Tisd 28 mars, sol 18 gr,☼☼☼

¡Buenas noches eller Buenos días! Om det är Buenas tardes så har ni vaknat sent för
ni läser väl den här bloggen det första ni gör på morgonen?
Ta vilket som passar 😀

I dag var det en enorm kö utanför min lya där matutdelningen äger rum. Kärror och kassar hade redan tagit plats tidigare. Detta pågår i ett par timmar och när folket släpps in börjar dom prata och det är  ett sorl utan like i kön utanför. Undrar om dom får gå varje dag och hämta eller har dom någon dag i veckan? En del kommer ut med fullastade kärror och en del med bara nån kasse. Beror kanske på om man är ensam eller familj. På fredagar är längsta kön.
Dom hinner knappast gå på marknaden om dom kunde och hade nån Euro. Ja olika öden som jag funderar när jag studerar kön. Ja dom ser inte mig för då hade jag ju inte tittat förstås. I bland funderar jag över att det är barn med. Men så läste jag häromdagen att 10% av barnen i Torre inte går i skolan. Många!!
Kan ju bero på att föräldrarna inte har råd med det som krävs eftersom dom får betala all skolmaterial och mat själva? Man hör att skolan är gratis men fattas ju det mest elementära då väl? Vissa skolor har skoluniform tex. Ja vad vet jag…undrar gör jag.

OK. vad mer är att fundera över. Varde sol…men lite småkallt inne…Måste ut fort vilket
är svårt numera…Allt tar sån tid. Har ingen sol på balkongen och värma sig gör man ute. Inga element eller AC på då förra fakturan var en chock 🙂 Har förträngt den men tror den var på 150E. Oljeelement är dumt. Nu kom en lite nätt summa på 28E. Men jag var ju inte heller här på 1 månad. Ja så den var inget att klaga på – ja utom att fasta avgifterna är lite väl höga 🙁
Ja solen är bra nu på våren. ♫♪ Cuanto calienta el sol aquí en la playa ♫♪
Sjung med,,,kommer text:


Äta bör man annars dör man heter det. Man kan äta sig sjuk också 🙂  Ja vi rika alltså.
Jag tål ju inte pasta, pizza och starka kryddor. Men i går utmanade jag ödet och åkte till Pomodoro (Tomat)…ja var? Aquas Nuevas? Gatan La Mancha…Jag tog calamares och lasagne samt jordgubbar med grädde. Dagen i dag blev inte kul…halsbränna, sveda mm…Fast det var himla gott så då får det vara värt en gång om året att lida.
Fick åka med gänget Marga, Carina, Horst och Syrris var också med. Antar att dom inte kände nåt av det hela. Plåtmagar har dom 😀 Bilden är lite orange…kan ju bero på toldon ovanför.


Ja mer trevligheter för Marga hade köpt en massa kaffebröd och vi åkte hem till henne. Det är så mysigt där i solen! Ja det har ni redan sett i ett annat inlägg är jag säker på 😀
****************************************************************************************************
Ja i dag då…försökte komma på hur jag skulle kunna gå ut med magkatarr…Och jag har mina huskurer så till slut så gick Syrris och jag bortom Kyrktorget till en Chino på slutet av Caballero de Rodas. Som vanligt hittade vi lite av varje som man tror man behöver.
Kyrktorget som egentligen heter Plaza de la Constitución var översållad med pelargoner! Geranios på spanska. Ja i rabatter. 100-tals. Dom bollklippta bougainvilleas som brukar finnas i hörnen vid fontänen var borta…Stod dom i krukor kanske? Såg inte ett spår av uppgrävda. Rosor var planterade runt. Dom vattnar dåligt där har jag sett förr om åren.. Hoppas dom skärper sig 😀 Tycker synd om ovattnade blommor. Jag vet att det är lite stört…Samtidigt är det ju oekonomiskt. Plantera 100-tals blommor och så vissnar dom..Klockan gick fel på kyrkan 🙁 Ur led är tiden 🙁 Orkar inte med tidsomställningen.

Ja då är det kväll igen…har nåt nyttigt blivit gjort? Ja jag har iofs tvättat i maskin…och så har jag tejpat alla trappsteg i en av trapporna här som inte har ledstång. En sån där svart skrovlig tejp som man sätter på kanten så man ser var man sätter fötterna. Nu har jag besparat sjukvården här ganska mycket. Finns dom som har ramlat i trappan och jag höll på att göra det när jag inte såg  att det var två steg, trodde det var ett.
Fortfarande ont i ryggen efter det…ja poco nu då 😀 Det springs ut och in här i lyorna och den bredvid trodde jag var såld men det pratas både ryska i ett besök och tyska i ett annat. Men alla säljer kanske åt banken och inte har koll…eller?

¡Buenas noches! P ♥

13 reaktion på “Tisd 28 mars, sol 18 gr,☼☼☼

 1. Buenos Dias P
  Visst har vi härliga soliga dagar nu, kalla mornar och myggiga kvällar
  Men vad har vi att klaga på då man ser alla fattiga och svårt sjuka
  Ha en härlig fortsättning på veckan och njut av mat och fika, det gör vi
  Stor kram från La Marina

  • Hej Mariana!
   Ja det är så himla najs i solen nu. Mygg har jag haft en inne men på kvällen ute vet jag ej. Är ju sällan ute då.
   Ja jag lider att se folk behöva hämta förnödenheter för att överleva. Och det är ofta organisationer som hjälper dom. Samtidigt skor sig korrupta politiker, banker och företag med millioner Euros. Svårt att fatta men svarta marknaden är ju enorm i Spanien…
   Ja man får blunda och ge om man kan och vet att det hamnar rätt.
   Och äta och fika som vanligt.
   Kram tillbaka! P ♥

 2. Visst är det illa att människor ska behöva köa för mat, men å andra sidan så är det ju bra att detta finns. Det gör det ju inte direkt i Stockholm , men där finns på sina ställen soppkök. Oroande att 10% av barnen inte går i skolan men material kostar pengar. Här hemma uteblir en del för att de “inte känner för att gå”. Viss skillnad.
  Vackra bilder från kyrktorget med blommorna men man hade ju hoppats på att de skulle få vatten. Visserligen kanske det kommer lite regn men inte så att växterna blir nöjda. Vackra bilder och blå himmel är alltid trevligt.
  Hoppas nu att magvärken skyndar sig på att bli bättre.
  Stor kram!

  • Hej Ditte!
   Ja det måste vara frustrerande att behöva stå där och ta emot, å andra sidan så finns ju inga försörjningsmöjligheter och dom som har barn har ju inte råd med daghem heller. Dyrt här.
   Ja det är hemskt att barn inte går i skolan!! Dom kan nog behöva det av många orsaker. Få se om kommunen tar tag i det nu eftersom dom skrev om det i en spansk tidning jag läste.

   Blommorna hade slangar låg i jorden så hoppas dom vattnas , ja att vattnet sätts på 😀 Sen bör dom ju rensas också…få se hur dom gör.
   Tack min magkatarr är hyfsad bara jag låter bli kaffe och hur lätt ät det? Svårt 😀
   Kram tillbaka!! P ♥

 3. Vilka härligt soliga och djupblå bilder! 🙂

  Nu är det verkligen skönt här – precis lagom i mitt tycke. Inte behöver vi köra vare sig element eller AC heller. Det har vi inte gjort på ett bra tag. Men å andra sidan sitter jag oftast med en kofta på på kvällen 🙂

  Det är ju onekligen synd att det där med matutdelning ska behöva finnas, men himla bra att det ändå gör det.

  Ha en härlig lill-lördag 🙂

  • Hej Ama!
   Ja det är bästa tiden nu inte för varmt. OK, vinden på em kan man vara utan 🙂
   Jo kofta inne måste man ha…jag har ju norrläge så visst lite kyligt men det tar man om man får en lite mindre kostnad…
   Ja visst är det bra att matutdelning finns men borde vara staten som bekostar…vet inte om kommunen hjälper till med lokalen och el kanske.
   Tack detsamma! Kram P ♥

 4. Hola! Jobbigt med magproblem – vet hur det är. Är ju glutenintolerant och uppvuxen i ett arbetarhem med mjölmatskultur och trodde att magvärk var ett normalt tillstånd. 🙁 När jag var barn var det ovanligt med allergiutredningar – iaf i landsorten där jag bodde. Det var bara att sleva i sig mannagrynsgröten och de stuvade makaronerna och varje måltid var en kamp – ibland i timmar…. Jag ville inte äta eftersom jag fick ont i magen (men visste såklart inte varför) och bland de vuxna ansågs jag som “mycket besvärlig med maten” och dessutom var jag tokmager och huvudet kortare än alla jämnåriga vilket sågs som ett bevis för att jag åt för dåligt. Många glutenintoleranta har ju dålig tillväxt. Vilken lättnad när jag i vuxen ålder förstod vad det berodde på och helt plötsligt nästan kunde slippa min magvärk och när jag slutade med vitt socker försvann det helt! Folk brukar fråga om jag aldrig “unnar mig” nåt men då brukar jag svara att jag unnar mig att slippa att ha ont! 😉

  Stackars fattiga människor! Lider verkligen med dem. 🙁 När vi var i Bryssel i helgen både satt det och gick omkring folk och tiggde med små barn (under 5 år) som fick leka på marken bredvid och med jämna mellanrum knuffades fram för att tigga. Hemskt och extra förfärligt när man använder barnen som ett medel. 🙁

  Igår när jag kom hem från jobbet stod det en sprojlans ny spis i köket – installerad och klar! 🙂 Öberraskning från J! Jag älskar ju att “stå i grytorna” men vår spis har verkligen sjungit på sista versen och fler och fler saker har slutat att fungera. Vår gamla spis köpte jag begagnad på Blocket för 4-5 år sedan för att den hade 2 ugnar vilket jag har tyckt varit toppen. Lagar jättemycket i ugn. Har kollat på ny med två ugnar men de har varit alldeles för dyra – men hips vips så stod den där! Har längtat hem hela dagen för att få inviga den och äntligen! 🙂

  Kram!

  • Hej Susan!
   Ja du vet ju hur det är att ha ont…Jag fick ju mitt när gallblåsan försvann 1973 🙁 Gallan ska ju portioneras ut…Det är därför blåsan finns. Men nu rinner den hur som helst. Är man då extra känslig och rastlös så blir det värre. Jag fick ont i magen av mjölk och mjölmat också som barn men inte så gravt 🙂
   potatis har räddat mig…rena medicinen, borde få medalj av potatisodlarnas riksorg om det finns nån.
   Min bästa kompis på killsidan Tobbe skickade en artikel om potatis i dag från en bilaga till DN. Bästa livsmedlet som finns. Jaja trots kolhydrater 😀
   Bryssel…ja det är vidrigt med dessa orättvisor…kriminellt att folk ska behöva tigga och andra leva i överflöd. Dessutom hånas dom också 🙁 Satt en kvinna på betongen på paseon i dag. Kvinnor gav henne pengar. Vi också.
   Dom är säkert papperslösa och får inte ta del av matutdelningen. Och inga pengar till hemresa 🙁

   Spis!! Ja det var ju rätt tänkt av J 😀 Kul och han får ju god mat också 😀 Ha det så bra med din nya dubbelugn!!
   Kram P ♥

 5. Hola!
  Hörde att ni hade sett oss på paseon och till och med ropat häromdagen! Synd, ibland går vi i alltför full fart! Men hädanefter ska vi vara mera uppmärksamma.. 😃😃

  • Hej Fia!
   Jaså 😀 Jo vi ropade men ni bara gick hahaha 😀
   Ingen ko på isen…går flera tåg.
   Kram P ♥

 6. Hej läser din blogg så snart du skrivit,, mycket underhållande,, har bott på Radio Murcia,, har nu en fråga om du vet var man vänder sig vi vill hyra i stan igen,, Mvh Ulla..kan tala om att vädret är ruggigt här inSwedala..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *