Onsd 1 febr, sol, 17 gr ☼♥☼♥☼

¡Buenas tardes!
Det stod 18-19 gr på alla sajter utom en…Jag litar på den 😀 Och min egen termostat. Det var inte så varmt så man måste skala av sig en kofta tex…Alltså var det bara 17 gr
****************************************************************************************************
Det blev en trevlig dag i dag. Träffade två guapos, Rajje och Christer. Ja vi har ju setts förr 😀 Syrris kom och dom travade upp till mig för att se hur jag har det. Sen så var  rmålet att gå till JMB Mallén som nu övertagits av RedDer den stora firman med vitvaror.
Och även spishällar, fläktar TV, lampor och annat elektriskt.
Ja ägare och son är kvar som tur är för dom är väl dom enda som har sån produkter  inne i stan. Då ska man gynna dom och det har vi gjort under åren. Ja annars måste väl dom också lägga ner när alla handlar utanför. Vi skulle titta på tvättmaskin och kyl/frys.
Alltså Rajje. Dom pratar bara spanska, kanske sonen kan lite engelska…tror det.
Ramon Gallud 104 ligger den på. Bra service och gratis installation.

Vi gick och fikade på InaExpresso då Rajje måste överlägga med la familia hemma. Och det är ju siesta så affärerna stänger ju 13.30-14…Iván var som vanligt på bra humör och serverade denna fina cappuccino till Christer och Rajje.
Rajje och jag delade på en tårtbit. Dom är ju så stora…och goda. Christer en äppelkaka och Syrris en sandvich mixto. Kolla kaffet….cappuccinon…kex i…Hur snygg är inte den?

Ja vi slog ihjäl nån timme och Christer hade betalat alltihop. ¡Gracias chico!
Vi fortsatte ner på paseon för att invänta slutet på siestan 🙂 Tvättmaskinen beställdes och så fick jag en bild på Los Amigos innan vi skiljdes åt. Lite otydlig 🙁 Men ni ser ju så tjusiga killar det är?

En annan rolig dag var i förrgår för då hörde Peter och Janette av sig. Vi hade just gått från Torreoro till Margas och Birgittas hus och tänt lampor och satt på kylskåp när dom ringde och ville ses på Paseon för en fika. Vi gick till Deni`s. Det var längesen. jag försökte pumpa Daniél på säljet av baren men han sluter sig som en mussla och säger ingenting 😀 Bara skrattar. Hon som jag alltid trott var ägarinnan satt och bolmade som vanligt och hälsade glatt. Men jag har haft fel alla år 😀 Det är hon som röker E-cig som äger baren 😀 OK; hoppas han får vara kvar. Och hon också…kockan alltså.
Vi hade trevligt och åt lite av varje. Och så var klockan mycket och började bli mörkt.
Hann ta en bild på La Querida Pareja också. Tack för att vi äntligen lyckades ses!! Kul!!

Solen höll på att gå ner, lyste på husen på Punta Margalla:


OK, i går var det lugnt, jag gick bara ut och satte mig på El Neene om hörnet. Sol och kaffe. Lex och Syrris kom dit. Han hade försökt betala min faktura på Movistar…på Sabadell. Gick inte. Bankerna skickar tillbaka fakturan om man inte har täckning. Fattades 4E…Dom ville ha 97E va!!! Varför då? Bankens maskin tog inte emot pappret och dom gör ju inte som hemma drar igen om man sätter in så det räcker. Fakturan har jag inte sett och så försökte jag regga mig på hemsidan…Helt omöjligt. Ena kolumnen ville dom ha NIE, nästa NIF, nästa pasaporte och nästa mitt fasta nummer för mitt ADSL…Och jag existerade inte…Moment 22. Ringa vill jag inte och det hjälper ju inte heller.
************************************************************************************************
Få se om en bank vill ta emot min inbetalning, dom har bara vissa dagar och tider för banala fakturor 😀 Obegripligt system. OK, förvånad nej…men det är första ggn jag inte har täckning för att dom tänker dra så f-b mycket och jag inte vet por qué???
Lycka till säger jag…sitter kanske utan internet igen…MásMovil lurade ju mig på 40E och har haft en lååång “konversation” som slutade med att jag skrev : ¡ Me rindo!
Jag ger upp! Och förstås aldrig mer detta f-b norska bolag…Dom gjorde fel men ser inte vad dom gjort säger dom…Då friar man väl hellre än fäller va? Tyvärr har ju MM köpt svenska Yoigo 🙁
Ser med spänning fram till mina äventyr på bankerna nu då. Vilken kan jag få betala på? ¡Por favor!
Jag har inte gjort nån tavla…OK, fattades 4 E av 97….
****************************************************************************************************
Köpte en tavla häromdagen…Vet inte om den ska sitta så eller upp och ner…av texten kan man inte utröna det…Fin tyckte jag…På en Chino-affär.

Nu har granntjejen ovanpå på 3 tr börjat skrika….det var ett tag sen…lugn och ro skulle vara najs.
Undrar om lilltjejen är hemma. Träffade killen på en trappa när jag kom hem. Han hälsade och såg så glad och gullig ut. Jag sa att jag inte gillade att åka hiss så jag gick.
Det gjorde han också. Det är mer hälsosamt att gå sa han…más sano…¡si de verdad! sa jag. Det är sant.

¡Buenas noches då! P ♥

 

18 reaktion på “Onsd 1 febr, sol, 17 gr ☼♥☼♥☼

 1. Händer kul saker varje dag 😀 Roligt!
  Jättebussigt att ni var här och tände och fixade innan vår nattliga ankomst. Muchas gracias 🙂
  Skulle också vilja trava upp till dig å se hur du har det. Hoppas på det!
  Kram!

  • Hej Birgitta!
   Ja och mer blir det i dag 😀 Och i morgon eller hur?
   Ja men så jobbigt är det inte att gå dit och fixa lite. Det är bra att röra på sig 😀
   Ja så klart att ni ska komma hit och titta på det fina huset 😀
   Kram P ♥

 2. Jag gillar att åka hiss. Ja, så länge det inte blir strömavbrott då… 🙂

  Ska bli spännande att se vad som händer med Deni’s. Hoppas som sagt att Dani blir kvar!

  Kul att träffa så många glada människor 🙂

  • Hej Ama!
   Ja du är lite anners då 😀 Instängt och läskigt.
   Men det är sällsynt med strömavbrott faktiskt men Lex hade tur där. Fast han är ju inte rädd tjatar han om 😀
   Ja hoppas dom inte får sparken på Deni´s. Svårt att få jobb också.
   Kram P ♥

 3. Vilken fin tavla du köpte 🙂
  Hiss åker jag sällan när jag är ensam. Dessutom är det nyttigare att gå 🙂
  Hoppas Deni´s blir kvar!
  Kram

  • Hej Ami!
   Ja tack och den är finare i verkligheten, bilden blev så mörk 🙂
   Jag åker aldrig med okända el grannar…Vill inte utsätta dom för panik om hissen fastnar 🙂 Men i min ålder och skick orkar jag inte alltid gå och inte upp till 5 trappor 😀 Nu har jag bara två och det är ju lite “lättare”.
   Ja Deni´s blir väl kvar men byter namn kanske men dom som jobbar…
   Kram P ♥

 4. Hola! Så härligt att vara här nere…trots ringa 9-10 grader på morgonen….brrr. Alltid lika trevligt att träffa dig å syrran..vi hörs snart igen❤

  • ¡Hola Janette!
   Ja roligt att ni kom!! Det är lite väl kyligt men om solen kommer fram så…I dag ser det väl inte så kul ut.
   Ja vi hörs!! Hälsa P! Kram P ♥♥

 5. Ja, alltid händer det något! Och oftast är det ju på gott men dina bakärenden känns ju tröstlösa liksom kontakterna med MásMovil. Vill till att vara envis.
  Härliga bilder och med vädert har vi ju haft tur.
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Ja mycket kul och sen det byråkratiska här som man bli galen på.
   Men skam den som ger sig. Lex sa i dag att han gör ett nytt försök med att betala. Skönt då slipper jag stå i kö som jag avskyr.
   MásMovil har nåt allvarligt fel. Dom ser att dom gjort fel men kan inte göra nåt åt det…ja annat än att jag ska kasta in mer pengar för att aktivera för det gått för lång tid hahaha…Rekord va?
   I dag är vädret osoligt 🙁 men i morgon säger 3 st sol och en inte…
   Kram P ♥

 6. Hola P!
  Skönt att vädret blivit bättre därnere även om det är lite kallt kan jag tycka, Här hemma håller det sig runt nollan och ibland sol, ibland molnigt!
  Vi hade en härlig lördag då vi grillade korv ute i solen. På söndagen hostade jag sönder ett revben! Det kom väldigt plötsligt och jag trodde jag fått hjärtinfarkt. Vi var på väg till stan för fika men jag hamnade på akuten istället. Tur att det bara var ett revben, alternativet hade inte varit kul. Du vet ju hur det är…
  Nu har vi lovat att hålla oss hemma och ta behandlingar (Björn) och jag ska ju operera ögonen. Ooom vi inte hittar en lucka nånstans så vi kan sticka iväg!
  Ha det bra! Björnmannen hälsar!
  Kram Anita

  • Hej Anita!
   Jo det är ganska bra väder om det är sol och det är det ju mest nu. t.o.m i går fast det inte skulle bli det 🙂 Regnade poco också.
   Men vad hemskt med revbenet…Kan man hosta sönder ett bara så där. Ja nu har du väl ont, brukar vara jobbigt!
   Ja ni skulle vara här nu framöver när det blir varmare men hälsan måste gå före. Lite väl kyligt inne fortfarande.
   Tack och hälsa tillbaka!
   Kram P ♥

 7. Hola!
  Hiss har jag inga bekymmer med – men höjder, spindlar och kackerlackor… 🙁 Hade gärna varit med och träffat Los guapos från Sveriges framstjärt! 😀 😀 Hoppas att vi kan “tajma” våra resor nån gång under året.

  Trassel med betalning är så tröttande… På tal om betalning: Fick min Iberdrolaräkning häromdagen efter vårt 8-dagarsexperiment med komfortvärme i lilla lyan. 21 euro dyrare än normalt. Värt varenda krona! Men såklart är det annorlunda om man bor där nere under längre perioder. Då blir det ju mer kostsamt.

  Fullt upp här hemma med jobb och teater! Har ett så intressant och roligt projekt just nu och har lärt mig massor! Snickrar på slutrapport och ska göra presentation i nästa vecka för forskargruppen i Uppsala. 🙂

  Är solo ikväll. J är på den årliga kryssningen med son barndomskompis. Ordnas av tidningen wheels tror jag. Alla som åker är “gamla-bil-älskare”. Första året när J var med hade han klätt upp sig i svart kavaj och vit skjorta. Var den enda på hela båten med kavaj förutom serveringspersonalen – alla andra hade skinnjacka typ. Flera personer försökte beställa öl av honom. 😀 Trodde att han var servitör. 😀

  Hälsa I:na!
  Kram! <3

  • Hej Susan!
   Man får problem med hiss om man fastnat i 30 gr värme som vi gjorde för nåt år sen. Ja inte Lex då säger han…Larm via hissen till hissfirman funkade ju inte för det var elavbrott. Läskigt…jag gick sen 5 tr jättelänge 😀
   Ja du menar J och P. Ja det var roligt!
   Iberdrola…fick elräkning i går. 147E!!!! Fy f-n. 15.12-21.1 och så hade jag redan betalat 15E för 9.12-14.12 efter inflytt och nytt kontrakt. Dyrt med ett enda oljeelement. Och stor avlång lägenhet. OK, bara att betala…nu har jag inte satt på det och det går bra 😀
   Kul att du trivs på jobbet. Och på fritiden 😀
   Hahaha, Jörgen var väl mer klädd som bilälskare nu då 😀
   Hoppas han hade kul!
   Kram P ♥

 8. Hiss åker jag nästan aldrig, det är ju gratis motion att ta trapporna. Räntar bra på stegräknaren också i Torre där vi bor på 5:te.
  Jag hinner dessutom upp och ner lika snabbt som maken i hissen. Vilket äventyr med banken, jobbigt! När det gäller MM har jag endast kontantkort till mobilen.
  Så jättesnygg café con leche, eller var det cappuchino, blir sugen…
  Kram

  • Hej Fia!
   Ja du har ju inte så mycket att bära på 😀 Fast det kan ju bero på att du går mycket 🙂 Men du springer alltså eller har hissen lite dålig speed hahaha…bankärenden är inte så kul…fast kom på att det var helt fel dag…sista januari. Överbelastad maskin 😀
   Ja cappucino var det ja. Fin.
   Jag ska prova den också 😛
   Kram P ♥

 9. Verkligen en fin tavla!
  Jag som trodde Yoigo var spanskt. Har varit in hos dem tidigare och försökt väcka liv i ett kontant simkort, men icke. Även MasMovils kort har jag lyckats att döda. Så nu är det bara att börja från början och skaffa ett spanskt mobilnummer. Tack o lov funkar det gott med WhatsApp-användande, med verkare och andra som absolut inte ringer, till ett utländskt nummer.

  Jag kommer att tänka på min medicinska fotvårdare i Torrevieja, som berättade hur det gick till (eller inte till), att betala en faktura manuellt, inne på banken. Uj, uj, uj! :-0 Men på en stor bank och på ti och to fm, det verkar vara ett hett tips. Buena suerte!

  • Hej Tina!
   Ja den är fin! Och från Chinobutik 🙂
   Nej Yoigo har varit dotterbolag till Telia men nu har nosken MM köpt upp dom här i Spanien.
   Jag har ju ingen smartfån så jag har ingen Whatsup 😀 Säkert bra.
   Jo det brukar vara vissa dagar för fakturor 😀 ¡Increible!
   Få se om jag lyckas innan jag åker…
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *