Tisd 13 juni, sol, 29 gr ☼☻☼☻☼

Riktigt så tätt med “paraplyn” som ovan är det inte ännu…men nästan 😀 Myrstack.

¡Buenos días!
Ja det är varmt, det sägs att det är ovanligt varmt nu men när jag tittat bakåt i mina bloggar för åren så har det varit lika många grader i juni. Men kanske det är varmare på natten. Inte under 20 gr dom senaste dagarna och det har jag ju ingen statistik på 😀
Jag lämnade mitt lilla “kyffe” hemma – första bilderna – och hamnade i den stora Torrebostaden – sista bilden 🙂 Känns enormt stor  😀 Härligt med utrymme. Jag går och går 😀 Sovrummen längst in.

Ja foten är bättre. Törs inte använda nya skorna. Vamos a ver. Och så kan jag inte prata spanska så bra än…träffade Lex och vi satt på Torreoro i timmar och då lossnade det efter ett tag. “Det beror på att du inte praktiserar språket i Sverige” konstaterade han…Så rätt så 😀 Men det är lite som att cykla eller köra bil, man kan det när man övat 😀 På¨Torreoro var det några “kändisar” Ett par annerspojkar, en – Dani med sin mamma. Hon hade också krycka nu. Hon berättade om en bra stol och jag fattade inte så mycket men jag sa si och si 😀 Ilskna Mónika har slutat. Ja hon blev ju åt andra hållet sen när hon förstod vem hon hade att göra med hahaha…mig. Dom kommer och går. Villkoren är väl inte dom bästa…Slitigt och ensamma på kvällen till midnatt och det är väl inte så kul. Vet att lilla Mikaela var rädd.
Lex har ont i foten och lagt ut egna pengar på fysiobesök till slut men inget hjälper. Allt är väl undersökt nu så han får väl ha det så…men han älskade ju att gå.
***************************************************************
Carina och Horst tog med Syrris och mig på en tur till Svensken på Hörnet…
…och sen fika mellan Cabo Cervera och La Mata-stranden. Trevligt! Träden där är ju likadana som vid paseon vid baren Coffee & Tapa. Vad heter dom nu då? Tamarix Tetrandra tycker jag att det är när jag nyss googlade 😀

Gracias pareja för en trevlig eftermiddag!!
I går kväll gick jag till Jijonenca, tvekade lite. det är ju “långt” 😀 Men gick. C och H och Syrris satt där. Tog en glass och kaffe. Kaffe skulle jag inte tagit. Starkt och beskt. Fick yrselanfall på hemvägen…Läskigt. Lär mig aldrig 🙁 Svårt sova. Min nya granne på en trappa Veronique kom upp och lånade terrassnyckeln. Hon sa att jag skulle ringa om jag behövde hjälp…Jag sa att jag hade lite karusell i pallet. Hon är så himla gullig!!!
Tyvärr åker hon i morgon igen. Dom har tydligen fått i ordning med el, vatten och möbler…Fattas att ta upp igenmurade patiodörren samt två fönster på insidan. Två lgh kvar inte en som jag trodde. Solvia har gjort om sin hemsida…Grattis. Få se om ni kan få upp den. Riktigt fin nu…Bra om dom skötte sin försäljning på ett bra sätt också.
*****************************************************
Köpte en ny sötsak 😀 “Novedad”=Nyhet…Pinnar att doppa i choklad…god. Men ska inte äta det efter i går 🙂 Mercadona finns dom.


Ja nu är matkön sorlande utanför. Kärrorna var redan uppställda sen tidigt i morse.En enormt stor kvinna med fläta kom haltande i morse och så flyttade hon kärrorna bakåt och ställde sin först 😀
Fanns ju inget folk där då. Hon hade en ung tjej med sig som assistent? Hon skrattade åt hennes tilltag. OK, hon orkade väl inte stå i kön sen. Alla sätt är bra utom dom egoistiska.
Nu borras det i huset, kanske AC för det belgiska paret. “Mina” AC är superbra. Kallt på minuten! Kör lite bara. Vill ha en golvfläkt…finns en rostig hos Lex som är min. Kanske får köpa ny i stället.

¡Hasta otra! P ♥♥

16 reaktion på “Tisd 13 juni, sol, 29 gr ☼☻☼☻☼

 1. Visst är det skönt med lite mer plats. Förstår dig. Bra att dina ac fungerar och de behövs ju verkligen nattetid. Dagtid klarar jag mig bra med takfläkten.
  Vi har även en “ståfläkt” i sovrummet och den kan jag även flytta ut på terrassen när det där känns alltför varmt. Perfekt. Satsa du på en ny sådan för varmare lär det ju bli.
  Ha det gott och vila foten i form.
  kram!

  • Hej Ditte!
   Ja det är riktigt bra med plats…Var väl 20 år sen jag hade så stort att bo i 😀
   Ja AC:na kyler snabbt. Mycket bra.
   Få se om jag köper fläkt.
   Tack!! Kram P ♥

 2. Onekligen har du större rörelsefrihet i lgh i Torre . Både inne o ute faktiskt! Skönt att foten är bättre, men nedrigt med de nya skorna. Jag vet hur känsligt det är med skoproblem. Så mysigt att ni satt på Torreoro så länge o pratade! Kan se er för mig sittandes där. Tycker så synd om Lex o hans fot. Vad är det för fel egentligen som det inte går att göra nåt åt? Mycket konstigt o ledsamt. La pareja är guld värda! Så trevligt ni hade! Men no more beskt kaffe o heller inga nyheter! Vill inte höra att du blivit yrslig o fallit! Den stora kvinnans tilltag gillar jag definitivt inte. Så gör man bara inte. M plockade in några syrenkvistar som står här på bordet o doftar gott. Ute blåser det och är inte direkt varmt! Kram! Ha’re bra!

  • Hej Marga!
   Ja nu har jag spejs 😀 I bland hinner jag inte svara om jag inte tar med mig mobilen om jag går längst in 😀 Trist med dojorna men jag ska prova dom igen.
   Lex fot…en gåta…röntgat och provtagits, massage och vet inte vad. Synd om honom 🙁
   Usch, jag får skippa kaffe…Blodtrycket går upp…ja nu drack jag för mycket i går. I dag drack jag descafeinado på El Barco bakom Mercadona. Lourdes verkar som att hon kanske inte kan fortsätta. Synd för det är svalt där. Andrea som fått barn kommer inte tillbaka! Tuffa tider!
   Stora tanten är en “viss” typ…liknande dom som ockuperade här i huset…kanske tar vad man kan…Har det tungt…Vet ej.
   Syrén låter härligt…om man tål doften 😀
   Kram P ♥

 3. Skulle inte klara mig utan våran AC, så glad i den😀. Vad bra att foten börjar att rätta till sig, allt blir lite lättare då.
  Kan tänka mig att en person blev väldigt glad när du var på Jijonenca😉🌞. Eller han kanske var ledig…

  • Hej Jeanette!
   Nej utan AC går ju knappt. Bra uppfinning!
   Jodå foten kryar på sig…gick ju “långt” i går och inga men i dag 😀 Fast jag tackade nej till Greta i kväll…är ju lika långt.
   Alltså jag kommer inte i håg vilken av gubbsen som var lite “trevlig”. Han var nog inte där. Båda har fruar tror Syrris hahaha…”Och”…sa jag 😀
   Kram P ♥

 4. Hej P!
  Så roligt att du är tillbaka i Sol landet, med många fikastunder o lite mer glädje! Det finns en sång, kommer bara ihåg refrängen ( det viktigaste :)) : Det ska va gött att leva, annars kan det kvitte’!
  Så sant så! 🙂 🙂 Många soliga hälsningar från Skåne o ha det så “gött” 🙂

  • Hej Camilla!
   Ja det är trevligt om än svinvarmt 😀 Jo den låten var väl av Galenskaparna…Ja så ska det vara…man får välja hahaha – om man kan vill säga.
   Tack detsamma! Kram P ♥

 5. Hola
  Fina bilder som vanligt som gör längtan ännu större. Trevlig med extra utrymme i din nya lya. Det behövs även om det känns som maraton ibland. Vi hoppas att vi ses på sommaren.
  Hasta prunto
  Katy och Hamid

  • Hej Hamid!
   Oj vad längesen…kul att höra av er!! Ja jag bor bra nu 😀
   Ja jag är inte här i sommar…troligen i september…Få se om ni är här då 😀
   Hasta pronto 😀 Kram P ♥♥

 6. Dom där pinnarna i choklad (eller i alla fall liknande) provade jag för några år sen, men gillade dom inte så mycket. Tacka vet jag “vanlig” choklad (och med det menar jag mjölkchoklad) 🙂

  Vi köpte en väggfläkt till sovrummet som fläktar fram och tillbaka. Effektiv och supertyst. Bara älskar den 😀

  Ha det bra och hoppas det blir bättre i foten så du törs pröva dom nya skorna. Det är ju bra att ha att variera med innan dom som är som skönast brakar ihop alldeles.

  • Hej Ama!
   Ja dom här pinnarna med ckoklad var ju en “novedad”. Chokladen är faktiskt ovanligt god!! Tvåpack på Mercadona.
   Väggfläkt, ja det är ju bra. Helst ska man ju ha fjärrkontroll såg jag nån som hade. På Alcampo som jag inte vet var det ligger fanns en golv med mando.
   Ja jag måste gå med dom nya…dyra 😀 Annars står jag där barfota när dom gamla ger upp.
   Kram P ♥

   • Vi har fjärr till vår väggfläkt som inhandlades på Leroy på Zenia Boulevard. Dom hade ett bautautbud på fläktar. På Zenia B ligger även Alcampo. 🙂
    Ha en fin dag!

    • OK, ja man måste åka utanför kommunen då 😀
     Går nog till Mallén på Ramon Gallud 104 och kollar.
     Han är ju en Redder numera.
     Kram P ♥

 7. De där pinnarna att doppa i choklad såg väldigt smarriga ut….ska nog se om jag hittar dem nästa gång jag handlar 🙂
  Skönt att foten känns lite bättre!
  Kram

  • Hej Ami!
   Ja chokladen är ovanligt god, ingen bismak!! Ligger på långa hyllan bakom
   kaffe och sånt. Ja där alla kex och galletas finns. Tvåpack.
   Gott till kaffe!
   Tack el pie är hyfsat bra 😀
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *