Onsd 4 jan, sol, 19 gr ☼☼♥☼☼

Bild: Göran Winterkvist tagen i Estepona.

God kväll!

Ja så har vi kommit en bit in på nya året…dagarna går fort. Vad har gjorts? Sömnbrist första dagarna pga buller ovanifrån men sen har det varit rätt tyst de sista dagarna efter kl 23.ca.
Flickan i 2-3 års åldern är uppe så länge, å andra sidan sover dom till ca 12 på dagen också. Ja vi har olika behov i livet…Jag avvaktar och ser hur livet kommer att te sig framåt i vagnen 😀
*****************************************************************************************
I går så kom möblerna som jag fick av Christine och Oscar och efter att sonderat den spanska mudanzamarknaden (flyttfirmor) så här i helgtid så var det ingen som svarade så jag vände mig till svenska Djuvfeldts…som svarade på mindre än 5 min. Torbjörn och Claes. Dom levererade fint trots att T hade en bruten handled. Hade fastnat i nåt och ramlat av lastbilsbryggan fattade jag som. OK det var bra läkt men lyfta var svårt…Han släpade på filtar det han kunde. Tur att hissen gick som en klocka 😀 C fick jobba lite mer. Tur att det inte var så stort lass.
Däremot kunde dom inte ta ut skinnsoffan som vi ville bli av med. Sååå tung…svenskköpt  🙂 Få se om jag kan hitta nån organisation som vill ha den. Eller nån läsare? Kan man inte ha en sån bekväm på nån utealtan under tak? Kontor?

OK, det får lösa sig. Efter det arbetet så lurade jag med Lex till Smaskens Bistro och Bar. Inte så svårt…jag bjöd för arbetet han hjälpt till med…att hålla upp tunga järngrindsdörren hela tiden 😀
F d Galiano. Caballero de Rodas 30. Maten var supergod. Potatismoset perfekt fast det gjordes på begäran. Helstekt fläskkarré med rödvinssås.Jag hälsade till kocken och han kom då ut…Ny sen 2 veckor där 😀 Micke heter han. Jobbat i massa länder fattade jag.
Jobbar bara med bra råvaror sa han och smör och grädde. Ja det förstod vi….Lex som föredrar spansk mat sa inte ett knyst, bara åt hahaha…Hoppas Micke stannar länge!
Går gärna dit igen! Vet att revbensspjäll var gott där när vi var där i nov el dec? Vad åt jag då? Nån som vet? Anita och Björn tex? Anita och Lotta kanske? Var ju med. Jag kan ju inte äta spjäll och har mal memoria…Dåligt minne 😀

Vi fick bråttom för Lex skulle till doktorn med sin vrist…(hao mäny tajms…) Doktorn lydde mitt råd (jag var inte med) att sluta äta kolesterolnedsättande Simvastatin…biverkningar står ju att man får ont här och där…Ja jag får ta över det hela. Han fick nån pomada 😀 Men även en remiss kanske i mars…till traumatólogo….heter så fast det inte är nåt trauma – ja OK kan Lex ju tycka…Han kan i alla fall prova att låta bli dessa tabletter när han inte har högt kolesterol…Miljardindustri…ges ju till unga människor också…Jag ska äta så klart men jag gör inte det…värdet är bra men så klart med min “historia” ska jag väl inte ha nåt värde 😀 OK 3 istf 5 som jag har…
****************************************************************************************************
I morgon eftermiddag kommer Los Reyes Magos på sin parad i hela Spanien…Dom kastar ut godis till barnen. En del har uppochnedvända paraplyn eller förkläden på sig som dom håller ut för att fånga så mycket dom kan 😀 Ja vuxna alltså….Sen så på natten lämnar dom julklappar tror barnen när dom vaknar på morgonen den 6:e januari. Stor dag! Och så är det ju lotteriet El Niño också för oss vuxna…Spännande 😀
I Marbella ska det vara tre kvinnliga “kungar” el vise män 😀 Blir det hatkommentarer?
La loterìa Nacional El Niño:

Nu ska jag kasta mig i bingen innan spelet “välta möbler”  börjar…Kan ju ha tur i kväll också – men det låter lite misstänkt där uppe…Vaya, vaya.
****************************************************************************************************
Innan det ska jag önska FELIZ CUMPLEAÑOS till en mycket kär vän!!!
GÖRAN…Han fyller jättejämna år i dag…moderator på forumet förut….
Han kan ju sjunga efter sina år i bl a Eldorados….Få se om ni får upp låten som han sjöng i radion för…30? år sen. Klicka på pilen…Kan ta lite tid och lite svajig inspelning men som sagt gammal 🙂 Låten alltså 😀 Göran är ung fortfarande! Kramar till dig och
Buenas Noches till alla!

 

18 reaktion på “Onsd 4 jan, sol, 19 gr ☼☼♥☼☼

  • Hej Carro!
   Ja den är fin och han sjunger så bra…Hur hade den inte låtit i dag med all teknik som dom använder 🙂
   Kram P ♥

 1. Skönt att du fick dina möbler
  Jag ville inte äta simvastin och fick då hälsokost =ArmoLIPID PLUS genom Qurion , kanske värt att prova för Lex
  Trevlig kunglig kväll
  Kramiz Mariana

  • Hej Mariana!
   Ja det är bra men har problem att möblera hahaha…måste få bort ett och annat…
   Ja Simvastatin har ju som biverkning oförklarlig muskelvärk, muskelförsvagning mm…Han har ju inte högt kolesterol…varför äta dom då? Hade lite på gränsen för några år sen…Nu har han dessutom gått ner i vikt.
   Tack 😀 Är ju inte rojalist men gillar Vise/a Män hahaha..
   Kram P ♥.

 2. Tack kära du för de fina orden (och bilden från terassen i Estepona.) Inspelningen är från 1988. Direktsändning i Radio Västmanland med Västeråsbandet Rolles. Här i eskilstuna är det -13grader och strålande sol. Underbart för “lilla” Keezo som älskar snö. Skönt att du har fått in lite möbler nu. Sköt om dej.

  Señor Senior/Göran

  • Hej Göran!
   Ja låten och du låter ju bra trots 1988. Eller kanske därför 😀
   Oj vad kallt!! Bra att Keezo gillar snö! Finns dom som inte vill gå ut 🙂
   Ja det är bra med möbler…synd att dom står på fel plats har jag upptäckt hahaha…Det ordnar sig så småningom.
   Tack detsamma guapo! Kram P ♥

 3. Vacker bit! Och grattis till Göran.
  Fint att möblerna anlänt och hoppas nu du blir av med de i skinn. Säkert kan någon organisaton hämta dem efter helgerna.
  Trettondagsafton här hemma med vackert väder, snö och -9. Snön lyser i alla fall upp och vi har ju haft tre härliga veckor i Thailand så jag har tankat både sol (dock i skuggan) och behaglig ävrme och mycket roligt.
  Vad gäller kolesteroltabletterna så ska man ju inte äta dem i onödan, lika lite de son annan medicisn man inte behöver.
  Mycket vad gäller kolesterol kan man ju också styra med kosten och motion och trappa ner efter hand.
  Önskar er en fin helg.
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Ja fin låt och han tackar säkert 😀
   Jo jag måste rensa och flytta om lite nu har jag upptäckt 🙂 Måste leta upp nån stark karl 😛
   Ja dig är det inte så synd om så mycket härligt du gjort!
   Här är bara 15 i dag och rått men Lex sa att det blir “värre”…ska kolla sen. Sol i dag i alla fall.
   Apropå piller…Lex gör alltid som doktorn säger…som tur är så ifrågasatte han dom i går…Få se om det gör nytta…
   Han äter ju väldigt bra tycker jag. Lagar själv spanska grytor mm…kikärtor och bönor.
   Mycket grönt i. Och frukt förstås.
   Tack detsamma till er!!
   Kram P ♥♥

 4. Alltså… Jag har ju varit lite off där på båten… Var har du hamnat nu då? Låter bra att du har fått möbler i alla fall – hoppas det löser sig att bli av med den du inte vill ha också 🙂

  Kram och hoppas att jultomten kommer även till dig 😀

  • Hej Ama!
   Off? Det har vi inte märkt 😀
   Jo jag är ockupant i Anitas lgh som nu är beboelig igen.
   Fixar och ordnar lite.
   Jultomten? Jag tror inte jag fått nån julklapp på minst ett decennium 😛 Man får lida 😀
   Kram P ♥

 5. Så bra med möblerna, men värre med den tunga soffan. Hoppas du kan bli av med den! Borde inte vara så svårt egentligen. Nån org vill säkert ha den. Leta upp en stark karl! Det kan väl du? Klart god mat med smör och grädde. Kan vara väl värt att pröva det stället. Roligt att Lex gillade maten! Jag tar Simvastatin. Ges även till unga människor skrev du! Hahaha! Möjligt jag har biverkningar, men jag har så mycket annat också, så vad som är biverkning eller inte vet jag inte! Haha! Hit kommer inga Los Reyes Magos, så jag får väl dra ut godislådan själv. Hoppas de inte ska leka i natt! Kramar!

 6. Hej Margis!
  Ja jag får kolla efter helgerna när folk kommit till sans igen 🙂
  Ja vi provar Smaskens igen när du kommer ner tycker jag 😀
  Pillrerna kanske man ska ta om man har högt kolle. Men muskelförtvining är en biverkning 😀 Nu har ju han inte högt så varför äta dom? Dom som uppfann såna typer av piller är biljardärer i dag.
  Ja jag såg inga Reyes heller.
  Det var tyst i natt. Skönt.
  Kram P ♥

 7. Hola! Ja kolesterolhysterin har läkemedelsindustrin lyckats bra med. Majoriteten av alla äldre har ett totalkolesterol över 5 så det blir många slantar att tjäna på långtidsmedicinering av friska personer. Totalkolesterol är ett alldeles för trubbigt sätt att räkna men det som de flesta sjukhus gör idag – på rekommendation av pillertillverkarna såklart som står för fortbildningen inom området. Ska man komma närmare sanningen ska man ta totalkolesterol och dela med hdl-värdet. Är det över 5 (vilket är en mindre grupp som har) bör man se över sina kostvanor och har man dessutom varit hjärtsjuk sedan tidigare bör man då också äta medicin.

  Det finns alltså inga studier som visar att friska personer får färre stroke och hjärtinfakt av att äta kolesterolmedicin om totalkolesterolet ligger över 5 – däremot får man en massa otrevliga biverkningar bl.a. muskelvärk och muskelsvaghet, yrsel etc.Och egentligen är det storleken på partiklarna (triglycerider) som avgör risken – det är de små som är farliga. Men att ta ett apo-värde är dyrare så det görs inte rutinmässigt om man inte är påläst och begär det.

  Idag är det muntert på Åsöberget! D-day! 😀 J är på VG och räknar på ett jobb (kom in igår kväll på telefon och som egenföretagare säger man inte nej), sedan blir det transport av Agnes till “kattspa” och därefter flygbussen till Skavsta.

  Snart ses vi! Kram!

  • Hej Susan!
   Tack för infon om kolesterolet. Har ju läst liknande förr därför är jag skeptisk 🙂 OK, jag borde kanske kolla upp noggrannare på mig själv med min “historia” . Lever ett spännande liv…
   Men dom som är friska och inte har trånga kärl pga åderfettning fattar jag inte varför man äter dom.
   Ja då så…ha en bra resa! Kram P ♥

 8. Hola P!
  Här har vi -17 och massa snö men sol! Brrr… tur att vi lämnar eländet snart! 2 veckor på Lanzarote passar oss bättre! Hoppas bara att det är varmt och soligt där!
  När vi råkades på Smaskens åt vi revbensspjäll men du åt nå annat, minns inte vad, nåt snällt för magen antar jag. La syrra beställde in en glassgodis med runda kex. Hoppas restaurangen går bra så den blir kvar lääänge!
  Mannen i familjen Möbelvältare verkar ju vara trevlig! Kan du inte prata med honom om oväsendet, de har kanske ingen aning om att de stör så mycket! Eller att de skaffar mattor men är väl inte så vanligt i spanska hem.
  Undras vaför Lex käkar piller han kanske inte behöver, stackars Lex. Man önskar ju att folk ska må bra!
  Ha det gott!
  Kram Anita

  • Hej Anita!
   Ja bättre än hemma får ni ju 🙂 Medeltemp +20 gr i januari läste jag.
   Ja Smaskens verkar bra och med den nya kocken får vi god mat verkar det som.
   Möbelvältarfamiljen fattar nog inte att dom stör. har nog aldrig bott i lgh förut. Är ¨nog inte mer än 20-23 år.
   Nu har det varit tyst från kl 23 varje kväll. Men tycker att mamman skriker för högt och ljudligt åt barnet. Gillas inte. Så gör man inte.
   Men jag får sluta lyssna på det. Man kan inte lägga sig i om det inte handlar om misshandel.
   Lex: Läkare här skriver rätt friskt ut piller av olika slag. Värsta landet i antibiotikaförskrivning i EU tex. Inte bra.
   Få se om hans vrist blir bättre snart…Hoppas, hoppas.
   Ha en bra resa om ni åker innan vi skrivs!
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *