Tisd 22 nov, regn/sol/ mulet ♣♥♣♥♣

Gokväll!

Ja det går fort här, dagarna bara försvinner. I natt regnade det som “alla” lovat. Bra det men ska bli mer…Det är ju vinter.
Hundar skäller här. Satt och tänkte på att en restaurangägare fick 3.5 års fängelse för att ha stört en barnfamilj med 100 dcb (64 inomhus) som bodde ovanpå. Det var i Brunete utanför Madrid.
I Katalonien fick en annan 6 år för samma sak. Folk måste uppsöka psykiatriker samt flytta. Förstår dom…hände ju mig 2007 när jag bodde i aticon med dom stora bestarna rakt över… Jag höll på att bryta ihop av sömnbristen. Nu är visst inte hundar ute på nätterna tror jag. Här är dom “bara” ute på dagarna till ca 22. En bunden. I dag har det varit ovanligt tyst…OK, klockan är iofs bara 20 i 20.
Gatan har ovanligt mycket hundbajs konstaterade Syrris och jag när vi gick den en dag. Antagligen rensar inte städarna så ofta här. Här är en som rensar i ledningar eller nåt 🙂
Bakom svarta garageporten sitter vovven…Han hörs nu igen…
img_6901-640x480-628x462
I söndags var vi ner på Deni´s och träffade en annan vovve. Molly som är en cockerspanielvalp. Matte är Maud. Carina, Horst och Syrris var med. Folk blir som tokiga när dom ser lilla vovven. Daniél hade inte tid att servera utan bara gosade med Molly 😀 Så kom en norrman i rullstol och han likaså men kanske inte helt nykter så han fick sluta hålla på med henne. Dom frågar inte om lov heller. Hon satt i en liten vagn 🙂
img_6925-640x480
Apropå vagn som väcker uppmärksamhet så är det denna som alla vill kolla på hundarna och fråga saker 😀 Han var där utanför han också 🙂 Gillar uppärksamhet.
img_6920-640x466
Ja trevligt var det också…Tack för sällskapet!
Utsikten var jämnt blågrå 🙂
img_6918-640x471
Dagen efter…då blev det Genaro med Lex och Syrris och bankärende.
img_6928-640x466
Sen Jijonenca med Horst och Carina. Glassen var som vanligt god. Vi valde vid disken Horst och jag. Blir lite mindre skål med det man gillar. Plus grädde och nötter tog jag. Men drack inte kaffe så när jag gick hem ringde jag Lex och han var inte på Torreoro men ville absolut fika där så jag väntade. Ja herregud inte konstigt att man får magkatarr. Han gick sen med mig hela vägen hem. Snällt. Haltar lite men han var på gott humör i alla fall.
Solen sken lågt på bougainvilleasarna vid parken på C/ Marcelina. Trodde det var Almudena där men haft fel i alla år!! Vet fortfarande inte vad parken heter 🙂
img_6926-640x480
I natt var det en stor natt…då kom Marga och Mats ner…försening 1 timme och hyrbilen dök inte upp. Men Centauro hade en som tur var. Tror dom var hemma 2.30. Jag sov inte. Kl 11 dök dom upp från sänghalmen 😀 Piggare än jag brukar vara med sån resa mitt i natten.
Fick åka med dom och handla på en Mercadona i dag och vi fikade på caféet där nära.
Ägaren är supertrevlig! Det blir man glad av.
img_6929-640x462
Másmovil och DVBlab har kontor där på Avenida Cortes Valencianas 29. Så var vi även in på en Chino. Vi kallar den STOR-Chinon. Den är enormt stor. Där köpte jag två tröjor och en kofta!! Det var länge sen jag lyckades med den bedriften. Har dock inte provat dom än!
Här är la pareja!!! Tusen tack för en trevlig dag!!
img_6931-640x480

Ja det var väl vad jag kan komma på. Har inte kollat så mycket på nyheter, varken spanska eller svenska och det är väl lika bra det. Det blir man inte så glad av…

God natt! P ♥

24 reaktion på “Tisd 22 nov, regn/sol/ mulet ♣♥♣♥♣

 1. Ja, fulllt upp är det och det var en än är. Märkligt! Men väldigt trevligt! Visst?
  Men vad gäller hundvagnar, om inte hundarna är skadade, har jag svårt för. Förstår liksom inte vitsen. Tror de mår bra av att gå och röra sig.
  Trist med hundar som skäller och du har ju en på nära håll. Men kanske har ägarna inte förstått hur bedrövligt det är.
  Kul att Marga och Mats är på plats och att det ordnade sig med deras bil sent om sider.
  Här det ganska grått men ibland tar solen sig fram och då är dte extra fint. Men vädret är ju som det är och fullt upp är det helt oavsett väder. Och trevligt kan man ju ha ändå.
  Mycket på gång.
  Ha det gott!
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Ja det är kul att träffa vänner. Vad skulle man annars göra, sitta ensam och uggla som min mor sa 😀 Är sen vädret bra så. I natt har det regnat hela tiden och gör så fortfarande nu kl 8.30.
   Blir bra för växterna…Uteterrassen är ren från löv…Få se hur länge det strilar. Får gärna bli uppehåll innan utgång.
   Ja hundvagn är vanligt, oftast när det är valpar verkar det som.
   Molly har väl nån vaccinatíon eller nåt som gör att hon inte ska vara på marken än. Tror jag.
   Ja bra att M och M lyckades få en bil så där sent.
   Tack detsamma! Kram P ♥

 2. Gokväll!
  Kul att få se välkända vyer 🙂
  Fy så jobbigt det är med denna hund bakom garageporten. Jag som har utsikt lite från ovan ser ju hur “mormor” sitter i godan ro och tittar på TV. Fattar inte , hur hon kan göra det i timmar, hon borde ju höra hunden och antingen säga till hundf..n eller ta in den på en gång den börjar skälla.
  Kul! Nu har du fått sällskap vägg i vägg.
  Så Mas Movil finns kvar där närheten av fiket? Bra i så fall.
  Sov gott och kram/A-K

  • Gomorron A-K!
   Ja och här regnar det sen i går kväll…Länge sen det varat så länge. Men det är bra absolut. Blir fint för växterna.
   Jo dom tittar på TV och hör inget. I går kväll var det tystare än vanligt tyckte jag. Iofs lade jag mig tidigt och hör ju inte så mycket där inifrån. Bra med sovrum inåt från gatan sett.
   I går på fm blev det en hemsk duns ovanpå. Sen sa tanten ovanpå att VV-beredaren hade ramlat ner från väggen !!! Dom sprang upp och ner och jag undrade vad det var. Aldrig varit med om men allt kan hända. Läskigt.
   Ja skojigt att dom är här nu Marga och Mats!
   Ja MásMovil har ett litet bord innanför dörren…Annars görs visst naglar och säljs E-cig där i övriga lokalen.
   Ha det så bra! Kram P ♥

 3. Hej P!
  Det är så roligt att läsa om hur bra du har det P! Delad glädje…. 🙂 Nu har säsongen för Tomteparet börjat! Det är lika underbart o rörande varje år att möta så många stjärnögda o tindrande barn <3 Fortsätt att ha det riktigt bra P ,- njut av dina vänner o livet! Stor kram från Tomtemor 🙂

  • Hej Camilla!
   Tack, ja jag har det trevligt 😀 Ösregnar och har gjort hela natten men bara bra…Sällan det gör här. Växterna behöver det!
   Ja jag förstår att ni har jobb nu ett tag framöver. Kul att ni finns för att sprida glädje! Det behövs!
   Tack och detsamma till er !! Kram P ♥

 4. Idag regnar det i alla fall ordentligt 😀 Och jag som hade tänkt tvätta fönstren? Haha! Kan man ju låtsas i alla fall 😉

  Jag har alltid undrat varför dom måste byta namn på gatorna bara sådär helt plötsligt? Ibland behövs inte ens en kurva för att den ska byta namn, som Habaneras, Almudena och Paris till exempel. Mycket förvirrande tycker jag.

  Förstår att den gulliga hundvalpen får en hel del uppmärksamhet 🙂

  Ha en bra dag i regnet!
  Kram

  • Hej Ama!
   Konstigt att det samanfaller…tvätt och fönstertvätt när det regnar 😀 Så ofta alltså.
   Ja jag vet inte hur do tänkt…Antagligen var bara en stump byggd och sen blev det längre och då var det nån ny som ville namnge den biten… 😀
   Ja Molly charmar alla 🙂 Minst sagt livlig ras 😀 Har ju haft en.
   Tack detsamma! Kram P ♥

 5. Idag regnar det inte här. Annars är det oftast tvärtomväder här jämfört med Torre…det regnar alltså oftare än vi ser solen skina, inte undra på att man längtar ner 🙂
  Hundar och ungar är det gulligaste som finns! Förutom när de för oväsen i tid och otid, då vill man ge bort dem! 😀 Mormorn är naturligtvis nästan döv och hör inte den stackars hunden. Varför skaffar man hund om man inte vill ha den hos sig?
  Läste i en kommentar att de säljer e-cigg… Bra att veta, Velo håller på att sluta röka, Har har hållit sig till e-ciggen en hel månad. Jag är så glad för det och uppmuntrar honom. Han var uppe i nästan två askar om dagen efter semestern. Inte bra! Men han är glad att slippa gå ut på terassen i kylan. Nu kan han sitta i soffan med kaffekoppen och e-ciggen och titta på nyhetsmorgon…Jag hoppas att det håller i sig… 🙂
  Så härligt ni har det med era fikastunder, det är viktigt att träffa sina vänner, det är balsam för själen!
  Stor kram från Velo och mig!

  • Hej Carin!
   Ja det är ju ovanligt med regn här 😀 Det var mysigt att lyssna till smattret i natt 😀 Tror det regnar nu i kväll också.
   Ja oväsen från vem det än är är inte kul. Fast barn och hundar beror oftast på ägarna 😀 Bodde jag här skulle jag gå in och hämta den så fick den vara inne och ha mysigt 🙂
   Så bra att Velo försöker sluta. Finns väl nåt i E-cig också men antagligen ofarligare. Olika bud har man läst om det.
   Ja det är kul med våra träffar. Kul att ventilera små och stora ämnen.
   Stor kram till er också!!! P ♥♥

 6. Ja, dessa hundar! Det finns ju så många söta som jag gärna skulle ta med mig hem 😀
  I morse vaknade vi till regn. Men nu verkar det vara uppehåll igen 🙂
  Kram

  • Hej Ami!
   Jag tycker du ska hämta den här hunden så han får vara inne och gosa hos er. Inte stå ute i ur och skur som just nu tex.
   Söt tror jag 😀
   Ja det regnade i kväll också men nu vet jag inte.
   Kram P ♥

 7. Vad är det för ett”pareja” du fotat? Hahaha! Ja, vad gör man inte för att glädja andra! Regn och hundar, fast vi har det mysigt ändå! Kram!

  • Gokväll Marga 😀
   Ja riktiga guapos är ni!!
   Jo det är mysigt med regn och gulliga hundar 😀 Värre med vissa hundägare 😀
   Go natt snart 😛 Bör nog läsa lite för en gång skull…
   Kram P ♥

 8. Gokväll! Ja, dagarna springer iväg fort. Vi har ju yngsta sonen på besök en vecka o på lördag åker han hem. Imorgon har vi tänkt att åka till Altea, förhoppningsvis är det bättre väder då. Ikväll åt vi middag på El Patio Chico, mycket gott. Kram

  • Gomorron Anna-Carin!
   Ja då förstår jag att ni har fullt upp. Altea är mycket fint!
   Tror nog det blir er sol i dag…
   Den restaurangen har man hört gott om.
   Kram P ♥

 9. Hola! Hemskt med skällande hundar… 🙁 Ja, lustigt med alla dessa små perros i carros. 😉 Såg många äldre med barnvagnar när vi kom ned till sommarstugelandet och trodde först att de var ute och gick med barnbarnen – tills jag kikade in såg en liten hund. 🙂

  Kul att grannarna är på plats! Håller med: Snyggt par! Storchinon är bra! Där finns verkligen allt – stort som smått! Hittade en jättefin och praktisk lite fickspegel där i höstas och förra sommaren köpte vi snygga och bekväma solstolar där.

  Här har det “teatrats” hela kvällen. Ska köra en liten surfrunda på “kända” bloggar innan det blir bädden.
  Kram!

  • Hej Susan!
   Ja det är irri att lyssna på oljudet. Men varit lugnt ett par dagar.
   Kan ju bero på regnet. Ja vagnar ja. Kan ju bero på att dom inte orkar gå så långt när man är ute länge och blir trötta. Måste bäras 😀 Vad vet jag…
   Ja det är roligt att ha sällskap i huset. Trevligt!
   StorChinon är otrolig! Vad finns inte där liksom…
   Kram P ♥

 10. Kul med bekanta vyer 😀 Intressant med mannen som rensar uppe i stolpen. Har beskådat dessa härvor och linor som spretar åt alla håll ett flertal gånger och fascinerats över att det kan funka med elen. För det är väl elledningar 😉 Finns tydligen nån som tittar till dem iaf!
  Trevligt att du nu fått la pareja till grannar! Ha det fortsatt bra 🙂
  Kram!

  • Hej Birgitta!
   Ja man fattar inte att det funkar med på el och tele här. Viss ordning finns väl i härvorna 😀
   Jo, finns dom som jobbar med det här också 😛
   Ja det är kul med fina grannar. Trevligt har vi!
   Un abrazo! P ♥

 11. Så jobbigt detta med hundar som skäller i tid och otid, man tror ju att de kanske far illa och det berör mig mycket. Men, den kanske bara vaktar huset och skäller för att skrämmas.
  Har de hundar i vagnar och kör omkring med? Så märkligt, Vet du varför, är det vanligt eller?
  Trevligt att få följa med dig i dina göranden och låtanden. Heter det så förresten? Ja, du vet vad jag menar.
  Fina bilder och roligt att se dom också.
  Ha det bra och kram till dig.

  • Hej Wiolettan!
   Ja utehundar och iaf en är bunden vilket är värst. Såg en till i dag, bunden i kort koppel. Fula hundägare 🙁
   Vagnar har väl blivit vanligare nu. Vet inte varför…Bara här har jag sett såna. Orkar väl inte gå så långt.
   Ja göranden och låtanden hörde jag förr i alla fall hahaha…
   Tack och un abrazo säger vi här nere 😀
   P ♥

 12. Hej där!
  Ser att du har fullt upp, kul att se att du trivs! Och fattas bara annat! Roligt att se Marga igen och nu fick man se Mats också!
  Vi har också haft rätt fullt upp, milt och fint väder har vi också. Igår klipptes vårt äppelträd mm och vi jobbade i trädgården hela dagen. Idag har jag adventspyntat litet för vi åker till Sthlm på några dagar.
  Det blir nog en tur till Torre i januari, men först till GC som du ju vet….
  Kram!

  • Hej Fia!
   Fullt upp vet jag inte 😀 Bra har jag det i alla fall 🙂
   Ja la pareja ja, M och M kul att dom är här…(fattas bokstav så jag skriver lite konstigt. Båda heter ju på den bokstaven som inte fungerar )Fast nu gjorde den det 🙂
   Ni pysslar ni, ute och inne 😀 Jo jag vet vart ni åker…
   Un abrazo! P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *