Lörd 4 febr, sol/moln,18 gr ☼♦☼♦☼

Gokväll!

Ja då har det gått några dagar igen. Dom varnar för storm i morgon…45 km/h eller vad det nu är som vi säger…13-14 m/s. Frisk vind…ja det kan man säkert säga, det var det redan i dag på em. Fuerte och NW står det på Proyecto Mastral…Stark nordvästvind. Det betyder att om jag går utanför porten så kommer jag att blåsa ända till min gamla gata Almudena 😀 Ev ska det bli nån regndroppe också vilket är helt onödigt.
OK det är febrero…blåsig månad. Slut på väderrapporten.
***************************************************************************************************
Vad sägs om den här bilden då? Solnedgång över Rosa Saltsjön i San Luis…zoomade bara in lite. Otroligt vilket sken det blev!

Vad gjorde vi där då? Jo vi besökte Margas dotter Christine och hennes Oscar som nyss köpt ett fin gulligt hus där i San Luis. Kafferep blev det. Så trevligt. Och huset var verkligen mysigt, lagom stort och tre uteplatser samt fin pool. Wow!! Stor fin Hibiskus med gula blommor till höger. En hade slagit ut men det fanns många knoppar. Gula är finast av alla tycker jag.

Oscar kollar om han törs bada 😀 Citronträd och en Kanariepalm – tror jag 🙂

Nedan så pratas det nog om hur fint det är 🙂 Syrris är med också men är osynlig.

Fick inte med kaffebordet på bild…Synd ni hade blivit avis 😀
Tusen tack för att vi fick komma och titta Christine och Oscar!!! ¡Estupendo!
****************************************************************************************************
Marga och Birgitta var sen hungriga och vi smet in på Torreoro. Vi tog varsin tortilla de patata och jag trasslade in mig och ville ha tomatskivor men Mónica fattade inte så vi fick tomatkross som man brukar ha på tostada hahaha…Glömde vad skivor heter. Lonchas…Gick bra det också…(nja) Lite för lite salt i tortillan annars god. Blev hemskjutsad med fin bil. Bekvämt! Gracias chicas!!
************************************************************************************************
I går em så blev det fest på Smaskens. Carina har fina bilder på sin blogg. Mina blev som vanligt lite “så där”. Inget bra på att fota inne jag…Kan bero på okunskap.
 Här ovan har vi kockarna Micke och Simon och la camarera Victoria. Simon är ännu nyare än Micke som nu varit ett antal veckor. Maten var god även om fjärilskotletterna var lite hårt stekta på några tallrikar. Jag åt Black & White – tror jag det hette och vi blev
nöjda, det var gott. Jättekul hade vi och skrattade en hel del. Särskilt åt mig tror jag…Jag har nu en egen bokstavskombination …PFM. Pratar för mycket 😀 Nåja det får gå. Ja ni känner igen dom utom kanske Susanne och Hans som iaf jag inte träffat innan. Dom är inte ett par kanske jag ska säga 😀 Kompisar till Rajje. Roligt!!
¡Gracias a todos! ♥♥

Rajje, Christer och jag gick till vitvaru-Mallén och beställde hem honom att fixa lite så kylfrys ska få rum. Tvättmaskinen är på plats men el grifo är för big. Kranen.
Si på måndag så kommer José med son.
Ja och så i dag kom Rajje och Christer hit till mig. Omtänksamma chicos ville hjälpa mig fixa brevlådelåset. Vi gick och köpte ett nytt. Jag hade sabbat det andra jag köpt. Pillat bort nån plastkrage 😀 Kostade mig 5E till…Ja jag har ju aldrig tjänat på nåt förut…(OK vi vann 30E förut och 6E i dag på Lotería).Killarna fixade det galant – förstås…
Nu är det lås…med nyckel. Alla andra nycklar på dom  11 andra brevboxarna har fått fötter i huset liksom “en del” annat 😀 Metallvärde i dom 🙂
Vi gick till El Neene. Fikade i solen. Vem kommer där. Jo Mallén 🙂 Glad. Helt plötsligt kom det två öl till bordet. Inte fick jag nåt 😀 Kul…han är nöjd att ha fått sälja lite vitvaror 😀 Lite propina skulle jag väl haft? Äsch det var kul. Han var ju så glad! Värt en hel del.
Killarna stack till Habaneras CC och jag gick med Lex och Syrris till Torreoro.

Lex nya favorit Anna hade bränt handen…Omlindad. Men glad tjej. Sën i kväll ska Lex på Mässa i Vita Kyrkan och före det äta nån liten tapas (i kyrkan!) som dom får betala 6E för. En hjälporganisation som jag glömt namnet på måste få in pengar till fattiga.
****************************************************************************************************
Spanieninfo…Katalonien (som Barcelona tillhör) vill ju bli fria från Spanien. Nu tänker dom inkassera skatterna själva. Dom har redan register på sitt folk…som dom påståtts stulit. Hur ska det gå…inbördeskrig? Regeringen tillåter ju inte att dom frigör sig från Spanien…

Oj vad långt inlägg igen 🙁 Har Mellon börjat?
God natt! P ♥

21 reaktion på “Lörd 4 febr, sol/moln,18 gr ☼♦☼♦☼

 1. Hola! Verkligen en magisk bild! Man får njuta! På tal om San Luis vill jag till restaurang Lilla Svensken. Hos Micke och Therese. Där ska det smaka bra, säger många! Jag ska till Smaskens nästa vecka i alla fall, med min Facebook Citygrupp Grannsamverkan.

  I eftermiddag åker jag pendeln till Karlberg, byter där och åker vidare till Märsta och så vidare med buss 583, till Arlanda. En mycket prisvärd “transfer” 🙂

  • Hej Tina!
   Ja det var ett otroligt sken där över sjön.
   Har aldrig varit på Svensken. Men hört att han är bäst på fisk har jag för mig.
   Ok, ja dom får lite kunder nu då framöver på Smaskens.
   Grupp med grannsamverkan 😀 Så svenskt det låter 🙂
   Omväg till Arlanda…orkar inte åka kommunalt…taxi el privatskjuts men jag är ju lite klen.
   Kram P ♥

   • Ja, man får stålsätta sig med det där pendlandet, till Arlanda! Ha haa, ja men jag fick idén, för spansk polis uppmanar till grannsamverkan! Det är alltid någon som skriver att de blivit drabbade av inbrott mm, trots gated community. Mycket står väl tomt, längre perioder.

    • Ja det är säkert bra om man vet vilka svenskar som bor i närheten men värst integrerad blir folk inte…
     Inbrott sker ju precis överallt nån gång och i bland flera ggr. Läser varje dag på Spaniaavisen om nya.
     Kram P ♥

     • Integrering är viktigt och tack o lov har jag mina spansktalande grannar, i huset. Men roligt med en city-grupp, ändå! Det blir en del erfarenheter och tips, som delas.

 2. Praktiskt ju om du får draghjälp (putthjälp?) av vinden upp till din gamla gata – du går ju ditåt rätt ofta ändå 😉 Fast det kan ju bli värre att komma hem igen, men då är det å andra sidan nedför. Tänk positivt! 😀

  Ännu så länge tycker jag inte att det blåser så värst, men vinden ligger säkert och lurpassar… 😉

  Jättefin solnedgångsbild!

  • Hej Ama!
   Ja om de är stark västlig vind så får jag draghjälp 😀
   Lite nedför blir det så det går bra 😀
   Ja vinden…hissen är tyst så jag antar att det inte börjat blåsa ännu. Eller har det satts i fönster…skulle inte tro det.
   Ja tack bilden blev bra, otroligt sken där!
   Kram P ♥

 3. Hola!
  Åh vilket gulligt hus! Och egen pool! 🙂 Precis ett sånt skulle jag vilja ha, fast i Torre. 🙂 J och jag brukar spana efter objekt när vi är ute och knallar i Los Angeles som är ett jättefint område tycker jag.

  Här ska det läsas repliker idag. Är ovanligt svårt att få det att fastna den här gången. Ålderstecken? 🙁 J är ute och åker rullskidor. 😉 Ska ju åka Vasaloppet men vi har inte haft nån snö och han har därför inte kunnat träna.

  ¡Abrazos!

  • Hej Susan!
   Ja det var verkligen fint. Så där lagom stort med två sovrum!
   Ja Los Angeles är fint. Man ser inte så ofta lediga hus där.

   OK, ja du är otrolig. Kanske du har annat i huvudet…behöver inte vara åldern 🙂
   Jaså ja han är också otrolig som harvar på med “motionen” 😀
   Hoppas han inte sliter ut sig.
   Kram P ♥

 4. Vilken vacker bild över solnedgången vid saltsjöarna. Verkligen! Vykortslik!
  Roligt att C&O är nöjda med sitt hus och det ser ju verkligen fint ut. Och visst är det skönt med ett hus och särskilt om man bor här.
  Skönt att ditt bervlådeinkast nu blir intakt, det mesta verkar ordna sig.
  Vad gäller blåsten så har det vrivlat en del i natt och lite nu men inte mer än att vi satt ute och åt frukost i det sköna solskenet. I lä visserligen men skönt.
  Så visst blir det en bra dag idag också.
  Kram!

 5. Hej Ditte!¨
  Ja det var verkligen speciellt där vi sjön. Dom har ju bara 150-200 m ifrån.
  Huset var så himla gulligt och uteplatser åt alla håll.
  Poolen var fin också.
  Ja nu har jag (Anita) fått en del ordnat. Mycket bra…Konstigt att inte hissdörrarna gnäller trots vínd i dag. Kan fönstrerna ha satts i?
  Får kolla när jag går ut 🙂
  Kram P ♥

 6. Så mycket trevligheter du är ute på 🙂
  Vad fint det såg ut hos C o O.
  Säger som de andra ovanför mig. Vilken vacker bild på solnedgången.
  Här har det “harvats” med protokoll och fullmakter. Väntar bara på godkännande innan det ska skrivas ut. Har krångel med datorn, får inte upp vissa dokument.
  Kanske ngt inställningsfel, eller för gammal dator.
  Ha det så skönt i solen och kram/A-K

  • Hej A-K!
   Jajamensan, här har man kul 😀
   Dom har sååå fint…drömhus med pool…
   Ja solnedgången var verkligen effektfull…Råkade titta bortåt sjön som ligger nära…
   Ja du harvar på, blir nog van 🙂 Ja vissa som har äldre typ av dator får inte upp vissa saker.
   Vet en som inte får upp min blogg. Skandal hahaha…
   Tack detsamma om det är sol annars ändå! Kram P ♥

 7. Så fint Christine och Oscar har det i San Luis!
  Och vad mycket du har fixat i Anitas lägenhet! Bra att du hinner fika och njuta mellan varven! Det var mysigt också när vi satt i solen på Neene. Förstår att du går dit ibland när solen ligger åt rätt håll!
  Kram

  • Hej Fia!
   Ja man kan ju bli lite avis 😀 Så gulligt, lagom stort och pool.
   Sååå mycket har jag väl inte gjort i Anitas lgh…Fått möbler, satt upp lite tavlor, OK, skrivit en fellista som jag inte fått svar på…
   Men nu kan jag inte göra mer annat än att gå och fråga om dom får nåt gjort. Får bli när jag kommer tillbaka…
   Ja El Neene är jättemysigt. Lite för mycket trafik men var är det inte det i Torre 🙂
   Kram P ♥

 8. Tack för att ni kom, det var så roligt att ha er här: ) och så gott fint med Bregott och all god choklad! Såg ut att vara trevligt på Smaskens. Ha en riktigt bra dag i blåsvädret!

  Kram C & O

  • Hej Titti!
   Tack själva att vi fick komma till detta kaffebord haha…Wow!
   Och titta så fint ni har det!
   Ja det var kul på Smaskens!
   Ja det blåser lite väl mycket men som sagt det är februari…
   Kram och hälsa O. Vi ses snart hörde jag 😀
   Kram P ♥

 9. Ja du lyckades verkligen fånga denna vackra solnedgång. Xakt rätt ögonblick tror jag, blev en kanonbild 😀 Ja de har det verkligen mysigt där i sitt hus. Passar dem perfekt.
  Kul, god och trevlig stund där på Smaskens!
  Men inbördeskrig ska det väl ändå inte resultera i 🙁 , ja inte pga Smaskens utan pga av det sista i ditt inlägg!
  Kram!

  • Hej Birgitta!
   Ja vi skulle ju precis åka när solen dalade så fint 😀
   Ja huset är ju jättefint och tomten och poolen. Precis lagom stort också.
   Ja Smaskens var trevligt! Och i går då!!
   Ja Spanien har ju varit osams inbördes många år…1981 var det försök till militärkupp. Katalonerna har väl ansetts förtryckta…och
   vad ska regeringen göra om dom går vidare med sin självständighetsiver? Dom blir nog fria så småningom med eller utan blodspillan. Tror jag…
   Kram P ♥

  • Hej Ami!
   Ja verkligen mysigt ställe dom hittat!
   Ja tänk egen pool speciellt i juli-aug 😀
   Kram och tack detsamma i dag! P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *