarna.
  Chokladtårtan såg i alla fall god ut…
  Det här med alla partier och val i panien är klurigt och någon lathund finns inte. Kanske kan du skriva en. Skulle behövas.
  kram från terrassen .

  • Hej Ditte!
   Ja det var ett tag sen 🙂 På kvällen är dom väl utarbetade hahaha…
   Ja den tårtan var supergod, hoppas den finns en annan gång.
   Ja jag skulle kunna skriva en lathund hahaha…följer
   noga och så frågar jag Cata och Lex som förstår spanska bäst 🙂 Och dom är ju intresserade också.
   Kram P ♥

 5. Trevliga dagar ni har nu! Och temperaturen låter helt perfekt i mina öron 🙂

  Hoppas det ordnar sig med Birgittas pengar! Snopet… Borde vara banken som har ansvar för bankomaten som tar hand om det, kan jag tycka. Stämma av uttaget belopp mot dom pengar som finns (eller INTE finns) i bankomaten…

  Ha en härlig tisdag!

  • Hej Ama!
   Si los grados son perfectos 😀
   Ja jag fattar inte heller detta med banken men är väl nån sort ´ny “förordning”. Tid tar det iaf…Hon måste fylla i en blankett sa hennes bank och som måste gå med snigelposten 😀 Pank får man inte vara med den takten… 🙂
   Tack ja i dag blir det fest! Kram P ♥

 6. Hej P!
  Hoppas det ordar sig med hennes pengar!
  Och Keeper har faktiskt blivit lite sämre nu på sistone….de har annars alltid haft så bra service. Men de sista gångerna vi har varit där har det varit dåligt!
  Kram

  • Hej Ami!
   Ja det gör det säkert…måste in ett papper först 🙂 Per post…
   OK, Keeper. Dom kanske är utarbetade efter sommaren 🙂
   Kram och välkommen tillbaka! P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *