Lörd 29 okt, sol/moln 23 gr ♪♥♪♥♪

Gokväll!

Jag försöker komma på hur dagarna förflutit sen sist…Just nu så är det en tokig idé då jag har spansk TV på då det ska bli en andra röstning så Mariano Rajoy högermannen som regerar i partiet Partido Popular ev får fortsätta regera hela landet. Dom är så fruktansvärt ironiska och spydiga så hade jag varit honom så hade jag velat gå upp i rök 😀 Han har som katten 9 liv eller 7? Tänk att sitta och lyssna på detta. Och kongressen kokar av ilska och mumlande och protester beroende på vem som talar…Milde tid. Dom drar upp allt och då säger jag allt som hänt ang korruption och hur fattigt folk har och hur folk lider utan jobb och bostäder.
En talare visade upp kuvert…Ja PP har ju fått svarta pengar i kuvert. Sägs det…Värst hittills är katalanerna (Barcelona h-stad) …dom vill ju bli självständiga.
Men – vilka talare alltså!! Och så klart lektorn i statsvetenskap Pablo Iglesias som leder uppstickarpartiet Podemos som bildades 2014. 3:e största parti. Han hade MYCKET att säga, madre mía!!
img_6836-640x480Iglesiasimg_6837-640x469Rivera
Och så ett “mittenparti” Ciudadanos som har en ung advokat – Alberto Rivera…4:e största parti som bildades 2005.
***********************************************************************************************
Nu pratar en från ett kanariskt parti och hon är tjej och var kortfattad och trevlig 🙂
Men nu en annan kanarisk… herre… som fick stående applåder…och nu får jag sänka ljudet…Talmannen som är ett totalt humorbefriat stenansikte – det är en hon…har nu skrikit i 5 minuter “señorías, señorías, silencio” för att få tyst på politikerna som väl är 350 st som ska rösta…ja om Rajoy-Skoj ska få fortsätta regera…Han sitter hela tiden och vrider sina händer. OK, slut på reportaget…jag förstår inte allt dom säger förstås men intressant i alla fall. Har ni somnat? Blir väl hela natten om alla ska prata i 5 minuter och protestera. PSOE – sossar har lovat lägga ner lite av rösterna så det blir en regering.
Nu röstar dom redan!!! Dom skriker NO! Eller SÍ! Eller “ABSTECIÒN! Nedlagd röst.Tänk om nån säger fel 😀 Tror det är manifestationer utanför kongresshuset.
********************************************************************************************************
Nu kan ni börja läsa igen 😀
Ja inget annat än fika, mat och snack med vänner har hänt men det är ju trevligt. Vad annars skulle man göra? Ligga hemma och läsa böcker? Titta på TV? Det hinner man med på hemmet om man har synen kvar då. Sola och bada är förgången tid. Men skönt att sitta ute och även promenera nu när graderna är mer “normala”. Och prata, diskutera och skratta är toppen. Finns så mycket annat som man kan gråta åt så det blir över.
Lex och jag landade på Los Amigos när jag inte orkade gå längre…ja till Mercadona 🙂 Restaurangen ligger där på C/ Moriones innan Rastrillo. Kineser som har den eller iaf jobbar där. Lex år grillade sardiner och patatas Bravas, jag tortilla. Schysst mat.
img_6803-640x480
Nu skrek dom mitt förnamn på kongressen och jag ropade NO! Sen skrek dom Lex namn också. 3 ggr t.o.m, ja som heter lika…undrar vad han hade skrikit? Tror jag vet…
*****************************************************************************************************
img_6791-640x477Vi gick förbi här på C/ San Pascual där gamla Guardia Civil (mil.polisen) hade sitt högkvarter…Där längst bort har dom matutdelning till fattiga också. Stod en lång rad med Dramaten-kärror utanför men jag fick inte fota för Lex. Jag sa då att dom ju bara har ställt kärrorna där som dom gör när folk paxar plats på stranden. Finns ju ingen där…Han tyckte íaf att det var opassande…Jag är lydig….
Huset är fint och egentligen skulle jag skriva att dom ska bygga ett stort kontorshus här för vattenverket…Agamed. Ett hus i ett plan. Ska dom riva det här fina gula huset då? Synd i så fall…Dom har saker till playorna där också.
Vi hade ett ärende till “vår” comunidad som ligger vid Kyrktorget. Fikade där. Bra kaffe och muffins 😀
img_6793-640x479-2
I går blev en rekord fika/ätdag…Först på Café 27 med ett stort gäng…Cata, Rajje,Jeanette ,Göran, Horst, Carina och Syrris. Fanns ingen plats på ShangriLa. Marknad…
Efter det så drog Carina,Horst, Syrris och jag till La Mata. Lunch på Foodline.
Hyfsat denna gång, i af menyn som Horst och Syrris tog. Fläskfilé som “föll sönder”. Det är man inte van vid. Skosula brukar det vara ofta. Ja inte på Foodline då menar jag.
img_6807-640x477-2
Ja sen så blev det lägenhetsvisning med Rajje-familia…Träffade trevlige Antonio d y. Skriver det för hans far (byggmästare) heter lika 🙂 Vi kollade på två av deras. Dom är schyssta spanska mäklare enl min erfarenhet. Kommer ner lite Rajje-bekanta som kanske vill titta också.
Ja sen var tanten slut och orkade inte till Jijonenca trots att favo-camareron var där enl Syrris 😀 Måste gå dit innan jag åker hem i alla fall.
****************************************************************************************************
Ja i dag då…segt och ont överallt. Motion skulle väl passa bra…ajajaj…Syrris och jag släpade oss till Torreoro vid 13…Sura Mónica är numera otroligt trevlig…hon ropar mitt namn på långt håll !!!! Va??? OK, hon får bra propina. Men hon glömde vår beställning hahaha. Ställde sig att röka…fick syn på oss och slog sig i pannan och skrek “perdona me”. När hon kom så sa jag att som straff (castigo) får du sätta upp la sombrilla 🙂 Parasollet.
Hon skrattade åt det och gjorde som jag sa. Vi är polare nu…20 centimos kan man ju offra för vänskaps skull.
När vi gick hem så hörde Carina och Horst av sig…fika på Coffé & Tapa vid paseon.
Ja vi hade ätit hemma så det är klart att vi gjorde. Fantastiskt skönt där nere och havet var så blått!
img_6811-640x475
När ska dom göra om denna del av paseon då? Tyst om det nu…Inga pengar? Men det duger bra som det är. Fixa trottoarer och gator i stället. Min åsikt. Som är uråldrig….
img_6833-640x476
img_6822-640x480-2
Ja man har det bra här på ålderns höst. Inga krav som förr. ¡Estupendo!
Inte alla förunnat. Nån måste ju hålla uppe standarden med att jobba och stå i. Men det har vi ju redan gjort. Nu är inget sånt viktigt. Skönt.

Nu får ni kommentera flitigt om ni inte somnat men det finns en dag i morgon också 😀
¡Buenas noches! P ♥

18 reaktion på “Lörd 29 okt, sol/moln 23 gr ♪♥♪♥♪

 1. Lite av den politiska debatten har jag följt på tv. Med tonvikt på lite…
  Ja, dessa som väntar på mat med sina “dra maten” ser man ju ofta. Och det är ju bra att mat delas ut.
  Ja, dagarna går fort och det finns en del att fylla dem med.
  Fick en inbjudan igår av Turistkontoret till matfestivalen “Gastro Vega Baja” och har varit där idag. Jätteroligt! Och väldigt gott! Blev bjuden på att smaka på det jag ville.
  Bra spanskträning också.
  Visst har vi det bra på ålderns höst. Fantastiskt med möjligheter att göra i princip det man vill och när man vill.
  Jobbat färdigt har jag, men det finns en del roligt kvar att göra inom resesektorn och det gör jag gärna.
  Kram och natti!

  • Hej Ditte!
   Ja jag har svårt att hänga med men det var en “livlig” debatt minst sagt… ovanligt för oss svenskar.
   Ja det finns antagligen dom som inte skulle överleva här om dom inte fick mat utdelat. Sorgligt.
   Det låter kul med Gastro Vega Baja! Får väl läsa om det på din blogg.
   Ja den bästa tiden är absolut när man slapp jobba. Men det är en del som tycker jobbet är allt. Vi är olika 🙂
   Man ska göra det man tycker är kul och orkar med absolut!
   Kram P ♥

 2. Tack själv! Ja det blev verkligen en riktigt trevlig fika/ätdag igår!
  Vi och syrris var ju ner till Jijonenca på kvällen och fikade lite!
  Tack för trevlig fikasällskap idag med!
  Kram!

  • Ja det är ju kul att prata och diskutera och fika samtidigt.
   Vad skulle man annars göra om man inte idkar strandliv 🙂 Ute måste man vara så länge det går.
   Tack detsamma! Kram P ♥

 3. Gomorron!
  Oj, verkligen rekord i fika och mat!
  Saknar fikatilfällena och även att gå ut och äta.
  Iofs ska jag inte klaga. Var i Västerås i fredagskväll och fick jättegod mat och igår var vi på en höstfest som gick i tyrolerstil. Mycket olika korvar serverades med mos eller surkål ( smakade inte surkålen).
  Bekanta som vi träffade är sugna på att köpa ngt i Torrevieja, så vi ska träffas framöver.
  Ha det fortsatt gott och kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja man måste ju äta – och fika^- och bäst gör man det ute med kamrater 😀
   OK då är det inte synd om dig heller 🙂 Finfina fester!
   Ja det är många som vill köpa nu…rekord pratas det om 🙂
   Kram P ♥

   • Såg tidigare en 4:a, idag på en av saiterna på FB som jag tror ligger vid gamla kyrkan. Sänkt från 75 till 55000€.
    Otroligt billigt!

 4. Hola! Vilka innehållsrika dagar du har! Och den politiska debatten är fascinerande att följa! Jag hann se en del innan vi åkte!
  Nu fina höstdagar i Stockholmstrakten, känns bättre att komma hem då!
  Abrazos

  • Hej Fia!
   Jadå dagarna går 🙂 Man får vila när man kommer hem 🙂
   Ja politiken är lite mer livlig här nere…på gott och ont. Men nu ska det bli regering iaf för att PSOE fick böja sig. Tog ansvar säger en del 🙂
   Hoppas det fortsätter med bra väder hemma också.
   Kram P ♥

 5. Ja, nog är det trevligare att träffa folk och fika/äta/prata än att se på TV. Roligt också när det är så många här nere 🙂

  Vi kom på den “strålande” idén att vi skulle äta på Bar Carlos i fredags. HAHA! Inte den smartaste dan att sikta på det stället kan man säga. Vi gick hem och fixade mat istället 🙂

  • Hej Ama!
   Ja vad skulle man annars göra här nere i det fina vädret?
   Sola och bada går ju bort 😀
   Nej ingen restaurang i närheten har ju plats på på fredagar 🙂
   Bättre mat hemma i regel dessutom 😛
   Kram P ♥

 6. Nu åter hemma i höstsverige! Kom hem i eftermiddags efter påbörjad färd från Torre i torsdagsmorse. De har nu tillåmed hotat med snö imorgon här hos oss. Det är därför så x-tra härligt att läsa dina rader från livet i Torre som vi nu verkligen redan saknar 🙂 Då får man trots avståndet en härlig känsla av det härliga livet på dessa sköna breddgrader! Sååå kul att träffa dig och alla de andra där nere 😀
  Kram!

  • Hej Bittan 😀
   Ja vilken lång resa…skulle jag aldrig orka. Men ni är tuffa
   damer 😀
   Vädret hemma skrämde min dotter mig med. Hon
   skulle hämta mig men ska bli oväder sägs det. Hon har heller inte inte bytt däck 🙁 Ja nu blir det lite oroligt, kanske planen inte kan landa heller. Hoppas dom har fel…
   Ja det är härligt här nu…undrar vad man ska hem och göra?
   Ambivalent är ordet… 😀
   Kul att ni fanns här också och förgyllde vår tillvaro. Går flera flyg!
   Kram P ♥

 7. Hola! TAck för en trevlig fikastund med er två igår. Kul att vi hann träffas innan du åker hem. Hoppas nu resan går bra trots hotet om oväder! Kram/Anna-Carin o Krister

  • Hej Anna-Carin!
   Ja det var ett tag sen sist 🙂 Ni är ju kvar länge ni.
   Ovädret oroar mig…men kanske inte blir så farligt just där jag bor…el rättare sagt Arlanda…
   Kram till er också! P ♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *