Lörd 14 jan, sol,15 gr ☼♥☼♥☼

Bild:Teddy

¡Buenos días!
Lördag och sol, kyligt inne men jag har en knallvit husvägg mittemot som bländar…får ha gafas del sol för att kunna titta ut 😀 Ja jag klagar inte nu på vintern är sol guld värt när man småfryser inne och längtar ut till värmen. Snålar på värmekällan inne. Elen har visst blivit den dyraste sen 2013 stod det i en tidning. Berodde på för lite regn och för lite vind…Ja vattenkraft och vindkraft har alltså inte kunnat nyttjas fullt ut. Vaya? Hur skulle det vara med solenergi i solens land? Den ska ju beskattas så hårt så det inte är nån idé med solpaneler eller vad det nu heter…Kan inte det där så bäst jag inte ger mig in i detta. Stor diskussion i forum om just detta. Titta vad sol det finns!
¡Vale! Få se vad elräkningen säger i februari…Jag stängde elementet nyss…

Ja man får utnyttja den nu på vintern, på sommaren blir det för mycket. Egentligen är april-maj och okt-nov bäst här nere. Ja fast det tycker bara jag antagligen 😀 Då är det varmt inne också och då kostar det inte nåt 😀 OK, mars kan vara bra men september är het, iaf första halvan. Februari har det varit himla blåsigt sista åren. Kanske glömt dom andra åren 🙂 Min handbok för solfantaster behövs inte, dom t.o.m badar nu så nu har jag gjort klart min väderrapport för hela året 😀
****************************************************************************************************
Det unga paret ovanpå kom hem 3.34 i natt…Inte helt nyktra för då snubblar man inte och skriker och gapar och välter möbler. Provade att öppna min dörr, trodde dom var hemma på 3 tr. Ingen dotter hemma och det var ju bra. Kl 5 var det någorlunda tyst…sova gick inte sen – för mig.

Jag höll på med min antika skrivare sent. Envis som f-n. Jag alltså. Installerade om den i Syrris gamla dator…död. Jag lyckade komma in i min mejl på min dator…helt plötsligt fungerade bokstaven M !!! Klart alltså tänkte jag och skulle skriva ut. Död. Tänkte ge upp men så uppdaterade jag installationen på Syrris dator och vad hände? Det rasslade till i tröskverket och helt plötsligt ramlade kopior ut. Då gäller det att hänga med för den tar bara ett papper i taget. Sista pappret var oläslig…svag skrift!!! Då hade man ju kunnat bryta ihop efter dessa timmar 🙁 Jag tog ur färgkassetten och dunkade den i bordet. Satte tillbaka den och gjorde om proceduren.
¡Misión completada! Nu är det bara en sak kvar. Beklaga mig för Lex hur mycket jobb jag lagt ner för honom 😀

****************************************************************************************************
I torsdags – tror jag det var – så kom Jörgen och Susan. Jörgen skulle sätta upp min tavla och en hängare på väggen. Mycket snällt!! Vi tänkte fika först på El Neene. Lasse, Fia och Syrris hängde på och så kom en mejlvän till mig som jag har haft kontakt med några år – Pia. Hon kockade på Matboden och Galiano förut. Hade mannen med sig och sa innan i en kommentar på bloggen att hon brukade gå på El Neene. Ja Torre är ju inte stort 😀 Ja och så slumpade det sig att dom också dök upp. Kul!!
Tack för trevligt sällskap allihop och Jörgen speciellt. Lasse satte upp min duschstång
en annan dag. Den hade ramlat ner så han får också ett stort tack för det. Sitter som berg nu! Ja det blir bra poco a poco 😀
Ja nu har jag finare och finare i lyan. Finns mer att göra men får ta en dag i taget. Just nu och i 2 dagar så har hissen “gnällt” på plan 1…Metalliskt ljud varnnan minut. Den fungerar men hur står paret ut på den våningen med det ljudet?. Måste jag ringa alltså…Visst jag är ju la presidenta har jag ju bestämt. Skulle hänga tvätt på taket i går. Finns bara ett ställe med linor. Där var halva upptagna. Kollade på den andra men att få dit linor…högt upp…
Ja det får bli en sväng till admin kanske när Anita kommer i fall dom inte godtar mina uppdrag för dom 😀 Fattas fönster på 3:e vån i trapphuset samt ledstång i sista trappan nere. Farligt. Inga postfack har nycklar…Fått fötter dom också. Men det är ett fint byggt hus tycker jag.
****************************************************************************************************

Ja önskemålen finns kvar 😛 Det sista kan jag påverka men inte det första. Möjligen börja jobba kanske…Det ska vara bra betalt och såna här tider:

¡Buenas tardes! P ♥

22 reaktion på “Lörd 14 jan, sol,15 gr ☼♥☼♥☼

 1. Trevligt med en rapport och uppdatering av läget. Ja, dessa grannar kan man inte gör mycket åt tyvärr. Men visst önskar man att det kunde ske.
  Mysigt med fika utomhus, det låter sig inte göras här direkt annat om man är rejält påklädd. (I fjällen hämder det ju av blotta glädjen över att vara där. Alltså fika ute om det är soligt.)
  Fint att du nu fått upp tavla, krokar och duschstång. Det går i alla fall framåt.
  Tack för pigga skyltar! De ger i alla fall ett gott leende.
  Och ett tips! En ny skrivare, finns för några hundralappar.
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Nej man kan inte göra så mycket åt såna grannar. Har dom inget vett så har som inte. Ovana att bo i lgh.hus kan man tro. Unga fast det finns normala unga också. Och störiga äldre.
   Jo det är mysigt i solen nu på vintern särskilt.
   I dag kom jag tyvärr inte ut 🙁 Trött.
   Vill inte köpa skrivare för att ta ut nåt åt Lex en gång om året.
   Syrris har men den är inte installerad på rätt sätt annars hade det inte varit problem. Hon har en ny.
   Kram P ♥

  • Hej Ami!
   Ja dom är snälla dom där guaposarna 😀
   Ja fika i solen måste man 🙂 Gärna med sällskap 🙂
   Kram P ♥

 2. Hej lika kul att läsa det du skriver.
  Nu ska vi ner för andra gången till vår lägenhet i La Mata.Åker 26 jan
  och hoppas på lite värme och sol.Det verkar ju inte ha varit så bra.
  Har en fråga, vet du var man kan köpa bäddmadrasser i Torrevieja.
  Marknaderna säljer väl inga?
  Tack för en underhållande blogg.
  MVH Monika

  • Tack Monika!
   Ja hoppas det blir soligt…just nu ska det visst bli sämre men än är det inte 26:e 😀
   Bäddmadrasser är den ständiga frågan för oss skandinaver. Spanjorer använder ju inte det. Susan på bilden ovan dammsög Torre på såna och det var slut på Jysk i Punta Marina men kommer in i slutet på januari. På Cortes Valencianas – möbelgatan så kunde Hermanos García få hem på en vecka.
   Iaf…dom drog till IKEA och köpte fantastiskt bra såna som heter Tussöy…likn “tempurtyp”. 8 cm var deras. Helnöjda. Kollade att det fanns så dom inte fick åka förgäves 🙂 Går väl inte ner i resväska annars köp hemma och checka in som special…kanske inte ens behövs som det 🙂
   Kram P ♥

 3. Bästa tiden här nere (enligt mig) är när man inte behöver använda AC-n för att göra varken värme eller kyla. Då är det som allra mest behagligt. Vår och höst, alltså 🙂

  När vi kom hem nu så var lägenheten VÄLDIGT utkyld. Vi fick öppna upp överallt och släppa in “värmen” utifrån, då det var varmare där än inne. Huvvaligen säger jag bara för att krypa ned mellan iskalla lakan… Just nu slösar vi rejält med elen, blundar för att elräkningen kommer att bli mastig.

  Jag är också förvånad att inte solen utnyttjas mer här för att fixa energi.

  Ha en fin söndag!
  Kram

  • Hej Ama!
   Välkomna hem som sagt 🙂
   Jo bästa tiden är nog dom månader jag skrev med stora variationer bakåt eller framåt 😀
   Du skulle ha strukit lakanen med strykjärn som min mor gjorde när vi var små 🙂 Sen kasta sig i 😀
   Ja fakturan vill man inte se…
   Det där att inte utnyttja solen som energikälla kan ju bero på att vissa stora vinstrika statliga företag får lägga ner då 😀
   Nåt lurt är det med det hela.
   Kram P ♥

 4. Kul med en uppdatering igen. Även om allt du har omkring dig inte är så lustigt så är det i alla fall underhållande å läsa det du skriver 😀
  Hare så gott du kan där i kylan och värm dig ordentligt när solen lyser 🙂
  Kram! /Birgitta

  • Tack Birgitta!
   Ja det är konstigt att det kan vara sånt liv i ett hus med 12 lgh och 3 bebodda 😀 I natt kom 1 trappa hem kl 2 och tjongade igen dörren…Och så “skriker” hissen sen 2 dygn varannan minut på 1 trappa…hur står dom ut. Jag får ringa i morgon…metalliskt gnisslande ljud fast den står still…håhåjaja…Annars är det bra 😀
   Blåste rätt häftigt i dag. Men sol.
   Kram P ♥

 5. Hola P! Precis som du skriver så finns det massor med sol. Vi soltörstande skandinaver tar den till vara i alla fall. Du var både envis och hade tålamod med skrivaren. Grattis! Bueno! Klart att du är la presidenta. Du är ju som klippt och skuren för uppgiften! Jag tycker tomten sköter sig dåligt. Att han aldrig fattar! Nästa jul? Me gusta mucho tus miniones! Kram!

  • Hej Marga!
   Ja det finns massor av sol och det solas hej vilt 🙂
   Skrivaren fick ge sig i går…fattar inte hur det gick till…Lex fick sina dokument och blev av med 2.20E för kaffe och Magdalena till mig. Jag tjatade inte. Propina gav han också!!!! Till “den trevliga” camareran på Torreoro. Inte Mónica utan en annan som han också gillar.
   Ja tomten har man ju inte sett till på många år 🙂 Märks.
   Miniones…vad är det? Roliga gubbarna? Ja jag snor dom lite här och där 😀
   Kram P ♥

 6. Hola! Ja här är vi hemma i kylan igen. 🙁 Har ägnat dagen åt tvätt, handling och förberedelse för vardag i morgon. Har också hämtat Prinsessan Agnes af Åsöberget som ju har varit på kattspa på södra Södermalm och hon var så lycklig över att komma hem. Sprang runt, runt i lägenheten och strök sig mot allt och alla och har legat nära i soffan hela kvällen.

  Hade en riktigt bra vecka i sommarstugan som vanligt och som alltid muy trevligt att träffas, men det är märkligt att tiden bara swishar iväg. 🙁 Nästa gång blir väl i påsk antar jag även om vi inte har bokat biljetter än. Måste ju “reka” lite med nya jobbet. 😉 Dessförinnan har jag ju en “jobbig” födelsedag där jag kommer att glida över på “döhalvan” som vi säger i Värmland. Lyckligtvis infaller den på en lördag så jag får väl köra nån helgresa med extra semesterdag. Hade egentligen velat tillbringa den i favoritlandet men det blir för lång restid tror jag så kanske blir det en weekendtrip inrikes eller i Norden. “Fly” vill jag hur som helst. Madre mia…

  Kram från mig och J!

  • Hej Susan!
   Ja det gick bra tydligen 🙂
   Förstår att Agnes var nöjd att få komma hem 🙂 Vi har namnsdag snart 🙂
   Ja det är väl dyrare resor i påsk så du får väl inte vänta för länge.
   Döhalvan…Man dör ju innan också i vissa fall…Läskigt ord 🙁
   Ja man vill fly…jag har aldrig sagt när men alltid nån som uppmärksammar såna saker och basunerar ut hahaha 😀
   Kram P ♥

 7. Så himla trevligt ni ser ut att ha det vid Neene!
  Dit måste vi gå när vi kommer ner. Hoppas man kan få en sandwich mixto.
  Härligt att du fick hjälp av killarna att sätta upp lite saker i lägenheten.
  Här har solen tittat fram några timmar varje dag!
  Ha det så bra!
  Kram!

  • Hej Carina!
   Ja just för solen är det fint där. Annars hemsk biltrafik alldeles inpå en…Jag vet inte om han har er favoriträtt 🙂
   Ja det var bra med hjälp. Man är ju lite overksam i byggbranschen .)
   Här är det sol i dag med men få se framåt. Ser kallt,blåsigt och kanske regn i veckan också. På med långkalsonger och vantar 😀
   Kram P ♥

 8. Gomorron!
  Usch vad jobbigt med störiga grannar. Däremot toppen att ha tillgång till hjälpsamma herrar med lite fix i din lgh.
  Såg jättemysigt ut i solen. Det blev inte då mycket av för oss den vecka vi var nere att sola.
  Hur har det gått med soffan?
  Såg en annan länk där det hämtas möbler och pengarna går till hemlösa människor. Tror shopen låg på C/Apollo. Ska se om jag hittar den igen.
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja lite jobbigt är det…dom är ju få i huset men vad säger man? Tomma tunnor skramlar mest…Fast det kanske menas nåt annat.
   Ja det är fint i solen. Men ska bli rusk i veckan om man nu ska tro
   rapporter:
   https://www.eltiempo.es/torrevieja.html
   Har inte tagit tag detta med soffan än…Jo det ska finnas nåt i slutet på Apollo eller nåt. Får se när jag får nån gnista 🙂
   Kram P ♥

 9. Hola chica!
  Det var underbart i solen på Neene och vilket sammanträffande att Pia också dök upp!
  Idag tvättar vi, det mullras om regn här framöver. Hoppas de har fel! Just nu njuter vi och tänker inte på hemresan alls!
  Kramar från oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *