Torsd 1 juni, sol 25 gr ♀♥♀♥♀

God dag!

Jag skriver Torregrader eftersom det är en spanskblogg det här 😀 Här hemma blev det kallt nyss,14 gr och blåser, ev nordostvind…Sol i alla fall till och från.
Ja så fick jag äntligen min prinsessbakelse i går 😀 Den var lite liten tyvärr. Skulle ha tagit två. Den ser stor ut men… Det kallas väl för ätstörning och man skulle väl bli uttittad 😀
Ditte kom och hälsade på och det var så roligt. Hon tog en räkmacka. Nyttigare men jag hade ätit innan 😀 Ja bakverk går alltid ner eller hur?
Vi lyckades få sköna fåtöljer att sitta i. Ofta sitter det bara en person med dator i en grupp med soffa och två fåtöljer 😀 Länge…OK, man får väl det om man vill 😛

Sen gick vi till Chinoaffären en bit bort. Dom som har väskor i långa rader. På bilden ser man inte ens halva affären:

Jag köpte en grå canvasväska, exakt som den jag har. Ful men ändamålsenlig 😀 Får rum med min hopfällbara sittdyna av frigolit, sa ja ända-målsenlig? Ja så har man en massa annat i också. Mina förra likadana saknar “slejfarna” längst ner var dom nu ska vara till för. Fanns bara en sån av alla 1000 väskor i affären. Tur. Dom väger inget. Många fack. Ingen Louis Vuitton precis som kända bloggpersoner köper 😀 Simon heter den 😀 129:-. Ska tvätta mina två andra så har jag till jag blir 100 años.

Ja det var en trevlig eftermiddag. Tack Ditte!!! På gatan utanför, alltså “affärsgatan” som snart utarmas på affärer så pågick förberedning av Vårmarknaden som anordnas varje år. Min J som bor på den gatan gick ut och lyssnade på …Linda Bengtzing. Wiktoria skulle sjunga också.

Nu bakar hela England på TV…marängtårtor.
***************************************************************************************************
Nu talar mitt batteri om att jag ska byta på datorn…Kul…Ja den är ju 5 år. Finns nog inget att batteri att köpa…och jag som köpte extra tangentbord fört att M, 0 och 1 inte fungerar.
Ja så har gammelmobilen krånglat. Nån tangent vill inte där heller och så trampade jag på laddanordningen så den är sned. Det går att ladda. Jag borde uppdatera min hjärna och köpa en petmoj nu. Får börja jobba tror jag. Dyrt 🙁
Suck…här nedan skulle man gå helt bekymmerslöst…

Annars då…Eländes elände…I Spanien kör folk väldigt mycket på fyllan. Läste om hur bilisterna där ska informeras om hur man tar hänsyn till cyklister……Flera fyllon har kört ner klungor med cyklister. Tror inte fyllona går på nån information eller fattar nåt.
Läste om han golfaren som var gift med en svenska i USA…Körde rattfull…drogad?
Tröttsamt!!
För mycket “olyckor” på vägarna. Det räcker med vanliga oaktsamma…

OK. Bäst jag stänger av innan datorn gör det…ha en bra fredag och helg!!
Kram P ♥
PS. Lex har trevligt i Denia. Ringde i går. Han hade lyckats stänga av signalen och vet inte hur man höjer den…jag försökte förklara 🙂 Han bor med trevlig rätt så snarkfri man 🙂 “Han låter som jag gör har du sagt i bland” sa han…Ja då så, ingen fara. DS.

 

32 reaktion på “Torsd 1 juni, sol 25 gr ♀♥♀♥♀

 1. Gu så gott med en räkmacka! Undrar om man kan göra en vettig sådan av spanska räkor? Väl värt ett försökt, skulle jag tro!

  Haha, jag blir lika irriterad varje gång mina 10 €-handväskor från marknaden går sönder! Och senaste inköpet för 7 € höll i två timmar innan den började falla i beståndsdelar.

  • Hej Emma!
   Ja jag hade velat ha en svensk räkmacka men jag hade ju ätit lunch. Torskfilé i ugn, potatis, morot, broccoli 😀 Hyfsat mätt hahaha…Finns svenska/norska som har räkmackor i Torre och jag vet inte vad dom får räkorna ifrån.
   Ok, dom billiga väskorna jag köpt har inte gått sönder men blir ju smutsiga.
   Canvas är hållbart och blixtlåsen har hållit. Ska prova att tvätta dom 🙂
   Kram P ♥

 2. Kul att Ditte kom och hälsade på och så härligt att du äntligen fick din princessbakelse! Vilken tur att du hittade en likadan väska som du redan hade!
  Härliga bilder och jättekul att Lex verkar har det bra i Denia!
  Ha det så bra!
  Sov gott!
  Kram!

  • Hej Carina!
   Ja det var trevligt, äntligen lite prat som jag är i stort behov av 😀
   Bakelsen var lite för liten, jag tar ju bort de mesta av marsipanen 😀 Ja tur med väskan!
   Jag är så glad att Lex har det bra i Denia!! Skönt!
   Tack detsamma, ja inte sova nu då hahaha…Kram P ♥

 3. Trevligt med en dejt med Ditte! 🙂 Jag skulle absolut ha valt räkmackan, dom svenska räkorna är ännu godare än räkorna här. Och får man färska? Mmmm… Oslagbart!

  Vilken tur att du hittade din väska! Jag höll på att svimma när jag skulle uppgradera min gamla “skoväska” till en ny – likadan – på marknaden och dom berättade att dom slutat tillverka den! Irrade runt på marknaden och köpte upp allas restlager tror jag. Haha! Nu har jag utbytesväskor så dom räcker en stund 😀

  Ha en härlig helg!

  • Hej Ama!
   Ja verkligen!! Jo men jag är tvungen att äta innan 12 så jag inte “överäter” 😀 Ja en riktig räkmacka är verkligen oslagbar!
   Va kul att du fick tag på resten av väskorna 😀 Ja då har du väl så det räcker länge 😀
   Tack detsamma!! Kram P ♥

 4. Tack för senast! Jättetrevligt som vanligt och du fick din tårtbit. Nästa gång får du ta två. Räkmackan var jättegod.
  Trist med batteritrasslet på datorn men kanske kan en datordoktor ordna till det. Hoppas!
  Tur hade du med väskan! Fanns ju bara en kvar. och utbudet här är ju gigantiskt.
  Önskar dig en fin helg.
  Stor kram från Norrland.

  • Hej Ditte!
   Ja tack själv, muy trevligt som Susan brukar säga 😀
   Tårtbiten var för liten när man tog bort marsipanen 😛
   Batteriet…Cata sa att har man elsladden i så behöver man ju inte batteri…måste väl vara riktigt…Jag har ju alltid sladden i.
   Svintur med väskan…jag vill ju ha just den stoleken på facken i den 😀
   Tack detsamma! Har läst hur mysigt du har 😀 Kram P ♥

 5. Hej P!
  Vilken trevlig date du hade med Ditte 🙂
  Och jag skulle nog kunna tänka mig en räkmacka först….och sen en prinsessbakelse som efterrätt 😀
  Kram

  • Hej Ami!
   Ja det var kul, hade mycket att “ventilera” 🙂
   Ja både och skulle jag också klara – men var för en gångs skull mätt hahaha… 😛
   Kram P ♥

 6. Toppen att Ditte kom för pratstund och för att du äntligen fick din bakelse! Jag tror den var i lagom storlek! Avunds på Dittes räkmacka. Älskar räkmackor! Väskan blev ju perfekt och att den är ända-målsenlig gör den inte sämre! Hahaha! Du är rolig du! Så gott att höra att Lex har det bra i Denia! Det är nog så sant, att de som behöver gå på info inte gör det. Oavsett vad det gäller. Man är väldigt utsatt som cyklist. Riktigt otäckt (!) många gånger! Soligt men kallt. Har varit ocyh lyssnat på sånger i pingsttid. Så fint! Kram!

  • Hej Marga!
   Ja det var så kul och jag hade ju suktat länge efter nåt sött dessutom 😀 2 kg minus, alltså dom jag gick upp i Torre efter att ha gått ner mer än så 😀 Kalllas det jojo-bantning?
   Ja jag är glad för Lex skull!
   Ja cyklister lever farligt i Spanien särskilt…Många cyklar ju på vägarna och tränar också. Många är drogade av bilisterna.
   Såg en hemsk statistik nyss 🙁
   Ja det är lite kyligt ute…lite sol i dag. Satte om pelargonerna jag köpte. Urjobbigt 😀 Jord överallt. Hoppas det inte blir frost…
   Köpte två hänglubelia också som jag satte i samma låda.
   Kram P ♥

 7. Hola! Ja, muy trevligt med en fika med två av mina “spanienfavorittanter”! Hade gärna varit med! Här hemma är det både glädje och bekymmer. Sonen fick besked om att han kommit in på den utbildning han sökt till och som han så länge velat gå!! Så roligt!! 30 platser, drygt 7 sökande till varje plats och han “knep” en av dem! 🙂

  Mindre kul är att min älskade mormor på 94 vårar ligger på sjukhus sedan en vecka tillbaka med syrgas, penicillin och en lunginflammation som inte vill försvinna. Hon är gammal och har gjort sitt (som hon själv säger och tycker) men likafullt är det förfärligt jobbigt när en person som man står mkt nära och umgicks med nästan dagligen de första 25 åren av livet och sedan har haft “ett telefonsamtal bort” flera gånger i veckan plötsligt (ja, faktiskt!) blir allvarligt sjuk. Även om jag såklart vet att det förr eller senare kommer att hända…. Och är man 94 är det ju mer “förr” än “senare”. Beger mig med bil till Värmland i morgon för att hälsa på henne över helgen. Jörgen har ju sina 15-milscykelturer varje helg nu några veckor innan Vätternrundan så han stannar hemma med Agnes.

  Kram!

  • Hej Susan!
   Ja du skulle varit med men du drar väl in till brödfödan – utan bröd 😀 Vilken tur han har Ludde. Men bara tur är det naturligtvis inte!! Det är ju inget lotteri.
   Ja det är så sorgligt när våra gamla blir sjuka. Men det är livet som pågår och din mormor har levat länge. Mina levde 15 år mindre…men det hjälps inte, det är stor sorg oavsett.
   Bra att du kan åka dit och hälsa på!
   Jörgen…15-milsturer…hm, kan det vara bra?
   Hoppas allt går bra! Ja även din biltur.
   Kram P ♥

 8. Hej P!
  Kul med kärt besök och därtill shoppingsällskap!
  Själv har jag haft fullt upp sedan i onsdags med två bedårande barnbarnskids. Såå söta men man undrar…. hur orkar föräldrar med idag…..puh!!!!

  • Hej Fia!
   Ja mycket roligt!
   Barnvakt är inte min grej men ni är ju två 😀 Inte bara för att dom är jobbiga (men så klart gulliga) utan för att det är oroligt…
   Alltid varit överhönsig 😀
   Kram P ♥

 9. Hejsan P!
  Det var en rackarns stor chinosaffär! Var ligger den? Gatuadress tack!
  Vi äter inte tårtor men rabarberpaj rätt ofta! Det gäller att passa på nu när de växer! Synd att det är så jämrans kallt, för kallt i mitt tycke men vi har det bra här i stugan. Har massor med pellisar och tagetesplantor som måste sättas om plus att tomatplantorna behöver få större krukor! Phuu mycket att göra… men kul när det blir klart och ser bra ut! Brukar bli lättare att vattna.
  Vi har väl sagt att du är välkommen hit ut i spenaten en dag! Har du inte skjuts så hämtar vi dig! (Och kör hem dig! Du har väl kvar vårt telenr?)
  Trevligt det Spanien gör för sina gamla med resorna och så. Det skulle vara här hemma det!
  Ha det gott!
  Kram Anita
  Björnmannen hälsar

  • Hej Anita!
   Ja den ligger på Sturegatan 22…alltså “affärsgatan” bredvid Café Princess.
   Rabarberpaj är ljuvligt gott men tål inte garvsyra tyvärr 🙁
   Ja det är väl kyligt men jag lider inte då jag inte har nån trädgård 😀 Mycket jobb!
   Tack jag har ert nummer! Hör av mig. I god tid 🙂
   Ja egentligen är det väl inte för gamla utan för ensamma människor som kommunen gör det här eller om det är Alicante som bjuder…(provinshuvustaden). Lex är ju bara 63 😀
   I Sumpan kan vi få åka på kollo 😀 Kostar 2400:- inkl allt för 1 vecka…inte så dyrt.
   Tack hälsa tillbaka/ Kram P ♥♥

 10. Hola!
  Vilken väskaffär! Jag skulle nog få beslutsångest.
  Sa just till Din syrra att förr var det alltid väskor och skor med hem.
  Kunde inte hålla mig häromdagen när vi satt på Denis att köpa en feikväska för 20€. Har även köpt mig ett par nya Crocs-sandaler.
  Snart bara en vecka kvar för denna gång. Tråkigt 😢.
  Vilken tur att Du fick en tårtbit när du fikade med Ditte. Äter ju inte mycket sånt, men gillar Prinsess-tårta.
  Ha det gott.
  Kram från värmen/A-K

  • Hej A-K!
   Ja det är svårt att välja men jag vill ju ha en i canvas och då fanns det inte så många.
   Fejkväska…hm…är väl straffbart 😀 Har varit snack om det…
   Kommer väl böter snart hahaha…
   Stanna kvar då, vad ska du hem och göra?
   Ja tårtbiten var god men för liten 😀
   Tack detsamma!! Kram P ♥

 11. Jag skulle ha gjort som du, tagit en bakelse, mindre nyttigt, ja visst, men mycket godare enligt min smak, sedan beroende på hur man känner sig och om man tycker om räkor, vilket jag inte kan äta.
  Trevligt med en träff med Ditte, kan jag tänka mig.
  Det var väskor vill jag lova. Den affären har jag inte besökt skulle bli alldeles till mig. Mysig väska du fick tag i.
  Tråkigt med datorn. Hoppas att det löser sig.
  Kram till dig.

  • Hej Wiolettan!
   Ja jag hade nog tagit båda om jag inte hade ätit lunch 😀
   Ditte är det alltid kul att träffa! Hade hon inte köpt Syrris bostad i Torre så hade vi nog inte mötts – kanske 😀 Roligt!
   Ja väskaffären är gigantisk. Finns många ännu större i Torre så jag blev förvånad att en öppnade här hemma.
   Datorn ja…jag kan ju köra utan batteri 😀 Inte fattat det. Jag har ju alltid elkabel i…Ja man lär så länge man lever 🙂
   Kram tillbaka! P ♥

 12. Underbart att bakelsen hittade dig 🙂 Ni blev säkert nöjda bägge två. Kul med en Ditte-fika, förstår att ni hade mycket att ventilera. Hennes räkmacka hade jag gärna inmundigat!
  Din ändamålsenliga väska måste va suverän, just för ändamålet! Ja du kan du 😀 Tur att du hittade den där bland alla andra, verkar som att man “inte ser skogen för alla träd” där. Så det finns alltså Chinos även här, eller i vart fall i Sumpan? Ja kineserna tar ju för sig överallt.
  Fint med blommor på balkongen, hoppas de inte ska frysa ihjäl men nu måste det väl ändå bli lite normalvärme ändå.
  Men oj så trist det är när det inte funkar med sladdar och såna saker. Skönt att det verkar ordna sig 🙂 Men, som sagt med sladdar funkar det ju alltid 😀
  Kram!

  • Hej Bittis!
   Ja fast den hade kunnat vara större – och godare faktiskt 😀
   Ja jag gillar räkor men är inte expert på vilka man ska köpa.
   Otroligt stor affär…ja i Torre finns ju större men den här verkar inriktad mest på väskor och lite annat.
   Blommorna har inte fått sol på flera dagar…
   Datorn…jag kör ju med elsladd i så det ska inte vara problem…tror jag. Dum som man är så borde jag ju ha fattat det 😀
   Kram P ♥

 13. Hallojsan!!
  Jösses vilken Chino ni har hos er… Sån har vi inte i Götet…så vitt jag vet iaf. Det hade ju varit lite roligt. Älskar när man gör sånadär fynd som du gjorde med din väska..toppen!!!
  Alltså en smarrig räkmacka är ju alldrig fel..mums så gott! Jag gillar ju inte dom där stora räkorna man kan köpa på Consum, men Peter älskar dom. Jag tycker bara det luktar unken fisk..usch! Man kan tydligen köpa frysta Grönländska räkor i fisk/delibutiken som låg vid Skandinaviska centrumet förut.. Kanske värt att prova. Lägga dom i kallt saltat vatten så dom tinar. Tips från min mamma som alltid köper frysta räkor här hemma.
  Kul att Lex har det bra på sin semester och ingen snarkning som stör på nätterna..haha.
  Nu ska jag iväg på kalas..syrran fyller år.
  Ha det nu så jättebra så hoppas jag att vi hinner ses i sommar.
  Många Kramar Janette!! Peter hälsar såklart!

  • Hej Janette!
   Ja det är lite konstigt att en Chino har hittat hit just…Vet inte om det finns nån i Sthlm öht…
   Jag kan inget om räkor alls men tror att Danne har på Fiskaffären som nu ligger vid Urb Los Angeles. Norrmännen är ju kräsna på räkor så dom har handlat där vet jag…
   Hoppas det går bra för honom och sambon där.
   Lex kommer väl hem i dag, får väl höra hur det gått 😀
   Ses i sommar? I Torre är jag ju inte där 😀 Däremot kanske nu snart om jag bestämmer mig 😉
   Hälsa tillbaka!!! Kram P ♥♥

 14. Svårt att välja mellan prinsesstårta och räkmacka, fick nog bli en av varje:).
  Full kör jag inte, och kör inte på cyklister heller, men däremot körde jag över en grävling härom natten. Det bara small till, ingen rolig upplevelse.
  Hörde att du skulle ta dig en tur till varmare breddgrader, härligt.
  Kram på dig

  • Hej Jeanette!
   Ja både och är ju normalt inte svårt att få ner 😀
   Köra över nåt är läskigt. Fy!!!! När jag gick i bilskola på 60-talet körde jag på en fasan på mörkerkörningen…Det var också läskigt fast grävling blir väl större smäll.
   Ja jag kanske tar en kortare tur…tror jag 😀
   Kul att du äntligen skrev ett inlägg 😀
   Kram P ♥

 15. Hej P!
  Nationaldag, blå himmel o strålande sol! Visst är Sverige vackert <3 Glad att höra du funderar på att åka ner, då kan du sitta o njuta i din nyinköpta stol när temperaturen tillåter det!! Ha det riktigt bra o njut! Kram från clownen 🙂

  • Hej Camilla!
   Ja Sverige är vackert och dessutom ett bra land 😀
   Jo fördelen är att vi är fria att åka vart vi vill och se ut som vi vill och ha vilka åsikter vi vill…ja om det inte skadar nån annan vill säga 😀
   Ja jag tar nog nån vecka innan hettan tilltar…stolen ja, vad du kommer ihåg hahaha…
   Tack och detsamma till dig!! Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *