Lörd 25 mars, sol 17 gr ☼☼☼

Hej!

I går fick jag veta att jag har en substanslös blogg…En han – förstås – på forumet. Jag hade trampat på nån öm tå när jag sa att jag gillade skandinaviska tidningarna som “han” kallade reklamblaskor. Ja hur ska dom annars gå runt. Kan man inte spanska som majoriteten av besökare och bofasta så är dom informativa. Sydkusten, Svenska Magasinet, Spaniaavisen, Spaniaposten och Sí, Spania i dag är dom bästa.
*******************************************
Substans…vad betyder det då? Jo materia, innehåll, ämne etc…jag bestämmer mig för innehåll va? Ska jag lämna blankt nu då? Skojar…jag ska försöka vara normal. Svårt. Jag är ju gammal och bryr mig inte så mycket om kritik 😀 “Dom” växer väl upp nån gång även om det verkar väl sent 😀

***************************************************************************************************
Nu lägger jag in en fin bild…blåsigt i dag och första ggn på paseon sen jag kom ner.

Svinkallt! Fanns folk som hade shorts och linne 😀 Dock inte han till höger:

Lamporna  lyste på lilla torget:


Det är fint i Torrevieja, En annan på forumet -troligtvis en han – sa att Torre var det värsta han sett..
Om det finns grader i h-e så var Torre längst ner. Han letade bostad 😀 Han har alltså inte varit i Syrien…”Det var bilder på maten på restaurangerna också…”! Milde tid!! ¡Por diós! Vad vidrigt va?
****************************************************************************************************Ja i går då? Kära Marga fyllde år och vi åkte dit och hade lite godis med. Satte oss på hennes fina patio. Solen sken!

Väldig trevligt! Gracias a todos!
Innan dess så hade vi åkt förbi nya marknadsplatsen…Sista budet är sista veckan i mars (troligen inte va?) Efter påsk…troligen (nåja)…Dom 700 säljarnas önskemål…

I förrgår var Marga och jag till Jesica. Jag går bakåt, märks det? Blir mer substans då väl? Vi blev fina…ja jag tappade färgen efter permanent så klart men Marga blev så fin.
Så drog vi iväg till Torreoro och åt tortilla de patata och magra med champinjoner.
Som kalops på gris. Gott!! Ny camarera och dom söker en till.
På det åkte vi till en Mercadona och handlade. Bra eftermiddag!
****************************************************************************************************
Vem är det här då? Teatertjejen från Åsöberget? Susan! Som fyller bastante jämna år i dag! ¡¡Feliz Cumpleaños Chica!! Hoppas du har trevligt där du är!! Vi ses väl snart!

Ja då så. ¡Buenas noches a todos! P ♥

36 reaktion på “Lörd 25 mars, sol 17 gr ☼☼☼

 1. Grattis till Susan!
  Ja det finns alltid några som gillar att provocera och trigga igång något.
  Tidningen Si, Spania i dag är också bra.
  Det blev en riktigt trevlig e.m hemma hos Marga med lite gofika.
  Ha det så bra!
  Kram!

  • Hej Carina!
   Ja det är svårt att förstå hur en harmlös åsikt om skandinaviska tidningar kan trigga en person att gå i gång så och dessutom gå ut med lögner om folk = jag. Obehagligt men jag är inte förvånad. Man tycker att unga som har möjlighet att åka ner och koppla av ska ha såna problem 😀 Ja även en del äldre (män) skriver ju som om levde i världskrig och dissar Sverige istf att skriva saker om Spanien…Men dom har en egen agenda. En del håller ju till på hatsajter också. Inget liv har dom i solen.
   Ja Sí, Spania i dag glömde jag. Ska skriva dit den. Den är bra!
   Trevligt hos Marga som vanligt!!
   Tacl detsamma! Kram P ♥

 2. Godmorgon

  Jag läste båda inläggen på Spanienforum, finns alltid de som ska klaga. Inget att bry sig om. Jag gillar både Torre och framförallt din blogg:). Läste en artikel (i en gratistidning:) om avfolkade byar, han kan väl bosätta sig i ngn av dem då, inte en turist att se.

  Ja då var det sommartid igen, gillar inte detta!!!

  Ha det så bra i det fina Torrevieja

  • Hej Lotta!
   Jag tycker dom som är så missnöjda i sitt liv borde åka nån annanstans och inte förpesta fina Spanien. Landet har fel och brister så klart och så används forumet för att hata Sverige också. Måste var jobbigt att var sån…Njuter inte i solen…
   Dessutom vill dom inte ha utlänningar som engelsmän och andra “utlänningar” i sin närhet och helst inte svenskar heller 😀
   Ja jag lade ju in en länk om avfolkade byar som finns många i Spanien…Fast då får man inte havsutsikt, Michelinrestauranger och stenstrand som Torredissaren sa 😀 Han hatade sandstränder…
   Nej sommartid…har inte ställt om klockorna kom jag på 😀
   Tack!! Kram P ♥

 3. Ja grattis till både Susan och Marga 🙂

  Jag gillar Torrevieja jättemycket (konstigt vore det väl annars? 😉 ). Det finns ju vackrare städer här i Spanien, men inte trevligare, tror jag 😀

  Helt onödigt det där med att behöva ställa klockan hit och dit. Bara förvirrande om du frågar mig…

  Kram och ha en fin söndag – det ser ut att finnas alla möjligheter till det 🙂
  PS: Såna där påhopp tycker jag inte att du ska bry dig om.

  • Hej Ama!
   Ja grattis till dom! Dom läser nog här kan jag tänka mig 😀
   Inget fel på Torre alls. Allt finns för en bra semester tex. Otroligt med aktiviteter, muséer, vattenland,naturpooler och shopping.
   Teater, musikpalats, kulturpalats och audiotorium…Parker och plazas i mängder. Paseon och piren är ju finare än i många andra städer. 4 playor i stan och en utanför. Vilka har det?

   Ja ställa om tid är lite förvirrande ett bra tag tills man vänjer sig.
   Fin dag blir det, blått, blått ser jag.

   Nej jag blir bara förvånad när man har så lite att komma med så man måste begå personangrepp för att hävda sig.
   Svårt att bevisa lögner…Men jag är van från moderatortiden.
   Gammal och dessutom kvinna är bra objekt att gå på.
   Finns faktiskt några modiga män på forumet och det gläder mig 😀
   Kram P ♥

 4. Stort grattis till Susanne också 😀
  Sådana där påhopp säger mer om påhopparen än det som vdb hoppar på 🙁 Jag, och många med mig, gillar din blogg. Å det vet du ju! Trevligt att ni kom med gofika och förgyllde Margas dag.
  Kram!

  • Hej Birgitta!
   Susan läser säkert detta 🙂
   Ja så klart att det finns nåt som inte är bra där 😀
   Jag har ju uppåt 600 som läser varje inlägg och “påhopparen” har tydligen gjort detsamma 😀 Slösat sin tid hahaha…
   Ja vi hade kul hos Marga som vanligt!!
   Kram P ♥

 5. Hola P!
  Så jag har alltså läst en substanslös blogg i flera år! =O Hahaha!!! Det är ju din blogg och du bestämmer och skriver vad du vill! Varför läser “han” den?
  Vi har kanonväder för att vara mars, det ska bli uppåt 18 grader idag! Igår ställde vi fram utemöblerna och klockorna! Åt våfflor i solskenet, härligt och syndigt gott! .
  Idag ska vi bara njuta! Men du, är det inte väl kallt därnere i Spanienlandet? Tycker jag hör att det både regnar och blåser där… Inte mucho sol inte. Vintern var ju extremt dålig.
  Hur går det med badrumstaket och vad var felet? Vilken jämrans tur att du bor där och såg detta innan det blev alltfor stort!
  Fortsätt skriva!
  Kram från oss/ Anita o Björn

  • Hej Anita!
   Ja du, du har slösat din dyrbara tid 😀 Också “han”.
   Jag läste om att ni skulle få varmt! Så härligt!! Våfflor i solen!! Kan inte bli bättre!
   I Torre har det varit sol ganska mycket sen jag kom ner men i bland blåsigt. Brukar ju vara det i febr-mars. Solen värmer så man sitter i den 😀
   Läckan på röret är lagat. Nu ska en snickare och målare hit.
   Dom kommer väl snart 🙂
   Ja nu måste jag ju fortsätta skriva 😀
   Kram till er båda! P ♥♥

 6. Ja du, han bad om ursäkt sedan i alla fall. Fast han har en poäng i att det är bara Sydkusten som har egna artiklar, Svenska Magasinet tar bara från de andra (Sydkusten och En Sueco) och skriver inget eget. Men det kan vara trevligt att bläddra i den ibland ändå.

  Jag vet de som tycker att Solkusten är bland de fulaste de vet medan jag tycker det ä väldigt vackert. Som alltid finns det områden som har mindre skönhet men man kan ju blunda för dem och välja att se det man vill.

  Vackert väder har ni haft det i alla fall, härligt med bakelser i solen även om ni – precis som vi här nere – ser rätt påpälsade ut. Inte mycket till värme, men den lär väl komma. Det brukar den ju göra!

  • ” … bland det fulaste de vet medan jag tycker det är väldigt vackert …” ska det stå. Smög in sig lite fel, glömde korrekturläsa precis som Svenska Magasinet brukar göra. 🙂

   Haha, nu var jag inte snäll!

   • Hej Emma!
    Nej han bad inte om ursäkt…”ackumulerad irritation”…
    Och han påstod ju att jag skickar obehagliga PM…Hur kan man bevisa att man inte gjort det…Otäckt och lågt var det.
    Nya medlemmar kan ju tro på det.
    Tror inte skandinaver bryr sig om att tidningar tar uppgifter från spanska tidningar eller andra. Jag läser alla och försöker med spanska också.
    De flesta kan ju inte spanska och suger i sig det man förstår. Sydkusten är så klart min favorit iaf.
    Ja man väljer ju själv var man vill bo och Torre har ju många valt för att det är billigast i landet…Jag också som inte hade råd att köpa dyrt. Allt man vill ha finns ju och utflykter kan man göra i fantastiska miljöer nära.
    Jag brukar korrekturläsa men missar i alla fall 😀
    Men så kommer påpekande…Bra det 🙂
    Kram P ♥

    .

 7. Så tråkigt att du oförskyllt råkade illa ut på forumet. En kan tänka att utbrottet säger mer om skribenten än om dig och bloggen. Jag gillar att läsa din blogg!

  • Hej Marsipankatten 🙂
   Ja men jag är ganska van sen tiden som moderator i ca 5 år. Jag kan ju en del och råkar veta en hel del efter lång Spanientid.
   Och så gammal tant på det…det går inte bra i gubbsamhället.
   Ja det är klart att man kan irritera känsliga personer om man har en annan åsikt. Fast det där tog priset i bagatellskafferiet 😛
   Bra att du gillar min blogg. Jag skriver för er som gör det ♥
   Kram ♥

 8. Hola P!
  Första gången Velo och jag kom ner till Torrevieja så blev vi glatt överraskade. En lagom stor stad med liv och rörelse, vackra stränder och promenader. Det finns både bättre och sämre kvarter, javisst, men så är det i de flesta städer. Både socker och salt men mycket, mycket socker…😊 Restauranger och kaféer överallt, här saknar man inget! Nej, så orättvist mot vårt fina Torre! Och så orättvist mot dig! Näe, fortsätt skriva som du gör, vi är många som uppskattar din humor och din kunskap om Spanien och Torre.
  Till påsk kommer vi ner en vecka då hoppas jag att vi ses, vore toppenkul! Längtar som jag vet inte vad!
  Stor kram från Velo och mig! ❤

  • Hej Carin!
   Ja jag tycker som ni, det är mysigt i Torre. Allt finns som sagt och fina stränder överallt. Lagom stort också.
   Ja det är orättvist mot Torre och mig hahaha…men som jag skrivit…sticker man ut hakan – läs har en åsikt – och tant så är det irri för vissa. Då blir det personangrepp. Sånt har jag aldrig ägnat mig åt. Jag fick höra som moderator att ” hur jag orkade vara så diplomatisk” 😀 Ja försvarade mig gjorde jag ju då och då…lite fint 😀 OK, lite ironi fanns väl 😛
   Ja klart att vi ska ses! Ni får väl en lucka i inredningsbestyren…
   Kram till er båda! P ♥♥

 9. God sen och vacker eftermiddag från ett härligt Stockholm och sent kaffe på balkongen och med god chokladtårta därtill.
  Trist med ett i grunden bra Forum som blir till sandlåda. Men jag säger som andra, det visar mer om den som skriver. Och vad gäller din “substanslösa bloogg” så har den ju inget direkt medforumet att göra och man läser ju av fri vilja. Och sedan kan man ju diskutera vad substans är. Men det är en helt annan fråga. Trist är det och jag tycker att en god stämning försvinner på forumet om man ska ägna sig åt personangrepp. Känner man sig ite hotad är det kanske enkelt att ta till detta. Och det hela var ju en “skitsak”.
  Men, livet går vidare helt oavsett.
  Har grattat Susan och Marga och gör det gärna här också. Mars är en bra månad. Har egna erfarenheter av den.
  Vad gäller om Torrevieja är vacker eller inte så ligger ju det i betraktarens ögon och man är ju som svenska tämligen fri att besöka och bo i de länder man vill och även välja stad. Väldigt fiffigt.
  Vackra bilder och hoppas nu det snart blir varmare igen i Torre.
  Stor kram!

  • Hej Ditte!
   Oj vad det låter härligt!! Vårlikt!
   Ja det blir lite tokerier och en del har en egen agenda med att skriva där. Undrar om intresse för Spanien finns?
   Kommer i håg ett PM från en kille som hade en liten blogg om ett litet bilmärke…Han var tvungen att lägga ner bloggen pga påhopp…Ja man kan hoppa på folk för vad som helst.
   Nej min blogg har ju inte med forumet att göra men vill man såra nån så kan man ju nämna detta med “substanslösheten” 😀
   Hade det varit nån annan så kanske den tagit illa upp. Jag log lite åt just detta 😀
   Ja du har ju också mars som firarmånad 😀
   Vi har det bra som kan välja vart vi vill åka. Privi är vi absolut.
   Ja bilderna är som man vill ha det. Sol och blått hav.
   Jo det blir varmare till ni kommer 😀
   Såg en passionsblomma i dag 😀 Känd gata.
   Kram P ♥

 10. Får börja med att säga gracias a todos som kom med gofika och förgyllde min eftermiddag! Mycket trevligt! Sen får jag säga grattis till Susan som har sin dag idag! Mars är en bra månad! Jag ler gott när jag läser ordet substans. Familjen hade en mycket god vän, som var skojfrisk på ett trevligt sätt. När “tanterna” pratade var det dåligt med substans tyckte han! Tjejsnack alltså! Trevligt hade vi hos Jesica och åkte nöjda därifrån. Stackars han som inte gillar Torre! Å vilken tur vi har som gör det! Kram!

  • Hej Marga!
   ¡De nada mujer! Ja många som fyller år i mars…
   Jaså din vän sa samma sak…”ingen substans” Hahaha…Ja se gubbar. Vad har dom då? Alltså det finns massor av fina gubbs…
   I dag mötte vi en tvärhand hög liten gubbe på La Loma. “Det syns att ni är systrar” sa han…Lika ansikten 🙂 “Ja gemelas (tvillingar)” sa jag…”Ja jag sa ju det” sa han…sen hörde jag han sa “mayores”. Hm äldre? Va? Fattade inte vad han menade.
   Ja vi hade kul hos Jesy 🙂 Jag har själv färgat barret i dag…Måste 😀
   Ja han som inte gillade Torre får svårt för han gillade ju inte andra och eget folkslag heller hahaha…Och sandstrand 😀 Rhodos har stenstränder 🙂
   Kram P ♥

 11. Hej Preciosa! Först av allt måste jag säga att jag älskar färgen på omslagsbilden 🙂 Sedan blir man ju bara trött av hur folk beter sig. Skönt att han inte gillar Torre för vi vill inte ha honom här. Jag älskar att läsa din blogg och har gjort det i flera år, varje dag. Du skriver så roligt och underhållande och dessutom mycket bra information om olika saker. För mig finns inget finare resmål än Torrevieja – staden har allt jag önskar mig. Ha det gott i värmen, jag har precis landat i Göteborg. Kram

  • Hej Agneta!
   Ja visst är färgen fin! Och så Parque de las Naciónes på bilden. Snart kommer det att blomma där…maj-juni som mest.
   Ja det är bra att vi inte får gnällspikar i stan…Helst inga andra städer heller 😀
   Tack för fina ord! Jag försöker ha lite substans 😀
   Ja Torre har ju allt man önskar sig…vad mer finns nån annanstans? Samma sol har vi.
   Ok, tillbaka till Göteborg. Returbiljett finns väl hahaha…
   Kram P ♥

 12. Hola! Tusen tack för grattishälsningarna – både här och på annat sätt! 🙂 Har ju haft åldersnoja och inte velat tänka på den här dagen men nu är det över och än har jag inte dött! 😉

  Är nyss hemkommen från Bryssel där vi har haft en fantastisk helg. Vilken stad – vill tillbaka igen! Kvällen igår toppades med en 4-rättersmiddag på en restaurang som har en stjärna i Guide Michelin. Det absolut godaste jag har ätit i hela mitt liv! Allt var perfekt komponerat in i minsta detalj och lagoma portioner så att man inte blev proppmätt redan efter rätt två. Berättar mer när vi ses i påsk! Nu ska jag umgås med Johnn Blund. 😉
  Kram!

   • Hej Susan!
    Åldersnoja 😀 Ja du får det besvärligt framåt då 😀
    Milde tid vilken restaurang alltså…Och stad också. Kul!!
    Ja snart är ni också nere. Ja alltså i Torre 😛
    Ha det så bra tills dess! Kram P ♥

   • Ja vad säger man, varför läser man den då? Förhoppningsvis bara en dålig dag….annars verkar som en substanslös tillvaro om man måste läsa en blogg som man tycker är substanslös….

    Chrille

 13. Grattis till Susan och Marga i efterskott 🙂
  Ja, en del har så mycket synpunkter på allt och alla….men det är väl upp till var och en vad man vill skriva i sin blogg? Och den som inte gillar det behöver ju inte gå in och läsa 😀
  Ha det så bra!
  Kram

  • Hej Ami!
   Tack säger dom säkert!
   Jo man skriver vad man vill så länge man inte sårar någon förstås.
   Och det fanns ju ingen anledning. “Han” hade väl en dålig dag men skrivet är skrivet, finns kvar. Och det bör man tänka på 🙂
   Tack detsamma! Kram P ♥

 14. Hola!
  Försökte hitta tokstollen på Forummet och hans inlägg men lyckades inte.
  Vilken gnällspik! Undrar om han varit i Torrevieja över huvud taget.
  Många kändisar som fyller i mars. Har grattat dem på annat sätt, så de blev inte bortglömda.
  Äntligen verkar förkylningen ha gett med sig en smula.
  Vilka fina bilder från paseon, syntes på palmerna att det blåste rejält.
  Längtan blir stor när jag ser terassen under min balkong.
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Du menar han som dissade Torre och inte min blogg 😀
   Jo jag kan mejla länken om du vill. Fast jag svarade aldrig
   på dissningen av Torre för det var så barnsligt 😀
   OK, ja man kan ju inte ha förkylning länge, då måste det vara nåt fel.
   Ja fina bilder på paseon! Fina färger!
   Vi har sett terrassen i dag med 😀 Kommer väl på bild…
   Kram P ♥

 15. Får nog gå in och läsa lite på Forumet det verkar ju vara livat där 🙂 … konstigt att det alltid ska finnas gnällspikar.
  Hörde från moder och fader att det blåst rejält kallt hos er, ser så fint ut på bilderna med den klarblåa himlen. Ska bli så himla skönt med lite semester, bara en vecka kvar nu.
  Kram på dig

  • Hej Jeanette!
   Ja det är mest män/gubbar som har svårt att ta en normal diskussion utan påhopp. Självkänslan blir störd 😀
   Jo det har blåst en del men ändå så fint i solen. Man får söka upp lä. Tror ni får bra när ni kommer 😛
   Kram på dig också! P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *