Lörd 8 apr, sol,18 gr ♥♥♥♥

¡Buenos días!
Här är det lördag och sol och i morgon börjar påskfirandet med en procession där man levererar palmblad från “Vita kyrkan” till “Gamla kyrkan”. Domingo de Ramos. Många processioner går sent med svenska mått mätt…Palmbladen/figurerna har tillverkats i Elche. Finns ju ett par 100.000 palmer att ta av där. På bilden är det dyrare konstverk som brukar föräras presidenter och kungligheter…Kostar 1000-tals kronor. I tågen brukar folk ha mindre varianter att bära på.

Här har ni tidtabell och färdvägar fram till nästa söndag som sista processionen går av stapeln. Går inte att lägga in länkar längre…kolla i första kommentaren om ni kan klicka
fram den!
http://www.aktivitorrevieja.com/sve/includes/Palmsöndagen%20den%209%20april%202017.pdf
Tyvärr kan inte “el trono” som ett brittiskt gäng har bäras i år. Fattas folk. Kanske pga Brexit och många är äldre åkt hem. 85 bärare men finns bara 50. Synd den är så vacker:

Ja f ö så har jag träffat Ditte ett par gånger. Och här står den spreka damen…Ja sprek är väl norska och hon är ju halvnorsk 😀 Kanske inte heter så men jag har hört ordet flera gånger…Vig,spänstig, kraftfull, stark…Ja hon får korrigera mig 😀

Vi träffades i dag 
också och hon hade sin tekniska avdelning med sig 🙂 Bossemannen. Jag har gnällt länge om att jag måste använda ficklampa i kökskroken 🙂 Taklampan exploderade (dom gör så här nere 🙂 ) Glödlampan alltså. Metalldelarna sitter oftast kvar då…Kul. Bosse fick montera ner hela så det blev inte lätt men som sagt han kan han 😀
Dom andra två som inte fungerar (Ja det är massor av lampor här, stor lya) hade jag inga bombillas till. Glödlampor och med fet fot 🙂
Tack Bosse och Ditte som förbarmade er över mig!! ♥♥ Nu slipper jag ficklampa i köket 😀
***************************************************************************************************
Syrris son Teddy och frun Marita ( ja dom har gift sig) är här och vi har setts en del.
Roligt! Vi gick genom “fasta marknaden” i centrum och det blev titt på en del saker men inget köp. I morgon åker dom hem 🙁 Tack för sällskapet pareja!

Gick sen till Deni´s och åt och fikade lite. Daniél var det roligt att se och han tyckte detsamma, det var ett tag sen. Han har jobbat där i 9 år.
***************************************************************************************************
Ja vad mer…tror jag får göra en demensutredning…på allvar.- Kommer inte i håg viktiga saker 🙁 Ha inget att skylla på heller..Har ni nåt bra argument? Jag sa tex till Ditte: “Du hittar hit”? “Ja jag har satt upp gardiner hos dig”…
Är inte det läskigt? Tacksam som jag var över det!

Fast – det började tidigt. Kommer i håg en svärmor som sa: “Vilka fina kopparsaker du har på väggen”! Det var ju modernt då på 60-70-talet. Jag säger: “Ja jag vet inte var jag fått dom ifrån”. “Från mig ” sa hon…Ridå…!!! Hon var ju en typisk pedantisk och ordentlig tant så när hon kom städade vi ihjäl oss…Ja fast jag fick beröm också…Det var smakfullt hemma och jag var bra på papper…tex deklarationer…Fick göra dom till hela hennes släkt hahaha…Ja det var tider det.

***************************************************************************************************
OK, slår ihop bloggen…kommer väl på nåt mer intressant när jag uppdaterat klart 😀
Jo jag försökte lära en rysk kille som bor på en trappa hur man stänger portarna…Jag har skrivit en snygg maskinskriven lapp:
Por favor, cierren las dos puertas bien…Please close both the doors properly…Har inte hjälpt vad det gäller gallerginden. Dom tror att när man släpper den så går den igen automatiskt…Han pekade på lappen och nickade…Ja hur förklara det sista? Om han inte kan spanska och inte så bra engelska. Jag visade att den inte stängde…men…
Bra försök i alla fall 🙂 Alla kan ju inte var som jag…stängbenägen 🙂 Gillar inte bostadsockupationer nåt vidare.

OK, vi får leva i nuet…¡Vive el momento! Mañana vet vi inget om. Tur är väl det.
Kram P ♥


14 reaktion på “Lörd 8 apr, sol,18 gr ♥♥♥♥

 1. Buenas noches! Om sprek betyder det du skriver passar det väldigt bra in på Ditte! Så fin hjälp du fick av Bosse! Lysa med ficklampa kan ju inte vara någon hit! Det finns fler som skulle behöva en demensutredning! Inte bara du. Ibland kan jag bli rädd för mig själv. Men det verkar vara en vanlig åkomma vid dessa år! Trösterikt. Bra att du försöker få hyfs på övriga som bor i huset. Jätteviktigt att se till att även gallerginden går i lås. Kram!

  • ¡Buenos días Marga!
   Ja vi får se vad hon säger…Ja det var så bra att jag kunde tända taklampan i köket i morse! Sååå bra! Har ju ingen butler längre. Får väl skaffa mig en nu 😀
   Ja du har rätt…man kan bli rädd för sig själv och undra hur det ska bli…Får träna hjärnan lite. Har börjat lösa svåra korsord hahaha…
   Ja portdörrarna har jag varit bekymrad över. Men dom som hyr på 1 trappa vet väl inte om att banklägenheterna varit ockuperade och bryr sig föga. Men dom vill väl inte ha inbrott?
   Ha det så bra! Kram P ♥

 2. Ja nu drar dom igång, processionerna. Brukar inte orka gå ner och titta på dom, som den gamling jag är så måste jag gå och lägga mig tidigt för att orka upp i ottan… 😉

  Ha en fin söndag!

  • Hej Ama!
   Ja fast det går ju några på fm också men då sover du kanske 😀
   I dag om 1 timme tex..10.30 och i kväll 20.30 🙂 Och långfredagen kl 20 🙂
   På söndag 2 st högtidliga kl 8 redan.
   Tack detsamma!
   Kram P ♥

  • Hej!
   Ja det blir festligt och på fredag ska det vara sorgligt enl bibeln 😀
   Tack detsamma!
   Kram P ♥

 3. Tack för flera goa skratt, de piggade upp. Vad gäller det norska ordet “sprek” så använde du det rätt tycker jag. Och man kan ha det i de flesta sammanhang så det är sällan det blir fel. Tack för fin promenad och trevlig stund på Denis.
  Skönt att du nu slipper ficklampan och får du bara hem glödlamporna så kommer den tekniska avdelningen hos mig genast tillbaka.
  Visst hade jag ju varit hos dig, men lätt att glömma är det. Du minns ju att jag hängde upp gardinerna och fick till rosetter, opysslig som jag är.
  Vi rusade ut i förmiddags och såg palmprocessionen och det var trevligt och sedan blev det en långpromenad i det fina vädret. Men utan palmblad.
  Stor kram!

  • Tack Ditte! Ja kul att kunna roa lite 😀 Gillar ordet sprek 🙂 Jag umgicks dagligen med en norska i ett år på Gran C så jag började tänka på norska…Iofs så vet jag inte om sprek finns i Bergen som hon var i från.
   Tack själv och Bosse ska ha dubbeltack. Sååå skönt att kunna tända lampan i morse 🙂 Mörkt där borta i vrån 😛
   Jo jag minns ju att du knöt rosetter men just då när ni skulle komma så var det lite knivigt bakom pannbenet 😀
   Tack jag har läst ditt fina inlägg nyss…sååå vackra bilder!!!
   Kram P ♥

 4. Hola! Ja, här har jag försökt vivo en el momento efter fredagens skräcktimmar på kontoret ett kvarter från attacken och skräckpromenaden hem från kontoret när man inte visste om man skulle ta sig levande hem – men inte vågade stanna kvar i en stad som höll på att tömmas och med polisens uppmaningar i megafoner att omedelbart lämna centrum efter som det var farligt att vistas där. Utryckningsfordonen och i strid ström mot KS och det gick obekräftade rykten på radion om skottlossning vid Fridhemsplan, Odenplan och Hötorget. Kryssade mellan avspärrningar och poliser med automatvapen. Som i en krigszon. Och var tvungen att passera Centralstationen, riksdagen, regeringskansliet medveten om polisens varningar att timmarna efter ett terroristdåd är de mest riskfyllda och att man ska hålla sig långt ifrån “kända” byggnader. Poliserna ropade att man skulle avlägsna sig omedelbart – men jag hade inget val om jag skulle ta mig till Södermalm. Enda vägen. Väntade på att det skulle smälla medan jag skyndade det snabbast jag kunde. Alla människor gick målmedvetet stirrandes rakt fram och det var alldeles tyst. Inte ett ljud. Otäckt.

  Ändå är ju min upplevelse ingenting i jämförelse med två fd kollegor (på samma företag som du har jobbat på) som var där sekunderna efter det smällde och körde hjärt- och lungräddning på en man – som dessvärre inte klarade sig. Och försökte hjälpa andra skadade. En liten tjej låg på gatan i tre delar. Livet är skört. Ska bli skönt att komma ned till sommarstugan och få lite miljöombyte och tänka på något annat. Vi får se hur det känns att promenera hem i morgon – samma väg som det hände.

  Har vårfixat “ballen” idag. Terapeutiskt. Kommer väl må bättre snart hoppas jag.

  Kram. <3

 5. Hej Susan!
  Ja jag förstår att det var hemskt. Tänkte på hur du hade gjort där. Stackars offrens anhöriga. Tänkte också på tiggartanten (83 år) som sa att hon var förvånad att några hade hjälpt henne!!! Fotben brutna.Hon fick bara spott och spe annars…Det kändes hemskt att höra 🙁 Ond värld.
  Min J skulle hämta lilla J. gick inte pga alla köer…Men satt inte i sjön. Fick komma hem nästa dag i stället. Däremot hann hon hem från skolan på Kungsholmen innan. Tur.
  Ja din fina balkong har du att pyssla med. Bra det…Och sen hit till solen.
  Uppmuntringskram från mig! P ♥

 6. Vi kommer ner påskafton och har inte tittat på processionerna tidigare. Vilken skulle vara mest sevärd av de som finns på påskaftons kväll till måndag?

  • Hej Marie!
   Ja dom som är kvar är ju fina att se…Den största är ju på söndagen då alla los tronos används i två stora processioner.
   Men kl 8 på morgonen 🙂 Tar lång tid så man hinner se senare också om man följer färdvägarna i länken i mitt första inlägg.
   På påskafton 22.30 är det trummorna som dominerar…alla som vill trumma och har trummor kan gå med. Festligt är det 😀
   Måndag är inga processioner bara en ledig dag.
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *