Lörd 24 juni,sol 31gr ♫☼♫☼♫

Hej hej hej!
Aj Aj Aj…mygg i morse klockan 4…Vi pratade just om dom i går på Fiesta de San Juan…”Har ni haft nån mygg” ? Nej sa Horst och Carina…”Inte jag heller” sa jag.
I maj hade jag en här…Nu stack det två olika på ett finger och sen när jag trodde kriget var över så fanns det en till som stack på handen…Nu blir det inga öppna dörrar och fönster 🙁 Bägge fick gå hädan…slöa var dom sedan så smack!! Sova, njet nada.

Efter fiestan i går kväll som vi tittade på vid Cura så gick vi till Jijonenca…Jag tog taxi hem…lustig prick…han sa señora 50 ggr…och körde fel…hur svårt kan det vara när Jijonenca ligger på samma gata som jag bor? OK, enkelriktat men iaf…Jaja han verkade snäll tror jag. “Perdona me señora” sa han 23 ggr… 😀 “No pasa nada” sa jag 24 ggr.
Playa del Cura i rök och damm, nåja det var tidigt så bara grillar var tända.

Här är ett par som byggt ett sandbord 😀 Där ska alla kompisar sitta sen…

Vi satt på Deni´s i skuggan och kollade folket. En del bar på möbler som skulle eldas.
Vi satt länge men så blev det lite rökigt så vi gick en bit. Fanns bekanta till C och H på kortsidan. Nåt gäng.
Här börjar det ryka 🙂 Grill var det…Såg inga brashögar…finns väl inget att elda, poco skog 😀 Lite gamla möbler som sakletarna ratat.

Vi gick vidare till Jijonenca…Där berättade ägaren (el anställd) alla sjukdomar han har och hur många kilo han väger (121 kg)…sprutor och tabletter i mängder…Han går bort tänkte jag om han är ungkarl hahaha…Jag väger ju också mycket och är äldre än han och inga mediciner…OK, ska väl äta nån…och han har säkert fru men hon borde ju se till att han skärper sig…OK, det är svårt…Hon kanske också är ett matvrak…Ja spanjorer är alltid så öppna om sånt. Lex alla bekanta talar alltid om sjukdomar dom har vare sig om dom är fysiska el psykiska.

Ja och vi satt så länge så det blev mörkt…Ja alltså solen går ju ner vid 21.30.
Är det fiesta så är det 😀 La señora tog sen taxi som sagt 🙂 ¡Gracias la pareja!

Fick en fin kaffe av Iván på InaExpresso  nån dag…Han är skojíg och Ina också…Gott humör det har dom!!

Här ligger det om nu nån skulle ha missat caféterían 😀

Inte en buss på Estación de autobuses när jag gick förbi…Va? Strejk på San Juan 😀

Ja så var den festen över…bara att åka hem. Snart…i veckan tror jag…myggen bestämde åt mig 😀 Och värmen. No buen combo 🙂
Här är några som åker annat fordon…Susan och Jörgen…tuffingar!! Knutte och spätta hette det på min tid. Kolla vilket åk 😀

Annat…min dotters förskola som hon jobbar på har blivit framröstat till bästa förskola!!!
I vilket sammanhang och vilket urval vet jag inte men i alla fall. Dom är 7 anställda som föräldrarna i förskolan förärat dom 20.000:- att spendera på nåt kul. Och så har dom fått matkorgar från Ica. Va!!! Man måste ju få bli lite stolt…jag har aldrig orkat jobba i det yrket 😀 Kan hon verkligen vara min hahaha…Kanske kommer i tidningen “Mitt i” vem vet. Finns dom som gör sitt bästa och mer trots lågavlönat…Tjejer kan!

Kram P ♥

12 reaktion på “Lörd 24 juni,sol 31gr ♫☼♫☼♫

 1. Ett rejält firande var det. Har fått rapporter i dag om flera som var ute och firade och tittade.
  Trevligt är det och en fin tradition.
  Men jag vet attt ni har varmt och är så glad för vädret här hemma när man orkar göra något även dagtid.

  Firade midsommar på Medevi brunn och där var också alla åldrar tillsammans och fantastiskt att se årets konfirmander med blomsterkransar leda dansen kring midsommastången och alla var med. Otroligt! Har heller aldrig sett så många jordgubbstårtor.

  Kul att Joannas förskola fått pris. Uppmuntran är alltid trevligt.
  Kram och trevlig midsommardag.

 2. Hej Ditte!
  Ja det var ett ståhej på playan men jag läste nånstans att kl 2 börjar städningen 🙂 Så hela natten kanske man inte kan rumla om 😛
  Jo det är för varmt. Vill hem nu 😀
  Jo jag läste om din resa. trevligt värre och alla jordgubbstårtor!! Wow!

  Man behöver uppmuntran på jobbet helt klart så det var roligt att dom anses göra ett bra jobb!! Så kul efter allt slit för det är det ju…
  Tack detsamma! Kram ♥

 3. Hola! Ser mysigt ut! Men jag har lite svårt för eldande – klädena luktar brandrök efteråt och det tar dagar att vädra bort. Ja, har förstått att det är varmt i Torre – har ju fått “rapporter” från sonen. Längtar dock ned för att kunna ta djupa, gräspollenfria andetag! I Stockholm har det varit en envis, kraftig nordvästlig vind i en vecka nu och mina nyplanterade sommarnejlikor på balkongen har varit utsatta och många har brutits av. 🙁 Har försökt binda upp och sätta dit små trästöttor så de är delvis räddade iaf.

  Ja vi hade en härlig tur med fina hojen! (med minus för min allergi) Jag sitter riktigt bekvämt och Jörgen kör lugnt och fint när vi puttrar fram på småvägarna! Jörgen tog fotot igår på mina svärföräldrars garageuppfart i Avesta. Har idag haft en trevlig eftermiddag på Mosebacketerassen. Som vanligt jättebra jazz med Tommy Löbels Swing Band – och vi klarade oss från regn. 🙂

  Grattis till dottern! Kul att bli uppmärksammad för allt vardagsslit!
  Kram från mig och J!

  • Hej Susan!
   Ja jag gillar inte röklukt men vi gick ju tidigare…bara några grillar var tända 🙂
   Ja här är det ju ganska fritt från pollen men finns förstås. Men det är som att andas i en bastu 😀
   Tror mina pelargoner hemma är fina enl rapport från grannen…kollar vid VG om era är fina 😀
   Ja den hojen ser bekväm ut. Pollen andas man väl in…
   Kul med jazz som jag gillar! Har aldrig tagit mig dit tyvärr.
   Ja roligt för dom på förskolan. Är ju inte ofta man får uppmuntran på jobb…har hänt väl nån gång under mina 50 arbetsår 😀
   Kram till er! P ♥♥

 4. Hej P,
  Vi hade ett fantastiskt trevligt och annorlunda midsommarfirande. Kom hem fram på småtimmarna och dagen efter var allt bortstädat och snyggt nere vid stranden igen! Varmt nu.. ja men alldeles underbart, man kan ju hålla sig i skuggan om man vill 😎!

  • Hej Fia!
   Ja jag såg på Ami´s blogg vad ni hade för er 🙂
   Dom skulle börja städa kl 2 stod det i tidningen.
   Jag tycker det är för varmt, ska bli 34-36 i början på veckan…usch.
   Skuggan på dagen ger ingen svalka…på kvällen är det OK.
   Åker snart 🙂 Myggen bestämde åt mig kl 4 en morgon haha…
   Kram P ♥

 5. Hej P!
  Så roligt att förskolan som din dotter jobbar på har blivit röstad till den bästa 🙂
  Och visst är det varmt här nere nu…..men skönt! Pratade med de där hemma! Ösregn och 14 grader…..inte kul när det ska vara sommar 🙁
  Kram och ha en fin dag!

  • Hej Ami!
   Ja det är ju roligt efter allt slit…kommer ihåg att jag nästan blev lomhörd på J:s dagis när hon var liten och tänkte att där skulle jag aldrig palla att jobba 🙂 Tur att dom finns!
   För varmt tycker jag det är nu…tror det blir värre att tåla när man
   är äldre. Jag kan ju vara din mor hahaha…
   Nej ösregn och 14 gr är ju inte roligt.
   Kram P ♥

 6. Aj aj aj den rackars myggen! Du är för söt, kära P! Mig ratar de i stort sett. Vill väl inte ge sig på en “surkärring”! Haha! Nej, sur är jag inte, men smakar väl inte gott. Det är väl nästan så att jag bättre hade klarat av att hitta hem till dig än taxikillen. Hur svårt kan det va? Men vi vet ju att det är svårt för mig ibland också! Hahaha! Så skönt att du slapp sitta vid ett sandbord! Då var det bra mycket bättre på Deniz. Bara sitta o titta på allt o alla som rör sig. God underhållning. Så kul för din J! Klart du ska vara stolt. Jag hade inte orkat en dag på en förskola, även då när jag var förhållandevis frisk. Här blåser det o regnar. Verano sueco. Kram!

  • Hej Marga!
   Ja antagligen så är jag det i det här fallet 😀 Dom gillar tyvärr mig 🙁 Ja han taxi han kanske var ny…eller lite snacksalig…svårt veta vad han var..onykter?
   Äsch du gör ju bara lite utflykter till Elche hahaha..Kul att se den stan fast inte för ofta 😀
   Ja vi hade bra utsikt på Deni´s! Lite avstånd också. Nya camareros också, vet inte vem som är anställd eller kanske ny ägare? En svensk och en lång portugis samt en tjej, spansk. Jag intervjuar ju alla 😀 Ja inte portugisen för han verkade inte så lätt att snacka med…
   Nej förskola det är nog inte min grej. oroligt och stojigt och kanske
   klagande föräldrar…fast inte här verkar det som. Nöjda 😀
   Trist väder ni har…Tar med mig lite värme hem 🙂
   Kram P ♥

 7. Ja men det är klart att du ska stänga dörrar och fönster, nu när du har AC, stäng ute värme och mygg och njut av svalan:)).
  Här hemma bara det blåser, tycker faktiskt att sommarvärmen borde komma hit till oss också.
  Hoppas du åt någon riktig god glass när ni var på Jijonenca.
  Vilken boost att man har varit med och påverkat att ens arbetsplats får en sådan fin utmärkelse, då vet man ju att man har gjort något rätt.
  Kramar🌞

  • Hej Jeanette!
   Fint inlägg du har på bloggen!!
   Jo jag stänger allt som går och kör AC…törs inte se fakturan sen, finns inget val…bara att köra…
   Jag tar hem lite värme…bara lite.
   Nej jag åt ingen glass…drack bara vatten. Hade ju frossat på Deni´s.

   Ja det är rättvist att förskolan fick pris även om det är svårt att mäta sånt där. Men tror dom är duktiga…så klart. Fast inget lätt jobb fattar jag…Hon halkade in på ett bananskal…Hon hade dagmamma till äldsta. Den dagmamman sa till min J att hon var så pedagogisk med barn och borde jobba på förskola 😀 Ingen hade ens tänkt tanken…allra minst hon själv…Ville bli långtradarchaufför…det var bilkårist och utbildningar inom sånt och billots i Sthlm m m, bilgalen… 😀 Men svårt kombinera med barn hemma. Jaja…så kan det bli 😀
   Kram P ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *